Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Kokoomus birdit saivat oman 15 min of fame:nsa..kunnes...



46359788-1118x629.jpg

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kalle Jokinen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Kokoomus äänestää hallituksen luottamuksen puolesta
SUVI HAUTANEN | 20.09.2018 | 15:53

Eduskuntaryhmän jäsenten edellytetään äänestävän hallituksen puolesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä edellyttää, että kokoomuksen kansanedustajat äänestävät hallituksen luottamuksen puolesta. Eduskuntaryhmä painottaa, että kyse on hallituksen luottamusäänestyksestä eikä mistään muusta.

Useat kokoomuksen naiskansanedustajat ovat tänään sanoneet julkisuudessa, että eivät voi äänestää ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksen puolesta. Mahdollista on, että osa kansanedustajista jättää saapumatta äänestykseen.

SDP esitti tänään epäluottamuslausetta Soinille ja vihreät kannattivat esitystä. Soinin luottamuksesta äänestetään huomenna perjantaina kello 13.

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomus-aanestaa-hallituksen-luottamuksen-puolesta/

Se on valitettavaa että nämä äänestykset ovat aina avoimia. Lippuäänestys toisi ihan eri tavalla säpinää. Systeemiä voisi kehittää vaikka niin että jokainen kansanedustaja saisi kerran nelivuotiskaudella vaatia suljettua äänestystä.

Ei sillä että kokoomus luopuisi mieluummin Soinista kuin sotepuolen mahdollisista saavutuksista. Soini häviää joka tapauksessa kohta näyttämöltä. Kunhan ensin kerää kevään vaaleissa sen minkä vielä pystyy. Heti vaalien jälkeen on sitten hyvä vaihtaa muihin hommiin.
 
Jo vain moni vihreiden ja RotuKieliPuolueen edustaja suorastaan asuu Brysselin saunoissa!

47720.jpg
Pohjaa nyt vähän skeidasi todellisuuteen eikä vain vihaasi ja ennakkoluuloihisi.
 
...
 
Velkaannumme edelleen (vaikka on loiva nousukausi) mutta velkaannumme vähemmän. Hallituksen työ on ollut oikean suuntaista, vaikka ihan jokaista hanketta en rakasta. Soinin kaatamishanke vaarantaa kehityksen. Rinne ja SAK pysäyttävät kehityksen, velkakierre alkaa uudelleen ja seuraava herätyksen paikka tulee vasta seuraavassa finanssikriisissä.

Kyse on oppositiopolitiikasta mutta muustakin. Arhinmäki ja Ville Niinistö pärjäsivät Päivi Räsäsen kanssa samassa hallituksessa, vaikka hän oli tavan takaa A-Studiossa kertomassa valtavirran vastaisia käsityksiään milloin mistäkin. Silloin pikaisimmat erosivat vain kirkosta (joka taas ei liittynyt viidesläisen herännäisen mielipiteisiin suuremmin).

Nyt pohditaan Soinin toimintaa ulkoministerinä. Voiko ulkoministeri toimia maailmalla halllituksen eettistä linjaa vastaan aborttiasiassa? Kaikista höpinöistä huolimatta abortti ei ole tärkeä, vaan ulkoministerin toiminta.

Helpointahan olisi Sipilän heittää Soini mäkeen ja korvata, mutta kun hallitus tarvitsee muutamaa sinistä (joiden kannatus on käytännössä nolla) eikä heitä ole enempää, ei tuollaiseen tehtävään. Siniset ovat Soini.
 
Se on valitettavaa että nämä äänestykset ovat aina avoimia. Lippuäänestys toisi ihan eri tavalla säpinää. Systeemiä voisi kehittää vaikka niin että jokainen kansanedustaja saisi kerran nelivuotiskaudella vaatia suljettua äänestystä.

Ei sillä että kokoomus luopuisi mieluummin Soinista kuin sotepuolen mahdollisista saavutuksista. Soini häviää joka tapauksessa kohta näyttämöltä. Kunhan ensin kerää kevään vaaleissa sen minkä vielä pystyy. Heti vaalien jälkeen on sitten hyvä vaihtaa muihin hommiin.

Tuskin Soini enää ehdolle lähtee. Edellisissä vaaleissa Soinin äänisaalis putosi jo merkittävästi (olisi pitänyt herättää Timoa asemastaan puolueen kannattajien joukossa, mutta laput oli jo tiukasti silmillä) ja nyt pudotus olisi vielä suurempi. Saattaisi läpi päästä, mutta ego eikä kunto anna periksi lähteä
1-4 edustajan ryhmän rivijäseneksi hiipuneella äänisaaliilla.

Muutaman kokoomuksen naisedustajan odotan äänestävän tyhjää - jos paikalle yleensä ilmaantuvat - samoin kuin perussuomalaisten ryhmän.
 
Tosin alennustila on minun subjektiivinen käsitykseni. Puolue ei enää kelpaa minulle, mutta toisaalta tilalleni on tullut porukkaa, joka sopisi citykanien joukkoon syömään ruohoa. Kannatusnumerot ihan ok.

Mitä minä olen sinun kirjoituksiasi lukenut, niin kohtalotoverilta vaikutat vahvasti. Eli et tule löytämään enää puoluetta, johon linttautua. Korkeintaan löydät juuri ja juuri passelin ehdokkaan, että viitsit vääntäytyä äänestämään.

Minä menetin toivoni viime vaalien aikaan, kun täyttelin niitä vaalikonejuttuja. Tavan takaa vaalikone ehdotti minulle rkp:n ja kd:n ehdokkaita. Eikäpä sillä, Sari Essayah voisi ollakin ihan käypä valinta.

Olisiko demokratian ym. kannalta jopa positiivista, että ihmiset oppisivat nauramaan kaakattavaa aasialaishevosen naurua puolueille ja tylyn kylmästi valitsisivat aina objektin henkilö edellä.....jos vielä oppisimme sen, että perehtyisimme asioihin ja jättäisimme erilaiset oman elämänsä sankarit ja julkisuushakuiset ihmiset sivuosaan äänestyskopeissa...
 
Rauhion mukaan asiaa ei ole syytä enempää tarkastella

Tulihan se sieltä: hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!:geek:
 
Toivola edelleen luupin alla. Yleensä kansanedustajat kokevat, että kouluvierailu kuuluu heidän perustyöhönsä, koska ovat julkisessa palvelutehtävässä verorahoilla.

Miksi ihmeessä ovat suostuneet maksamaan? Onko ollut jotenkin parempi sirkus?

Kansanedustaja Jani Toivolalle kova tili kouluvierailuista


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005835589.html?

Koulupoliiseja meinaa olla välillä hankala saada, koska työnantaja ei aina huomioi sitä lisätehtävää ja työmäärää palkkaluokassa. Olisiko tässä yksi keino motivoida?:)
 
Koulupoliiseja meinaa olla välillä hankala saada, koska työnantaja ei aina huomioi sitä lisätehtävää ja työmäärää palkkaluokassa. Olisiko tässä yksi keino motivoida?

Epäpoliittinen poliisi ei ole sosiaalisesti tarpeeksi läheinen niissä ympyröissä, joissa tällaisista päätetään.:cool:

Poliisien suorittama valistus olisi aina plussaa. Liikenne-iltaelämä-alkoholi-huumeet-kavereistahuolehtiminen-törppöilynetukäteisarviointi- näillä teemoilla minun kouluaikoina pitäjän vanh.konsta kävi luennoimassa, enkä usko, että siitä oli ainakaan haittaa, epäilen, että päinvastoin. Elävästä elämästä kerrotut varoittavat esimerkit aiheuttivat aina normikoululaisessa pientä kulmien kurtistamista ja pohdintaa. No, oli niitä, joissa se ei aiheuttanut, mutta he ovatkin jo olleet Mr. Darwinin pois poimimia ajat sitten.

En lähde sentään enempää pohtimaan esim. sitä arvolatausta, jota kansanedustaja Toivola varmasti edustaa, kunnialla tietysti, ei siinä mitään. Jos itse saisin valita, niin pitäjän vanh.konsta kävisi ainakin ensin ja sitten jos jää aikaa ja rahaa, ottaisi hänet vaikka toivolan luennoimaan.
 
Toivola edelleen luupin alla...
Kansanedustaja Jani Toivolalle kova tili kouluvierailuista
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005835589.html?

"Eikä tässä vielä kaikki!"...:
Iltalehti kirjoitti:
Jani Toivolan muutto Riihimäelle herättää kysymyksiä, sillä tytär sai jatkaa päiväkodissa Helsingissä - erityiskohtelu mahdollista kansanedustajille
Tänään klo 5:02
Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) siirsi kirjansa Riihimäelle, mutta hänen tyttärensä sai jatkaa helsinkiläisessä päiväkodissa. Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivolalla ei ole ollut virallista osoitetta Helsingissä kahteen ja puoleen vuoteen.

Iltalehti uutisoi tiistaina Toivolan olevan kirjoilla Riihimäellä, vaikka hän asuu tyttärensä kanssa Helsingin Lauttasaaressa. Toivola omistaa Riihimäellä asunnon, mutta ei ole tosiasiallisesti asunut siellä pariin vuoteen. Tästä huolimatta Toivola on ilmoittanut asuvansa asunnossa vakituisesti ja nostanut eduskunnalta korotettua kulukorvausta huhtikuusta 2016 lähtien.
Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivola muutti Riihimäelle 29. maaliskuuta 2016, eikä hänellä ole ollut tämän jälkeen vakituista eikä tilapäistä osoitetta Helsingissä. Tästä huolimatta Toivolan tytär on saanut jatkaa helsinkiläisessä päiväkodissa, minkä ei pitäisi näillä tiedoin olla mahdollista.
Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen mukaan Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat sopineet keskenään, että lapsi saa olla muuttopäivästä riippuen vanhassa hoitopaikassaan kevät- tai syyskauden loppuun. Muihin kuntiin muuttaessa hoitosopimus päättyy perheen viralliseen muuttopäivään toiselle paikkakunnalle. Helsingillä ja Riihimäellä ei ole keskinäistä sopimusta.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Helsingistä Riihimäelle muuttavan perheen lapsen on vaihdettava Riihimäellä sijaitsevaan päiväkotiin. Näin ei ole tapahtunut Toivolan tapauksessa.
611ac7ab300c9f89203a2f93ab3b37896428980770acd35dfae1d64cc5273867.jpg

Toivola hankki asunnon Riihimäen varuskunta-alueelta vuonna 2013. Toivolaa ei ole näkynyt siellä ainakaan pariin vuoteen. Asunto on ollut jo pitkään myynnissä.

Virallinen osoite pitää olla
Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Eeva Tiihonen ei voi kommentoida yksittäistä tapausta, mutta sanoo, että Helsinki on pyrkinyt järjestämään maakunnassa asuvan kansanedustajan tai ministerin lapselle varhaiskasvatuspaikan, jos perhe on paikkaa hakenut.
Tiihosen mukaan järjestelyn taustalla on ajatus työn ja perhe-elämän yhteensovittamisesta tilanteessa, jossa lapsen huoltajan työpaikka on Helsingissä, ja se vaatii oleskelua Helsingissä.
- Kotikunta voi näin ollen olla muualla kuin Helsingissä, mutta perheellä on kuitenkin oltava tilapäinen osoite Helsingissä, Tiihonen sanoo ja tarkentaa, että tilapäisen osoitteen on oltava virallinen osoite, ei esimerkiksi postiosoite.
Tilapäisen osoitteen saa tekemällä tilapäisen muuttoilmoituksen maistraattiin. Rekisteritietojen mukaan Toivola ei ole tällaista ilmoitusta tehnyt. Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivola on siirtänyt kirjansa Riihimäelle 29. maaliskuuta 2016, eikä hänellä ole sen jälkeen ollut virallista osoitetta Helsingissä.
- Kansanedustajat ja ministerit ovat ihan samassa asemassa kuin kaikki muutkin. Heillä täytyy olla osoite täällä. Työpaikka ja tilapäinen osoite, Tiihonen sanoo ottamatta kantaa mihinkään yksittäiseen tapaukseen.
Perheen sanaan luotetaan
Tiihosen mukaan Helsingin kaupunki tarkistaa sille ilmoitetun osoitteen siinä vaiheessa, kun varhaiskasvatus alkaa. Sen jälkeen kaupunki luottaa perheen omaan ilmoitukseen osoitteestaan.
Syksyllä 2016 julkaistussa 3H+K -lehden haastattelussa Toivola kertoo asuvansa tyttärensä kanssa Taka-Töölössä, jonne parivaljakko muutti ”äskettäin”. Haastattelu on tehty heinä-elokuussa 2016, vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Toivola ilmoitti eduskunnalle asuvansa Riihimäellä.
- Erityisesti isällä on vielä totuttelemista töölöläisyyteen. Hän on asunut Etelä-Helsingissä vuositolkulla, ja hyppy etäämmäs kantakaupunkiin tuntuu vielä eksoottiselta, lehden jutussa kuvaillaan Eirasta Töölöön muuttanutta Toivolaa.
7738aaf3af32af3c547eb698c5f6ed55b55f6081ee151cfcb25354efd7d7f127.jpg

Toivola kertoo syyskuussa 2016 julkaistussa 3H+K -lehden haastattelussa asuvansa tyttärensä kanssa Helsingin Taka-Töölössä. Toivolan mukaan hän ei malttanut luopua tyttärensä vanhasta päiväkodista. Kuvakaappaus
Helsingin kaupungin Helsinki-infossa helmikuussa 2018 julkaistussa haastattelussa Toivola kertoo asuvansa Lauttasaaressa 4-vuotiaan tyttärensä kanssa. Saman vastauksen Toivola antoi myös maanantaina, kun Iltalehti kysyi Toivolalta, missä päin Helsinkiä hän asuu.
Kourallinen kansanedustajia
Kansanedustajien ja ministerien erityiskohtelu perustuu varhaiskasvatuslakiin, jonka mukaan kunnan on järjestettävä varhaiskasvatusta lapselle, joka asuu kunnassa huoltajiensa työn, opiskelun, sairauden tai vastaavien syiden vuoksi, vaikka lapselle ei ole Suomessa kotikuntaa tai lapsen kotikunta on kotikuntalain perusteella toinen kunta.
- Kiireellisissä tapauksissa tai olosuhteiden muutoin niin vaatiessa kunnan on huolehdittava varhaiskasvatuksen järjestämisestä muullekin kunnassa oleskelevalle lapselle kuin kunnan asukkaalle. Kunta voi järjestää varhaiskasvatusta toisessa kunnassa asuvalle lapselle myös muulloin kuin 1–3 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa, laissa sanotaan.
Helsinki laskuttaa varhaiskasvatuspaikan järjestämisestä aiheutuvat kulut kansanedustajan tai ministerin kotikunnalta. Tiihosen mukaan tällaisia tapauksia on ”kourallinen”.

- Esimerkiksi, jos perheen kotikunta on Turussa ja tilapäinen osoite Helsingissä, on Turun kanssa neuvoteltu korvaussopimus lapsen varhaiskasvatuksesta Helsingille, Tiihonen sanoo.
Toivolan tilannetta ei voi verrata maakunnasta valitun kansanedustajan tilanteeseen. Toivola on asunut pitkään Helsingissä ja hänet on valittu eduskuntaan Uudeltamaalta. Toivola on siirtänyt kirjansa omasta tahdostaan hankalien kulkuyhteyksien päähän Riihimäen varuskunta-alueelle.
Toivolan ontuvat selitykset
Toivola avasi asumisjärjestelyjään Facebookissa tiistaina. Toivola kertoo ostaneensa asunnon Riihimäeltä vuonna 2013 ja muuttaneensa sinne.
- Myöhemmin samana vuonna tyttäreni ilmoitti tulostaan ja totesin, etten pärjäisi vastasyntyneen kanssa etäällä perheestäni ja muista tukiverkoista. Muutin takaisin Helsinkiin ja laitoin Riihimäen asuntoni vuokralle. Helsingistä tuli tällöin kotikuntani, Toivola kirjoittaa.
6f32a89be45387a2fe5a0389bfb0eb68f213feaab079595952f1739cc6973556.jpg

Toivola ilmoitti tiistaina siirtävänsä perheensä kirjat takaisin Helsinkiin kulukorvauskohun takia. Kuvakaappaus
Toivolan mukaan hän yritti vuonna 2016 uudestaan, ja muutti tyttärensä kanssa Riihimäelle.
- Riihimäestä tuli kotikuntamme ja Helsinkiin jäi väliaikainen pysyvä osoitteemme. Tämä oli edellytys sille, että tyttäreni voisi jatkaa päivähoitoa Helsingissä lähellä työpaikkaani, Toivola kirjoittaa.
Tiihonen ei voi kommentoida, minkä osoitteen Toivola on Helsingin kaupungille ilmoittanut.
- Siinä asiassa sinun täytyy kääntyä hänen itsensä puoleen, Tiihonen sanoo.
”Ilmoitus on katkennut”
Iltalehti kysyi Toivolalta keskiviikkona, minkä osoitteen hän on tyttärensä päiväkotiin ilmoittanut.
Toivola ei osannut vastata kysymykseen, mutta sanoi tarkistavansa asian torstaina ja palaavansa asiaan. Tarkistettuaan asian Toivola kertoo tehneensä ilmoituksen tilapäisestä osoitteesta Helsingissä 30. maaliskuuta 2016 eli Riihimäelle muuttoa seuraavana päivänä.
- Jostain syystä väestörekisteri näyttää, että tuo ilmoitus on katkennut 30.3.2017. Tällä hetkellä ei ole tietoa, mistä tämä johtuu. Olen juuri tehnyt asiasta korjauspyynnön maistraattiin. Tämän pitäisi tuoda selvyys asiaan, Toivola vastaa Iltalehdelle sähköpostissaan.
d0410e06733f31594db5bce155fd9200368506e627e5fa88561b07f402efbbb6.jpg

Toivola on ilmoittanut eduskunnalle asuvansa vakituisesti Riihimäellä. Ilmoituksen perusteella Toivolalle on maksettu korotettua kulukorvausta 1 315,75 euroa kuukaudessa. Kuvakaappaus
Toivolan mukaan hänellä on ollut 30. maaliskuuta 2016 alkaen tilapäinen osoite Helsingissä.
- Vuokrasopimukset ovat koko tältä ajalta kunnossa, myös nykyinen. Tyttäreni päiväkotiin liittyvät järjestelyt ovat ajantasaiset, Toivola vakuuttaa.
Kaupunki selvittää asian
Tiihonen sanoo, että kun asia on nyt tullut median kautta esille, niin kaupunki aikoo selvittää asiaa tarkemmin ja katsoa, onko esimerkiksi ohjeistusta tarpeen muuttaa.
- Tällaisten asioiden yhteydessä meillä on mahdollisuus tarkistaa omaa toimintaamme, Tiihonen sanoo.
Toivola ilmoitti tiistaina siirtävänsä perheensä kirjat takaisin Helsinkiin, josta tulee Toivolan mukaan perheen pysyvä kotipaikka. Päätöksen taustalla on Toivolan mukaan kulukorvauskohu.
- Riihimäen asunto jää vapaa-ajan käyttöön ja nämä kustannukset ovat omalla vastuullani. Toivottavasti luottamus työhöni säilyy, Toivola kirjoittaa.
aabbf429bf2876e28ced30520dd3976644a559b5aa66435076976945e477ada4.jpg

Vihreiden kansanedustajalla Jani Toivolalla ei väestörekisterikeskuksen mukaan ole ollut virallista osoitetta Helsingissä kahteen ja puoleen vuoteen.
[email protected]
https://www.iltalehti.fi/politiikka/681bb8c4-0058-4222-8e88-265be11e0687_pi.shtml

Lainmukaista? Ehkä. Härskiä ja vilpillistä? Satavarmasti. Esimerkillistä, tasavertaista tai reilua? Kaikkea muuta. Seuraavaa paljastusta odotellessa.
 
Epäpoliittinen poliisi ei ole sosiaalisesti tarpeeksi läheinen niissä ympyröissä, joissa tällaisista päätetään.:cool:

Poliisien suorittama valistus olisi aina plussaa. Liikenne-iltaelämä-alkoholi-huumeet-kavereistahuolehtiminen-törppöilynetukäteisarviointi- näillä teemoilla minun kouluaikoina pitäjän vanh.konsta kävi luennoimassa, enkä usko, että siitä oli ainakaan haittaa, epäilen, että päinvastoin. Elävästä elämästä kerrotut varoittavat esimerkit aiheuttivat aina normikoululaisessa pientä kulmien kurtistamista ja pohdintaa. No, oli niitä, joissa se ei aiheuttanut, mutta he ovatkin jo olleet Mr. Darwinin pois poimimia ajat sitten.

En lähde sentään enempää pohtimaan esim. sitä arvolatausta, jota kansanedustaja Toivola varmasti edustaa, kunnialla tietysti, ei siinä mitään. Jos itse saisin valita, niin pitäjän vanh.konsta kävisi ainakin ensin ja sitten jos jää aikaa ja rahaa, ottaisi hänet vaikka toivolan luennoimaan.
Joo,kouluvalistus ja muu ennaltaehkäisevä työ on ehdottoman tärkeää. Nykyään vaan on niin kiire siinä omassa varsinaisessa työnkuvassa, että se meinaa syödä sitä halukkuutta tehdä ylimääräistä vaikka itse asiaa tärkeänä pitääkin.
 
Tästä on kehkeytymässä kunnon pr-katastrofi vihreille:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/76c2b2a5-654f-4fad-8339-4d06116f2150_pi.shtml
"Kansanedustaja Jani Toivola teki viisi maksullista kouluvierailua ollessaan sairauslomalla - Maksoi kuusi taksimatkaa eduskunnan taksikortilla yhden päivän aikana"

Eduskunnasta saikulla mutta maksullisia puhujahommia voi kuitenkin tehdä, ja taksikyydit niihin luonnollisesti maksaa eduskunnan kortilla.
 
Back
Top