Kaksi tankkialusta hyökkäyksen kohteina Persianlahdella

aj77

Respected Leader
Miksi juuri britit? Miksi he ovat yllättäen Iranin silmätikkuna? Vaikea tietää mitä siellä taustalla on puhuttu kun tulee mieleen se totuus että kaikki sotilastoimet on diplomatian jatkeita. On ihan varma että keskusteluita on käyty

Jännästi tuossa yllä olevassa kartassa tankkerit tekee mutkaa brittien saarien edustalla. Ehkä britit on edelleenkin imperiumi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Iranians_in_the_United_Kingdom

Hieman enemmän kuin meitä.
Britit otti Iranin tankkerin. Toisaalta briteillä ei ole ns. Spirittiä varmaan kahinoihin. Maahan on muutenkin aikamoisessa myllerryksessä.

Dronen alas tuomisen aikana Iranin helikopteri lensi niin lähellä Boxeria, että olisi voinut laskeutua sille. Toimittaja oli mukana Boxerilla. Että se siitä suojarajasta. Linkki: https://bit.ly/2Yc9rCG
 

ctg

Greatest Leader
Dronen alas tuomisen aikana Iranin helikopteri lensi niin lähellä Boxeria, että olisi voinut laskeutua sille. Toimittaja oli mukana Boxerilla.
Onko mahdollista että Sulemaini on pistetty kotiarestiin ja operaatioita johtaa joku poliittinen päättäjä?
 
Niin Teheranissa kuin Kremlissäkin on taatusti tiedustelutietoa suoraan Valkoisesta talosta tavalla tai toisella, ja he tietävät, mihin asti voi mennä. Mielestäni tuuri kyllä nyt loppuu silti ihan väistämättä.
Eivät nuo ainakaan Syyriassa sitä tienneet.

Peliliikkeet myös Ukrainassa jääneet melko pieniksi, Obaman kaudella tehtyihin verrattuna. Ellei sitten tieto tosiaan ole, että jos jotain yrittää, niin turpaan tulee.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
YHTEENOTOT Iranin ja länsimaiden välillä eivät rajoitu vain säiliöalusten haltuunottoon.

Yhdysvallat kertoi torstaina ampuneensa alas Iranin lennokin, joka lähestyi yhdysvaltalaista USS Boxer -alusta Hormuzinsalmella.

Perjantaina Iran kiisti Yhdysvaltojen ampuneen lennokin vaan vihjasi, että yhdysvaltalaiset olisivat saattaneet ampua alas oman lennokkinsa.Yhdysvallat kertoi torstaina ampuneensa alas Iranin lennokin, joka lähestyi USS Boxer -nimistä alusta Hormuzinsalmessa. Iranin vallankumouskaarti julkaisi perjantaina ilmeisesti lennokin kuvaamaan videon, jonka se kertoi todistavan, ettei alas ammuttu lennokki ollut iranilainen. (KUVA: IRANIN VALLANKUMOUSKAARTI)
 

Vääpeli

Respected Leader
Siis ne julkaisi videon, missä se lentää. Ei sitä kun se lentää takasin kotia :D :D Jä käsittääkseni eivät ampuneet sitä alas ammus- tai ohjus it:llä. Vaan elektronisella härinnällä joko tiputtivat sen tai saivat sen tilaan missä se palasin takasin.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Eivät nuo ainakaan Syyriassa sitä tienneet.

Peliliikkeet myös Ukrainassa jääneet melko pieniksi, Obaman kaudella tehtyihin verrattuna. Ellei sitten tieto tosiaan ole, että jos jotain yrittää, niin turpaan tulee.
Ukrainassa on saavutettu se, mitä haettiin: Krim ja neuvottelupuskuria. Sota on käynnissä: joka päivä ammutaan epäsuoraa eikä maa näe Natoa koskaan.

Venäjä (ja Kiina) tietävät miltei reaaliajassa, mitä amerikkalainen aikoo isossa kuvassa päättää, ja se tieto näkyi niin Syyriassa kuin Ukrainassakin. Sama tieto on Iranilla. Joko se osaa lukea peliä hyvin tai se saa ohjeita.

Obama teki virheen puhuessaan "red linesta", joka ei sitten merkinnytkään mitään. Sen ajatollahit ja Kreml laittoivat tarkkaan merkille. Trumpia seurataan ihan samalla tavalla; ehkä jopa hallinnossa on anturit tavalla tai toisella. Periaatteessa sen reagointipolitiikan seuraaminen riittää. Trump on samanlainen taavi.

Iran on hyvä koekaniini siitä, millaisia juttuja menee lännessä läpi. Niin oli Ukrainakin. Ensin tankki tai pari... sitten valkoisia rekkoja ja niiden syrjässä prikaatien osia vastahyökkäystä varten...

Nyt Iran vain "tarkastaa" aluksia, jotka ovat ehkä "rikkoneet merenkulun sääntöjä"...

Joku neuvoo sille peliä.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Iran ei ole yksin. Huomatkaa hybridihommien yhtaikaisuus ja lähteet. Hormuzin salmi on vain yksi osa monipuolista keinoarsenaalia. Tämä on sotaa uusin muodoin.

Russia, Iran, North Korea Launch Hundreds of Cyberattacks on U.S. Political Groups, Microsoft Says
Most of the hacking attempts are against think tanks and nongovernmental organizations that work with candidates or political parties


 

Nypykkä

Majuri
Kyllä tästä rähinä tulee, ei sitä oikein voi enää välttää: jos Iran saa hyppiä silmille, menee briteiltä ja amerikkalaisilta uskottavuus. En kyllä edelleenkään ymmärrä miksi Iran toimii näin.
Allah on antanut hiljaisessa hetkessä siunauksensa jollekin ja siitähän se ajatus sit lähti.
Mutta kuten näemme Iran oikein haluamalla haluaa sotaa, uskovatko he todella siihen et pystyvät pistämään kampoihin USA:lle tosissaan? Jonkinlaisena bulvaanina toimiminen tulee mieleen, mut jotenkin en jaksa uskoa siihen.
 

Fencer

Eversti
Theresa Maylla olisi tuhannen taalan, korjaan, tuhannen punnan paikka yhdistää britit. Juuri nyt.

Ei pidä vähätellä kansallistuntoa, joka on aina jokaisessa, "kun on koettu vääryyttä" :cool:
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja

Hallinkorva

Ylipäällikkö

Nypykkä

Majuri
Jos pitää paikkaansa, niin ohjuksia turha lähteä ammuskelemaan.
Hyvin uskottavaa, eihän he menettäneet droneakaan vaikka iso paha Yhdysvallat niin väittikin:p
 

Gradientti

Kersantti
Väitteellä kalastusaluksesta olisi enemmän pohjaa tosi/valhe-spekulaatioille, jos eivät olisi kaapanneet myös toista laivaa samana päivänä.
 

KymJP2K

Kapteeni
Jos pitää paikkaansa, niin ohjuksia turha lähteä ammuskelemaan.
"Kalastusalukseen". Tankkerilla. Joku "kalastusalus" siis ajoi supertankkerin alle, liikennesääntöjen vastaisesti. Merillä pienempi väistää ja pikkukipot kyllä ehtii alta pois.

Kaunista konfliktin eskalaatiota. Itse veikkaan että ensimmäiset ruumiit saadaan 60pv sisään.
 
Top