Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kansanedustaja: Armeijalle uusi pelote – 2000 tarkka-ampujaa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 07.02.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Kansanedustaja: Armeijalle uusi pelote – 2000 tarkka-ampujaa
  Uusi Suomi 7.2.2013 11:02

  Suomi voisi kouluttaa reserviläisistään 2000 tarkka-ampujaa armeijan ylimääräiseksi pelotteeksi, ehdottaa kansanedustaja Tom Packalén (ps.) Uuden Suomen blogissaan.

  Packalén peräänkuuluttaa kirjoituksessaan avointa keskustelua Suomen puolustuskyvystä. Kansanedustajaa epäilee, että puheet puolustuskyvyn säilymisestä ovat pelkkiä korupuheita armeijan määrärahojen jouduttua säästöjen kohteeksi.

  Packalén ehdottaa epäsymmetriseen sodankäyntiin kuten sissisotaan panostamista.

  –Reservistä voisi esimerkiksi kouluttaa 2000 tarkka-ampujaa. He olisivat kustannustehokas pelote minkä tahansa suurvallan armeijalle. Kolmen JASSM-ohjuksen hinnalla, Packalén kirjoittaa.

  Hän kertoo kuulleensa kansanedustajana toimiessaan puolustusvoimien korkeilta upseereilta ja asiantuntijoilta huolettomia lausahduksia, joiden mukaan koko maata pystytään jatkossakin puolustamaan puolustusvoimiin kohdistuneista leikkauksista huolimatta. Packalén arvelee, että tosiasioita ei uskalleta sanoa ääneen.

  –Voisiko kuitenkin olla niin, että Puolustusvoimat kertoo meille muunneltua totuutta? Minun käsitykseni mukaan budjettileikkaukset ja jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus heikensivät puolustuskykyämme ja sen uskottavuutta merkittävästi, hän arvioi.

  Packalénin mielestä Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göransson osoitti rohkeutta todetessaan tammikuussa, että Ruotsi ei 50 000 sotilaan palkka-armeijallaan selviäisi hyökkäystä vastaan kuin viikon.

  –Meidänkin pitäisi keskustella tilanteestamme rehellisesti ja realistisesti ja selvittää, miten Suomi pystyy torjumaan vihollisen tulevaisuudessa. Eduskunnassa tämän pitää perustua Puolustusvoimilta saatuun oikeaan tietoon, Packalén kirjoittaa.

  Eduskunta jatkaa tänään eilen alkanutta keskustelua turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta. Keskustelun ytimessä on puolustusvoimien tulevaisuuden rahoitus.
   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Aloite hyvä. Määrä riittämätön. 20 000 tarkka-ampujaa on oikea peloite ja vain 30 JASSM-ohjuksen hinnalla.
   
 3. Mainos 4. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Kysymyksen muotoon puettu toteamus. Nämä ovat virkistäviä poikkeuksia harmaassa massassa. Joku jaksaa oikeasti kiinnostua asioista ja jopa syventyä niihin, vaikka Pv lykkääkin kaksin käsin kapuloita rattaisiin ja salaa faktoja maanpuolustuksen etua puolustaessaan.

  Ongelmana on tietysti se, ettei puolustuksen osalta Eduskunnassa päätetä oikeastaan mistään muusta kuin rahoituksesta. Mitä rahoilla tosiasiallisesti tehdään, siihen ei päästä kiinni sen paremmin etu- kuin jälkikäteenkään.
   
 5. kunnas

  kunnas Majuri

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  1,050
  Tykkäykset:
  28
  Pisteet:
  156
  Pelkkä ase (Sako TRG 42) maksaa 4000-4800€, joten hieman skeptinen olen.
   
 6. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Pakkoko ne on juuri TRG:n .338LaMalla varustaa? Erinäisiä metsästyskiväärejä tästä maasta löytyy jokunen satatuhatta jo ennastaan...
   
 7. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,369
  Tykkäykset:
  8,439
  Pisteet:
  1,286
  Suojamiehille sitten haulikko ja erikoisammuksia :)

  Exotic Shotgun Ammunition Tests
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 8. Ohjus-tiedustelija

  Ohjus-tiedustelija Eversti

  Liittynyt:
  24.03.2011
  Viestejä:
  1,617
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  316
  Peloite estämään mitä?
  Kiväärimiehillä ei pommituksia tai maahyökkäystä pysäytetä, edes uskonnollisesti fanaattiset itsemurhapommittajat kehitysmaissa eivät näytä estävän suurvaltojen miehitysoperaatioita, miten siis kotimaiset "hirvimieslaumat" 2000-luvun Suomessa?

  Tälläinen aloite on lähinnä hyvä näpäytys/vastaveto liialle teknologia/kv-toiminta hihhuloinnille, realismia siinä ei ole kauheasti mukana mikäli idean vähääkään oikein tulkitsin...

  Kotimaan puolustuksen isoin uhka on liian suuren mallin hakeminen kv-toiminnasta jossa yksittäisen sotilaan hinnaksi tulee sellainen luku kaikkine oheisrensseleineen/tukitoimintoineen/koulutusvaatimuksineen/standardeineen että armeijan vahvuus painuun väkisin olemattomaksi.

  Meillä on nyt uudessa tst-tavassa erittäin mielenkiintoinen malli siitä miten hyökkäys Suomea vastaan pyritään tekemään mahdollisemman kalliiksi uusin metodein nimenomaan heti maahantunkeutumis vaiheessa. En koe edelleenkään että kyseessä on mikään sissisodan/epäsymmetrisen sodankäynnin malli koska joukot liikkuvat ajoneuvoin, niitä tuetaan epäsuoralla tulella ja enemmän tai vähemmän itsenäisesti toimivat kokoonpanot ovat vahvuuksiltaan pääsääntöisesti pataljoona-komp. kokoluokassa.

  Edustajien eduskunnassa täytyisi nyt tutustua aiheeseen ja pitää suureen ääneen meteliä siitä että hieno uusi malli (joka on 100%:sti suunniteltu Suomen puolustamiseen) ei tule ruunatuksi sen takia että raha ei riitä koko idean käytäntöönpanoon asian vaatimassa todellisessa mittakaavassa koska kaikki muu tuntuu olevan paljon tärkeämpää!
   
  Einomies1 tykkäsi tästä.
 9. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Kuinka monta kertaa se pitää selittää sinulle, että kun valtiolla on kansalaisia, jotka ovat valmiita puolustamaan ja joilla on sekä välineet että kyky toimia niin maan valloittaminen vaikkakin se onnistuisi helposti tulee tappioina maksamaan niin paljon että kokonaishyöty operaatiosta jäänee jopa negatiiviseksi jolloin ennalta laskemalla voidaan hylätä koko miehitysoperaatio. Ainakin niin kauan kuin meillä ei ole öljyä tai muuta arvokasta, joka ylittäisi tappioiden määrän. Puhutaan siis pelotteesta, jota toivottavasti ei koskaan tarvitse käyttää! "Hirvimieslaumojen" vertaaminen tarkka-ampujiin on erittäin kaukaa haettua ja joko ylennys hirvimiesten taidoille tai hyytävän kova loukkaus tarkka-ampujille.
   
 10. Ohjus-tiedustelija

  Ohjus-tiedustelija Eversti

  Liittynyt:
  24.03.2011
  Viestejä:
  1,617
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  316
  Jv-miinat, vanhat SA-vahvuudet ja lakkautetut varuskunnat kannattaisi ihan suosiolla unohtaa ja keskittyä käsillä oleviin ongelmiin. Särähtää aika pahati korvaan kun Packalén väittää että PV ei olisi kartoittanut Suomen puolustukseen liittyviä haasteita 2015 eteenpäin ja että niistä ei olisi muka keskusteltu! PV on moneen kertaan tuonut esiin huolensa siitä että uusi puolustusmalli ei toteudu/jää pahasti vajaaksi jos rahaa kyseisten joukkojen runkona toimivien alueellisten joukkojen varustamiseen ei löydy! Tätä on tuotu esiin erittäin painokkaasti kaikissa puhaissa ja kirjoituksissa PV:n suunnalta!

  Minä heittäisin pallon takaisin poliitikkojen suuntaan ja kehottaisin keskustelemaan vakavasti siitä saadaanko pv:n rahoitus kuntoon 2015 eteenpäin ja jos ei saada, niin mistä PV:lle annetuista tehtävistä aletaan ensimmäisenä tinkimään että kaikki ei lävähdä käsiin, onko se kotimaan puolustus, koko maan puolustus, yleinen asevelvollisuus, liittoutumattomuus vai kv-toiminta, vai mikä? Nämä ovat poliitikkojen päätettävissä, ei sotilaiden!
   
 11. Ohjus-tiedustelija

  Ohjus-tiedustelija Eversti

  Liittynyt:
  24.03.2011
  Viestejä:
  1,617
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  316
  Turha tästä on enää jauhaa, Afganistan on antanut aina lähdöt miehittäjilleen, mutta silti sinne tungetaan kerta toisensa jälkeen aina uudestaan... Siinä sitä pelotetta kerrakseen ja erityisesti tavoitetta siitä missä kunnossa yhteiskunta on sen jälkeen :dodgy:
   
 12. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Sillehän ei voi mitään että Afganistania valloittamaan lähteneet osapuolet eivät osaa laskea, suunnitella tai käydä sotaa. Idea koko Afganistanin valtiosta on hassu, monikulttuurinen valtio ei vain toimi. Joko ympäröivät valtiot sulattavat ko. paskan itseensä etnisten rajojen myötäisesti tai koko paskamaa tulee olemaan ikuisesti jonkin asteisen anarkian vallassa.

  Mutta itsea asiaan. Vähän vaikea kylähullujen puolueen edustajien ehdotuksia sulattaa. Tarkka-ampuja on sellainen erikoismies, jolle jo nyt annetaan koulutusta ja koulutetaan tarpeellinen määrä sodan ajan suunniteltuihin kokoonpanoihin. Taso vaihtelee valtavasti, toiset ovat hyviä RK-ampujia joille on annettu vain TAK-85 ja toiset saavat oikeasti koulutusta ja varustusta niskaan. PV siis kouluttaa sen määrän tarkka-ampujia kuin se näkee optimaaliseksi tuottaa sodan ajan taisteleviin joukkoihin. Kaikki eivät voi olla tarkka-ampujia tai konekiväärimiehiä, eivät edes uudessa taistelumallissa, varsinkin kun edes varusteita ei siihen ole puhumattakaan koulutuksesta. PV:lla ei ole varaa kouluttaa reserviläisiä, varsinkaan sijoittamattomia tarkka-ampujiksi kun ei ole edes sijoitettuja. Mutta siis jos siviilissä haluaa olla tarkka-ampuja niin se onnistuu harjoittelemalla. Maassa on MPK:n kursseja aiheesta ja aseenkin saa ostaa vielä jos ei ole mielenterveysongelmainen tai rikollinen kuten useimmat aseiden yksityisomistusta vastustavat.
   
 13. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka en usko edes 2000 reservin tarkka-ampujan pysäyttävän hyökkääjää yksin. On totta, että tarkka-ampujat ovat kustannustehokkaita puolustajia. Varsinkin jos kyse on tutusta maastosta jota puolustetaan.

  Todellinen ongelma on kukkahattutädeissä, vihreissä, vasureissa, jotka eivät tule suostumaan tällaisten ihmisten kouluttamiseen. Herran jestas, kansalaiselle anettaisiin ase ja paikka jossa harjoitella. Se ei käy, väkivaltakoneisto on joko kokonaan pahasta, tai ainakin sen tulee perustua virkaan. Suomen pitäisi näköjään saada sodassa turpaansa jotta järki palaisi touhuun.
   
 14. Mainos 15. Ohjus-tiedustelija

  Ohjus-tiedustelija Eversti

  Liittynyt:
  24.03.2011
  Viestejä:
  1,617
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  316
  No ei varmasti tyssää kukkahattutäteihin vaan ihan pv resursseihin! Meillä uhkaa jäädä koko uuden puolustujärjestelmän runko eli alueelliset joukot heikosti tai olemattomasti varustetuksi ja ihan samoista rahoista/resurseista kamppaillaan kun koulutetaan näitä samoja SA-joukkoja jotka niitä tappiota ihan oikeasti kykenevät mekanisoidullekkin hyökkääjäälle tuottamaan. Kannattaisiko laittaa asiat tärkeysjärjestykseen?
   
 16. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  No kukkahattutädit ja -sedät siellä eduskunnassa ovat juuri ne PV:n resurssit ajaneet alas ja vaikeuttaneet vapaaehtoista maanpuolustusharrastusta mm. uudella aselailla sekä kiristyvillä ympäristösäädöksillä. Eipä tässä pelkästään ole mukana vihreitä ja vasureita vaan onhan näitä Matti Vanhasia muissakin puolueissa.
   
 17. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Packalenin idea on ihan jees, mutta aika räikeästi epäsuhdassa vallitsevan tilanteen kanssa. TA:n kouluttaminen ei onnistu viikon kertausharjoituksella eikä kahdenkaan ja jos Suomessa halutaan omata ja ylläpitää osaamista tuossa aiheessa on tasan kaksi vaihtoehtoa: ammattisotilaat tai aktiiviset reserviläiset, koska oppiminen vaatii paljon harjoittelua ja sitoutumista itsensä kehittämiseen. Ja lisää harjoitusta.
  Olisin erittäin mielissäni, jos Packalen voisi osoittaa 2000 TA-koulutettavaksi sopivaa aktiivista reserviläistä, jotka lisäksi voidaan sijoittaa TA tehtäviin.

  Muistelun vuoksi MPK:n osallistujamääriä vuodelta 2009:
  18 000 eri sotun omaavaa kurssilaista
  2 000 eri sotun omaavaa kouluttajaa.


  Se 2000 TA-koulutettavaa on otettava tuosta. Ei mistään taikaseinästä. Muistelkaapa millainen bordelli maakuntajoukkojen miehistötarpeen osalta on ollut? 5000 vapaaehtoista ei saatu kasaan ilman "pakkosijoittamista", vaikka "alin hyväksyttävä taso" miesaineksessa onkin heikompi kuin TA-koulutettaville olisi.

  Tästä negatiivisesta purkauksesta huolimatta on hyvä, että edes joku kansanedustajista pyrkii edesauttamaan reservin jatkokouluttamista ja sijoittamista sekä tuo esiin sen, että toistaiseksi meikäläinen sotavoima on hyvin pitkälti reservin varassa. Packalenilta osasin hänen taustansa puolesta tämäntyyppistä heittoa odottaakin ja ajattelen tämän olevan ennenkaikkea heitto, jolla pyritään saamaan aikaan keskustelua ns. ohjus- ja tietokonesodankäynnin ja tavanomaisen, köyhän ja pienen maan puolustusratkaisujen osalta.
   
 18. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Just näin minäkin tuota luen, eli Packalen halusi herättää keskustelua uudenlaisesta lähestymistavasta. Suomessa vain keskustelu ana tukehtuu siihen lööppiin nostettavaan sivulauseeseen ja suuret linjat tulevat kokonaan ohitetuiksi.

  Vertailevat laskelmat ovat myös aina paikallaan, koska ne antavat hiukan perspektiiviä siihen, miten kalliita digidigivehkeet tosiasiassa ovat. Aijai, kun joskus käytäisiin kunnon keskustelukierros, jossa vertailtaisiin erilaisia puolustusjäjestelmiä etuineen ja haittoineen. Eiku eihän niitä vaihtoehtoisia systeemejä olekaan, joten keskustelukin on turhaa ja tarpeetonta (tai vaarantaa vähintäänkin maanpuolustuksen edun...)
   
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Tulenavausjoukot uhkaavat jäädä pikkasen nirkoisiksi. Tom ja kumppanit
  aika-ajoin koettavat koroittaa keskusteluun sitä, että riittääkö tällainen "opera-vti
  tiinen voima" muuta kuin rauhan aikana? Me voimme olla sitä mieltä, että
  gamoon, homma on fantsusti hallussa! Mutta kun näitä arvioita tehdään myös
  ns. lähialueillakin ja niihin arvioihin ei lueta myötäluvuiksi meidän haaveiluja.

  Voi vitta tätä metän keskeltä postaamista näillä halvatun nykyaikaisilla haistta
  vtun kämmenen kokoisilla leikkikaluilla.
   
 20. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Käännä se mobiililaite kylelleen, niin tulee pidempiä rivejä :a-cool:
   
 21. 22499

  22499 Korpraali

  Liittynyt:
  08.09.2010
  Viestejä:
  38
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mikromanagerointi on aina niin ajankohtaista. On jotakin konkreettia ja kouriintuntuvaa millä hakea hetken suosiota tai asiantuntijuutta. Ehkä niitä tarkka-ampujiakin on jo koulutettu se noin 2000. Mukavia aloitteita joilla strategisen tason ongelma muutetaan "hatusta" taistelutekniseksi tai joukkorakenteen haasteeksi. Lämmittää samalla tavalla kuin pulttuun kuseminen pakkasella
   
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  N
  ä
  i
  n
  k
  ö
  ?
  :mad:
   

Jaa tämä sivu