Kepun kuihtumisen syyt ja seuraukset

Raakku

Luutnantti
On varmaan politiikassa ollut aina kotiinpäin vetämistä. En osaa sanoa kuinka ns ennen on ollut, mutta omat henkilökohtaiset edut tuntuvat meneävän nykyään puolueiden ja politiikankin ohi. Pelataan itselle virkaa EU:sta, sitrasta, ajetaan poliittisia hankkeita omille yrityksille tehtäväksi tai jopa otetaan rahaa ulkomaisten toimijoiden hankkeiden edistämisestä.
 

J0h1F

Kenraali
Sipilän hallitus jatkoi haja-asutusalueiden ja arvokonservatiivien kiusaamista eri tavoin. Suhtautuminen turvapaikanhakijavyöryyn ja siihen kuinka verovaroja kaadettiin sen yhteydessä kankkulan kaivoon vaikutti myös. Bernerin asema ja sekoilut hallituksessa sekä se, että Sipilä ei puuttunut niihin edes taksilain yhteydessä. Naurettavat ja epäuskottavat näytelmät Persujen hajotessa, turvapaikkahakijavyöryn aikana, aivan liian myöhään tapahtunut ero hallituksesta. Sote-uudistuksen jumittaminen sillä että siitä tehtiin etenevän prosessin sijaan jättimäistä kertamuutosta hakeva utopia. Maakuntauudistuksesta ja valtataistelusta Kokoomuksen kanssa tuli tärkeämpi tavoite kuin mistään sosiaali- ja terveyspuolen asiasta. Sotepuolen yksityistämisen hallitsemattomuus seurauksineen...
Nostaisin myös esille etenkin kristillisen oikeiston silmissä erään Sipilän emämunauksen: kaikkien kirkkopyhien vapaat aukiolot. Vaikka kaupunkiliberaalin näkökulmasta se voi vaikuttaa mitättömältä, niin vanhoillislestadiolaiselle se, että kaupat ovat auki jouluna, pitkäperjantaina ja pääsiäisenä, voi olla kirjaimellinen pyhäinhäväistys. Sipilähän on itsekin kyllä lestadiolainen, mutta ei vanhoillislestadiolainen.

Ennenhän sunnuntai- ja pyhäaukiolot olivat suoraan kristilliskonservatiivisesti säädettyjä: lauantaina aukiolot päättyivät kello 18, kun pyhä alkoi (perinteisesti se kun alkaa edellisen päivän iltana), ja kun sunnuntaiaukiolot aluksi sallittiin, alkoi se vasta keskipäivästä, kirkonmenojen oltua ohi. Varsinaisina kirkkopyhinä aukiolo ei ollut sallittua, ja jouluaattonakin sulkemisaika oli kello 12. Sipilän päätöksen myötä yksi vahva kristillinen elementti hävitettiin suomalaisesta yhteiskunnasta.

Jopa omassa suvussani tuosta on nuristu, että todella jumalaton päätös, vaikka sukulaiseni eivät olekaan kuin konservatiivisia tapakristittyjä, eivätkä mitenkään aktiivisesti uskovaisia.

En itse voisi kyllä kuvitellakaan muuttavani takaisin maalle josta olen kotoisin. Päinvastoin, muuttaisin melko varmana Helsinkiin jos sattuisin saamaan sieltä itselle mieluisasta kaupunginosasta sopivan asunnon ja parempipalkkaisen mukavan työn.
Hassua, itse taas haluan kivikaupungista pois mahdollisimman pian, kun opiskelut ovat paketissa. Ei täällä ole ihmisen hyvä elää kuin tilapäisesti, eikä etenkään perhettä perustaa.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
kaikkien kirkkopyhien vapaat aukiolot.
Voi olla monta mieltä Sipilästä mutta tämä oli kyllä niitä parhaimpia päätöksiä mitä hänen hallitus teki.
 

fulcrum

Ylipäällikkö
Nostaa ruoan hintaa, vähentää perheiden ja sukujen yhteistä vapaa-aikaa...kyllähän näistä pyhäaukioloajoista huonojakin puolia keksii.
 

Mili

Kapteeni
Pitäisikö palkkojen pyhälisien olla vain kirkkojen jäsenille? Koska ateisteille ja muille uskovaisille ne ovat normipäiviä.
 
Top