Kepun kuihtumisen syyt ja seuraukset

Ei varmaan viimeinen nopea nousu tai lasku joka kohtaa isojakin puolueita.Saatetaan keskustan kohdalta vielä sanoa että "Tiedot kuolemastani olivat vääriä ja ennenaikaisia
Olen taipuvainen ajattelemaan samoin; onni täällä vaihtelee, mutta kepulaista pääministeriä tuskin aivan heti näemme. Persut ovat onnistuneet täyttämään sen ekologisen lokeron, jonka muut puolueet ovat luoneet ryhtyessään kilpailemaan cityliberaalien äänistä. Pahiten tämä on puraissut Kepua, joka on eniten syönyt persujen kanssa samasta kaukalosta.
 
Mielestäni, mitä pidempään Rinnettä pidetään päästelemässä valheita suustaan sen parempi. Sipilän arvostus pyöriskelee siellä pohjamudissa erilaisin talon lupaamisineen ja "Olen 17 voin todistaa sen teille" kanssa, eikä tule sieltä nousemaan.
 
Yksi pysyväiskanto kaskessa on EU-jäsenyys, Suomen sitoutuminen kv-sopimuksiin ja -mahdottomuus- irrota yhteisestä päätöksenteosta. Se on SE seinä, johon Halla-ahokin joutuu rynnäkköjoukkonsa varmuudella ajamaan. Ainoa pelastus on tuossa kohtaa se, jos EUssa laajemminkin politiikka muuttuu.

Soini oli - lihapatoihin asti - EU-vastainen. Halla-aho on EU-lisäintegraatio- ja liittovaltiokehitysvastainen. Siinä on iso ero, jättimäinen.

Halla-ahon linjaa voisi ymmärrykseni mukaan kuvata "vähemmän ja parempaa EU:ta". Veikkaan että todella iso osa kansasta on lähellä tätä näkemystä.

Kansainvälisissä sopimuksissa "kuinka niitä täällä tulkitaan ja mistä ottaa tulkitsemiseen mallia" on usein se keskeisin kysymys. Toinen keskeinen on "kuinka pyrkiä vaikuttaamaan siihen mihin suuntaan ja millä vauhdilla EU kehittyy".

Itse en näe näissä ongelmia. Jos niissä on, niin olisin kiitollinen niiden näkyväksi tekemisestä.
 
Keskusta on perinteisesti ollut isäntämiesten puolue. Tilat ovat vähentyneet tilakokojen kasvun myötä, sitä mukaa äänestäjät vähentyneet. Alettiin kaupunkilaistumaan, kärkiehdokkaat ehdolla Helsingissä. Kärkenä miljonääri-insinööri teollisuudesta ja toinen miljonääri-verhokauppias pääkaupunkiseudulta.
Tämä tehopari sai asiat sekaisin muutamassa vuodessa, maahanmuutto-, ja taksiseikkailulla höystettynä. Sipilän vielä kustua silmään duunareita kiky kädessä.
Siinä saa Paavon enkeli ja Kanki tehdä töitä tosissaan, että saa petetyn isännän laittamaan oikean numeron lappuseen.
 
Sipilästä puhuttaessa täytyy muistaa olosuhteet mikä oli maan tilanne 2008-2015. Viennin romahdus ja kasvun tyrehtyminen oli iso. Se taisi olla niin iso ettei sellaista ole nähnyt yksikään oecd maa koko historiassaan. Yritä siinä sitten säilyttää hyvinvointivaltio ja vielä historiallinen rakennemuutos painaa päälle. Siinä mielessä Sipilä laittoi alulle jotain mutta kaikki toimet oli pintaraapaisuja koska ongelmia on muitakin. Sopeuttamistarve taisi silloin olla 10,7miljardia josta 0,7 sopeutettiin. Isot ongelmat vaativat isoja päätöksiä.
Nyt olis tärkeä kerätä verorahoja haittaveroista ja laskea reippaasti taloutta rapauttavia veroja kuten bensa/energia, yritysvero. Samoin perintövero täytyisi poistaa. Suuret ikäluokat kellahtavat ja tapahtuu ensimmäinen suuri varainsiirto. Ilman perintöveroa se ostovoiman lisäys kansalle olisi todella iso ja tuntuisi jo jossakin.

Vaan mitään isoja toimia tokkopa kuitenkaan tehdään. Ei osata tai pystytä tekemään demokratiasta johtuen. Siksi ainoa realistinen toimi mikä tulee mieleen on armoton velanotto. Se on sellainen joka voisi tapahtua,mutta se täytyy tehdä nopeasti koska ne ei päästä välttämättä enää valtioita velkaantumaan kuten ennen. Yli biljoonan valtion velalla meillä alkaisi yhtäkkiä olemaan edes jossain asioissa sananvaltaa euroopassa. Tai sitten velasta johtuen tulee maailmanpankin henkilöt tekemään ne päätökset meidän puolesta joita emme itse ole saaneet aikaiseksi.
 
Mitä pitemmälle Rinteen johtamista seuraa alkaa Sipilän arvo nousta pohjamudasta

Niin minä taisin heti kohta vaalien jälkeen Teille forumilla luvata, että tulee vielä Sipilää ikävä. Ja onhan tämä ollut melkoista paaterointia ja rinnelöintiä, siihen vielä ohisalolais-anderssonilaista pohinaa.....saamme maljamme kukkurana.
 
Kansainvälisissä sopimuksissa "kuinka niitä täällä tulkitaan ja mistä ottaa tulkitsemiseen mallia" on usein se keskeisin kysymys. Toinen keskeinen on "kuinka pyrkiä vaikuttaamaan siihen mihin suuntaan ja millä vauhdilla EU kehittyy".

Maahanmuutto- ja ilmastoasiat olisivat käytännössä ainoita, joissa voisi kohdata hetken, jolloin Halla-ahon selkäranka tulisi testiin. Eli riippuisi siitä, mikä on tuossa kohtaa muu eurooppalainen näkymä ja politiikka. EU julisti vasta ilmastohätätilan. Ja Saksa avasi ilmasillan pohjoisafrikkalaisille. Onnea matkaan, Halla-aho, muista nyt opposiittiössä lupaillessa ja puhuessa asioista.

Siitä olen varma, että Halla-aho esikuntineen ei pysty kehittämään samaa sotkua, mihin Rinne päämajoineen ajautui....täysin turhaan vieläpä.
 
Sipilästä puhuttaessa täytyy muistaa olosuhteet mikä oli maan tilanne 2008-2015...

Pitää paikkansa.

Mulla on tässä se henkilökohtainen ongelma, että en yleensä siedä kovin hyvin sellaisia jotka kohtelevat minua/muita aiheettomasti idiootteina. Aiheellisesti niin voi tehdä, mutta kunnioittavasti tai vähintään asiallisesti.

(Tästä on tietysti poikkeus: tyhmät ja epärehelliset kusipäät jotka kohtelevat muita typeryksinä. Niitä saa kohdella idiootteina epäkunnioittavasti.)

Sipilä teki tota kansan tolloina kohtelemista moneen kertaan - ja vieläpä erilaisissa lapsellisissa näytelmällisissä spektaakkeleissa joista väestö näki heti läpi riippumatta siitä kuinka omahyväisesti Sipilä hymyili.
 
Katsotaan sitä kannatusta sitten kun PS on ollut yhden kauden pääministeripuolue.Keskusta oli suurin puolue 2015 ja äänestäjät rankaisi viime vaaleissa.Keskusta ollut kuitenkin 2000 luvun menestynein puolue ollen useasti päähallituspuolue.Perussuomalaiset on nyt ollut gallupykkönen vaalien jälkeen ollessaan oppositiossa.Pysyviä puolueen kuolemisia mahdoton ennustaa.PS kannatus oli joulukuussa 8 % ja nousu sen jälkeen.Ei varmaan viimeinen nopea nousu tai lasku joka kohtaa isojakin puolueita.Saatetaan keskustan kohdalta vielä sanoa että "Tiedot kuolemastani olivat vääriä ja ennenaikaisia
Komealta kalskahtava nimimerkki sinulla mutta keskustelet vain ja ainostaan persuihin liittyvissä aiheissa. Mikset samantien ottanut nimimerkiksi vaikkapa Soinin Timppa?
 
Niin minä taisin heti kohta vaalien jälkeen Teille forumilla luvata, että tulee vielä Sipilää ikävä. Ja onhan tämä ollut melkoista paaterointia ja rinnelöintiä, siihen vielä ohisalolais-anderssonilaista pohinaa.....saamme maljamme kukkurana.

Näin pätkätyöläisenä ja osa-aika työttömänä ei tule ikävä Sipilöitä eikä muitakaan vastaavia ketkä yrittävät tehdä minusta jonkinlaista 9€/päivä orjaa. Ilmeisesti KoK-PS-Kristilliset haluavat tarjoilla vielä huonompaa.
 
Näin pätkätyöläisenä ja osa-aika työttömänä ei tule ikävä Sipilöitä eikä muitakaan vastaavia ketkä yrittävät tehdä minusta jonkinlaista 9€/päivä orjaa. Ilmeisesti KoK-PS-Kristilliset haluavat tarjoilla vielä huonompaa.

Jos tuo combo osoittautuisi sellaiseksi, että jakohyvä suunnataan vielä kasvavin vauhdein ja volyymein niille, joilla jo on, niin ihmiset saavat mitä tilaavat. Ei siinä sen kummempia.

Kannattaa muistaa tietysti, että mitä sakeampi määrä on näitä ysillä duuniin orjia, niin sitä varmemmin jollain aikavälillä itsekunkin palkkataso ei vain jumiudu vaan putoaa.

Aina näihin päiviin asti julkinen sektori on kyetty rahoittamaan sillä tavoin, että sillä työskentelevät ovat saaneet kastaa nokkaansa suht tasaisesti. Kokoomus lupasi 2007 sari saikkutätille ja pasi pollarille mannaa ja kurnaalia, julkisen sektorin palkkamäärä per sektori kasvatettiin -vaalivoiton turvaamiseksi-. Samaan löysiin osui 08 talouskriisi ja ompa ollut nimittäin tuskaa saada taloutta Suomessa kasvu-uralle.

Nämä ysillä duuniin jutut ovat muuten hyvin pitkälle niitä toimia, joita -Suomen velvoitetaan tekevän- kansainvälisten elinten kehotuksista. Ja kas kummaa, että nämä kehotukset kyllä otetaan vakavasti, kun Osumanottajat ovat kalevalahahmoja.
 
Näin pätkätyöläisenä ja osa-aika työttömänä ei tule ikävä Sipilöitä eikä muitakaan vastaavia ketkä yrittävät tehdä minusta jonkinlaista 9€/päivä orjaa. Ilmeisesti KoK-PS-Kristilliset haluavat tarjoilla vielä huonompaa.

Kommunismi ei toimi. Ainakin henkilökohtaisesti näen tuon 9e/päivä sellaisena, enkä kaihda sitä sellaiseksi haukkua.

Olen myös nähnyt, kuinka se lopulta murskaa työnteon moraalin. Ne vanhatkin tekijät, jotka ensin ajattelevat että, - "pitäähän sitä töitä tehdä", tulevat sen kommarimurskaimen läpi ajettuna ihan eri ihmisinä. Ihmisinä, jotka kunnioittavat tätä yhteiskuntaa entistä vähemmän.

Kaiken lisäksi, ulkopuolisen silmin: näiden 9e/päivä säätöjen lopputuloskin näyttää täysin kommarilopputulokselta. "Huollettuja polkupyöriä" myydään täysin huoltamattomana.

Luojan kiitos että ei ole joutunut siihen ysieuron kerhoon.
 
Uusimmat galluplukemat osoittavat tehokkaasti mikä vaikutus oli sekä Kulmunin valinnalla Kepun johtoon että viher-vassari -hallituksessa olemisella.

Radikaalivasemmistolla on tässä maassa onneksi kohtalaisen kapea kannatuspohja. Ja se ei mene päällekkäin Kepua äänestävän väestönosan kanssa.

Nyt kun Kepu sekoilee Kulmunin johdolla porukassa, johon sen perinteinen äänestäjäkunta ei koe kuuluvansa, ei halua kuulua eikä suostu kuulumaan, siirtyvät Kepun perinteiset ja sitoutuneet äänestäjät joko nukkuvien puolueeseen tai Persujen, KooDeen tai Kokoomuksen äänestäjiksi.


Kepu on tällä hetkellä kymmenen prosentin puolue ja edelleen jyrkässä syöksykierteessä. Sitä äänestävien äänestysuskollisuus on matalampi kuin millään muulla puolueella, joka on selvä viesti siitä, että alaspäin on tilaa pudota vaikka kuinka paljon kun taas ylöspäin nouseminen ei ole pitkään aikaan todennäköistä.


Kulmunin pikkunäppärä yritys leikkiä vaa'ankieltä ja tiukkaa neuvottelijaa tai laitavasemmiston tukea ja turvaa ei toimi tässä tilanteessa. Se voisi toimia jos kannatus olisi yli 16% ja äänestysuskollisuutta kuvaavat luvut korkealla.

Viime aikoina on ollut käytössä kaksi vaalien tulosta ennakoivaa laskentatapaa. Toinen on ollut sellainen, joka korjaa gallupkyselyjen tuloksia aiemmista vaaleista johdetuilla korjauskertoimilla. Se on tuottanut jatkuvasti todellisista vaalituloksista poikkeavia ennusteita. Toinen on ollut sellainen, missä galluplukemien matemaattiseen korjaamiseen on käytetty äänestysvarmuuslukemia. Vähän sellainen "kuinka varma olet siitä, että äänestät juuri näin" -tyyli. Tämä ennustustapa on tuottanut paljon tarkempia ennusteita.

Tästä syystä tuijotan itse tällä hetkellä gallupkannatusta ja sen trendejä päävirtana ja äänestysuskollisuutta ja -varmuutta koskevaa tietoa melko luotettavana tulevan kehityksen indikaattorina. Ja tämän arviointitavan perusteella Kepu on yhä syöksylaskussa - ei siksi mitä muut hallituspuolueet tekevät vaan siksi mitä Kepu tekee ja Kulmuni sanoo tai usein jättää sanomatta.

Varmojen äänestäjien näkökulmasta Kepu on nyt aika lähellä KooDeen lukemia. Tämä asia kannattaa tajuta kunnolla.

Toistan taas muissa ketjuissa usein toteamani:

Kepu ei kamppaile tällä hetkellä kannatuksen palauttamisesta - niin kuin sen sisällä näytetään kuvittelevan. Se kamppailee olemassaolostaan. Se on Sinisten tiellä, muttei tunnu tajuavan sitä.
 
Uusimmat galluplukemat osoittavat tehokkaasti mikä vaikutus oli sekä Kulmunin valinnalla Kepun johtoon että viher-vassari -hallituksessa olemisella.

Radikaalivasemmistolla on tässä maassa onneksi kohtalaisen kapea kannatuspohja. Ja se ei mene päällekkäin Kepua äänestävän väestönosan kanssa.

Nyt kun Kepu sekoilee Kulmunin johdolla porukassa, johon sen perinteinen äänestäjäkunta ei koe kuuluvansa, ei halua kuulua eikä suostu kuulumaan, siirtyvät Kepun perinteiset ja sitoutuneet äänestäjät joko nukkuvien puolueeseen tai Persujen, KooDeen tai Kokoomuksen äänestäjiksi.


Kepu on tällä hetkellä kymmenen prosentin puolue ja edelleen jyrkässä syöksykierteessä. Sitä äänestävien äänestysuskollisuus on matalampi kuin millään muulla puolueella, joka on selvä viesti siitä, että alaspäin on tilaa pudota vaikka kuinka paljon kun taas ylöspäin nouseminen ei ole pitkään aikaan todennäköistä.


Kulmunin pikkunäppärä yritys leikkiä vaa'ankieltä ja tiukkaa neuvottelijaa tai laitavasemmiston tukea ja turvaa ei toimi tässä tilanteessa. Se voisi toimia jos kannatus olisi yli 16% ja äänestysuskollisuutta kuvaavat luvut korkealla.

Viime aikoina on ollut käytössä kaksi vaalien tulosta ennakoivaa laskentatapaa. Toinen on ollut sellainen, joka korjaa gallupkyselyjen tuloksia aiemmista vaaleista johdetuilla korjauskertoimilla. Se on tuottanut jatkuvasti todellisista vaalituloksista poikkeavia ennusteita. Toinen on ollut sellainen, missä galluplukemien matemaattiseen korjaamiseen on käytetty äänestysvarmuuslukemia. Vähän sellainen "kuinka varma olet siitä, että äänestät juuri näin" -tyyli. Tämä ennustustapa on tuottanut paljon tarkempia ennusteita.

Tästä syystä tuijotan itse tällä hetkellä gallupkannatusta ja sen trendejä päävirtana ja äänestysuskollisuutta ja -varmuutta koskevaa tietoa melko luotettavana tulevan kehityksen indikaattorina. Ja tämän arviointitavan perusteella Kepu on yhä syöksylaskussa - ei siksi mitä muut hallituspuolueet tekevät vaan siksi mitä Kepu tekee ja Kulmuni sanoo tai usein jättää sanomatta.

Varmojen äänestäjien näkökulmasta Kepu on nyt aika lähellä KooDeen lukemia. Tämä asia kannattaa tajuta kunnolla.

Toistan taas muissa ketjuissa usein toteamani:

Kepu ei kamppaile tällä hetkellä kannatuksen palauttamisesta - niin kuin sen sisällä näytetään kuvittelevan. Se kamppailee olemassaolostaan. Se on Sinisten tiellä, muttei tunnu tajuavan sitä.
Vanhempani ovat Ääri-kepulaisia ja ovat aina olleet, hekin olivat Rinteen hallitukseen menosta täysin tyrmistyneitä. Viimeisimmistä poliittisen kentän tapahtumista en ole päässyt vielä juttelemaan.
 
Heitän tähän vanhan uutisen vähän yli kahden kuukauden takaa ihan siksi että on hyvä kiinnittää huomiota siihen miten olemattoman heikolla poliittisella ymmärryksellä poliittista journalismia kirjoitetaan isossakin mediassa.


Tuossa kohtaa eli syyskuun loppupuolella oli jo päivänselvää, että Kulmunin valinta näkyy Kepun kannatuksessa pudotuksena.

Jossain irrationaalisessa kuplassa elävä journalismi sen sijaan kirjoitti aivan kuin siitä lähtökohdasta, että jos keskustakonservatiivisen maaseutupuolueen johtoon valitaan Paavo Väyrysen ja Moskovan yhdessä koulima kohtalaisen kokematon ja tuntematon henkilö, jonka esiintymiskyky on heikko ja karisma parhaiten kuvattavissa sanojen "vähäpätöinen" ja "teiniprinsessa" yhdistelmällä, niin sen pitäisi muka johtaa automaattisesti puolueen suosion ja äänestäjämäärän kasvuun.

Millä logiikalla? Mikä on se päättelyketju, jolla jotain niin epätodennäköistä ja arkijärjen vastaista voisi tapahtua? Onko edes olemassa mitään päättelyä vai pelkkää asennoitumista, signalointia, profiloitumista...?

Ja onko niistä muutamista vielä jäljellä olevista kepulaisista oikeasti tullut niin tyhmiä että uskovat jotain Pravdan tapaista kalakäärettä sen sijaan että kuuntelisivat kenttäänsä?

Kepulla on aina ollut kaikista puolueista levein tiedonkulun valtaväylä kentältä puoluejohtoon. Sipilän aikana tämä väylä jätettiin huomiotta. Erityisesti Bernerin valinta kaikkine seurannaiskatastrofeineen sekä typerä teatteri tyyliin "annan taloni teleporttaajille", "lentelen vähän pressanlinnalle", "kannan vastuuta eroamalla maalisuoralla" olivat täydellistä kentän äänen sivuuttamista. Samaa oli tietenkin sijoittautuminen liberaalileiriin EU-parlamentissa.

Ja sama tilanne on nyt. Konservatiivisen äänestäjäkunnan puolue on mennyt äärimmäistä arvoliberalismia ja -relativismia, perinteisyyden tuhoamista ja haja-asutuselämistä vastustavien leiriin ja huutaa sieltä tukevansa juuri sitä porukkaa ja ohjelmaa viimeiseen asti.

Noh... Tätä menoa se todellakin tulee olemaan viimeiseen asti.
 
Vanhempani ovat Ääri-kepulaisia ja ovat aina olleet, hekin olivat Rinteen hallitukseen menosta täysin tyrmistyneitä. Viimeisimmistä poliittisen kentän tapahtumista en ole päässyt vielä juttelemaan.

Soita, kysy ja kerro täällä.

Ilta-Sanomien Seppo Varjus näyttää muuten olevan aika samaa mieltä kuin meikä. Kepu ei taistele kannatuksen noususta tai edes sen säilyttämisestä vaan olemassaolostaan.


Persujen kohdalla melkein kaikki menneet ongelmat ovat liittyneet siihen, että ovat käyttäneet taktista ja taktikoivaa "ajattelua" strategisen tason asioissa. Kepu näyttäisi nyt olevan samalla hajoamista kohti vievällä tiellä.

Jos Kepu menee kohti pois kuihtumista, niin se ei mene ehjänä eikä yhtenäisenä. Se menettää syöksylaskun aikana sekä ne osaajansa, joille Kepu on ollut osaamisen ja aikaansaamismahdollisuuksien alusta että ne poliittiset toimijat, joiden arvo- ja ideologialähtökohdat Kepu on moneen kertaan erilaisten teatteriesitysten ja epäonnistuneiden poliittisten taktikointien yhteydessä hylännyt.

Jännittävä näytelmä edessä.

Itse olen yhä sitä mieltä, että suomalainen puoluekenttä tarvitsisi ja ansaitsisi asiantuntevan, perinteikkyyttä ja arvokonservatiivisuutta ylläpitävän, haja-asutusalueiden ylläpitämistä ja orgaanista elävöittämistaä edistävän Keskustapuolueen jossa ajatellaan älykkääsi ja pitkäjänteisesti.

Harmi että Keskustapuolue ei näytä olevan samaa mieltä.
 
Back
Top