KHL, Jokerit ja turvallisuuspolitiikka

ajs178

Respected Leader
Luin artikkelia wikipediasta KHL:sta nyt kun Jokerit menevät sinne. Kovin ikävästi tästä saa kuvan, että Suomi on samaa jengiä näiden Euraasian unionilaisten kanssa. Katsokaa vaikka esim. tuota karttaa joukkueiden kotikaupungeista. Onkohan tässä kyse Putinin salajuonesta hivuttaa Suomi Euraasian Unioniin? Siis että tehdään pieniä peliliikkeitä yksi jääkiekkojoukkue siellä, toinen ydinvoimala täällä. Hivutetaan ja hivutetaan ja kohta voidaan vain todeta, että ollaankin de-facto Euraasialaisia.

montako foliohattua viidestä tällä teorialla saa? :)


http://en.m.wikipedia.org/wiki/Kontinental_Hockey_League
 
Suomen turvallisuuden kannalta lienee hyvä asia, että narrifanit painuu vierasmatkoillaan Venäjälle tms ulkomaille.
 
Ei yhtään foliohattua. KHL on täysin suurvallan imagopönkittämiseen perustettu (NHL-sarjaa apinomaan tarkoitettu) liiga, jossa muistaakseni yksi tai kaksi joukkuetta on tuonut joskus jotain voittoa. Joukkueita tukevat superrikkaat yhtiöt, kuten Gazprom, Volga Group jne. Putin on muuten aivan hullu jääkiekon perään.

Areena tuotti tappiota vuosia. Tässä tilanteessa löytyi persaukiselle jätkälle (Harkimolle) pelastus oligarkkirahasta.
 
Mielenkiinnolla odotan, kuinka Jokereiden KHL hanke menestyy.

Urheilullisesti ei kiinnosta pätkääkään, mutta poliittisesti mielenkiintoinen hanke.

Ikävää, jos Suomi tässäkin sidotaan jonnekin epämääräiseen euraasialaiseen jengiin muun itäblokin kanssa.
 
No tuskin tässä kummoista pelkoa on siitä että Suomi tämän vuoksi sen kummemmin leimautuisi itään.
Eihän kyse ole kuin Jokereista... :D

Mitä tuohon urheilulliseen puoleen tulee niin jää nähtäväksi, voi mennä kohtuullisesti tai sitten on luvassa semmoinen via dolorosa ettei ole hetkeen nähty.
Kyllä tähän voi toisaalta melkoinen riski sisältyä noin taloudellisesti ja joukkueen jatkuvuuden kannalta. Sen kokoluokan tempaus kuitenkin kyseessa että
jos kaikki menee suht persiilleen (ei tule menestystä, rahoittaja kyllästyy yms) voi joukkueen olemassaolokin vaarantua. Mutta aika näyttää...
 
No tuskin tässä kummoista pelkoa on siitä että Suomi tämän vuoksi sen kummemmin leimautuisi itään.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä urheilu suinkaan ole vähiten poliittisena aseena käytetty toiminta.


Mitä tuohon urheilulliseen puoleen tulee niin jää nähtäväksi, voi mennä kohtuullisesti tai sitten on luvassa semmoinen via dolorosa ettei ole hetkeen nähty.
Kyllä tähän voi toisaalta melkoinen riski sisältyä noin taloudellisesti ja joukkueen jatkuvuuden kannalta. Sen kokoluokan tempaus kuitenkin kyseessa että
jos kaikki menee suht persiilleen (ei tule menestystä, rahoittaja kyllästyy yms) voi joukkueen olemassaolokin vaarantua. Mutta aika näyttää...

Ei kai omistajilta rahat voi Jokereiden myötä loppua, kun omaisuutta on kuitenkin lähemmäksi 100 miljardia. Siinä on kutakuinkin 100 miljardia enemmän kuin tyhjätasku Hjalliksella. :)
 
Lähinnä tarkoitin viitata tuohon kyllästymiseen. Se mikä on toiselle vakavasti otettavaa toimintaa ja jopa ammatti saattaa olla toiselle
harrastus tai lähes lelu jota käytetään jonkin aikaa ja sitten lempataan pellolle. Rahat eivät omistajalta lopu, se on aika saletti. 100
miljardia on aika kiva summa, itse voisin tulla toimeen vaatimattomana ja vähään tyytyväisenä miehenä vaikka kymmenesosallakin
tuosta.... ;)
 
Ei tuolla avauksella mitään foliohattuja saa. Venäjä yrittää kehittää myös sitä pehmeää voimaa.

Mitä yhteistä on Russia Todaylla, KHL:llä ja Pyhäjoen Russ... korjaan Fennovoimalla? Kaikki bisneksiä ilman taloudellista järkeä. Motiivi löytyy siis muualta.En silti usko näiden pysvyyteen. Sanokaa minun sanoneen, narrien KHL-seikkailu kestää todennäköisesti vain vuoden tai pari. Max viiden vuoden päästä Jokerit pelaa taas suomalaista liigaa.
 
Aina yhtä mukavaa lainata itseään :)

Sanokaa minun sanoneen, narrien KHL-seikkailu kestää todennäköisesti vain vuoden tai pari. Max viiden vuoden päästä Jokerit pelaa taas suomalaista liigaa.Julkisuudessa on liikkunut tieto jopa Harkimon sanomana, että yksi kausi tuottaa noin kymmenen miljoonan euron tappiot Jokereille. Syynä on joukkueen kalleus, kalliit matkakustannukset ja sitä kautta KHL:n vaatimustaso.

Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne”, Harkimo sanoi.

Jokerien nykyiseen omistuskuvioon tuli paljon muutoksia ja hankaluuksia, kun venäläisiä omistajia joutui EU:n tai Yhdysvaltojen pakotelistalle.

”Venäläiset omistaa hallin, mutta minä olen pääomistaja seurassa”, Harkimo sanoi. ”Ei ole mahdollista, että venäläiset omistaisivat yli 50 prosenttia, kun ovat nämä pakotteet.”

http://www.hs.fi/urheilu/a1456628771163
 
Aamusella luin uutisen mutta en ryhtynyt mobiililla liittämään. Tässä juttu kokonaisuudessaan niin ei hesarin lukukertoja verota, jos niistä joku lukua pitää :confused:

”Liigaan tulee Jukurit, ei Jokerit”
Puheenjohtaja Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu Liigan olisi vaikea.
URHEILU 1.3.2016 2:00
Tero Hakola

HELSINGIN SANOMAT


VESA KOIVUNEN
1456722275883

HIFK ja Jokerit kohtasivat suositussa ulkoilmaottelussa maaliskuun alussa vuonna 2014. Ottelu pelattiin Helsingin Olympiastadionilla.

SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu KHL:stä kotimaiseen Liigaan olisi vaikea toteuttaa. Jokerit lähti kaksi vuotta sitten SM-liigasta KHL:ään riitaisten vaiheiden jälkeen.

Puttosen mukaan Jokerien paluu olisi hankalaa jo sen takia, että Liiga on tehnyt omat laajentumissuunnitelmansa Jokerien lähdön pohjalta ja ”suomalaisen jääkiekkoilun näkökulmasta”.

Artikkeliin liittyvät
”Liigassa pelaa ensi kaudella 16 joukkuetta. Se 16:s joukkue on Jukurit, eikä siis Jokerit”, Puttonen toteaa.

Keskustelu Jokerien mahdollisesta paluusta tuli ajankohtaiseksi, kun helsinkiläisseuran pääomistajaHarry Harkimo totesi sunnuntaina Ylen haastattelussa Jokerien yrittävän palata Liigaan, mikäli sen Venäjältä saama rahoitus jostain syystä loppuisi.

Harkimo on Jokerien hallituksen puheenjohtaja, ja Roman Rotenberg istuu hallituksessa. KHL:n johtoon kuuluva venäläis-suomalainen Gennadi Timtšenkokuuluu myös seuran taustavaikuttajiin.

”Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne”, Harkimo sanoi Ylen haastattelussa.

Harkimo sanoi myös, ettei hän ole kuullut mitään sellaista että venäläiset haluaisivat hänet ulos tai lopettaisivat seuran rahoittamisen.

Jokerit teki kolmen vuoden sopimuksen liittyessään KHL:ään. Menossa on sopimuksen toinen kausi.

Ennen Mikkeliä kotimainen Liiga on laajentunut Vaasan Sportilla ja Kouvolan KooKoolla.

SM-liiga päätti joulukuussa 2013 voivansa laajentua 16 joukkueen sarjaksi. Puttosen mukaan Sportin tulo Liigaan on ollut hyvä lisä niin maantieteellisesti kuin pelillisestikin. Myös KooKoo on antanut hänen mukaansa hyvän säväyksen.

adfserve
adfserve

Puttonen pitää 16 joukkueen Liigaa monella tapaa hyvänä sarjana.

”Tällä kaudella Liigaa toki pelataan 15 joukkueella, mutta 17 joukkueen sarja olisi vaikeasti järjestettävistä. On kovin vaikeaa nähdä, että Liigaa pelattaisiin 17 joukkueen sarjana.”

”Jääkiekkoliiton kanssa on sovittu, että seuraavat kolme vuotta pelataan 16 joukkueella.”

Puttonen muistuttaa, että Liigaan viimeksi päässeet joukkueet ovat tehneet merkittäviä taloudellisia investointeja pelaajiin, oloihin ja organisaatioon. Siksi esimerkiksi Liigan kutistaminen olisi hankalaa.

”Urheilullisuus on ensisijainen kriteeri, mutta täytyy muistaa, että tässä liikkuu myös aika paljon rahaa.”

”Emme voi toimia niin, että otetaan seura tänne, ja seuraavana vuonna sanotaan, että nyt ei maistu ja seura pudotetaan pois.”

”Liigan näkökulmasta [Jokerien mahdollinen paluu] tulisi vuoden päästä mahdollisimman haastavaan saumaan, sillä olemme juuri siinä vaiheessa kasvaneet 16 joukkueen sarjaksi”, Puttonen toteaa.

”Helpompiakin rasteja on, mutta jos yhteinen ymmärrys yhteisestä hyvästä syntyy, niin silloin päätöskin on mahdollinen. Olemme kuitenkin lähteneet siitä, että Jokerit pelaa Venäjällä.”

VESA MOILANEN
1456722280357

Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen.
 
Mahtoiko Harkimolla olla tarkkaa käsitystä siitä, kuinka isoihin kuvioihin hän tuli vedetyksi mukaan? Oheisessa Iltalehden artikkelissa käsitellän Putinin judokavereiden muodostamaa klikkiä, johon Rotenbergin veljekset Boris ja Arkadi tunnetusti kuuluvat. Lainaan jutusta muutaman lausunnon koskien Roman Rotenbergiä, jotka on antanut perheen hyvä ystävä ja heidän henkivartijanaan toiminut Auvo Niiniketo.

"Kuten isälläänkin, Romanilla on sekä Venäjän että Suomen kansalaisuudet.

- Toinen jalka Venäjällä, toinen jalka Suomessa, Niiniketo sanoo.

Paino on kuitenkin Venäjällä. Siellä Roman asuu ja on edennyt moskovalaisen Gazprombankin varajohtajaksi ja myös venäläisen jääkiekon johtoon.

- Jos fyrkka tulee Venäjältä, on pelattava Venäjälle, Niiniketo järkeilee."
---
"- Roman on todella isoissa saappaissa. Suomessa on vaikea tajuta, miten isoissa, Auvo Niiniketo sanoo."


http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2016022821181808_jk.shtml
 
Taas vaatii eläkeläisen avautumaan..

Eläköitynyt tiedustelueversti pitää KHL:ää osoituksena Venäjän taitavasta soft powerista: "Jokerit tekee miljoonatappiota ties monettako vuotta"


KOTIMAA 10.1.2018 06:45
Eläköitynyt tiedustelueversti pitää KHL:ää osoituksena Venäjän taitavasta soft powerista: "Jokerit tekee miljoonatappiota ties monettako vuotta"
  • Karjalainen
  • Marko Kauko

Puolustusvoimien Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikön virasta vuoden vaihteessa eläkkeelle jäänyt eversti evp. Martti J. Kari on sitä mieltä, että Suomessa ollaan liian sinisilmäisiä Venäjän suhteen. Hän kertoo mielipiteensä Keskisuomalaisenhaastattelussa.
Esimerkkinä Kari mainitsee Venäjän Suomeen kohdistamat vaikuttamispyrkimykset osana niin kutsuttua hybridisodankäyntiä.
- Miksi meillä niin moni poliitikko uskoo, että Rosatom rakentaa Pyhäjoelle ydinvoimalan pelkästään bisneksen takia? Kari kysyy ja vastaa:
- Me suomalaiset pidämme rehellisyyttä hyveenä, kun taas Venäjällä rehellisyys on yhtäläisyys tyhmyydelle. Niinpä suomalaisten rehellisyydelle nauretaan Venäjällä, Kari kärjistää.
Karin mukaan lännessä ei olla vieläkään tajuttu tarpeeksi laajasti sitä, kuinka taitavasti Venäjä operoi omien tarkoitusperiensä hyväksi.
- Lännessä on kaksi olotilaa: sota ja rauha. Siihen väliin jää kuitenkin valtavan kokoinen harmaa alue, jossa Venäjä osaa toimia äärimmäisen taitavasti. Suomessa ja lännessä laajemminkaan ei välttämättä havaita kaikkea Venäjän toimintaa, koska emme tunnista harmaan alueen olemassa oloa.
Karin mukaan esimerkiksi Venäjän jääkiekkoliiga KHL on yksi osoitus itäisen naapurimme ”soft powerista”, jolla maa pyrkii edistämään etuaan Suomessa - onhan suomalainen Jokerit yksi KHL:n seurajoukkueista.
- Jokerit tekee miljoonatappiota jo ties kuinka monetta vuotta. Kuka rahoittaa tappiot ja millä perusteella? Pelkällä rakkaudellako urheiluun? Kari kysyy.
Koko juttu tilaajille:
Pääesikunnasta eläköitynyt eversti: Suomi on liian sinisilmäinen Venäjän suhteen
https://www.karjalainen.fi/uutiset/...-tekee-miljoonatappiota-ties-monettako-vuotta
 
Putinin uuden doktriinin mukaan Venäjä on tätä nykyään koko ajan sotatilassa. Jos ei lämmin niin ainakin kylmä sellainen.
 
Lainaus: Kuka rahoittaa tappiot ja millä perusteella?
Olisikohan eduskunnassa ketään joka voisi asiaa valaista?
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Tekisi mieleni kysyä, millaisia idiootteja nuo Jokerifanit oikein ovat. Vaan kun siihen on jo vastaus - "Hyödyllisiä idiootteja."
 
"Ei kukaan ostaisi makkaraa marketista, jos kirjoitettaisiin, että tätä tekevät Putinin kätyrit" – Jokerit kärsii yleisövajeesta, pomo raivosi medialle
Jokereiden alkukausi KHL:ssä on ollut ristiriitainen.
URHEILU18.09. 17.36
PASI LIESIMAA

Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen syyttää mediaa negatiivisesta uutisoinnista.

Sasha Huttunen
Lauri Marjamäen luotsaama joukkue on dominoinut pelejä ja voittanut kuusi seitsemästä, mutta yleisö on ollut vähissä.
Ristiriita kärjistyi eilen, kun Jokereiden KHL-historian suurinta voittoa, Traktor Tsheljabinskin nuijimista 8–0, todisti Helsingin areenassa vain 7 186 katsojaa, mikä on seuran KHL-historian pienin yleisömäärä. Silmämääräisesti arvioituna luku oli vielä ilmoitettua vaisumpi.
Mistä yleisövaje johtuu ja mitä Jokerit aikoo sille tehdä? Kysymys ei miellytä toimitusjohtaja Jukka Kohosta.
–Juuri kun kausi oli alkamassa, Jokereista julkaistiin 14 artikkelia, joissa ei ollut mitään myönteistä. Ei uudesta valmentajasta, ei alkushow’sta - ei mitään positiivista, pelkästään negatiivista, Kohonen väittää.
–Ja sitten te soitatte ja kysytte, että mistä se (yleisökato) johtuu.

”Jos tämä olisi makkaraa”
Kohonen syyttää mediaa ajojahdista. Hän mainitsee Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen ison jutun, jossa käytiin seikkaperäisesti läpi Jokereiden venäläisten vähemmistöomistajien motiivit rahoittaa raskaasti tappiollista suomalaista KHL-seuraa.

–Jos tämä olisi makkaraa, jota pitäisi marketeissa myydä, ja me olisimme olleet Hesarin Kuukausiliitteen kannessa, että tätä makkaraa tekee Putinin kätyrit, niin makkara jäisi hyllyyn. Ei kukaan ostaisi sitä, Kohonen murahtaa.

Hän luettelee myös muita syitä yleisöpulaan.

– Viime vuonna meni paremmin, kun oli Eeli Tolvanen, joka teki hattutempun heti ensimmäisessä pelissä. Meillä oli 50-vuotisjuhlakausi ja enemmän markkinointia, Kohonen sanoo.

–Me aloitettiin tosi paljon paremmin myynti viime vuonna.

Viime kauden jälkeen Jokereiden pitkäaikainen markkinointijohtaja irtisanoutui. Tilalle ei ole palkattu uutta.

TONI HEKKALA / AOP

Jokerit murskasi maanantaina Traktorin 8–0 ja johtaa KHL:n läntistä konferenssia.
Ei ilmaislippuja
Jokereiden neljän ensimmäisen kotiottelun ilmoitetut yleisömäärät ovat 9 213, 8 097, 8 505 ja 7 816. Virallinen yleisötavoite on 10 500.

–Yksi asia on, että nyt me olemme tarkkoja ilmaislippujen ja hintojen kanssa. Me todettiin, että on turha taistella tämän paskamyrskyn läpi ja jakaa ilmaisia lippuja, Kohonen puhkuu.

–Me odotamme nyt rauhassa. Joukkue on voittanut suurimman osan peleistä median sitkeästä vastustuksesta huolimatta.

Kohonen tivaa, miksei muiden seurojen yleisömääriin tartuta samalla tavalla.

–HIFK sanoo, että he ovat myyneet 4 000 kausikorttia, ja sitten ne pelaa Banska Bystricaa vastaan, ja siellä on 1 500 katsojaa. Miksei siitä kirjoiteta?

Kohosen esimerkki on kuvitteellinen heitto. HIFK ei ole pelannut Banska Bystricaa vastaan. Tämän kauden CHL:ssä HIFK on kohdannut kotonaan HC Bolzanon ja GKS Tychyn. Ilmoitetut yleisömäärät olivat 4 642 ja 4 271.

Esimerkiksi Iltalehti on uutisoinut niin CHL:n kuin SM-liigan vaisuista yleisömääristä. Myös Jokereiden aiemmista yleisöennätyksistä on kerrottu.

"Vessanpöntöstä alas”
Kohonen kehuu Jokereiden pelin olevan hyvin mallillaan juuri nyt.

–Iso muutos on tapahtunut pelitavassa, mutta kirjoitetaan vain, että on huonoja pelaajia, kun ei ole suomalaisia tähtipelaajia. Meillä on paljon parempia pelaajia kuin Liigassa, hän huomauttaa.

–Ei NHL:ssä kirjoiteta yleisömääristä tai että kuka saa rahat mistäkin. Teitä ei kiinnosta mikään muu kuin katsojamäärät tai rahoittajat tai että onko pelaajien palkat maksettu, Kohonen haukkuu toimittajia.

Jokerit kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Hartwall-areenassa Metallurg Magnitogorskin ja perjantaina Avtomobilist Jekaterinburgin, mikä on KHL:n kärkiottelu.

–Ei voida luvata, että tulee hirveästi katsojia vielä. Täytyy jumpata, että päästään tämän negatiivisen julkisuuden yli. Negatiivinen julkisuus vaikuttaa yleisömääriin ilman muuta, Kohonen sanoo.

–Miksei kirjoiteta siitä, että Jokerit on vedetty vessanpöntöstä alas?

https://www.aamulehti.fi/urheilu/ei...leisovajeesta-pomo-raivosi-medialle-201205679
 
Back
Top