Kiinan sotavoimat -yleisketju

TBman

Ylipäällikkö
#43
Noh... Katsokaas nyt profiili ja gc.n sijainti suhteessa siiven profiilin nostokeskiöön. Näyttää aika justiin samalta. Siksi toisekseen kun suunnittelija ei ole välittänyt edes miettiä paremmin päätelineen funktiota.. Juujuu, samanlainen lentävä vene, kuin muutkin alumiinibusterit. Kiinalainen einkehitä mitään omaa jos on jo koeteltu länsimainen ratkaisu saatavissa. Kiinalainen tekee vain kopioita ja paskaa laatua niissäkin.
 

fulcrum

Ylipäällikkö
#44
Mielenkiintoista että viitsivät. Sovremennyillä on höyryturbiinit ja Kiinalla vaikuttaa olevan toimiva sotalaivatuotanto. On myös mielenkiintoista huomata, että venäläisjärjestelmät korvataan kiinalaisilla, lieköhän venäläisillä laivastosektorilla Kiinalle oikein enää mitään myytävää? Ydinsukellusveneiden alueella ehkä?
Olin itsekin yllättynyt noin laajasta remontista. Arvelin että korkeintaan joku kasvojenkohotus ja sitten aluksilla ajeltaisiin vain ns. tiimat loppuun. Kiinallahan on toisaalta omastakin takaa höyryturbiinihävittäjiä, joten ehkä sitä ei koeta niin ongelmalliseksi. Venäjällähän Sovremennyt ovat poistuvaa kalustoa.
Kiinassa on tehty tietoinen päätös lopettaa riippuvuus ulkomaisesta sotatekniikasta. Esimerkiksi tutkateknologian osalta kiinalaiset tuskin enää venäläisille häviävät, voivat olla jo edelläkin. Laivojen kaasuturbiinitkin on jo saatu kopi...kehitettyä, ei tarvi enää Ukrainasta tilata. Sukellusveneissä jenkit vielä muutama vuosi sitten arvioivat kiinalaisveneet selvästi venäläisiä huonommiksi.

Toi on cool, mutta lieköhän sille syynsä miksi amfibiokoneita on tehty vähän ja pienissä määrin. Teoriassahan amfibiokonehan sopisi Suomeen kuljetuskoneeksi erinomaisesti kun laskeutumismahdollisuudet moninkertaistuisivat.
Kalliita käyttää ja vaativat kokeneen ja erikoistuneen henkilöstön. Ja amfibiokonekin vaatii jonkunmoista preppausta ja ennakkotiedustelua laskupaikan suhtaan, et halua jysäyttää konetta kiveen tai tukkiin.
Pan Am luopui aikanaan Clippereistä pääasiassa lentävän henkilökunnan vaatimuksesta: koneet olivat niin työläitä käyttää verrattuna DC-4:ään.
 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#47
Xi vahvistaa asemiaan järjestelemällä näytöksiä eikä pidä samanlaista hajurakoa armeijaan kuten entiset puhemiehet tekivät.
 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#51
Type 001A tukialuksen laitteiston asennus etenee.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#54
Luulisi että isojen poikien paateissa on jotain suojaa torpeedojenkin varalta.
On niissä ainakin torpedojen harhamaalit. Ja RBU-syvyysraketinheittimiä voi myös käyttää torpedoja vastaan. Länsimaathan kehittelevät lujasti anti-torpedo-torpedoja.
 
#58
Kiina on aloittanut kolmanen lentotukialuksensa rakennustyöt, kertoo englanninkielinen South China Morning Post.
Kolmas alus edustaa kokonaan kiinalaista suunnittelua ja sen kerrotaan olevan n. 10.000 tonnia suurempi kuin Kuznetsov-luokan tukialukset. Uuden aluksen rungon valmistus kestää yksistään pari vuotta. Koko aluksen uskotaan valmistuvan joskus 2030-luvulla.

http://www.scmp.com/news/china/dipl...s-started-building-its-third-aircraft-carrier
 

KymJP2K

Luutnantti
#59
SCMP:llä muuten taso on laskenut massiivisesti omistajavaihdokseen jälkeen. RIP ainoa objektiivinen Kiinalainen sanomalehti ja tervetuloa China Daily 2.0. Wanhaa suututtaa.

“China has set up a strong and professional aircraft carrier team since early 2000, when it decided to retrofit the Varyag [the unfinished vessel China bought from Ukraine] to launch as the Liaoning, and it hired many Ukrainian experts ... as technical advisers,” the second source said.

The sources also confirmed that the new vessel, the CV-18, will use a launch system that is more advanced than the Soviet-designed ski-jump systems used in its other two aircraft carriers.

Its electromagnetic aircraft launch system will mean less wear and tear on the planes and it will allow more aircraft to be launched in a shorter time than other systems.
 
#60
SCMP:llä muuten taso on laskenut massiivisesti omistajavaihdokseen jälkeen. RIP ainoa objektiivinen Kiinalainen sanomalehti ja tervetuloa China Daily 2.0. Wanhaa suututtaa.
Meinaatko että tummennetut kohdat olisi valetta?

Kumpikin väite mielestäni uskottavia.
Olisi luontevaa että Kiina olisi palkannu kuzetsovi projektissa mukana olleita kun projektinsa aloitti.

Myöskin Kiinan elektromagneettinen katapultti tutkimus on vissiin ollu jo vuosia pystyssä.
 
Top