Kirjat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Museo
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Aitoa alkuperäistä fyysistä Kansa taisteli lehteä ei korvaa mikään, ei edes digi.
Aito lehti kädessä vain voi tuntea oikean, lähes kosketeltavan tunnelman.
Ne suttuiset mustavalkokuvat, joista ei saanut oikein tolkkua vaikka oli hyvä mielikuvitus.
Alla kuvateksti: Vallattu venäläisten asema, tai Kaminan lämmössä korsussa Jouluna-43, Itä-Karjala, aah.
 
Moi! Olen tehnyt kaikkien iloksi vapaasti ja ilmaiseksi käytettävissä olevaa kirjasuosittelupalvelua. Tällä hetkellä siellä on enimmäkseen nuorisokirjallisuutta, koska sitä on käytetty yhden koulun kanssa, mutta toiveissa olisi, että valikoima laajenisi. Olisiko tämän palstan käyttäjistä kenelläkään kiinnostusta vilkaista sitä ?
 
Uusi tutkimus: Pasi Tuunainen: Talven soturit. Talvisotataito Suomessa 1918 – 1940. 344 sivua. Gaudeamus Oy.

Kylmä ja kova koulu: Näin Suomi oppi talvisodan

Verkkouutiset | 03.11.2019 | 10:42- päivitetty 03.11.2019 | 10:57

Talvisodan olot johtivat odottamattomiin tilanteisiin.

Arvostettu sotahistorian tutkija, yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä Pasi Tuunainen käsittelee uusimmassa teoksessaan suomalaisen talvisotataidon kehittymistä vuosien 1918-1940 välillä. Tuunainen on perehtynyt talvisotaan yli neljäsvuosisadan ajan ja hänen 2 400 nidettä käsittävä talvisotakirjakokoelmansa on lajissaan varmasti Suomen laajimpia.

Laaja esittely kirjasta:

 
Tuunainen on perehtynyt talvisotaan yli neljäsvuosisadan ajan ja hänen 2 400 nidettä käsittävä talvisotakirjakokoelmansa on lajissaan varmasti Suomen laajimpia.
@tulikomento , oletko Pasi Tuunainen? Tai sulla on todennäköisesti vielä enemmän kirjoja hyllyssä (y)

Vitsivitsi. Huvitti vain tuo kirjakokoelman koko. Pitää näyttää vaimolle tuo artikkeli, oma hyllyhän ja sen parisataa kirjaa on oikeasti siis tosi maltillinen. Ei ole minun vika, että ihmisillä ei enää ole kirjoja kotona :(
 
MPKK:n löytöjä.

Tutkielma syksyn 1941 tilanteesta Karjalankannaksella kun suomalaiset olivat lopettaneet offensiivin Leningradin edustalle.


Välirauhan aikaisia opintomatkoja Saksaan.


Ilmavoimien sotasuunnittelu 50-luvulla.


Informaatiovaikuttaminen Venäjän sotaopeissa.

 
Miksi rekisteröitymispakko?

Jos haluaa vain katsoa ikäryhmän suosituimpia kirjoja, niin ei tarvitse rekisteröityä. Syöttää vain iän siihen etusivun laatikkoon.

Jos haluaa parempia suosituksia, niin sitten pitää rekisteröityä, koska suositukset perustuvat siihen, että kuka muu on tykännyt samoista kirjoista. Tätä on hankala/mahdoton hoitaa ilman yksilöllistä tunnistetta, joka saadaan rekisteröinnin kautta.
 
Näytän kuskille lappua, jossa lukee: "Ulos. Räjäytetään!"

"Avaa holvi! Käsken"

"En pysty"

"Suksi sitten vittuun!"

"Minne?"

"Vaikka Saloon"

Kuski lähtee kiireesti pois, mutta väärään suuntaan.

 
Onko normaalia, että kirjasto mainostaa tiettyä kirjaa?

EIs7VjAWkAAUPgS.jpg:large
 
Ylijohdon Reservi - Panssaritaktiikan vuosisata voisi olla seuraava luettava, jahka löytyy PDF:nä. Tässä ote Editan sivuilta:

ImageHandler.ashx


Panssarijoukon voima rakentuu aselajien välisestä yhteistyöstä.
Näin ollen käsillä olevassa teoksessa tarkastellaan panssariyhtymän taktiikan kehitystä. Kirjassa on runsaasti ensi kertaa käytettävää arkistoaineistoa. Tutkimuksen painopiste on kylmän sodan ajanjaksossa, jolloin panssaritaktiikka muovautui jalkaväen tukemisesta panssariyhtymän koottuun käyttöön.

Kirjoittaja, eversti evp. Petteri Jouko (s. 1964) on panssarikoulutettu jalkaväkiupseeri ja filosofian tohtori. Pääosan aktiiviurastaan Jouko palveli Maanpuolustuskorkeakoulussa muun muassa opettajana, tutkijaesiupseerina sekä Sotahistorian ja Sotataidon laitoksien johtajana. Reserviin Jouko jäi puolustusministerin sotilasneuvonantajan tehtävästä.
Viikonloppulukemiset tätä myöten selvä - kirja ja PDF julkaistiin tänään:

 
Back
Top