Ihmettelen edelleen sitä miksi Suomen herrat eivät ole tyrmänneet täysin tätä EU-idioottien asekielto kyhäelmää jota direktiiviksi kutsutaan?
Suomi vaatii poikkeusta EU:n asedirektiiviin
Euroopan unionin komissio antoi 18. marraskuuta esityksen asedirektiivin muuttamiseksi. Ehdotuksen mukaan lippaalliset, itselataavaa kertatulta ampuvat siviilikäyttöön valmistetut sarjatuliaseita muistuttavat ampuma-aseet kiellettäisiin yksityishenkilöiltä myös deaktivoituna. Esityksen taustalla on komission mukaan syksyllä Pariisissa tapahtuneet terrori-iskut.
Asedirektiivin vaatima kielto lopettaisi Suomessa nykymuotoisen maanpuolustuskyvyn ylläpitoon liittyvän reserviläistoiminnan. Tämä heikentäisi merkittävästi Suomen puolustuksen uskottavuutta ja EU vaikuttaisi perussopimuksen vastaisesti merkittävällä tavalla Suomen puolustusratkaisuun.
Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on vuoden 2015 alusta lähtien ollut 230 000 henkeä, joista yli 95 prosenttia on reserviläisiä. Yleinen asevelvollisuus on keskeinen osa Suomen puolustusratkaisua. Uskottavan suorituskyvyn luominen vaatii joukkojen säännöllistä harjoittamista ja kouluttamista. Sodan ajan joukkojen osaamista, kenttäkelpoisuutta ja ampumataitoja ylläpidetään kertausharjoituksilla ja niitä täydentävällä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) koulutustoiminnalla ja reserviläisten omaehtoisella harjoittelulla.
Toimin eduskunnassa EU-asioita käsittelevässä suuressa valiokunnassa perussuomalaisten valiokuntavastaavana. Tein hyvää yhteistyötä yli hallitus- ja oppositiorajojen ja lopulta saimme sorvattua asedirektiivin muutokseen valiokunnan
yksimielisen kannan, joka toimii pohjana Suomen neuvotteluille.
Suuri valiokunta katsoo, että asedirektiiviehdotus ei nykymuodossaan ole Suomen hyväksyttävissä. Suomen on näkemyksemme mukaan haettava vähintään poikkeusta kansallisen puolustuksen turvaamiseksi, koska ehdotus heikentäisi merkittävästi vapaaehtoista maanpuolustusta.
Suuri valiokunta on samaa mieltä kuin hallinto-, puolustus- ja maa- ja metsätalousvaliokunta asedirektiivin kielteisistä vaikutuksista. Suomessa on jo nykyisen asedirektiivin voimassa ollessa luotu varsin tiukat, mutta eurooppalaisella vertailulla toimivat ja valvotut järjestelyt, jotka mahdollistavat turvallisen ase-, ampuma- ja reserviläisharrastuksen, metsästyksen, kilpailemisen sekä asekeräilyn paremmin kuin komission ehdotus.
Tämän viikon torstaina ja perjantaina Brysselissä kokoontuu Eurooppa-neuvosto, jossa asedirektiivi on käsittelyssä. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri
Juha Sipilä (kesk). Puolustusministeri
Jussi Niinistö (ps) on sanonut esittävänsä että Suomi ei hyväksy asedirektiivin käyttöönottoa, jos direktiivi menee läpi EU:ssa.
Olen tyytyväinen siihen, että kansalliselle edullemme näin keskeisessä kysymyksessä kaikki eduskuntapuolueet ovat toimineet yksituumaisesti yhteisen tavoitteen hyväksi.