Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Britannia on päättänyt ajaa tiukempaa linjaa ja ajaa omaa lainsäädäntöään läpi. Britannian vaikutusvaltainen sisäministeri Theresa May ja Cameron yrittävät kovaa vauhtia runnoa läpi ns "High-power rifle bannia" mikä tarkoittaisi yli .22 kaliipeeristen kivääreiden kieltoa Euroopan alueella.
Briteillä on kova pelimerkki käytössään - he ovat tekemässä tästä kynnyskysymyksen: joko EU:sta tulee "turvallinen" tai sitten he lähtevät unionista.
Tervemenoa vaan, ei tule ikävä. Veikkaan että lähtevät kyllä joka tapauksessa. Britannia on muutenkin sairas yhteiskunta poliittisessa ylikorrektiudessaan ja sokean monikulttuurisuuden rikkomana. Omalla saarellaan, NATO-maana, Euroopan länsilaidalla ja vahvan palkka-armeijan omaavana on helppo huudella ja uhkailla mutta täällä EU:n itärajalla homma näyttää hieman toisenlaiselta.
Se, että Etelä-Euroopan maat ja Britannia ovat itse ryssineet hommansa avoimien ovien "Welcome all, we have space" -politiikallaan ja lepsulla rajavalvonnallaan ei saa olla syy joka heikentää Suomen puolustusta ja kajoaa mielivaltaisesti kansalaistemme omaisuuteen. Aseiden luovuttaminen ei ole vaihtoehto.
Tuon kirjeen lukeminen sai taas rauhallisemmankin miehen verenpaineen kohoamaan ja kiteytän oman mielipiteeni kahteen sanaan: Tekopyhää p*skaa. Tuo vuotuinen 10,000 aseiden uhria EU:ssa vaikuttaa sangen paljolta jo sinällään. Nythän tuossa ei millään varsinaisilla numeroilla eritelty laillisten aseiden uhrien määrää vaikka jossain (komission?) tekstissä viikko-pari sitten valehdeltiinkin että EU:ssa kuolisi vuodessa 10,000 ihmistä pelkästään laillisten aseiden seurauksena. Olisikin mielenkiintoista saada tietää mikä on tuo "significant number" ja mitä ovat nämä "certain member countries".
Samaa mieltä. Korjaisin vielä sen verran että "Helpoin ja paras ratkaisu on että Suomi lähtee". Ei tuolta Unionista näytä enää mitään hyvää nykyään tulevan. Piru vie kun tuli itsekin aikanaan äänestettyä liittymisen puolesta. En äänestäisi enää.Helpoin ratkaisu on että Suomi lähtee.
Samaa mieltä. Korjaisin vielä sen verran että "Helpoin ja paras ratkaisu on että Suomi lähtee". Ei tuolta Unionista näytä enää mitään hyvää nykyään tulevan. Piru vie kun tuli itsekin aikanaan äänestettyä liittymisen puolesta. En äänestäisi enää.
Lissabonin sopimuksen artikla 3aEn kuulu lakimiesliittoon, mutta ymmärtääkseni direktiivin voi valtioi hylätä kansalliseen turvallisuuteen perustuen.?
2. The Union shall respect the equality of Member States before the Treaties as well as their national identities, inherent in their fundamental structures, political and constitutional, inclusive of regional and local self-government. It shall respect their essential State functions, including ensuring the territorial integrity of the State, maintaining law and order and safeguarding national security. In particular, national security remains the sole responsibility of each Member State.
http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...3A12007L%2FTXT2. Under the principle of conferral, the Union shall act only within the limits of the competences conferred upon it by the Member States in the Treaties to attain the objectives set out therein. Competences not conferred upon the Union in the Treaties remain with the Member States.
EU tarkoittaa:
se mitä Saksa kaksi kertaa jo kokeili aseilla ja epäonnistui, Saksa nyt tekee toisella tapaa ja pyrkii onnistumaankin. Tällä kertaa sujuu paremmin...sanoisko jopa hyvin.
Tätä samaa kyselee /ihmettelee entistä suurempi joukko kansalaisia ympäri europpaa...?
http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208600-minne-menet-eu
Minne menet EU? Diktatuuriksiko?
18.12.2015 10:57 Petri Mäkelä
Edellinen väkisin tehty Euroopan yhdistäminen ei mennyt vahvasti, miksi nyt olisi toisin?
Euroopan Unionin kehitys on jo jonkin aikaa kulkenut kohti hajaannusta. Turvapaikahakijakriisi ja talousongelmat ovat ohjanneet jäsenvaltioita ajamaan omaa etuaan. Eurooppa on tienristeyksessä, oikealle johtavalla tiellä lukee ”Yhteistyötä tekevien kansallisvaltioiden Eurooppa” ja vasemmalle johtavalla tiellä ”Komission väkivaltakoneiston väkisin yhdessä pitämä tulonsiirtoliittovaltio”.
Vaihtoehdot voivat kuulostaa kärjistetyiltä, mutta komission viimeaikainen toiminta näyttää tukevan ajatusta, että EU:n byrokraattijohdon tavoitteena on liittovaltio, riippumatta siitä, mitä jäsenvaltioiden kansalaiset haluavat. Kaksi uusinta ja paljastavinta askelta ovat:
- EU-kansalaisten aseistariisunta uuden tuliasedirektiivin toimesta.
Ja
- Komissiolle oikeus lähettää aseistettuja joukkoja jäsenmaihin niiden omasta tahdosta riippumatta.
Ensimmäistä ajetaan terrorismintorjunnan varjolla, vaikka kaikki viimeaikaiset terrori-iskut on tehty laittomilla aseilla. Toista puolestaan ajetaan rajavalvonnan verukkeella.
On käsittämätöntä, että komissio näkee Kreikan vuotavan rajavalvonnan ratkaisuna ainoastaan de-facto miehityksen. Järkevämpi ja jäsenmaiden suvereniteettia kunnioittava ratkaisu olisi poistaa Kreikka (tai mikä tahansa muu ongelmavaltio) Schengenin sopimuksen piiristä ja valtuuttaa kyseisen ongelmamaan naapurit valvomaan sisärajoja niin, että ongelma ei pääse leviämään.
Komissio ei kuitenkaan ole valmis perääntymään yhdestäkään toteuttamastaan askeleesta kohti liittovaltiota, vaikka ne olisivat kuinka epäonnistuneita. Ei Eurosta, Ei Schengenistä, Ei Kreikan tukipaketeista.
Olisiko jo aika erota unionista, joka haluaa oikeuden miehittää Suomen ilman eduskunnan lupaa?
Tätä samaa kyselee /ihmettelee entistä suurempi joukko kansalaisia ympäri europpaa...?
- Komissiolle oikeus lähettää aseistettuja joukkoja jäsenmaihin niiden omasta tahdosta riippumatta.
Toista puolestaan ajetaan rajavalvonnan verukkeella.
Ainakin aiemmin meillä Suomessa on ollut tapana asevoimin torjua tänne väkisin ulkomailta tuppaavat aseistetut joukot. Toivottavasti näin on jatkossakin.- Komissiolle oikeus lähettää aseistettuja joukkoja jäsenmaihin niiden omasta tahdosta riippumatta.
Bushmasterin hyvää tiedonantoa jatkaakseni, eli pelkästään Saksassa menetetään suoraan n. 20 000 työpaikkaa mikäli direktiivi tulee voimaan. Tästä voidaan päätellä kuinka paljon työpaikkoja menetettäisiin koko EU:n alueella, tuo jo pelkästään kertoo siitä käsittämättömästä ristiriidasta että tämä direktiiviluonnoksen voisi vain ohimennen hyväksyä ilman mitään vaikuttavuusarvioita (joka on EU:n omien säädöksien mukaan aina tehtävä direktiiville, mutta ei ole tehty tälle).
Suomi oli ensimmäinen maa joka reagoi tähän totaalisen huonoon direktiiviluonnokseen, nyt muutkin maat ovat heränneet, toivottavasti tämän läpimädän ja pelkästään asekieltoja ajavien tahojen laatima direktiivi haudataan syvälle, on suorastaan uskomatonta miten näin huono direktiiviluonnos voi edes olla käsittelyssä! EU on itse myöntänyt että tällä direktiiviluonnoksella ei saavuteta mitään hyötyä terrorismintorjunnassa.
Tilanne alkaa onneksi näyttää jo suhteellisen hyvältä, mutta vielä ei kannata taputella itseään selkään, eli jatketaan asian rummuttamista jotta jokainen MEP:mme tietää tilanteen ja osaa äänestää oikein kun sen aika tulee.