Konflikti Kiinan merellä

Nyt on sitten piistä pulaa, kun suurin tuottaja Kiina on vähentänyt tuotantoa energiakriisin myötä. Hinta on hypännyt 300% parissa kuukaudessa.

 
Kiina voi ihan hyvin leikkiä vain tällä hetkellä ja testaileevat miten maailma reakoi. Tässä nähdään se et kannattiko ruodata joka vitun tehdas sinne Kiinaan ? Itse voin vastata että eihän siinä mitään vitun järkeä ole ollut mut länsi on ollut nii vitun sinisilmäinen ja uskomut tollaisesta maasta "hyvää vain". Mahdollisimman paljo vaa Kiinasta vittuu tehtaita ja jos ei oo varaa tänne tuoda ni kyllä siel lähellä on muitakii maita missä tuotanto on halpaa.
 
Kiina voi ihan hyvin leikkiä vain tällä hetkellä ja testaileevat miten maailma reakoi. Tässä nähdään se et kannattiko ruodata joka vitun tehdas sinne Kiinaan ? Itse voin vastata että eihän siinä mitään vitun järkeä ole ollut mut länsi on ollut nii vitun sinisilmäinen ja uskomut tollaisesta maasta "hyvää vain". Mahdollisimman paljo vaa Kiinasta vittuu tehtaita ja jos ei oo varaa tänne tuoda ni kyllä siel lähellä on muitakii maita missä tuotanto on halpaa.
Vihreä liike teki teollisuudesta kallista lännessä. Kiinassa ei ole moista ongelmaa. Niinpä talouden numerot ohjasivat tuotannon Kiinaan.
Meinaan, milloin viimeksi ostit Suomessa valmistetun kännykän?
 
Vihreä liike teki teollisuudesta kallista lännessä. Kiinassa ei ole moista ongelmaa. Niinpä talouden numerot ohjasivat tuotannon Kiinaan.
Meinaan, milloin viimeksi ostit Suomessa valmistetun kännykän?

Ohan tuosta nyt jokunen vuosi jo varmasti ! Toi on kyll totta et noita hihhuleitahan tästä saa syyttää. Siis sitä vihreää liikettä.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Ohan tuosta nyt jokunen vuosi jo varmasti ! Toi on kyll totta et noita hihhuleitahan tästä saa syyttää. Siis sitä vihreää liikettä

Tottahan toki. Ehkei kannata unohtaa sentään markkinatalouden ehdottomia lakejakaan, jotka tuottavat paljon ah hyvää, mutta on niissä kääntöpuolensakin. Kiina-Kiima oli takavuosina todella kova ja eipä hätkäyttäneet sen enempää uiguurit kuin Tiananmenitkaan. Edelleenkään ei kuluttajan yöunia piinaa esim. se, että melkoinen joukko erilaisia vankeja tuottaa sitä halvinta Tokmanni-krääsää maailmalle, erilaiset oivalliset uudelleenkoulutusleirit ovat oikeita rihkamatuotannon tyyssijoja.

Kaikella tässä maailmassa on hintalappu ja lauluille tulevat myös lunnaat. Ja niinhän tässä Kiina-Ilmiössä on juuri tapahtunut. Homma pelaa niin kauan, kun hilloa sataa edes joidenkin laariin. Kun edes jotkut tienaavat, se riittää.

Vihreitä syyttää? Ummettaa....ilmankos. :)
 
Joku tässä Kiinan kriiseilyssä haiskahtaa, aika laittaa foliohattu päähän. Hiilimarkkinat eivät ole tutut, joten joku niitä paremmin tunteva toivottavasti korjaa, jos menee väärin.

Kiina osuus hiilen käytöstä on 60,5% ja tuotannosta 60,7%. Eli lähtökohtaisesti omavarainen. Hiili jakautuu karkeasti kahteen tyyppiin, energiahiileen ja teräksen valmistuksessa käytettävään hiileen. Teräksen valmistuksessa käytettävän hiilen hinta on noussut enemmän kuin Rotterdamin futuurien. Tuottaako Kiina itse ainoastaan energiahiiltä vai kumpaakin tyyppiä? ( Toki laatuja on useampia ja ristiinkäyttö onnistuu monilla, mutta noin karkeasti? ). Raaka-ainekauppa on tietysti oma maailmansa, mutta miksi pohjimmiltaan suunnitelmataloudessa tulisi pula hiilestä, kun sitä tuotetaan enemmän, kuin käytetään?
Lisäksi voidaan todeta, että raudan tuonti oli ennätystasolla elokuussa ja ollut hurjassa nousussa pitkään, joten terästuotannolla ei sinänsä pitäisi olla ongelmia.

Toinen mielenkiintoinen juttu on sähköpula. Kiina tuotti elokuussa 10% enemmän sähköä kuin edellisvuonna ja tämä trendi on jatkunut koko vuoden. Kun samalla sitä ostetaan enemmän Venäjältä, niin mihin kaikki sähkö käytetään?
Kiina taitaa tuottaa ihan kaikkia hiilituotteita, mutta ei aivan riittävästi. Syy metallituotannon laatuisen koksin hinnan nousulle lienee:
“However, the real differential between the major steelmaking raw materials at the moment is supply,” said Hamilton. “China’s domestic coking coal output cannot simply cannot meet steel industry demand (particularly for low sulphur material) and the on-off nature of Mongolian shipments means planned imports, for now, are not riding to the rescue.”
China procured around a third of its coking coal from Mongolia in 2020 but border restrictions imposed because of Covid-19 have disrupted flows. At the same, a diplomatic spat has led Beijing to ban imports from Australia, while safety and environment restrictions have crimped domestic supplies.
https://www.ft.com/content/03cb76e0-d262-4269-b87f-b6056e404717

Eli Mongolian tuonti sakkaa Covidin takia ja Australian tuonti pakotteiden takia. Tarjonnan pienentyessä markkinatalous määrää hinnan korkeammalle.
 
Trading in shares of debt-laden China Evergrande has been suspended by the Hong Kong exchange after the enormous Chinese developer missed a key bond interest payment last week, its second offshore debt obligation in a week.

Evergrande, which has $305bn (£225bn) of debts, said on Monday trade was suspended “pending the release by the company of an announcement containing inside information about a major transaction”, sparking speculation it could sell its profitable property management unit.

Global Times, the Chinese state newspaper, reported that a rival property company, Hopson Development, was planning to buy a 51% stake in Evergrande’s property management unit for more than $5bn.
 
The United States has condemned China for “provocative” and “destabilising” military activity after Beijing sent nearly 100 fighter jets and bombers into Taiwan’s air defence zone over three consecutive days.

“The United States is very concerned by the People’s Republic of China’s provocative military activity near Taiwan, which is destabilising, risks miscalculations, and undermines regional peace and stability,” US state department spokesman Ned Price said in a statement.

“We urge Beijing to cease its military, diplomatic, and economic pressure and coercion against Taiwan.”
 

Tätä on tehty 18kk putkeen. Yleensä näitä nähdään kun lentotukialus menee taiwanin takaa. Samalla keikalla saadaan peloteltua Taiwania ja harjoiteltua lentotukialuksen upotusta.
 
China will be capable of mounting a full scale invasion of Taiwan by 2025, the island’s defence minister Chiu Kuo-cheng has said, describing current tensions as the worst in 40 years.

Speaking to the China Times on Wednesday, Chiu said China was capable now, but would be completely prepared to launch an invasion in three years.

“By 2025, China will bring the cost and attrition to its lowest. It has the capacity now, but it will not start a war easily, having to take many other things into consideration,” he said.
 
At 7:10 a.m. Israeli time, sixteen Israeli Air Force Fouga Magister training jets took off and pretended to be what they were not. Flying routine flight paths and using routine radio frequencies, they looked to Arab radar operators like the normal morning Israeli combat air patrol.

At 7:15 a.m., another 183 aircraft—almost the entire Israeli combat fleet—roared into the air. They headed west over the Mediterranean before diving low, which dropped them from Arab radar screens. This was also nothing new: for two years, Egyptian, Syrian and Jordanian radar had tracked Israeli aircraft—though never this many Israeli aircraft—taking off every morning on this same flight path, and then disappearing from their scopes before they returned to base. But that morning, instead of going home, the Israeli armada of French-made Mirage and Super Mystere jets turned south toward Egypt, flying under strict radio silence and just sixty feet above the waves.

Laitetaan Israelin tilalle Kiina ja Egyptin tilalle Taiwan ...

 
Brittien johtama CSG21 taisteluosato harjoittelee tällä hetkellä kaukoidässä Filippiinien lähellä.
Osastossa on aluksia Briteistä, USA:sta, Hollannista, Kanadasta, Japanista ja Uudesta Seelannista:

HMS Queen Elizabeth
JS Ise
USS Ronald Reagan
USS Carl Vinson
JS Kirishima
JS Yamagiri
USS Shiloh
USS Lake Champlain
USS The Sullivans
USS Chafee
HMS Kent
HMS Defender
RFA Fort Victoria
RFA Tidespring
HNLMS Evertsen
HMCS Winnipeg
HMNZS Te Kaha

Tämä on kyllä aika vahva voimannäyttö Kiinan suuntaan.
 
Back
Top