Korean Sota Osa II ?

PK on sen verran huono liittolainen että ei sen puolesta parane uhrata yhtään kuranttia materiaalia.
Eikä USA:ta kannata liikaa ärsyttää, se saattaa jopa toimiakin ja seuraukset ovat silloin ikäviä.

Ei Venäjä sinne omia ohjuksiaan vie. Voi kuitenkin käydä niin kuin ICBM-rintamalla näyttää käyvän ja PK ykskaks vain onnistuu kehittämään itse täsmälleen samanlaisen zydeemin kuin vaikkapa S-400. Minkäs sille voi jos Kimin porukka vain on teknisesti niin pätevää?
 
Onhan nuo aasialaiset aina olleet maailman älykkäintä sakkia. Tuskin esimerkiksi Iran millään edes kykenisi auttamaan Kimiä projektissa.
 

@YliKoo Muistikirjathan niillä ingenjööreillä ja tutkijoilla tosiaan on aina esillä kun mosoposki jakaa aivoituksiaan...
 
Nämä maat toimivat eri tavoin. Iran kiistää, Pohjois-Korea uhoaa. Molemmat ovat saaneet tietotaitoa jostain muualta ja yllättäen nopein kehitys erityisesti ohjusten kehittelyssä on ollut Ukrainan kriisin alettua eli parin vuoden sisällä. Ihmeellinen hyppäys sekä Kimin että sunnimuslimien kemiallisissa ja fysikaalisissa tiedoissa.

1970-luvulla Iran kehitteli Yhdysvaltain tuella ydinvoimaa. Se tuki loppui islamilaiseen vallankumoukseen 1979. Kiinan avulla Iran aloitti ydintutkimuksen 1984. Yhdysvallat eppäili jo silloin, että se vielä johtaa ydinaseen kehittelyyn. Vuonna 2003 IAEA oli alkuvuodesta vielä sillä kannalla, että Iranin ydinohjelma on rauhanomaisiin enegiatarkoituksiin. Pian IAEA sai kuitenkin yllättävän havainnon korkeasti rikastetusta uraanista. Iran selitti, että ne olivat vain saastejäämiä Venäjältä / Kiinasta ostetuista laitteista.

Iran painostettiin sopimaan siitä, että sen laitoksiin voidaan tehdä tarkastuksia. Iran sopi nöyrästi.

Vuoden kuluttua, 2004, Pakistanin ydinaseen isä A. Q. Khan tunnusti toimittaneensa Iraniin ja myös muihin maihin rikastamiseen sopivia laitteistoja.

2005 Iran torjui EU:n tarjouksen varmistaa Iranin "puhtaus" asiassa.

2006 Ahmadinejad lopetti yhteistyön IAEA:n kanssa. 2007 oli selvää, että Iran jatkaa uraanin rikastamista. Ensimmäiset pakotteet laitetaan tietyille yksilöille. Tiedusteluraportit eivät kuitenkaan vahvista ydinohjelman etenemistä.

2009 todetaan, että Iran on saavuttanut kyvyn valmistaa ydinase, mutta kiistellään rikastetun uraanin määrästä. Joka tapauksessa Iranin ensimmäiset ydinlaitokset alkavat pyöriä.

2012 Pakotteilla uhkailemalla IAEA pääsee käymään Teheranissa juttelemassa mutta eivät pääse haluamiinsa kohteisiin. Tulee öljynvientikielto. Leikitään kissaa ja hiirtä muutaman vuoden ajan.

2016 tulee kompromissi ja kaikki luulevat asioiden olevan kunnossa. Muutamaa kuukautta myöhemmin Iran testaa ballistisia ohjuksia. Koe onnistuu. 2017 tammikuussa se testaa keskimatkan ohjuksia. Koe ei täysin onnistu.

Nyt ollaan tässä tilanteessa.
 
Onhan nuo aasialaiset aina olleet maailman älykkäintä sakkia. Tuskin esimerkiksi Iran millään edes kykenisi auttamaan Kimiä projektissa.

Juu. Ne on superneroja. Eniten näitä aivomyrskyjä tuottaa kiina yli miljardilla. Siitä on vara seuloa. Ne on erikoistunut erittäin älykkääseen teollisuusvakoiluun. Korea on paljon pienempi toimija.
 
Kiina on nyt saarron takana. Halunnee viimeisillä keinoilla välttää sodan. Kaikki riippuu siitä, mitä se taikinanaamainen rakettimies tekee. Yhdysvalloilla on suunnitelmat, valmius ja kyky. Pakotteet ovat vasta ensimmänen porras.

Kiinassa sanomisen ja tekemisen välillä on valtava ero. Jos kiina oikeasti saartaa NK:n niin maa kaatuu parissa viikossa. Vielä pystyssä = kiinalaiset sanovat yhtä ja tekevät omiaan.

Kiinan kansankongressi loppuu viikon päästä ja Xi:llä on siellä massiivinen valtapeli linjalla. Kuukauden sisään Kiina voi tehdä oikeitakin liikkeitä, kun Xi on julistettu "keskeiseksi ajattelijaksi" ja saanut standing committeehen kaikki omat miehensä.

Vain Xi tietää mikä näistä tulee:

a) NK:n saarto

b) vallankaappaus NKssa

c) asetukea Kimille (ja Trumpin kiinan saarto.)

d) Ei saartoa, ei liikkeitä ja odotetaan Trumpin vastausta.
 
Ei Venäjä sinne omia ohjuksiaan vie. Voi kuitenkin käydä niin kuin ICBM-rintamalla näyttää käyvän ja PK ykskaks vain onnistuu kehittämään itse täsmälleen samanlaisen zydeemin kuin vaikkapa S-400. Minkäs sille voi jos Kimin porukka vain on teknisesti niin pätevää?
PK on kehitellyt S-300 tyylistä järjestelmää (KN-06). Wikin mukaan ovat ilmoittaneet järjestelmän menneen sarjatuotantoon kuluvan vuoden aikana.
 
Tuo 14 päivä levinnyt uutinen, että nyt se Kimi valmistautuu roiskasemaan taas, epäilee Usan yms armeija lähteet, taisi olla ihan väärä tulkinta. Liekö tahallinen. . Ehkä haluttiin kertoa Kimille että näemme kaiken mitä teette. Jutusa kun puhuttiin monikossa. Ohjuksia laukaisualustoineen siirrettiin hangaareista pääkaupungin läheltä ja toisestakin paikkaa.Useita yksiköitä. Turvaan ne niitä vei.
 
Tuo 14 päivä levinnyt uutinen, että nyt se Kimi valmistautuu roiskasemaan taas, epäilee Usan yms armeija lähteet, taisi olla ihan väärä tulkinta. Liekö tahallinen. . Ehkä haluttiin kertoa Kimille että näemme kaiken mitä teette. Jutusa kun puhuttiin monikossa. Ohjuksia laukaisualustoineen siirrettiin hangaareista pääkaupungin läheltä ja toisestakin paikkaa.Useita yksiköitä. Turvaan ne niitä vei.

Pystyyköhän avaruudesta näkemään luolastojen sijainnit? Tai ainakin niiden suuaukot? Lämpösäteily, kielletyt/aidatut alueet?

Ja paljonkohan puolen vuosisadan aikana kerkeää kaivaa kallioon onkaloita... Taitaa olla mahdoton homma tuhota piilotetut ohjukset edes kohtuullisella prosentilla.
 
Pystyyköhän avaruudesta näkemään luolastojen sijainnit? Tai ainakin niiden suuaukot? Lämpösäteily, kielletyt/aidatut alueet?

Pystyy, mutta vaatii harjantuuneet silmät ja valpaan mielen sen löytämiseen. Usein nuo suuaukot on peitetty jollain muulla rakenteella.
 
Pääministerin on helppo tulkita kansalaisten antaneen hänen politiikalleen vankan tuen. Tämä "superenemmistö" molemmista parlamentin kamareista antaa Abelle mahdollisuuden viedä läpi poikkeuksellisen ristiriitaisiakin lakihankkeita.

Aben politiikan suuntaviivoja ovat mm. erittäin väljä rahapolitiikka, läheiset suhteet Yhdysvaltoihin myös turvallisuusasioissa, tiukka linja Pohjois-Korean suhteen ja energiapolitiikassa ydinvoiman elvyttäminen.

Pidemmällä aikavälillä Abe haluaa muuttaa toisen maailmansodan jälkeen, Yhdysvaltain painostuksen alla syntyneen pasifistisen perustuslain, jonka 9. artikla kieltää Japanilta tavanomaisen armeijan.

Perustuslain mukaan Japani ei hyväksy aseiden käyttämistä kansainvälisten konflitkien ratkaisukeinona. Tästä syystä Japanilla ei ole tavanomaisia asevoimia, vaan "itsepuolustusvoimat", joiden tehtävänä on yksinomaan suojella oman maan turvallisuutta. "Itsepuolustusvoimat" ovat tosin erittäin hyvin varustetut.

Parlamenttienemmistönsä avulla Aben LD-puolue voisi ajaa perustuslain uudistuksen läpi, mutta asia ei ole yksioikoinen. Japanilaisten enemmistö ei kyselyiden mukaan halua muutosta.
https://yle.fi/uutiset/3-9895814

Boris Johnson is to hail the importance of coordinated international diplomacy to counter the threat from nuclear weapons and North Korea in a speech to stake out a position at clear odds with the more bellicose rhetoric of Donald Trump.

While Johnson will stress that the US president has “an absolute duty” to prepare for a possible military option if North Korea is about to attack the United States, the foreign secretary will say diplomatic efforts must be paramount.

In a speech to be made on Monday to the annual conference of the Chatham House thinktank in London, Johnson will single out for praise Rex Tillerson, the US secretary of state, who has annoyed Trump by pushing for dialogue with Pyongyang.

Johnson is also to use his speech, extracts of which were released in advance by the Foreign Office, to praise the Iran nuclear deal, another diplomatic effort repeatedly condemned by Trump.
https://www.theguardian.com/politic...cks-diplomatic-solution-to-north-korea-crisis
 
Viimeksi muokattu:
The two women accused of killing the North Korean leader’s half brother have toured the Malaysian airport where the crime took place.

The judge, prosecutors, defence lawyers and representatives from the women’s home countries were escorted inside the Kuala Lumpur airport by heavily armed police on a visit meant to give the trial participants a better perspective of events as they unfolded.

Indonesian Siti Aisyah and Doan Thi Huong of Vietnam appeared subdued as the group moved around. The women, who have pleaded not guilty, were handcuffed and wearing bulletproof vests as they have often since their arrests.
https://www.theguardian.com/world/2...-kim-jong-nam-malaysia-airport-reconstruction
 
Professori Gilles-spies kirjoittaa Al Jazeeran kolumnissa, että”Kim Jong-unin salamurhaaminen ei ole hyvä idea”.

Hän esittelee kolme syytä sille, miksi salamurha on huono idea:

1. Kimin salamurhaaminen olisi erittäin vaikeaa ja sen epäonnistumisella voisi olla katastrofaaliset seuraukset. Kimin on helppo piileskellä vuoristoisessa maassa, jossa on tuhansia asevoimien käytössä olevia tunneleita ja maanalaisia laitoksia. Lisäksi turvallisuussyistä käytetyt kaksoisolennot, muuttuvat aikataulut ja tehokas salainen palvelu vaikeuttavat salamurhayrityksiä.

2. Ulkomaisten johtajien salamurhaaminen on Yhdysvaltain lakien mukaan luvallista sota-aikana, mutta laitonta rauhan aikana.

3. Salamurha ei välttämättä ratkaise itse ongelmaa. Parhaassa tapauksessa valta siirtyisi turvallisempiin käsiin. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että asiat etenisivät siten. Valta siirtyisi todennäköisemmin yhdelle Kimin lapsista perimysjärjestyksen mukaisesti. Kimin sisar tai vaimo toimisi sijaishallitsijana, kunnes valittu perijä olisi tarpeeksi vanha astumaan valtaan. Tämä onnistuisi kuitenkin vain asevoimien tuella. Osa sotilaskomentajista saattaisi yrittää kaataa Kimien dynastian ja nousta itse valtaan. Toistaiseksi ei ole varmaa, miten nämä henkilöt toimisivat vallassa ollessaan ja pyrkisivätkö he lopettamaan vastakkainasettelun Yhdysvaltain kanssa.

https://www.verkkouutiset.fi/kim-jong-unin-salamurha-on-huono-idea-professori-kertoo-kolme-syyta/

Kolme kommenttia: 1) Myös Osama Bin Ladenin ja muiden terroristien (sala)murhaaminen on ollut vaikeaa ja laitonta. 2) Ollaanko nyt sodassa vai rauhassa? [Korean] Aseleposopimus allekirjoitettiin P'anmunjŏmissa 27. heinäkuuta 1953. Sota ei päättynyt rauhaan, vaan aselepoon. Aselevon solmijaosapuolina olivat Kiina, Pohjois-Korea ja Yhdysvallat. Etelä-Korea ei hyväksynyt niemimaan jakoa eikä tunnustanut sopimusta. Pohjois-Korea sanoi sanoutuvansa irti sopimuksesta 2009. 3) Seuraajan mielipidettä ei kysyttäisi.
 
Back
Top