Korean Sota Osa II ?

miksi Pohjois-Korea ei ammu kerralla 10 000 km päähän? Miksi vain 1000km? Jos siis ase siihen pystyy? Vai haetaanko perusteluita hyökkäykselle? "Niillä on ihmease!" "ampuu 10t km päähän!". Ja todellisuudessa kantaa 1000 km päähän. Minä en usko, että PK pystyy ampumaan pidemmälle. Takapajula mikä takapajula. Tää on taas niitä Saddam Husseinin kuuluisia joukkotuhoaseita, joita ei koskaan löytynyt, mutta joiden takia aloitettiin sota
 
Mikähän olisi sääolosuhteiden ja noin muuten todennäköisin ajankohta koska ilmahyökkäys alkaa? Talvi tekee varmaan tuloa sielläkin, mikä taas vaikuttaa pilvipeitteeseen. Kevättä ei ole ehkä aikaa odotella.
 
miksi Pohjois-Korea ei ammu kerralla 10 000 km päähän? Miksi vain 1000km? Jos siis ase siihen pystyy? Vai haetaanko perusteluita hyökkäykselle? "Niillä on ihmease!" "ampuu 10t km päähän!". Ja todellisuudessa kantaa 1000 km päähän. Minä en usko, että PK pystyy ampumaan pidemmälle. Takapajula mikä takapajula. Tää on taas niitä Saddam Husseinin kuuluisia joukkotuhoaseita, joita ei koskaan löytynyt, mutta joiden takia aloitettiin sota

5:30 eteenpäin alkaa itse aiheesta puhuminen.
http://www.armscontrolwonk.com/archive/1203611/north-koreas-icbm-hwasong-14/
 
Älä aliarvioi. 10 000 km päässä ei ole maalialuetta, ellei halua pommittaa amerikkaa. Helpompi saada dataa vehkeestä kun on lähempänä.

Olisihan se toki ollut vakuuttavampaa, jos ilman maalialuettakin olisi tullut alas mereen vaikka 100 km päähän USA:n rannikosta.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Sanoisin että haluavat lentoradalla viestittää ettei ohjus ole hyökkäys eikä kanna ydinkärkeä. Lentorata on nopea laskea laukaisun jälkeen ja jos olisivat liian pitkällä lentoradalla laukaisseet, niin riski sille, että laukaisu olisi tulkittu hyökkäykseksi olisi ollut liian suuri ja saattanut johtaa laajamittaisiin vastatoimiin jopa ennen ohjuksen iskeytymistä kohdealueelle.

Yksi mielenkiintoinen seikka tässä laukaisussa kyllä on, nimittäis se, että ohjus kävi jäätävällä 4500 km korkeudella ja kuitenkin vielä palasi maahan. Eikö tuolla korkeudella maan vetovoima jo ole niin heikko, että normaali elliptinen lentorata muuttuu?
 
Sanoisin että haluavat lentoradalla viestittää ettei ohjus ole hyökkäys eikä kanna ydinkärkeä. Lentorata on nopea laskea laukaisun jälkeen ja jos olisivat liian pitkällä lentoradalla laukaisseet, niin riski sille, että laukaisu olisi tulkittu hyökkäykseksi olisi ollut liian suuri ja saattanut johtaa laajamittaisiin vastatoimiin jopa ennen ohjuksen iskeytymistä kohdealueelle.

Pulterilla on hyvä pointti.

Toinen syy voi hyvin olla se, etteivät halua antaa USA;lle ja muille maille mahdollisuutta kokeilla torjuntaohjusten käyttöä.

Kun Kimin lelu nousee ensin hyvin suoraan pysyen koko ajan Pipilän ilmatilassa, niin sen torjunta olisi sotatoimi. Kun se tulee alas tuhansien kilometrien korkeudesta niin nopeus vaikeuttaa torjuntaa. Eikä torjunnassa olisi välttämättä mieltä koska ohjus hajonnee ilmakehän eri kerroksiin osuessaan.

Eli USA, Korea, Japani, jne. eivät pääse testaamaan torjuntakykyään. Se taas vaikeuttaa sotilaallisten toimien suunnittelemista.
 
Maan gravitaatio kyllä vaikuttaa vaikka aurinkokunnan laidalle saakka. 4500 kilometrin korkeudessa maan vetovoima ei todellakaan ole vielä niin heikko. Se, miksi satelliitit eivät putoa ja avaruuslentäjät ovat "painottomassa" tilassa, johtuu siitä että ne lentävät niin kovaa vauhtia maan ympäri kiertoradalla, että keskipaikoisvoima kumoaa gravitaation. Kova vauhti puolestaan on mahdollista siksi, että avaruudessa ei ole ilmanvastusta. Jos satelliitti olisi paikoillaan avaruudessa, tippuisi se hyvin äkkiä alas. Sama juttu maa-planeetan kanssa. Maa syöksyisi aurinkoon, jos se syystä tai toisesta lakkaisi kiertämästä aurinkoa. Ihan avaruusfysiikan alkeita.

Syy, miksi eivät ammu pidemmälle, on juurikin maalialueen puute kaukana. Ei pohjoiskorealaisia sota-aluksia edes päästettäisi seilaamaan maailman toiselle puolelle, eikä PK:lla olisi edes resursseja niin kaukana operoida. Sen takia he tekevät ohjustestejä siten, että ampuvat ne niin korkealle kuin pystyvät. Täten ohjusta pystytään seuraamaan tutkien avulla omalta maaperältä käsin. Horisontin takaa et pysty enää maan rajojen sisällä olevien tutkien avulla seuraamaan ohjusta. Tarvitset sinne maalialueen lähelle erillisiä tutka-asemia yms. Myös tätä tarkoitan kyvyllä operoida kaukana ja tällainen kyky lyonnollisesti on lähinnä suurvalloilla.

Jokainen avaruusfysiikkaa ymmärtävä pystyy kyllä laskemaan maksimikantaman ballistiselle ohjukselle, jos lähtötietoina on lentokorkeus ja laukaisuetäisyys. Sen takia amerikkalaisetkaan eivät tätä kantamaa kyseenalaista.

USAan yltävä ohjus kuitenkaan ei yksinään riitä. Edelleen PK ei ole osoittanut, että sillä olisi kykyä ns. re-entry vaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjus lentonsa loppuvaiheessa palaa avaruudesta ilmakehään EHJÄNÄ, ilman että se palaa ilmakehässä poroksi. Tämä on yksi vaikeimpia asioita kehiteltäessä ICBM:ää. Lisäksi PK ei ole edelleenkään esittänyt aukottomia todisteita, että sen ydinlataus edes olisi pieni. Isokin maanjäristys voidaan aiheuttaa vaikkapa pari rekka-auton kokoisella ydinlatauksella maan alla.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä on hyvä koonti muistin virkistämiseksi, mitä on tapahtunut huhtikuun 2017 jälkeen. Tuosta voisi ehkä joku algoritmi osata jo ennustaa seuraavan tapahtuman ja ajankohdan. Vähemmälle huomiolle on valitettavasti jäänyt Iranin ja P-K:n yhteistyö ydinohjuksen ja teknologian kehittämisessä. Jos yhteistyö ollut avointa ja laajamittaista, niin myös Iran saattaa jo olla ydinasevaltio. Israelille tämä luo ennennäkemätöntä painetta ja epävarmuutta, mikä saattaa realisoitua ennakoivana iskuna jo lähitulevaisuudessa.

  • April 9: A US strike force was sent towards the western Pacific Ocean near the Korean peninsula.
  • April: President Trump ramped up the pressure on China to take action against the secretive state by declaring the US would “solve the problem” alone if it did not step up.
  • April 14: During parades marking 105 years since the state’s founder Kim Il-sung was born, a devastating arsenal was on show including a KN-08 rocket, thought to be capable of flying more than 7,000 miles – within range of Los Angeles, New York and Washington DC. But experts have since questioned if the weapons were genuine.
  • Hours before the parade a top general had told North Korean state TV “we’re prepared to respond to an all-out war with an all-out war”.
  • April 15: North Korea again enraged the US with a missile test but this time it was an embarrassing flop exploding almost immediately.
  • April 17: US Vice President Mike Pence told Pyongyang the “era of patience is over” as he warned tubby tyrant Kim Jong-un not to test Trump as plans were made to send a missile defence system to South Korea earlier than planned.
  • April 19: Vice President Mike Pence warned Kim Jong-un the US would “defeat any attack” as he spoke to soldiers aboard a massive aircraft carrier.
  • April 28: North Korea launched a devastating attack on the US Capitol to spark World War Three in a terrifying propaganda film.
  • May 2: Kim Jong-un warned that it would be a “piece of cake” to nuke Japan – warning that those who tried to retaliate and their supports would not be safe
  • May 11: The hermit state said that it has the right to “ruthlessly punish” any US citizens after it detained a fourth American at the start of May
  • May 5: Pyongyang announced it would seek the extradition of anyone involved in what it says was a CIA-backed plot to kill leader Kim Jung-un with a biochemical poison
  • June 13: North Korea threatened to nuke Trump’s home town of New York after he mocked the missile programme.
  • July 5: North Korea test-fired a ballistic missile which analysts say has a range of 6,700 kilometres and brings Alaska within reach. Pyongyang later said it was a “landmark” test of a Hwasong-14 intercontinental ballistic missile. Trump responded with an tweet saying; “Does this guy have anything better to do with his life?”.
  • July 31: It was reported that Donald Trump was ready to order a military strikeagainst a North Korean nuclear weapons facility hidden beneath a mountain range.
  • August 8: Trump warned North Korea faces “fire and fury” if it threatens the US – as intelligence documents reveal Kim Jong-un has made mini nukes to attach to his new rockets
  • August 10: North Korean state media said it was planning to launch four rockets towards the US territory of Guam.
  • August 10: Trump declared North Korea “better get their act together” or they will be in trouble like “few nations have ever been”. He also suggested he might not have been tough enough with his previous comments on the rogue state.
  • August 11: The Sun revealed Britain would play no part in a military strike on the communist state in a move that was slammed as “weak and ill-judged” by ex-Commander of British Forces Afghanistan Colonel Richard Kemp.
  • August 11: Speaking from his New Jersey golf resort Trump told North Korea it would “truly regret” any action it takes against Guam.
  • August 12: New satellite images of North Korea bases appear to show the volatile state is overhauling its missile sub fleet.
  • August 15: North Korea appeared to back down from an imminent strike by saying Kim Jong-un would watch “the foolish and stupid conduct of the Yankees” before deciding whether to fire on Guam.
  • August 28: It was reported that North Korea had fired a missile towards northern Japan. Residents were called to take immediate shelter underground.
  • August 29: Officials confirmed the North’s missile launch. The “unidentified projectile” hurtled over the country before breaking into pieces, according to South Korea’s military.
  • August 31: The US responded to Kim Jing-un’s latest missile outrage with a terrifying show of strength, dropping huge bombs near the North Korean border.
  • September 3: The West awakes to the news North Korea has detonated a nuclear device in a test. The blast triggered an artificial earthquake six times larger than any previous test.
  • September 4: James Mattis, the US Defence Secretary, warned of a “massive military response” to any threat from North Korea against the United States or its allies.
  • September 6: North Korea promised a “redoubling” of its nuclear arsenal in response to threatened sanctions and warned the US faced “catastrophic consequences”.
  • September 10/11: Two Hwasong-14 intercontinental ballistic missiles were test-fired with a range of more than 6,210 miles.
  • September 15: North Korea fired a ballistic missile over Japan and into the Pacific,responding to new UN sanctions with its furthest-ever missile flight.
  • September 25: North Korea threatened to attack US warplanes and accused Donald Trump of declaring war.
  • September 26: North Korea moved jet fighters to the coast to intercept US bombers.
  • October 1: Trump says US Secretary of State Rex Tillerson is “wasting his time”trying to negotiate with “Little Rocket Man” Kim Jong-un.
  • October 3: North Korea threatened “suicidal” Japan with “nuclear clouds” as it blasted Prime Minister Shinzo Abe’s call for the world to pile more pressure on the rogue state.
  • October 7: Trump issues chilling threat to North Korea, insisting “only one thing will work” when dealing with the rogue state.
  • October 21: Supersonic US B-1B strategic bombers zoomed over South Korea as part of an air show prompting Kim to warn the Korean peninsula is on the “eve of explosion”
  • October 23: Trump has put nuclear bombers back on 24-hour alert for the first time since the end of the Cold War.
  • October 31: US and Russian nuclear bombers fly near North Korea, while reports in Japan say a Kim regime nuclear facility has collapsed with 200 people inside.
  • November 28: Kim Jong-un proudly declared North Korea a nuclear state after successfully launching a more powerful ICBM Hwasong-15. The rocket flew for around 50 minutes and travelled just over 600 miles before coming down in the Sea of Japan.
 
Maan gravitaatio kyllä vaikuttaa vaikka aurinkokunnan laidalle saakka. 4500 kilometrin korkeudessa maan vetovoima ei todellakaan ole vielä niin heikko. Se, miksi satelliitit eivät putoa ja avaruuslentäjät ovat "painottomassa" tilassa, johtuu siitä että ne lentävät niin kovaa vauhtia maan ympäri kiertoradalla, että keskipaikoisvoima kumoaa gravitaation. Kova vauhti puolestaan on mahdollista siksi, että avaruudessa ei ole ilmanvastusta. Jos satelliitti olisi paikoillaan avaruudessa, tippuisi se hyvin äkkiä alas. Sama juttu maa-planeetan kanssa. Maa syöksyisi aurinkoon, jos se syystä tai toisesta lakkaisi kiertämästä aurinkoa. Ihan avaruusfysiikan alkeita.

Syy, miksi eivät ammu pidemmälle, on juurikin maalialueen puute kaukana. Ei pohjoiskorealaisia sota-aluksia edes päästettäisi seilaamaan maailman toiselle puolelle, eikä PK:lla olisi edes resursseja niin kaukana operoida. Sen takia he tekevät ohjustestejä siten, että ampuvat ne niin korkealle kuin pystyvät. Täten ohjusta pystytään seuraamaan tutkien avulla omalta maaperältä käsin. Horisontin takaa et pysty enää maan rajojen sisällä olevien tutkien avulla seuraamaan ohjusta. Tarvitset sinne maalialueen lähelle erillisiä tutka-asemia yms. Myös tätä tarkoitan kyvyllä operoida kaukana ja tällainen kyky lyonnollisesti on lähinnä suurvalloilla.

Jokainen avaruusfysiikkaa ymmärtävä pystyy kyllä laskemaan maksimikantaman ballistiselle ohjukselle, jos lähtötietoina on lentokorkeus ja laukaisuetäisyys. Sen takia amerikkalaisetkaan eivät tätä kantamaa kyseenalaista.

USAan yltävä ohjus kuitenkaan ei yksinään riitä. Edelleen PK ei ole osoittanut, että sillä olisi kykyä ns. re-entry vaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjus lentonsa loppuvaiheessa palaa avaruudesta ilmakehään EHJÄNÄ, ilman että se palaa ilmakehässä poroksi. Tämä on yksi vaikeimpia asioita kehiteltäessä ICBM:ää. Lisäksi PK ei ole edelleenkään esittänyt aukottomia todisteita, että sen ydinlataus edes olisi pieni. Isokin maanjäristys voidaan aiheuttaa vaikkapa pari rekka-auton kokoisella ydinlatauksella maan alla.


Hyvä tiivistelmä! Entä miten tuon ballistisen ohjuksen lentorata alunperin määritetään? Pelkästään laukaisukulmalla? Ymmärtääkseni ballistisen ohjuksen lentorataa ei laukaisun jälkeen juuri enää voi muuttaa?
 
Ymmärränkö oikein? Jos P-K kaksikertaistaa ohjuksen nopeuden, niin se voi pommittaa Jupiteria.


24 ASTRONAUTICS AND ITS APPLICATIONS



fig34.gif



Fig. 3 - Velocity requirements for ballistic missile and space flight



https://history.nasa.gov/conghand/traject.htm
 
Ilmeisesti maailmassa ollaan nyt jakajalla siinä, että pitäisi päättää mitä PK asiassa tehdään?
Tilanteen hyväksyminen vai sodan aloittaminen? https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005468786.html

Olisiko aika saada mpnet - neuvoa antava kansanäänestys asiasta? @TomTom @Samses ihan vaan kyllä vai ei. Ilman mitään perusteluja sen kummemmin.
Jos olemme länsimaiden leirissä ja haluamme ajaa maapallolle sen mukaisen elämän niin tuohan on nyt pistettävä matalaksi kun se vielä jotenkin on mahdollista.
 
Ilmeisesti maailmassa ollaan nyt jakajalla siinä, että pitäisi päättää mitä PK asiassa tehdään?
Tilanteen hyväksyminen vai sodan aloittaminen? https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005468786.html

Olisiko aika saada mpnet - neuvoa antava kansanäänestys asiasta? @TomTom @Samses ihan vaan kyllä vai ei. Ilman mitään perusteluja sen kummemmin.
Jos olemme länsimaiden leirissä ja haluamme ajaa maapallolle sen mukaisen elämän niin tuohan on nyt pistettävä matalaksi kun se vielä jotenkin on mahdollista.

Toivon hartaasti että tätä vatvotaan vielä vuosienkin päästä tässä samassa tilanteessa sillä se tarkoittaisi sitä ettei PKn kalusto edelleenkään aiheuttaisi realistista uhkaa ja oltaisiin edelleen edes jollain lailla stabiilissa tilassa. Kimin hallinto tuskin tulee perääntymään ja siten kirjoittamaan omaa kuolemantuomiotaan. Paras ratkaisu olisi tietenkin maan romahtaminen sisältäpäin.

Mikäli sota tuolla syttyy niin USA voi selvitä vielä suhteellisen kuivin jaloin taloudellisia uhrauksiaan lukuunottamatta. PKn lähivaltiolla tulee tilanne sen sijaan olemaan huonompi ja jossain tekee taatusti kipeää.

Hullujen kanssa tuolla ollaan tekemisissä, tyhmäksi luuleminen on taas karu virhearviointi.

edit. Lisätään vielä sen verran että sattuisi se toki USAhankin. Vaikka Pyongyang nuketettaisiin suvereenisti maan tasalle heti kättelyssä niin homma olisi joka tapauksessa vietävä loppuun asti. Sissisota tuossa maastossa olisi sangen viheliäistä.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä tässä on poikkeuksellista verrattuna niihin aikaisempiin laukauksiin? Samaa vanhan toistoa. Joten toistetaan lisää sitä mitä täälläkin jo todettu:

- Se että joku saa puikon ilmaan todella korkealle on tietysti hieno ja edistyksellinen juttu. Siihen se jäikin. Siitä on vielä helvetin pitkä matka siihen että siihen puikkoon saadaan

a) ladattua ydinkärki joka toimii
b) ohjattua se puikko haluttuun paikkaan
Pohjois-Korea ei ole ydinasevaltio.
Jatkakaa.
 
ladattua ydinkärki joka toimii

Tarkoitat, että kestää ehjänä paluun takaisin ilmakehään ja sen läpi syöksymistä, samalla kun ilmanvastuksen aiheuttama kitka kuumentaa taistelukärjen tuhansiin asteisiin. Tämä on iso ongelma ja esim NASA on pohtinut tätä vuosikymmeniä.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
USAan yltävä ohjus kuitenkaan ei yksinään riitä. Edelleen PK ei ole osoittanut, että sillä olisi kykyä ns. re-entry vaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjus lentonsa loppuvaiheessa palaa avaruudesta ilmakehään EHJÄNÄ, ilman että se palaa ilmakehässä poroksi. Tämä on yksi vaikeimpia asioita kehiteltäessä ICBM:ää. Lisäksi PK ei ole edelleenkään esittänyt aukottomia todisteita, että sen ydinlataus edes olisi pieni. Isokin maanjäristys voidaan aiheuttaa vaikkapa pari rekka-auton kokoisella ydinlatauksella maan alla.

Laniitti kuvaa hyvin sitä, miten erilliset suorituskyvyt eivät vielä tarkoita yhdistettyä suorituskykyä.

Vaikka ei tuntisi ohjus- ja avaruusteknologiaa ja sen reunaehtoja yhtään, niin voi miettiä joitain kokonaisuuteen liittyviä asioita.

1. On helpompi tehdä iso ja raskas ydinlataus kuin pieni ja kevyt - erityisesti jos haetaan lataukselle kohtalaisen suurta tehoa.

Olisiko Pipilä onnistunut siirtymään niin nopeasti isosta ja kömpelöstä pieneen ja kompaktiin kuin se väittää?

2. Elektroniikka ei tykkää tärinästä, kuumuudesta, suurista kiihtyvyyksistä... Ydinlatauksessa mikään ei saa mennä pieleen.

Onnistuisiko Pipilä tuottamaan sellaisen ydinlatauksen, joka kestää nousun, lennon ja laskun raketin kyydissä?

3. Raketti ei niinkään saavu ilmakehään kuin iskeytyy siihen. Ilmakehän kitkan tuottama kuumuus on huikea kun nopeus on suuri.

Onko Pipilällä tuolta kuumuudelta suojaamiseen sopivaa riittävän kevyttä ja pienikokoista teknologiaa?

4. Jos halutaan näyttävyyttä ja medianäkyvyyttä, niin tehdään harjoituskärki pahvista ja lämpösuojat jostain kevyestä mikä kestää nousun muttei paljon muuta. Samalla voidaan keventää raketin niitä rakenteita, joiden tehtävänä on kantaa räjähdettä ja suojata sitä sekä rakettia mekaanisilta rasituksilta - tärinä yms.

Säästynyt paino pidentää lentorataa merkittävästi.

Mikä mahtaisi olla täsmälleen saman raketin lentorata, jos sen kärkeen tyrkättäisiin ydinräjähde ja koko yläosa tehtäisiin kestämään kaikki mekaaniset rasitutkset jotka liittyvät tärinään, ilmakehään, kuormaan, lämpöön... Teho-paino-polttoaineen määrä -suhteet voisivat muuttua aika merkittävästi.

5. Pipilä myy aivan varmasti kaiken sellaisen, millä voidaan ostaa Pallokalalle lisää sveitsiläistä juustoa, joten Pipilän ydinaseuhka on samaan aikaan vähintään yhtä paljon ydinaseiden leviämisen uhka kuin yhden hullun tyrannian muodostama uhka.

Miltä kuulostaisi ydinaseistettu Iran? Entä Turkki? Entä ISIS? Entä...

Pallokalan ja hänen hallintonsa täydellinen ja pysyvä tuhoaminen alkaa olla ainoa keino estää maailmanlaajuisen ydinterrorismin ja -kiristyksen uhka.

Ne tukialukset ja paljon muuta voimaa on jo siellä. Että hopi hopi vain!
 
Ilmeisesti maailmassa ollaan nyt jakajalla siinä, että pitäisi päättää mitä PK asiassa tehdään?
Tilanteen hyväksyminen vai sodan aloittaminen?

Diplomatiasta ei ole hyötyä koska Pipilän hallintoon ja Pallokalaan ei voi luottaa.

Ydinaseiden leviämisen estäminen niin Iraniin kuin muuallekin on ykkösjuttu. Jos ne leviävät esim. islamisteille, niin maailma saa miljoonia syyttömiä terrorismin ja sotien uhreja enemmän kuin Pipilän vallan vaihtamisesta. Toinen vaihtoehto on niin tarkka ja kova kontrolli tiedon ja sosiaalisten verkostojen suhteen, että koko planeetta menettää vapautensa.

Edes nykyisellä tasolla ydinaseistautunut Pipilä ei ole hyväksyttämissä.

Pohjois-Korean kansa kärsii ja kuolee hallintonsa hirmuvallan alla niin paljon, että sota kuolonuhreineen voi muutaman vuosikymmenen aikataululla olla jopa sille itselleen helpompi vaihtoehto kuin nykyisen hallinnon vallassa pysyminen.

Ääni sotilaalliselle ratkaisulle.
 
Back
Top