Korean Sota Osa II ?

Ei maan alla tapahtuva ydinräjäytys ole muuta kuin iso keskisormi Trumpin laivastolle.
Kun vain pidättäytyisivät ohjuskokeista. Sitä on tarina jos toinenkin P-korean kyvystä vi**uilla lännelle joten eiköhän ne tämänkin hoida kotiin.
 
Soulista puhuttaessa mainitaan aina ne tuhannet putket jotka sojottaa. En ole nähnyt missään rakettiavusteisten määrää. Kai sekin jossain on. Ne ovat uhka.

Raskaan raketinheittimen elinaika ei ole pitkä. Siellä on kuitenkin kaksi armeijaa niitä luotaamassa. E-korealla on itselläänkin kykyä siihen.

Käytännössä siellä on ainoastaan muutamia satoja tykkejä sekä raketinheittimiä joilla voi ampua Souliin asti kutakuinkin samanaikaisesti ja niillekin on oletettu peräti n. 25% ammusten toimimattomuustaso perustuen aiempiin kokemuksiin Pohjoisen tulitoiminnasta. Niillä voidaan toki aiheuttaa lyhyessä ajassa mahdollisesti jopa tuhansia kuolonuhreja tiheään asutulla alueella, mutta se on järjettömän kaukana tästä Soulin "tuhansien tykkien kylvämästä suurtuhosta" mitä hölmöläiset aina toistelee mediassa.
 
Tuolla touhulla on aina jokin tarkoitus. Tarkoitus on joko sotilaallinen tai poliittinen, joten mitä järkeä olisi ampua jotakin kerrostaloa siellä kaupungin rajamailla, kun kerrostaloja on lähempänäkin? Jos halutaan jotakin muutakin kuin kerrostalojen rikkomista, niin sitten pitää yltää maaleihin jotka ovat muutakin kuin kerrostaloja.

Se tiedetään, että PK yltää tykistöllä Soulin kaupunkiin ja ohjuksilla ylletään kaikkialle etelässä, joillakin ohjuksilla katetaan myös Japani. Epäillään myös että on ohjuksia jotka saattaisivat yltää yhdysvaltoihin asti. Ei siinä mitään. Seuraava kysymys vaan on sitten se, että kuinka paljon sitä tykistöä on?

Arvioiden mukaan vain muutamia satoja melko rajatulla alueella josta pystyy Souliin käytännössä ampumaan kutakuinkin yhtäaikaa. About 400-500 luokkaa on arvioitu, että olisi se määrä millä pystyvät ampumaan lyhyessä ajassa mitkä yltäisivät Souliin asti. Ja niidenkin määrä alkaisi tippua erittäin nopeasti kun vastatykistöiskut alkaisivat minuuteissa moukaroimaan takaisin.

Soul on kuitenkin iso kaupunki, joten sinne pitäisi olla ampumassa paljon tykistöä. Entä tuoko PK kaiken sen ainakin teoriassa kantavan tykistön tuolle alueelle, josta ampuminen on mahdollista, vai onko niille muitakin käyttätarkoituksia, esim. sotilaallisia tarkoituksia muilla rintaman osilla? Etenkin kun tiedetään, että EK:lla on myös omaa tykistöä ja MLRS kalustoa. Ilmatuesta puhumattakaan.

Eli saivartelu tulee siitä, että vaikka on teoreettisesti mahdollista, että PK toisi kaiken relevantin epäsuoran kaluston tuolle alueelle josta voisivat ampua edes Soulin rajalle ja päättäisivät ampua sen minkä kerkeävät EK:n vastatulesta huolimatta, niin mitä sitten? Ei PK kykenisi jatkamaan sitä loputtomiin ja EK:n hallitus tai kansa eivät alistuisi sen edessä, vaikka koko kaupunki onnistuttaisiinkin tasoittamaan maan tasalle.

Soul ja sen ympärillä oleva suur-metropoli on tosiaan todella massiivinen alue. Sen tuhoamiseen tarvittaisiin oikeasti kymmeniä tuhansia tykistöyksiköitä jotka moukaroisivat tauotta Soulia vähintään kuukausikaupalla kenenkään häiritsemättä ja olettaen että välineet toimisivat häiriöttä ja tarvikkeita riittäisi rajattomasti. Todellisuudessa kuitenkin se tykistö voisi kylvää vähän kauhua ja tappaa joitain tuhansia ihmisiä ja tuhota jonkin verran rakennuksia ennenkuin vastatoiminta lamauttaisi sen käytännössä kokonaan.
 
Pohjois-Korean ohjusohjelma perustuu kiinalaiseen teknologiaan, kirjoittaa Washington Post.

Lainaus:

Kim Jong Un’s rockets are getting an important boost — from China

When North Korea launched its Kwangmyongsong-4 satellite into space last February, officials heralded the event as a birthday gift for dead leader Kim Jong Il. But the day also brought an unexpected prize for the country’s adversaries: priceless intelligence in the form of rocket parts that fell into the Yellow Sea.

Entire sections of booster rocket were snagged by South Korea’s navy and then scrutinized by international weapons experts for clues about the state of North Korea’s missile program. Along with motor parts and wiring, investigators discerned a pattern. Many key components were foreign-made, acquired from businesses based in China.​

Muoks: sekä länsiteknologiaan, joka on ostettu Kiinan kautta. Taitaa Trumpin P-Korean oletettu tiukka kauppasaarto tulla ihan oikeaan paikkaan:

Investigators determined that the Unha-3’s frame was indigenously made. But inside the rocket’s shell was an array of electronics, including specialized pressure sensors, transmitters and circuitry. An extensive probe by U.S. and South Korean officials revealed that many of the components had been manufactured in Western countries and shipped to North Korea by Chinese distributors — a finding that was echoed in the United Nations Panel of Experts report made public on March 9.​

Ei kai kukaan nyt ole uskonutkaan, että Pohjois-Korea itse on kehittänyt ja valmistanut kaikki tarvittavat komponentit. Se teknologia on ulkomailta peräisin lähes kokonaan muutenkin. Venäjältä ja Kiinasta pääosin taitaa olla peräisin se teknologia ja osaaminen minkä ansiosta heillä ohjus- ja ydinohjelma on ylipäätään olemassa. Jos oikein muistan, niin ainakin Venäjä on merkittävästi auttanut heitä vuosien saatossa.
 
Viimeksi muokattu:

Ehkä vielä sellainen huomio tuosta alkuperäisestä uutisesta (http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-may-launch-strike-if-north-korea-reaches-nuclear-n746366), että sen mukaan mahdollisen ennaltaehkäisevän suunnitelman toteuttaminen riippuu keskeisesti myös Etelä-Korean hallituksen suostumuksesta. Pointtina siis se asia, jota tässäkin ketjussa on jossain määrin pohdittu, että USA tuntuu kuuntelevan E-Korean mielipidettä toimissaan myös.
 
Ehkä vielä sellainen huomio tuosta alkuperäisestä uutisesta (http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-may-launch-strike-if-north-korea-reaches-nuclear-n746366), että sen mukaan mahdollisen ennaltaehkäisevän suunnitelman toteuttaminen riippuu keskeisesti myös Etelä-Korean hallituksesta. Pointtina siis se asia, jota tässäkin ketjussa on jossain määrin pohdittu, että USA tuntuu kuuntelevan E-Korean mielipidettä toimissaan myös.

Hyvä. Ja niinhän sen täytyy ollakin, koska Etelä-Korea on yhtenä osapuolena asiassa ja oikeastaan ainoa mahdollinen suora kärsjiä Pohjois-Korean taholta.
 
Arvioiden mukaan vain muutamia satoja melko rajatulla alueella josta pystyy Souliin käytännössä ampumaan kutakuinkin yhtäaikaa. About 400-500 luokkaa on arvioitu, että olisi se määrä millä pystyvät ampumaan lyhyessä ajassa mitkä yltäisivät Souliin asti. Ja niidenkin määrä alkaisi tippua erittäin nopeasti kun vastatykistöiskut alkaisivat minuuteissa moukaroimaan takaisin.

Osa noista tykeistä on kiinteissä asemissa ja niiden sijainnit ovat tiedossa, eli etelän puolella saattaa hyvinkin olla esim. MLRS laukaisimia päivystyksessä ja GMLRS ohjukset maalitettuna ihan vain sen takia, että pilliin vihellettäessä ei ole kuin laukaista nuo ohjukset ja saadaan nopeasti vähennettyä vihollisen tulivoimaa.

Ja kun muutenkin nuo GPS ohjatut ammukset alkavat yleistymään, niin tulee mieleen kysymys, että miten jatkossa jaetaan maalit noille aseille? Etelässä on vissiin jo käytössäkin useampi sata 155mm:n telahaupitsia, joka kykenee joko ampumaan GPS ohjattuja ammuksia tai sitten ampumaan tyhmiä kranaatteja MRSI:nä. Lisäksi vissiin muuta tykistöä ja MLRS heittimiä (jenkkien ja korealaisten) sekä tarvittaessa huomattavat ilmavoimat joiden kyky kantaa GPS ohjattuja pommeja on sitten ihan oma asiansa. Kun otta huomioon, että noiden aseiden ei välttämättä tarvitse ampua juurikaan alue-tulta, vaan voidaan odottaa ihan kohtuullisella varmuudella, että jo eka ammus osuu ja oletettavasti tekeekin jotakin, niin se vahinkopotentilaali noilla on valtava. Mutta miten hyödyntää se? Nykyaikana ei ole mitään syytä, että maaleja jaetaan vanhaan tyyliin puheviestinnällä, niin miksi sitten ei kehitettäisi systeemiä joka osaisi jakaa maalit ampuville yksiköille? Eli olisi systeemi johon voisi syöttää maaleja/tulitehtäviä ja sitten ampuvat yksiköt voisivat valita siitä maalit/tulitehtävät mitä rupeavat suorittamaan. Sama systeemi kertoisi sitten eteenpäin ampuvien yksiköiden tietoja, kuten tyyppi, sijainti ja ammusten määrä yms.
 
Pääsiäistä vaan kaikille!

U.S. May Launch Strike If North Korea Reaches For Nuclear Trigger

The U.S. is prepared to launch a preemptive strike with conventional weapons against North Korea should officials become convinced that North Korea is about to follow through with a nuclear weapons test, multiple senior U.S. intelligence officials told NBC News.

North Korea has warned that a "big event" is near, and U.S. officials say signs point to a nuclear test that could come as early as this weekend.

The intelligence officials told NBC News that the U.S. has positioned two destroyers capable of shooting Tomahawk cruise missiles in the region, one just 300 miles from the North Korean nuclear test site.

American heavy bombers are also positioned in Guam to attack North Korea should it be necessary, and earlier this week, the Pentagon announced that the USS Carl Vinson aircraft carrier strike group was being diverted to the area.

The U.S. strike could include missiles and bombs, cyber and special operations on the ground.

The danger of such an attack by the U.S. is that it could provoke the volatile and unpredictable North Korean regime to launch its own blistering attack on its southern neighbor.

"The leadership in North Korea has shown absolutely no sign or interest in diplomacy or dialogue with any of the countries involved in this issue," Victor Cha, the Korea Chair at the Center for Strategic and International Studies told NBC News Thursday.

On Wednesday, North Korea said it would "hit the U.S. first" with a nuclear weapon should there be any signs of U.S. strikes.

On Thursday, North Korea warned of a "merciless retaliatory strike" should the U.S. take any action.

"By relentlessly bringing in a number of strategic nuclear assets to the Korean peninsula, the U.S. is gravely threatening the peace and safety and driving the situation to the brink of a nuclear war," said North Korea's statement.

North Korea is not believed to have a deliverable long-range nuclear weapon, according to U.S. experts, nor does it yet possess an intercontinental missile.

South Korea's top diplomat said today that the U.S. would consult with Seoul before taking any serious measures. "U.S. officials, mindful of such concerns here, repeatedly reaffirmed that (the U.S.) will closely discuss with South Korea its North Korea-related measures," Foreign Minister Yun Byung-se told a special parliamentary meeting. "In fact, the U.S. is working to reassure us that it will not, just in case that we might hold such concerns."

U.S. Officials Are Aware of the Risk
"Two things are coming together this weekend," said retired Adm. James Stavridis, former commander of NATO and an NBC analyst. "One is the distinct possibility of a sixth North Korean nuclear weapons detonation and the other is an American carrier strike group, a great deal of firepower headed right at the Korean Peninsula."

The U.S. is aware that simply preparing an attack, even if it will only be launched if there is an "imminent" North Korean action, increases the danger of provoking a large conflict, multiple sources told NBC News.

"It's high stakes," a senior intelligence official directly involved in the planning told NBC News. "We are trying to communicate our level of concern and the existence of many military options to dissuade the North first."

"It's a feat that we've never achieved before but there is a new sense of resolve here," the official said, referring to the White House.

Related: China Proposes Deal To Ease Tensions Over North Korean Missiles

The threat of a preemptive strike comes on the same day the U.S. announced the use of its MOAB — or Mother of All Bombs — in Afghanistan, attacking underground facilities, and on the heels of U.S. missile strikes on a Syrian airbase last week, a strike that took place while President Trump was meeting with Chinese President Xi Jinping at Mar-a-Lago.

Multiple government officials familiar with the situation say President Trump has talked to Chinese president Xi twice about North Korea since their Florida summit.

China has since sent its top nuclear negotiators to Pyongyang to communicate the gravity of the situation to the North, officials say. On Wednesday, President Xi called for a peaceful resolution to the escalating tensions.

Moscow has weighed in as well: "We are gravely concerned about Washington's plans regarding North Korea, considering hints about the unilateral use of a military scenario" the Putin government said in a press release issued on Tuesday.

South Korea Must Sign Off
Implementation of the preemptive U.S. plans, according to multiple U.S. officials, depends centrally on consent of the South Korean government. The sources stress that Seoul has got to be persuaded that action is worth the risk, as there is universal concern that any military move might provoke a North Korean attack, even a conventional attack across the DMZ.

Tensions have escalated on the Korean Peninsula, as this Saturday marks the anniversary of the birth of the nation's founder — Kim il-Sung, grandfather of the current leader, Kim Jong-un. At the highest levels in South Korea and the U.S., sources told NBC News, there are fears North Korea could mark the "Day of the Sun" by testing a nuclear device.

"North Korea in the past has used these major national holidays to celebrate the strengths of the regime and to reinforce the national narrative of their independence," says Cha.

According to multiple sources, the U.S. intelligence community has reported with "moderate confidence" that North Korea is preparing for its sixth underground nuclear test, though the U.S. is also in the dark regarding the specific timing.

The Trump administration, emboldened by their punishing strike on Syria, and by a successful meeting with the Chinese leader, hopes that the Chinese will use their considerable leverage to dissuade Kim Jong UN and his government from moving ahead with their nuclear program.

President Trump has said he thinks Xi "wants to help us with North Korea," He credited China during Thursday's White House news conference with Xi with taking a "big step" by turning back boats of coal that North Korea sells to China.

"I think that is what President Trump is getting trying to get the Chinese to do," said Cha. "[It] would impose real pain and force real choices on North Korea — whether the costs are worth it for them to continue to pursue this program if they no longer have any sustenance."

In addition to the coal ships, the Chinese made an important gesture at the UN Thursday: A surprising abstention on a Security Council resolution condemning a Syrian chemical weapons attack. China didn't stand with the Russians on Syria, as it has in the past.

The president also made clear that if the Chinese were unable to defuse the situation, the U.S. would go to alone. On Thursday, he tweeted: "I have great confidence that China will properly deal with North Korea. If they are unable to do so, the U.S., and its allies will!"

Linkki: http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-may-launch-strike-if-north-korea-reaches-nuclear-n746366
 
Miksi tunnustaa että PKn retoriikka on osallisena ongelmaan kun muita voi syyttää asiasta?

North Korea has accused Donald Trump of raising tensions in the region and warned that the regime would conduct a nuclear test when it sees fit, as China issued a plea to Washington not to use pre-emptive military action.

In an interview with the Associated Press in Pyongyang, North Korea’s vice-foreign minister, Han Song-ryol said Trump’s “aggressive” tweets aimed at the regime were “causing trouble”, adding that the mounting crisis on the peninsula was now locked in a “vicious cycle”.
https://www.theguardian.com/world/2...ld-trumps-aggression-amid-nuclear-test-crisis

Speaking in Beijing, China’s foreign minister, Wang Yi, said a return to the negotiating table was the only way to avert a crisis. “Military force cannot resolve the issue,” he said, according to Reuters. “Whoever provokes the situation, whoever continues to make trouble in this place, they will have to assume historical responsibility.”

Joka vuosi on neuvoteltu mutta asiassa ei päästä mihinkään. Ei ainakaan eteenpäin. Kaikkein radikaalisin veto olisi että PK tulee pöytään ja alkaa todellisesti neuvotella rajojen avaamisesta, pyrkimisestä kansainväliseen kerhoon sen sijaan että homma jatkuu entisellään. Maailma voisi tarvita heidän raaka-aineita ja PK rahaa sekä investointeja alueelleen. Jos he taas jatkavat pokkurointiaan ja ihmiskunta laajenee ulkoavaruuteen, niin jossain välissä PKstä katoaa kokonaan historiaan. Heistä tulee harvinainen kummallisuus. Mörkö.

Huvittavaa tässä on se että jos he seuraavat muita ulkoavaruuteen, niin heidän on pakko avata diktatuuriaan aivan samanlailla kuin Kiina sensuuriaan. Kumpikaan ei toimi hyvin maapallon ulkopuolella maan säteillessä kaikenlaista informatiaa ulospäin. Ongelma tilanteissa eristeneisyys kostautuu pahimmalla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä mahtaa olla etelän kanta iskulle? Jos jenkit tekevät iskun, niin odottavatko pohjoisen vastaiskua, vai aloittavatko hyökkäyksen? Aika vastuutonta, jos jenkit vain itse päättävät hyökätä.
 
Haluaisiko kukaan olla Pencen kenkissä kun puikkoja alkaa lentää ympäriinsä?

U.S. Vice President Mike Pence will travel to South Korea on Sunday in what his aides said was a sign of the U.S. commitment to its ally in the face of rising tensions over North Korea's nuclear
program.

Pence's Seoul stop kicks off a long-planned 10-day trip to Asia — his first as vice president — and comes amid concerns that Pyongyang could soon conduct its sixth nuclear test.
http://www.cnbc.com/2017/04/14/us-v...s-to-seoul-as-north-korea-tensions-flare.html

Pence will land in Seoul the day after North Korea's biggest national day, the "Day of the Sun." The White House has contingency plans for Pence's trip should it coincide with a another North Korean nuclear test by its leader Kim Jong Un, the adviser said.
 
Jenkeille on varmasti kysymys arvovallasta.
Isot johtavat maat eivät halua enää muille maille ydinaseita ja jos yksi sen tekee niin moni muukin alkaa valmistaa aseita.
Samalla isku toimii myös viestinä Iranille ja Venäjälle "Johdossa on uusi mies"

Etelä-korea on käsittääkseni jo pitkään toivonut ennakoivaa iskua ydinlaitoksiin.
Kun se kehitys ei jää vain yhteen aseeseen.
 
Ohjus- ja avaruusohjelmansa avulla DPRK uhkaa pian Yhdysvaltain länsirannikkoa, ja jo paljon sitä ennen mm. Japania. En usko, että tätä sallitaan.

Kiinan asenne tulee olemaan merkittävässä roolissa, uskonpa että heille on kerrottu jo kauan sitten, missä jenkkien punainen rajaviiva menee. Ja sitä rajaa lähestytään pelottavaa vauhtia...
 
P-K:ssa on veren kaivuu nenästä menossa ja siinä hurmiossa, ettei ymmärrys näytä rittävän miten ko. ottelussa tulee käymään.. sääli vaan harhaan johdettua P-K:n kansaa jotka lienee eristetty länsimediasta todella tarkkaan. :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Ennaltaehkäisevää iskua väläytellään mediassa lauantain lähestyessä. Yhdysvallat olisi NBC Newsin uutisen mukaan (uutisen lähteinä toimivien tiedusteluviranomaisten mukaan) valmiina iskemään perinteisin asein, jos viranomaiset ovat vakuuttuneita siitä, että Pohjois-Korea todella aikoo tehdä ydinasetestin.

Lähde:
http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-may-launch-strike-if-north-korea-reaches-nuclear-n746366

Myönnettävä on, että eipä tullut mieleenkään ydinkokeen saavan aikaan hyökkäystä. Ovat tehneet niitä ennenkin. Ohjukset ampuvat alas ja nekin vain nyt kun haluavat tehdä pointin selväksi. Entäs jos Kim katsoo sen sodanjulistuksena. Jenkit on keskittänyt joukkoja omalle länsirannikolleen koko viikon, että näyttäisi siltä kuin varautuvat tähän.
 
Jos Koreassa alkaa rähinä, meidän on Euroopassa pidettävä silmät ja korvat auki. Putinille voi tarjoutua tilaisuus selkäänpuukotukseen.
 
Back
Top