Korean Sota Osa II ?

Mitäs jos Trump saakin pohjois-korean kaadettua? Tuskin häntä ylistetään euroopassa. Sanotaan vaan että väärin sammutettu..

Eiköhän tuossa ole aika paljon eri skenaarioita?

Jos Trump saa esim. suunsoitolla Kimin näkyvästi perääntymään ja sen johdosta P-Koreassa tapahtuu nopea ja suhteellisen veretön kansannousu, niin eiköhän Trumppi saa globaalia ylistystä osakseen.

Jos sen sijaan P-Korean kaataminen tarkoittaa sitä, että miljoonat ihmiset ovat menettäneet henkensä ja Itä-Aasia on laajoilta osin savuavina (ehkä jopa säteilevinä) raunioina, niin sitten voi ehkä tuollaistakin arviota kuulua.

Yleisesti ottaen, en ole oikein koskaan ymmärtänyt etukäteistä hypoteettista marttyyrisoitumista.
 
No olihan se päätynyt tänään printtiin asti... :facepalm:

Voisikohan tästä kannella JSN:ään? Johan tuollainen uutisointi saa ihmiset uskomaan ettei pohjois-Korealla vaarallisia aseita olekaan ja kannattamaan hyökkäämistä...

Hyvin menee. Pistin tuonne asiasta jo palautettakin mutta ei vain näytä uutinen muuttuvan. Ja en takuuvarmasti ole ainoa joka on näin tehnyt.

Nythän on naurettu Venäjältäkin jo punaisentorin laitaan sammuva Armata, S-400 joka oli ensin superase ja nyt se ei edes toimi... en silti odottaisi suurella innolla konfliktia.
 
...Tässä on nyt se riski, että Trump saa suunsoitollaan Pohjois-Korean iskemään ensin. Ja se on vähän huonompi juttu, jos ei ole itsellä lihaksia puolustautua. Ensiksi kannattaisi roudata asevoimia riittävästo paikalle, ja vasta sitten ruveta siihen suunsoittoon. Nyt siellä ei ole paikalla kun ihan normaali "rauhanajan" joukot Etelä-Koreassa.

Toki on mahdollista, että Yhdysvallat myöhemmin lähettää alueelle joukkoja. On puhuttu, että mahdollisesti kaksi lentotukialusta voisi olla matkalla sinne. Mutta nekin olisivat paikalla aikaisintaan huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa. Sen lisäksi alueelle tulisi keskittää ilmavoimien laivueita ja ennen kaikkea maavoimien tai merijalkaväen yksiköitä. Tuollaisista joukkojen keskityksistä ei ole ollut vielä mitään juttua. Oma veikkaukseni on, että aikaisintaan kesäkuussa Yhdysvalloilla on minkäänlaista kykyä iskeä Pohjois-Koreaa vastaan.

USA:lla on "jonkin verran" rautaa ja joukkoja myös ainakin Guamilla sekä Japanissa:
https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Forces_Japan ja http://www.usfj.mil/.
Tuolla tilanne parisen vuotta sitten: http://time.com/4075458/afghanistan-drawdown-obama-troops/ ja tuossa Japanin tukikohtien sijainti: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Major_US_military_bases_in_Japan.svg.

Kauhean lähellähän ei Japanikaan PK:ta ole vaikka kartalla siltä näyttääkin, joten on hieman kyseenalaista kuinka käytännöllistä hyökkääminen sieltä käsin sitten olisi, puhumattakaan siitä kuinka todennäköistä ja viisasta olisi vetää Japania ja EK:ta touhuun mukaan. Täten Guam voisi olla ainoa paikka josta käsin esim. pommittajat voisivat operoida. Tosin mikäli PK:n kanssa konflikti puhkeaisi niin lienee enemmän kuin todennäköistä että kaikki lähimaat saisivat sirkuksesta osansa tavalla tai toisella.

Näin Pence tänään Japanissa:

NHK kirjoitti:
Pence: N.Korea is the most urgent threat

From a United States aircraft carrier deployed in Japan, Vice President Mike Pence has delivered a tough message to North Korea in view of Pyongyang's nuclear and missile development programs. Pence addressed US servicemen and Japanese Self-Defense Forces personnel on Wednesday on board the USS Ronald Reagan. The aircraft carrier is deployed at the US Yokosuka naval base near Tokyo.

Pence said the US-Japan alliance is the cornerstone of peace, prosperity and freedom in the Asia-Pacific region. He says that under President Donald Trump, the US stands unwavering in its alliance. Pence called North Korea the most urgent and dangerous threat to the peace and security of the Asia-Pacific region. He said all options are on the table and that the US will defeat any attack and deal with any use of conventional or nuclear weapons with an overwhelming and effective response.

Pence also stressed that Article 5 of the Japan-US Security Treaty applies to the Senkaku Islands in the East China Sea. The article obliges the US to take on an armed attack against territories under Japan's administrative control. Japan controls the Senkaku Islands. China and Taiwan claim them. Pence said the US will protect freedom of navigation in the South China Sea, in an apparent reference to China's expanding maritime activity in the waters.

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20170419_16/

Pohjois-Korea on kyllä sen luokan esitys että siellä voi tapahtua aivan mitä vaan. Vaikka hallinto kaatuisikin niin kuinka käsitellä kokonaista kansakuntaa josta mahdollisesti suuri osa uskoo vieläkin ihan vilpittömästi oman maansa olevan kaikkein paras paikka maan päällä ja muiden maiden vain haluavan osingoille "rikkauksista". Vaikka DVD:iden ja muistitikkujen avulla tuonne on länsimaisesta kulttuurista ripauksia saatu vietyäkin niin etenkin Pyongyangin ulkopuoleisella maaseudulla vielä lienee runsaasti porukkaa joilla ei ole hajuakaan siitä millaista elämä on edes maan pääkaupungissa, naapurimaiden sellaisista puhumattakaan. Sanoisin että asian paljastuessa on käsillä kulttuurishokki potenssiin kymmenen.

Sanomattakin on selvää, että kun Pohjois-Koreaa vastaan lähtee iskemään, niin sen iskun on mentävä kerralla perille asti. Mikään Syyrian tyylinen "ammutaan muutama Tomahawk muodon vuoksi", ei tule kysymykseen.

Ehdottomasti samaa mieltä. Vaikea sanoa kuinka osaavia ja hyvin varustettuja PK:n maajoukot ihan tositilanteessa olisivat ja jos ei satavarmasti tiedä mikä odottaa niin täysillä päin vaan. Itse ehkä kuitenkin laittaisin panokseni USA:n puolesta...

Edit. Lainauksia selkeytetty ja faktaa lisätty
 
Viimeksi muokattu:
Jos kahina PK:n ja USA:n välillä syttyy, USA moukaroi PK:n ohjuksilla ja pommikoneilla aika heikolle hapelle, ennenkuin edes harkitsee maajoukkoja sinne lähetettävän.
Samaan aikaan suurilla USA:n kirjaimilla annetut riisisäkit kyllä laittaa monen miettimään, kannattaako enää KIM-jong-Unin horinoita pitkästä marssista kuunnella.
 
Vaikea sanoa kuinka osaavia ja hyvin varustettuja PK:n maajoukot ihan tositilanteessa olisivat ja jos ei satavarmasti tiedä mikä odottaa niin täysillä päin vaan. Itse ehkä kuitenkin laittaisin panokseni USA:n puolesta...
Täydellisen ilmaherruuden saavuttama USA. Sellaisessa tilanteessa pohjoisen miljoonamassa alkaa harvenemaan jauhamalla vanhan liiton menetelminkin, B-52, AC-130, helikopterit, Warthogit, Lancerit.. Ensimmäisenä päivänä teknoarmeija hoitaa ilmapuolustuksen pois ja pohjoisen kehittyneemmät osat, jonka jälkeen jäljellä olevaa ilmatorjuntakyvytöntä massaa voi alkaa jauhamaan perinteisin menetelmin, kuin toisessa maailmansodassa konsanaan. Vai?
 
No, selvennettäköön tätä asiaa nyt sen verran että sanoessani äsken "täysillä päin vaan" en tarkoittanut ihan jalkaväen G.I.Joeta.

Millainen lienee PK:n joukkojen moraali tosi tilanteessa? Parhaimmillaan kulissit voisivat luhistua muutaman tarkoin valitun kohteen tuhoamisella, huonoimmillaan taas...
 
Jos itse olisin Donald J. Trump (oh, god) tai Jim Mattis, niin näin minä sen tekisin (sen jälkeen kun olen saanut kongressilta luvan).

Tavoitteet:

1. Tuhota PK:n ydintutkimuslaitokset ja ohjusten laukaisupaikat
2. Tuhota PK:n ilmapuolustus
3. Tuhota Kim Jong-Un
4. Lyödä Etelä-Korean rajalla olevat tykistöjoukot

Aloittaisin keräämällä riittävästi iskuvoimaa. Etelä-Korealla on noin 180 kpl F-15 ja F-16 hävittäjiä. Niiden mukaan saaminen on ehdoton edellytys. Mielellään vielä toinen mokoma Japanista F-15 ja F-2 koneita. Sen lisäksi Jenkkien merivoimilta kolme lentotukialusosastoa paikalle. Yhdessä Carrier Air Wingissä on noin 50-60 hyökkäyskonetta (F/A-18C, D, E, F, G). Sitten siihen päälle Ilmavoimita joku 200 konetta. F-22, F-15E, F-16. Tällöin etulinjan iskukoneita olisi noin 700 - 750 kpl. Siihen päälle B-2 ja B-52 koneet esim. Guamilta tai Japanista käsin.

Maavoimia tarvittaisiin paikalle 100 000+. Ja hyvin paljon tulivoimaa, varsinkin MRLS-kalustoa ja taisteluhelikoptereita.

Homma lähtisi käyntiin niin, että heti kun PK on tehnyt ydinkokeen, tai jonkun ohjuskokeen, niin aloitettaisiin "rankaisutoimenpiteet". Ensimmäiseksi ammuttaisiin 1000 - 2000 kpl Tomahawk, JASSM, yms ohjuksia tavoitteiden 1-3 mukaisiin maaleihin. Sen jälkeen päästettäisiin irti nuo noin tuhat hyökkäyskonetta. Niiden ensisijainen tehtävä olisi etsiä ja tuhota ilmapuolustusjärjestelmän kohteet, ja sen jälkeen ryhtyä etsimään ja tuhoamaan PK:n kauokovaikutteista tykistöä.

Ensimmäisen 24h:n toiminnan täytyisi olla niin räjähtävää ja voimakasta, että PK ei kykenisi missään vaiheessa vastaamaan peliin. Tämän jälkeen solmittaisiin toivottavasti Kiinan välityksellä aselepo. Ja hyvä tietysti olisi, jos Kim Jong-Un ei olisi siinä vaiheessa enää hallitsijana... Toki Kiinalle voisi tarjota sellaisen porkkanan, että te saatte valita Pohjois-Korean uuden hallitsijan/hallinnon, jos vaan lupaatte, että ydinaseiden kehittely loppuu heti. Eli toisin sanoen jätettäisiin sodan jälkihoito Kiinan vastuulle. PK voisi siis jäädä Kiinan vaikutuspiiriin, eikä sitä tarvitsisi yrittää länsimaistaa.
 
Täydellisen ilmaherruuden saavuttama USA. Sellaisessa tilanteessa pohjoisen miljoonamassa alkaa harvenemaan jauhamalla vanhan liiton menetelminkin, B-52, AC-130, helikopterit, Warthogit, Lancerit.. Ensimmäisenä päivänä teknoarmeija hoitaa ilmapuolustuksen pois ja pohjoisen kehittyneemmät osat, jonka jälkeen jäljellä olevaa ilmatorjuntakyvytöntä massaa voi alkaa jauhamaan perinteisin menetelmin, kuin toisessa maailmansodassa konsanaan. Vai?

No tähän suuntaan joo, mutta onko realistista olettaa, että hajautettu ilmapuolustus lamautetaan täysin päivässä?

Ensi-isku olisi todennäköisesti erittäin massiivinen ja ilmapuolustuksen lisäksi pyrittäisiin varmasti lamauttamaan myös PK:n potentiaalinen kyky kaukovaikuttamiseen ydin- ja perinteisin asein. Vaikka kyky iskeä Yhdysvaltoihin asti tarkasti olisikin kyseenalainen voi PK yrittää kostoiskua esimerkiksi Souliin, vaikka EK olisi operaatiossa passiivinen osapuoli. Tämä saattaa olla siviiliuhrien pelossa jopa suurempi prioriteetti kuin ilmapuolustus.
 
Jos itse olisin Donald J. Trump (oh, god) tai Jim Mattis, niin näin minä sen tekisin (sen jälkeen kun olen saanut kongressilta luvan).

Tavoitteet:

1. Tuhota PK:n ydintutkimuslaitokset ja ohjusten laukaisupaikat
2. Tuhota PK:n ilmapuolustus
3. Tuhota Kim Jong-Un
4. Lyödä Etelä-Korean rajalla olevat tykistöjoukot

Aloittaisin keräämällä riittävästi iskuvoimaa. Etelä-Korealla on noin 180 kpl F-15 ja F-16 hävittäjiä. Niiden mukaan saaminen on ehdoton edellytys. Mielellään vielä toinen mokoma Japanista F-15 ja F-2 koneita. Sen lisäksi Jenkkien merivoimilta kolme lentotukialusosastoa paikalle. Yhdessä Carrier Air Wingissä on noin 50-60 hyökkäyskonetta (F/A-18C, D, E, F, G). Sitten siihen päälle Ilmavoimita joku 200 konetta. F-22, F-15E, F-16. Tällöin etulinjan iskukoneita olisi noin 700 - 750 kpl. Siihen päälle B-2 ja B-52 koneet esim. Guamilta tai Japanista käsin.

Maavoimia tarvittaisiin paikalle 100 000+. Ja hyvin paljon tulivoimaa, varsinkin MRLS-kalustoa ja taisteluhelikoptereita.

Homma lähtisi käyntiin niin, että heti kun PK on tehnyt ydinkokeen, tai jonkun ohjuskokeen, niin aloitettaisiin "rankaisutoimenpiteet". Ensimmäiseksi ammuttaisiin 1000 - 2000 kpl Tomahawk, JASSM, yms ohjuksia tavoitteiden 1-3 mukaisiin maaleihin. Sen jälkeen päästettäisiin irti nuo noin tuhat hyökkäyskonetta. Niiden ensisijainen tehtävä olisi etsiä ja tuhota ilmapuolustusjärjestelmän kohteet, ja sen jälkeen ryhtyä etsimään ja tuhoamaan PK:n kauokovaikutteista tykistöä.

Ensimmäisen 24h:n toiminnan täytyisi olla niin räjähtävää ja voimakasta, että PK ei kykenisi missään vaiheessa vastaamaan peliin. Tämän jälkeen solmittaisiin toivottavasti Kiinan välityksellä aselepo. Ja hyvä tietysti olisi, jos Kim Jong-Un ei olisi siinä vaiheessa enää hallitsijana... Toki Kiinalle voisi tarjota sellaisen porkkanan, että te saatte valita Pohjois-Korean uuden hallitsijan/hallinnon, jos vaan lupaatte, että ydinaseiden kehittely loppuu heti. Eli toisin sanoen jätettäisiin sodan jälkihoito Kiinan vastuulle. PK voisi siis jäädä Kiinan vaikutuspiiriin, eikä sitä tarvitsisi yrittää länsimaistaa.

Ehdit ensin ja 100 krt kattavammin, mutta selvästi ollaan samoilla linjoilla 1. prioriteetista ja ensi-iskun massiivisuudesta :)

Tuollainen 1000 koneen rynnäkkö olisi kyllä aika lannistava näky tutkaruudulla.. alkaa vaan olla niin sakeena konetta taivaalla, että maalien etsintä voi mennä melkoiseksi sirkukseksi :)
 
Jotenkin se paheksunta tuntuu menevän tietyille tahoille paremmin kaaliin kun sen esittää risteilyohjuksin eikä HuffPostin kolumnina :D
Törkeän hyvin ilmaistu! Näkisin että olet asian ytimessä.
 
Jos pohjoiskorean sodan johto on niin suojattua ja syvällä kuin sanotaan,niin he voivat oikeasti saada koordinoitua ilmatoimintaa niin ,että jenkkilentäjille tulee vuosisadan videopelit. 400 hävittäjää, pommikoneita. Kuljetuskoneita.. Varmaan kentille tuhotaan jo paljon, mutta vuoren sisästä lähteviä voi päästä taivaalle. Massaa on tuossakin jos henkilöstöä yli 100-tuhatta.
Se hornet lentäjä joka tulee Mig-17 alasampumaksi pääsee Time lehden kanteen. Man of the year.
 
Jos itse olisin Donald J. Trump (oh, god) tai Jim Mattis, niin näin minä sen tekisin (sen jälkeen kun olen saanut kongressilta luvan).

Tavoitteet:

1. Tuhota PK:n ydintutkimuslaitokset ja ohjusten laukaisupaikat
2. Tuhota PK:n ilmapuolustus
3. Tuhota Kim Jong-Un
4. Lyödä Etelä-Korean rajalla olevat tykistöjoukot

Aloittaisin keräämällä riittävästi iskuvoimaa. Etelä-Korealla on noin 180 kpl F-15 ja F-16 hävittäjiä. Niiden mukaan saaminen on ehdoton edellytys. Mielellään vielä toinen mokoma Japanista F-15 ja F-2 koneita. Sen lisäksi Jenkkien merivoimilta kolme lentotukialusosastoa paikalle. Yhdessä Carrier Air Wingissä on noin 50-60 hyökkäyskonetta (F/A-18C, D, E, F, G). Sitten siihen päälle Ilmavoimita joku 200 konetta. F-22, F-15E, F-16. Tällöin etulinjan iskukoneita olisi noin 700 - 750 kpl. Siihen päälle B-2 ja B-52 koneet esim. Guamilta tai Japanista käsin.

Maavoimia tarvittaisiin paikalle 100 000+. Ja hyvin paljon tulivoimaa, varsinkin MRLS-kalustoa ja taisteluhelikoptereita.

Homma lähtisi käyntiin niin, että heti kun PK on tehnyt ydinkokeen, tai jonkun ohjuskokeen, niin aloitettaisiin "rankaisutoimenpiteet". Ensimmäiseksi ammuttaisiin 1000 - 2000 kpl Tomahawk, JASSM, yms ohjuksia tavoitteiden 1-3 mukaisiin maaleihin. Sen jälkeen päästettäisiin irti nuo noin tuhat hyökkäyskonetta. Niiden ensisijainen tehtävä olisi etsiä ja tuhota ilmapuolustusjärjestelmän kohteet, ja sen jälkeen ryhtyä etsimään ja tuhoamaan PK:n kauokovaikutteista tykistöä.

Ensimmäisen 24h:n toiminnan täytyisi olla niin räjähtävää ja voimakasta, että PK ei kykenisi missään vaiheessa vastaamaan peliin. Tämän jälkeen solmittaisiin toivottavasti Kiinan välityksellä aselepo. Ja hyvä tietysti olisi, jos Kim Jong-Un ei olisi siinä vaiheessa enää hallitsijana... Toki Kiinalle voisi tarjota sellaisen porkkanan, että te saatte valita Pohjois-Korean uuden hallitsijan/hallinnon, jos vaan lupaatte, että ydinaseiden kehittely loppuu heti. Eli toisin sanoen jätettäisiin sodan jälkihoito Kiinan vastuulle. PK voisi siis jäädä Kiinan vaikutuspiiriin, eikä sitä tarvitsisi yrittää länsimaistaa.

Linkki vie iltapulun uutiseen. Linkki.

En yhtään osaa sanoa itse ainakaan että kuinka todenmukainen esim. edellä mainittu "raportti" on. Mikäli tuo pitää silti paikkaansa edes sinne päin, niin kyllä miettisin kahdesti ennen kuin lähtisin jollain 1000-2000 kpl:lla Tomahawkeja ja 1000 koneella tuonne pyörimään. Ens usko, että Pohjois-Koreaa saadaan täysin "housut kintuissa" yllätettyä vaan olisivat kyllä tietoisia mikäli tuollainen määrä koneita paikalle tulisi jolloin voisivat keretä omista ilmavoimista nostamaan ylös hyvänkin verran koneita, ja siihen lisäksi kevyttä ilmatorjuntaa yli 10 000, + mitä kaikkea ohjusta ilmapuolustukseen sieltä löytyykään. Kyllä sielä olisi melko ruuhkaista ainakin ilmassa.
Lisäksi mikäli pelkona on tuo että alkavat räyhäymään Etelä-Korealle niin tuollainen yli 20 000 tykkiä, 5 000 raketinheitintä, 4 000 panssarivaunua jne. jää kuitenkin sinne maahan miljoonan ukon kanssa.

Tietenkään armeijan moraalista ei ole mitään käsitystä, ja siitä miten tuo vaikuttaisi kaikkeen mutta tuollaisella kalustollakin olisi suuri vaara että tulisi jopa pataan tai ainakaan sitä armeijaa ei saataisi lamautettua ( olisi voitto Pohjois-Korealle ) ja siitä innostuneena vielä lähtisivät marssiin Soul:in niin ei kyllä kukaan ainakaan Trumpin päätä silittelis siinä vaiheessa.

PK:n sukellusveneistä olisi mukava kuulla, mikäli jollain on yhtään mitään tietoa niistä? Vai onko nämä myyttisiä olentoja?
 
Russian Mobilization Near North Korea? Not exactly.
Analyzing claims of Russian military equipment being moved to border with North Korea

1*cpIXBljNhCxjNgzJ0Wf5Ww.png

Left: video showing Russian military equipment allegedly in Vladivostok (source), Right: 9K33 OSA (source).


This week, unsubstantiated press and social media reports alleged that Russia was moving military equipment toward its border with North Korea. An article posted by British tabloid Express.co.uk was particularly egregious in its excitement over the military convoy — termed a “mass military mobilization” — in Russia’s Far East:


1*Ued4xR-R6tasprOMT7QpCg.png

Source
Origin of the claim
The claims are based on a handful of photographs and videos showing military movements in Russia’s Far East. The footage appears to be genuine, but the timing of the movements does not necessarily indicate any relationship with recent events in North Korea.

One video shows a line of military equipment allegedly in Vladivostok, Russia’s largest city on the Pacific.


A tweet from Already Happened shows a line of equipment moving from Khabarovsk to Vladivostok, with the image originally taken from a traffic monitoring group.


In another tweet, Twitter user Already Happened shares a photograph of equipment being moved by rail towards Vladivostok, with a map showing its proximity to North Korea.


Most of the social media posts, videos, and press reports source back to a single author at Already-Happened.com and tweets from the same author. The author noted in a blog post that the movements could be due to the upcoming May 9 Victory Day parade, rather than in response to recent events in North Korea. Indeed, this seemed to be a plausible reason for the military convoy.

Victory Day preparations
The annual May 9 Victory Day (Den Pobedy) parade is celebrated in nearly every major Russian city to mark victory over Nazi Germany in the Great Patriotic War (World War II). Every year in mid- and late April, Russia transports military equipment via highways and rail to major cities for parade ceremonies. For example, in the video below, military equipment is filmed going through Yekaterinburg on April 22, 2016 in preparation for Victory Day celebrations.


This week, the Russian Ministry of Defense announced that more than 50 pieces of equipment are expected at the parade in Vladivostok, including: 9K33 OSA (SA-8 Gecko) and S-300 (SA-10 Grumble) surface-to-air missile systems, Bal and Bastion coastal missile systems, Pantsir-S1 anti-aircraft systems, multiple rocket launcher systems (MLRS) Grad systems, and more. Additionally, Russian Deputy Minister of Defense General Dmitry Bulgakov has been inspecting the combat readiness of troops in the Eastern Military District since April 16.

Looking at the night-time video supposedly taken in Vladivostok, the equipment included 9K33 OSA (SA-8 Gecko) anti-aircraft missile systems — one of the pieces of equipment scheduled to take part in the Vladivostok Victory Day parade.


1*t8khFsAbpxfnKXIZwlfn_A.png

Left: video showing Russian military equipment allegedly in Vladivostok (source), Right: 9K33 OSA (source).
Again, the equipment visible in the rail transport photograph is consistent with the announced equipment that would take part in the military parade for Victory Day.


1*v2ljvHbONQN2MPU8g_0M5w.png

Bottom: group of Russian military equipment allegedly in Vladivostok (source), top left: BTR seen in 2013 Moscow Victory Day Parade (source), top right: 9K33 OSA (SA-8 Gecko) (source).
Conclusion
An increase in Russian military equipment in the country’s Far East is far from inconceivable with heightening tensions between China, North Korea, and the United States, but there are no indications that the recent stories regarding such a mobilization have any credibility. Throughout April and May, be very skeptical about sensationalist stories on movements of Russian military equipment. Regarding these massive military convoys, the most obvious explanation — preparations for annual military parades — is often the correct one, even though it does not lend itself to bombastic headlines, as seen in the Express story warning of impending world war.

However, it is worth keeping an eye on movement of equipment immediately after the May 9 ceremonies in Vladivostok — will the major anti-aircraft and coastal defense systems remain in or near Vladivostok, or return to their bases further from the border with North Korea? We will continue to monitor the situation, and provide any updates as they become available.
 
Jos tuota ensi-iskua lähtee miettimään niin P-korean tänhetkinen kalusto ja miehitys on jokseenkin verrattavissa Irakiin ensimmäisen Persianlahden sodan alussa. Korealla noin 700 lentokonetta + helikopteria, Irakilla oli 500 mutta modernimpaa, IT-osastosta on vaikeampi löytää tietoa mutta käsittääkseni ovat samassa suuruusluokassa keskenään, jalkaväkeä Irakilla oli valmiina aseissa 650 000, Korealla 1 200 000, tykistö, panssarivaunut ja ballistiset ohjukset (mukaanlukien niihin mahdollisesti pakattavat kemialliset aseet) ovat myös käsittääkseni samassa suuruusluokassa, laivastoa ei Irakilla ollut lainkaan. Suoraa vertailua on tietenkin mahdoton tehdä mutta jos jotain osviittaa haluaa hakea niin tuossa olisi edes vähän tarttumapintaa.

Liittouma heitti Irakia vastaan yli 900 000 maasotilasta, 2250 lentokonetta, kaksi lentotukialus-ryhmää ja yli 3000 panssaroitua ajoneuvoa. Osa luvuista on varmasti pielessä, en löytänyt mitään näppärää lähdettä jossa olisi kokonaisvaahvuuksia listattu. Ensimmäiset 38 päivää oli pelkkää ilmaiskua joiden aikana pyrittiin tuhoamaan infrastruktuuria, sotilaskohteita ja erityisesti ballistisia ohjuksia ennen kuin ne ehditään laukaista. Ilmaherruus saavutettiin ensimmäisen viikon aikana.

Irakiin vartaamista haittaa täysin erilainen maasto ja ilmasto mutta tietyt tekijät ovat silti olemassa. Isojen joukkojen hallinta on haastavaa ja niitä on pakko ainakin valmiudessa pitää melko isoissa keskittymissä joita on ylivoimaisella aseistuksella helppo estää toimimasta tai viestimästä. Korean tapauksessa Pohjoisen tykistöä pystyisiin varmasti häiritsemään tehokkaasti omalla tykistötoiminnalla jota tukee täysin ylivertainen tiedustelu (dronet, miehitetyt lentokoneet, satelliitit, erikoisjoukot pimeänäkövälinein). Ballistiset ohjukset olisivat todennäköisesti korkealla prioriteetillä kuten Irakissakin oli, siellä noin kolmasosa ilmatoiminnasta oli ainakin jossain määrin sille priorisoitu. Maasto on Koreassa haastavampaa mutta sitä on vähemmän, tuhansia uhreja tuosta voisi kuitenkin ennakoida tulevan, riippuen vähän käyttävätkö perinteisiä taistelukärkiä vai hermokaasua ja onnistuuko THAAD niiden torjunnassa miten.

Koska olettaisin että yhtä isoja joukkoja ei ole mahdollista Korean suunnalle kerätä (jos Venäjä ja Kiina eivät osallistu) niin yhtä täydellistä hallintaa tuskin päästäisiin näkemään. Ilmavoimat voisi laskea heti alkuunsa pois pelistä, Tomahawkeilla pommitettaisiin vähääkään järkevämpien koneiden kentät + toimintainfra ja ilmassa partioisi koko ajan AWACS ja muutama ilmaherruushävittäjä. Maajoukkojen toiminta rajan lähellä olisi Pohjoiselle vähintään haastavaa sillä Etelän tykistö, vastatykistö ja tiedustelu olisi varmasti voimissaan. MLRS järjestelmillä pystyy etelästä lamauttamaan todella tehokkaasti laajoilta alueilta toiminnan siihen asti että ilmavoimat pääsevät laser+GPS-ohjattujen pommien kanssa tyhjentämään kaikkea mikä vaan havaitaan, tuota tosin haittaisi pahasti jos vuodenaika olisi sellainen että alueella on paljon pilviä. Kumpikaan puoli ei siis pääsisi vapaasti toimimaan ja Etelä on harjoitellut ja kalustettu paremmin tuliasemien vaihtoon ja vastatykistötoimintaan. Panssarivaunujen kanssa luvassa olisi puhdasta teurastusta, lennokeista Hellfiret ja A-10 koneet pystyisivät vähintään estämään pohjoisen panssareiden etenemisen alueelle ja myös todennäköisesti tuhoamaan tehokkaasti, viimeistään B-52/B-2 osasto huolehtisi pysäytetyn panssarijoukon tuhoamisesta.

Jäljelle jäisi kysymysmerkkinä laivasto ja erityisesti sen sukellusveneet, lisäksi Pohjoisella ilmeisesti on suuruusluokkaa 100 000 paremmin koulutettua sotilasta joiden ensisijainen tehtävä on rantautua taustaan ja aiheuttaa siellä hämminkiä. Pinta-aluksilla tuskin pääsevät paljoa tekemään, ne havaitaan satelliiteista ja lentokoneisiin asennetuista over-the-horizon tutkista nopeasti ja pystytään tuhoamaan tehokkaasti mm. helikoptereilla ja rynnäkkökoneilla. Sukellusveneillä pystyisivät periaatteessa pahaankin jälkeen isoille laivaston aluksille tosin Pohjoinen todennäköisesti pyrkisi operoimaan länsipuolella kun Etelä ja kaverit pitäisivät isot alukset syvissä vesissä länsipuolella joissa niitä on helpompi puolustaa. Kovinkaan pitkään ei sukellusveneetkään pystyisi operoimaan sillä niiden tukikohdat ja satamat olisivat varmasti ensimmäisen aallon kohteina, niillä saisi toimitettua yhden lastin ukkoja Etelän taustalle ja kertaalleen torpedolastin, sen jälkeen ei saisi lisää aseita, polttoainetta ja joukkojen lastaaminen kyytiin olisi haastavaa.

Maajoukkojen kanssa tosiaan noin isojen miesmäärien liikuttaminen havaitaan jo melko aikaisin ja niiden liikkeellelähtö, liikkuminen ja muu toiminta pystyttäisiin varsin tehokkaasti estämään, rajan lähellä tykistöllä (mm. MLRS) ja kauempana risteilyohjuksilla. Auto ei liiku jos polttoaine on lentänyt ilmaan, auto on lentänyt ilmaan, sillat puuttuvat jne. ja 100 000 ukon marssittaminen pidempiä matkoja suorastaan kerjää tykistöä osakseen. En mitenkään usko että Pohjoinen pääsisi maajoukoilla Souliin asti, edes ryhmittämällä kaiken yhteen läjään ja etenemällä uhreista välittämättä ja vaikka Etelän + USA:n vastaus viipyisikin pari tuntia. A-10:t joita on valmiiksi Soulin lähistöllä tekee suojaamattomiin pehmeisiin kohteisiin niin uskomatonta jälkeä ettei siitä kertakaikkiaan pääse läpi. Standardi ammuslataus noilla on 5:1 Armor-piercing incendiary : High explosive incendiary, mikään ei estä lataamasta vaikka vastakkaisessa suhteessa ammuksia ja 65kpl/s taivaalta satava 378g(!) kranaatti pyyhkäisee varsin tehokkaasti vähintään kulkuvälineet alta. Periaatteessa etenevä joukko pystyisi puolustautumaan MANPADSeilla noita vastaan mutta käytännössä A-10 on ainakin Irakissa ottanut Iglasta suoran osuman pyrstöön ja lensi silti sujuvasti kotiin.

TL;DR

Perinteisellä joukoilla sidotaan voimaa ja kalustoa mutta saadaan vähän tulosta, tuhansia tai kymmeniä tuhansia siviiliuhreja ballistisilla ohjuksilla. Laivasto ja taustaan sukellusveneillä laskettavat erikoisjoukot ovat kysymysmerkki.
 
Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vieraili Japanissa, lentotukialus USS Ronald Reaganilla ja varoitti jälleen Pohjois-Koreaa.

http://edition.cnn.com/2017/04/19/asia/pence-asia-visit-north-korea/
Vice President Mike Pence gives stern warning to North Korea


US Vice President Mike Pence doubled down on the US commitment to Asia Pacific with a stern warning for North Korea, which he called the "most dangerous and urgent threat" to the region.

Speaking aboard the USS Ronald Reagan at the Yokosuka Naval Base in Japan Wednesday, Pence reiterated the US and its allies were prepared to respond to potential North Korean attack with "overwhelming" force.

"We will defeat any attack and meet any use of conventional or nuclear weapons with an overwhelming and effective American response," the Vice President said, to applause from the hundreds of US and Japanese troops gathered on the deck.

"All options are on the table. History will attest the soldier does not bear the sword in vain," he said.
 
Back
Top