Koronavirus Suomessa

Fremen

Respected Leader
Yksimielisyydellä ei ole ikinä päästy eteenpäin. Sillä jäädään paikalleen. Rakentava erimielisyys, jopa eripuraisuus on se, mikä kehittää kehitystä.

Ei Suomi ollut edes Talvi- ja Jatkosodan aikana yksimielinen. Tavoitteet olivat yhteisiä, mutta mielipiteitä mahtui viisitoista tusinaan ihmisiä ja purnaaminen siihen päälle.

Yksimielisyydellä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta pärjätä. Yksimielisyysnarratiivi on asiaa ymmärtämättömien luoma valhe.
Täysin totta, ja nyt ei sentään olla vielä World War Z -meiningeissä, mutta seuraavassa on totuutta takana:

"The 10th Man Rule, is a means of countering our human nature that prefers harmony within our inner circle. When that default bias for consensus is combined with an important decision, as the Israelis experience demonstrates, the result can be painful."
 

Viljami

Luutnantti
Mikä noissa voi noin maksaa? Suht yksinkertainen laite kun tehdään "last ditch respirator" kaupan valmisosista. Youtubessa useita diy-versioita ihasteltavana. Esimerkkina kanava AvE jolla useita kehitelmiä:


Käydään ensin läpi noitten olemassaolevien tehokas käyttö, jokainen olemassaoleva voidaan jakaa useammalle tarvitsijalle, jopa yhdeksälle!

Ei noi nyt silti kalliita ole. Ihmishenkiä pelastavasta laitteesta kyse kuitenkin. Ei pitäisi olla rahasta kiinni.
 

Tetra

Respected Leader
Hauskintahan tässä on se, että Suomen olosuhteissa näillä tehokkaan oloisilla keinoilla on edessään suuri kanto kaskessa: ihmisoikeudet. Tiedättehän, noissa puututaan yksityisyydensuojaan ja puoleen tusinaan pyhään asiaan, ja voin kuvitella, miten ystävämme Scheinin saa paskahalvauksen jo pelkästä ajatuksesta.
Ja onhan tässä kieltämättä orwellimaisen yhteiskunnan piirteitä, ja porukkaa toki huolestuttaa, mihin muuhun Singaporen järjestelmää voisi käyttää, sitä ei voi kieltää. Tulossa olevan keskustelun kannalta minua jopa huvittaa ajatus, että liberaalit valtiot alkaisivat vaatia viruksen takia orwellimaisen yhteiskunnan keinoja käyttöön.
Sinänsä mielenkiintoista, että Venäjä ei ole vielä ottanut tälläisiä keinoja käyttöön koronaviruksen torjunnassa. Perinteisesti Venäjällä ei ole välitetty sellaisista länsimaisista hömpötyksistä kuten yksilönvapaus, joten Venäjällä olisi poliittisesti helppoa ottaa tälläiset keinot käyttöön.
 

Raveni

Respected Leader
Tämä se kertookin jo hyvin mikä huolettaa: "Jos lainsäädäntö mahdollistaa demokratian pelisääntöjen ohittamisen, on kuviteltavissa tilanne, jossa jokin taho voisi näin toimia ja rapauttaa yhteiskunnan perusarvoja. " https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hallitus-soveltaa-nyt-perustuslain-pykalaa-23-jolla-voidaan-kajota-kaikkein-pyhimpaan-julkisoikeuden-professori-on-syyta-olla-erityisen-tarkka/7772018

Pelätään, että perussuomalaiset alkaa sulkemaan rajoja... Eiköhän nyt pitäisi pohtia tätä tilannetta eikä jotain tulevaisuuden mahdollisuuksia kuka voi tehdä ja mitä mahdollisesti.
 

baikal

Supreme Leader
Huokaus. Kerroin, että maailmanlaajuisesti 1968-1969 hongkongilainen vei 0,1% ja että saapa nähdä onko tämä tuplat vai miten.
Neuvolakortin mukaan baikal-resu on sairastanut -68 keuhkokuumeen ja korvatulehduksen. Liekö kingkongi reutassut ensin ja nämä olivat sitten jälkipolttoja?
 

STURM.AUSF.G

Luutnantti
"Yksimielisyydellä eteenpäin, sanoo kirjoittaja, jonka aikaansaamisista liki 100% liittyy persujen bashaamiseen" En muuten mutta ainoana PS jäänyt vanhaa sotaa käymään maahanmuuttoa vastaan jota ei nyt ole.Taiston tauottua tehtävä perusteellinen selvitys ja kojattava puutteet valmistautumisessa.Vihreät ja vasemmistoliitto käänsi kelkkansa 180 astetta ja heitti maailmanparannus vouhotuksen nurkkaan.Eivät mellakoi turvapaikanhakijoiden tai ilmaston puolesta.Siitä tunnustus.Orpo lopettanut talouskuri puheet.Velanotto kelpaa nyt.Muut puolueet yhtenä rintamana koronaa vastassa.PS yksin


 

hansai

Supreme Leader
Medialiitto esittää hallitukselle poikkeuksellisia tukitoimia journalistisen tiedonvälityksen turvaamiseksi koronakriisin aikana ja sen yli.

– Luotettavan tiedonvälityksen merkitys on erityisen tärkeää poikkeusoloissa. Sen tuottaminen on uhattuna ennen kaikkea mediamainonnan nopean vähentymisen vuoksi, perustelee Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg tiedotteessa.

Liitto ehdottaa, että Suomi ottaisi käyttöön tilapäisen valtiontuen sanoma- ja aikakauslehtiä julkaiseville mediayrityksille. Toiseksi Medialiitto ehdottaa, että valtio palauttaa myös mediamyyntituloista maksettavat arvonlisäverot yrityksille vuoden ajalta.
– Jotta tuki ei vääristäisi yritysten välistä kilpailua, ehdotamme sen toteuttamista lehtitilauksista ja irtonumeromyynnistä maksettujen arvonlisäverojen palautuksena yrityksille tai vaihtoehtoisesti määräaikaisena paluuna arvonlisäveron nollaverokantaan, Holmberg sanoo.

Viranomaisten pitäisi ostaa normaalisti mainostilaa
Hänen mukaansa tilapäistä tukea tarvitaan myös mainosrahoitteisille medioille, joiden tuottamat sisällöt ovat kuluttajille maksuttomia. Näin tuki ulottuisi myös kaupunkilehtiin sekä yksityisiin radio- ja tv-kanaviin

Keskeisillä viranomaisilla on oikeus velvoittaa medioita julkaisemaan valmiuslain soveltamista koskevia tiedotteita korvauksetta.

Medialiitto kannustaa viranomaisia tukemaan luotettavan median toimintaedellytyksiä ostamalla informaatiolleen normaaliin tapaan mainostilaa ja -aikaa.

 

ctg

Greatest Leader
Neuvolakortin mukaan baikal-resu on sairastanut -68 keuhkokuumeen ja korvatulehduksen. Liekö kingkongi reutassut ensin ja nämä olivat sitten jälkipolttoja?
Sä olet varmaan myös saanut muiden kanssa sen sokeripala polio rokotteen. Linkkasin toiseen foorumiin BMJ artikkelin asiasta, missä he olivat havainneet että se auttaa ja sillä on mahdollista boostata immuunisysteemiä koronaa vastaan.
 

Rannari

Greatest Leader
Sä olet varmaan myös saanut muiden kanssa sen sokeripala polio rokotteen. Linkkasin toiseen foorumiin BMJ artikkelin asiasta, missä he olivat havainneet että se auttaa ja sillä on mahdollista boostata immuunisysteemiä koronaa vastaan.
Siitä tuli aikanaan helvetinmoinen kuume. Nousi jonnekin neljäänkymppiin pariksi päiväksi. Ja sama homma hiukan aiemmin annetusta poliopiikistä. Ei kuulemma voinut kuitenkaan johtua rokotteesta.
 

Rannari

Greatest Leader
Kannattaa olla tarkkana, miltä firmalta tilaa koronatestejä... Ilmeisesti ainakin Espanjassa ja Tshekissä on tilattu Kiinasta surkeaa laatua olevia testikittejä. (Tieto Tshekistä on mainittu yhdessä tuon twiitin vastauksessa.)
Kiina tekee testejäkin kaksilla standardeilla?
 
Top