Koronavirus Suomessa

Uskonasioista on hankala kiistellä, mutta onnea matkaan käännytystyöhön.

Kiitoksia kohteliaasta vastauksesta.

Tämä alkaa olla väsyttävää tämä kiisteleminen/saarnaaminen, olen jo näkökantani esittänyt.
 
Minäpä rauhoitun. Ja käyn pesemässä tukkani.

Oikeassa tietysti olet tuosta koronan saaneiden osuudesta eli olisi kannattanut lukea teksti vähän huolellisemmin.

Jos tuo esitetty 0,2% (1:500) vaikkapa tapauskuolleisuutena olisi edes samalla planeetalla vaikkapa briteissä olleen toteuman kanssa, niin eihän tätä kiistaa lasten koronarokottamisesta olisi olemassa. Mutta kun nyt rauhoittuneena etsin alkuperäisen tutkimuksen enkä luottanut median esityksiin asiasta (ei pitäisi), niin löysin paremman lainauksen eli koskien CYP :ejä (children and young people = alle 18-vuotiaat):

https://www.researchsquare.com/article/rs-689684/v1

"99·995% of CYP with a positive SARS-CoV-2 test survived."

Eli tuon abstraktista otetun otteen mukaan 0,005%:n (1:20 000) tapauskuolleisuus (tarkastelussa vain positiivisen covid-19 testituloksen antaneet, joiden kuolinsyyksi arvioitiin nimenomaan SARS-CoV-2 infektio) alle 18-vuotiaissa oli havaittu brittien rekisteriaineiston perusteella, analyysissä poistettiin sellaiset kuolemantapaukset, joissa pääsyyksi oli arvioitu ("clinical review") jokin muu kuin covid-19, vaikka taustalla oli positiivinen covid-19 -testitulos.

Kuitenkin tarkemmin tutkimusartikkelin tulososiota kun kattoo, niin käy epäselväksi oliko sittenkin kyse nyt infektiokuolleisuudesta eikä tapauskuolleisuudesta:

"There were an estimated 469,982 CYP infected with SARS-CoV-2 in England from March 2020 to February 2021, giving an infection fatality rate of 5 per 100,000 CYP (0·005%) and, based on a population of 12,023,568, a mortality rate of 2 per million CYP (0·0002%)."
Samaa mieltä olen siitä, että lapsien rokottamisessa ei kannattaisi kiirehtiä. Tutkia ja testata rauhassa samalla luoden valmius aloittaa rokotukset nopeasti jos tilanne alkaa huonontua. Tuo korona kunt untuu olevan aika muokakutuvainen tauti eikä vielä tiedä mitä kaikkea se keksii.

Mutta rokotteiden vaarallisuudesta... kaikkiin lääkkeisiin ja hoitoihin liittyy riski. Useimmiten hyvin pieni, mutta kuitenkin. Välillä menee reisille niin kuin sikainfluenssarokotteen kanssa. Pääsääntöisesti ei. Riski kuuluu elämään, ei kannata lähteä aamulla kotoa jos haluaa minimoida riskit. Paitsi että kotonahan sitä vasta usein kuollaankin. Lääketieteen asiantuntijat sitten arvioivat taudin tappavuutta vastaan rokotteen riskiä ja tekevät suosituksia. Aika kiistattomat todisteet näyttävät puoltavan rokotteiden ottamista, vaikka pitkän aikavälin vaikutuksista saadaan varmaa tietoa tietenkin vain pidemmällä aikavälillä. Mutta onko meillä globaalisti halua istua vielä toinen vuosi neljän seinän sisällä ja katsoa toiset 5-6 miljoonaa kuollutta?

Asiaa tietenkin hämmentää kaiken maailman uskovaiset, jotka eivät usko rokotteisiin mutta uskovat kaiken maailman huuha-hoitoihin, eivät usko koronaan ennen kuin kuolevat siihen, levittävät mitä uskomattomampia salaliittoteorioita tai lukevat MV-lehdestä ja muista paska-aviiseista uskoaan vahvistavaa shaibaa, ja niistäkin vain otsikot.

Itse olen sitä mieltä että rokotepassit käyttöön, rokottamatta voi olla mutta ei levittämässä tautia valtaväestön joukkoon juhlissa, ravintoloissa tai julkisessa liikenteessä. Ja sitten kun saa sen korona, voidaan antaa korotettu sairaalalasku yhteiskunnan tuhlattujen varojen kompensoimiseksi. Jos meikäläinen on oikeassa, geeniperimä vahvistuu mukavasti kun hönöt putoavat pois. Jos olen väärässä ja rokotteet ovat mittava terveysriski, rokottamattomilla on kulta-aika kun heille on kysyntää työmarkkinoilla. Käy kuin työläisille keskiajalla Mustan Surman jälkeen, työvoima sai lähes itse määrätä hintansa kun tauti oli vienyt niin suuren osan väestöstä. Aika näyttää...
 
Kiina on kehittänyt tämän viruksen jenkkien demokraattien kanssa. Vahva obaman käynnistämä rahoitus ja yhteistyö wuhanin labran kanssa. Mitä vittua mutta näin on. Tämä on oikeasti biologinen ase joka ehkä päässyt tai ehkä päästetty karkuun. Ainakin leviäminen taattiin tahallisesti kiinalaisten toimesta. Kaikesta on jo jääty kiinni ja Faychin vuotaneet sähköpostit ovat asian suhteen erittäin raskauttavia.
Siinä on hesarin lukijalle ihmeteltävää...
 
Kiina on kehittänyt tämän viruksen jenkkien demokraattien kanssa. Vahva obaman käynnistämä rahoitus ja yhteistyö wuhanin labran kanssa. Mitä vittua mutta näin on. Tämä on oikeasti biologinen ase joka ehkä päässyt tai ehkä päästetty karkuun. Ainakin leviäminen taattiin tahallisesti kiinalaisten toimesta. Kaikesta on jo jääty kiinni ja Faychin vuotaneet sähköpostit ovat asian suhteen erittäin raskauttavia.
Siinä on hesarin lukijalle ihmeteltävää...
Kyllä! Ja selvää asiaa salaillaan melkein yhtä tarkoin kuin Trumpin verotietoja!
 
Muun muassa pääministeri Sanna Marin sai 9 vuoden ja STM:n Taneli Puumalainen 5 vuoden porttikiellon cocktailbaariin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sai pisimmän porttikiellon, 12 vuotta. Miksi?

– Taitaa olla kaikkien tiedossa, että Kiuru on nähnyt eniten vaivaa, että ravintolat pysyvät kiinni, Järvinen väittää.



Kettunen tuo esille, että he eivät ole ensimmäisiä alalla, jotka puhuvat porttikielloista päättäjille. Se on ollut Kettusen mukaan alan yleinen keskustelun aihe.

– Monet ravintolayrittäjät ovat sanoneet, että he eivät halua päättäjiä vieraikseen.
 
Selitäppä vielä miten 11 kpl alle 60-vuotiasta (joista 6 alle viisikymppisiä) on heikkokuntoisia vanhuksia. Ja selitä miten haittavaikutusilmoituksia tehdään rokotuksiin liittyvistä kuolemantapauksista ainakin valtaosasta.

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeast...koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista
Vaan mitäs siellä sanotaankaan (koskien kaikkia ikäryhmiä):
Kolmasosalla potilaista ei ilmennyt rokottamisen jälkeen selkeitä oireita, ja menehtymisen arvioitiin liittyvän ensisijaisesti muihin sairauksiin. Kolmasosalla potilaista ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä rokottamista seuraavina päivinä. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea. Useammasta ilmoituksesta odotetaan lisätietoja tapahtumien kulusta ja potilaan perussairauksista.
Hyvin heikkokuntoisilla vanhuksilla - ja ehkä vakavasti sairailla nuoremmillakin - immuunireaktio joka tulee normaalia voimakkaampana voi olla vaarallinen, joten sellaisiakin tapauksia varmaan joitakin on. Kuten muidenkin rokusten kanssa.

Selitä millä perusteella perusterveitä lapsia tulisi rokottaa mRNA-rokotteella eli miksi hyödyt ovat suurempia kuin haitat tai potentiaaliset haitat. Selitä miksi britit ovat päätyneet eri ratkaisuun kuin Suomi.

Eiväthän britit ole päätyneet mihinkään eri ratkaisuun. Siellä vain oltiin hitaampia nuorempien ikäryhmien rokotuksissa, syinä ilmeisesti rokotushalukkuuden ollessa suurta, saadut annokset menivät aikuisten ikäluokille joiden annostusväliä lyhennettiin 12 viikosta 8 viikkoon. Hidastelua kyllä ihmeteltiin muissa länsimaissa. BBC muutama viikko sitten:
The UK is in marked contrast with other countries - such as the US and Canada - which have mass vaccinated children aged 12 to 17.
Tuossa vaiheessa he rokottivat alle 18-vuotiaista vain riskiryhmiä, mutta laajensivat sittemmin 16-vuotiaisiin. Siitä nyt vain ei noussut mitään kummempaa huomiota mediassa, koska asia oli täysin odotettu. Hidastelulle ilmeisesti katsoivat olleen perusteet siinä, että eniten levittävät ravintolaikäiset ryhmät saisivat toisen annoksensa nopeammin.

Nuoremmat ikäluokat seuraavat varmasti sielläkin, ihan kuten muissakin maissa, onhan ainakin Pfizerin mRNA-rokote Britanniassakin jo hyväksytty 12-vuotiaille, ja mikäli testit nuoremmilla ikäluokilla etenevät kuten tällä hetkellä näyttää, hyväksynnät ja rokotukset seuraavat sitten perässä. Riskiryhmiä ja riskiryhmien perheenjäseniä Britanniassakin rokotetaan jo nyt 12-vuotiaista lähtien.
Last week the Joint Committee on Vaccination and Immunisation announced the Covid-19 vaccination rollout should include 16 and 17-year-olds.

It is hoped that the move will prevent further chaos in schools when they reopen in September.
Vaccinations for over 16s at Derby Arena today and Saturday

Kyllä rokotusten vastustajat nyt vain ovat hävinneet tämän pelin, ainakin läntisessä Euroopassa. Venäjällä taitaa vielä olla kannatusta, joten jos kieli on hallussa, sieltä löytyy varmaankin vastakaikua.

Ikävää vain, että meillä Suomessa ei voida tarkistaa sairaanhoitajien ja vanhustenhoitajien rokotusstatusta, vaan joudutaan luottamaan heidän omaan sanaansa. Moni valehteli jo aiemmin ottaneensa influenssarokotuksen, ja samat ihmiset ilmeisesti valehtelevat nyt tästäkin rokotuksesta. Median mukaan joitakin hoitolaitoksissa tapahtuneita ryppäitä selvitellessä näitä on jäänyt valehtelusta kiinnikin. Asiaan pitää nopeasti saada muutos, että voidaan selvittää, onko rokotus oikeasti otettu vai ei.

Rokotepakko lääkäreille, hoitajille ja palomiehille​

Ranskan rokotepakko koskee säännöllisesti haavoittuvaisten ihmisten kanssa kontaktiin tulevia henkilöitä, tällä hetkellä ensisijaisesti terveydenhuollon henkilöstöä ja paloviranomaisia.
Näillä sektoreilla työskentelevillä on aikaa rokottautua syyskuun 15. päivään asti, tai lokakuun 15. päivään, mikäli he ovat syyskuuhun mennessä saaneet yhden rokoteannoksen. Määräys koskee sekä julkista sektoria että yksityisiä toimijoita.
Jos henkilö ei tähän mennessä ole rokottautunut, hänen työsuhteensa voidaan laittaa tauolle. Vaikka palkanmaksu keskeytyy, terveydenhuollossa työskenteleviä ei lain mukaan voida irtisanoa.
Koronapassin laiminlyönnistä mojovat sakot tai vankeustuomio – Ranskassa tietyissä ammateissa työskenteleville rokotuspakko
 
Tuossa pari tutkimusta Covidin havaituista määristä vs. todellisista määristä. Haitari 5-20x. Luonnollisesti tämä luku ei ole vakio vaan elää taudin määrän ja testien määrän mukaan.

Mehän puhuimme Suomesta, emme USA:sta. Ja tuolla laskelmalla testasin, voisiko esittämäsi 5-20 kertaisesti tartunnan saaneita tunnistettuihin nähden pitää mitenkään paikkansa Suomessa (ei voinut). Kehitysmaista löytyy varmasti noita 20-kertaisiakin määriä testeissä löydettyihin verrattuna...

Puhut vaurioista joita ei voi havaita nykyisissä kliinisissä kokeissa??? Ei millään pahalla, mutta kai ymmärrät, ettei ole mahdollista käydä minkäänlaista järkevää keskustelua tuollaisesta lähtökohdasta? 5G ja siruhörhöt puhuvat samalla tavalla.

Ai ne samat virkaheitot ja huuhaahoitoja kauppaavat lääkärit, jotka allekirjoittivat edellä mainitun vetoomuksen, sekä myös 5G-verkkojen vastaisen? Vai pidätkö itseäsi jollakin tapaa eri ryhmään kuuluvana rokotevastustajana?

Jos olisit lukenut nuo linkit, niin olisit havainnut että nuo aivovauriot löytyivät kun he kävivät työlästi läpi aivokuvia siitä ihmisjoukosta, josta oli saatavilla aivokuvia ennen ja jälkeen tartunnan. Tällaisia kuvia ei ole useimmista otettuna, jotta voitaisiin katsoa johtuuko aivosumu yms. vastaavista vaurioista. Minä viittasin vain tutkimuksiin, en omiin arveluihini, toisin kuin sinä.


Mitä tulee menetettyihin vuosiin. Ei. En aio etsiä linkkejä koska tutkimuksen menetelmä ei ole validi kyseisessä tilanteessa.

Eli tutkimukset eivät kelpaa, vaan on parempi että muodostamme arvion jonkun foorumin nimimerkin omien arvelujen perusteella.
 
En tiedä signaalin havaitsemisista. Toimittu ei ainakaan vasta kuin elokuussa 2010, jolloin Pandemrixin käyttö Suomessa lopetettiin.

Vaikka ensimmäiset tapaukset diagnosoitaisiin, niin se ei ole mikään signaali, jos se ei erotu taustakohinasta. No, alapuolella on palanen lievästi kiinnostavasta irlantilaisselvityksestä. Enkä tiedä, onko lähetteiden kasvu vielä sellainen juttu, joka herättäisi tilastossa punaisia lippuja. Yksilötasolla joku ylilääkäri voi sitä ihmetelläkin, mutta näkyykö se THL:ssä tai Tilastokeskuksessa? Varsinainen diagnosointi venyy helposti viikkoihin-kuukausiin, koska spesialisteille on jononsa ja koska yleislääkäri ei diagnosoi anamneesin perusteella narkolepsiaa.

Katso liite: 52120




Heräävät kysymykset:

1. Miten vasta-aineiden määrä veressä vaikuttaa? Jos vasta-aineita on vähän, niin piteneekö viive oireiluun?

2. Miten vasta-aineiden osuvuus vaikuttaa? Jos vasta-aine ei ole ihan justiinsa, vaan vähän sinnepäin (ristireagointi), niin piteneekö viive oireiluun vasta-aineiden palloillessa veressä, joskus satunnaisesti sopivaan "maaliin" osuen ja kiinnittyen?

2. Miten vasta-aineen "maalien" määrä vaikuttaa oireilun alkamiseen vasta-aineiden tason ollessa vakio? Jos vasta-aine sitoutuu harvinaisiin maaleihin, kuten hereillä pysymiseen liittyviin reseptoreihin versus johonkin yleisempään, niin vaikuttaako se viiveeseen?

Hyvä löytö. Vaikuttaisi siltä, ettei tuolloin tehty merkittävien sivuvaikutusten etsimistä ollenkaan samalla pieteetillä kuin nykyään länsimaissa näiden SARS-CoV-2-rokotteiden kanssa. Nythän on JnJ:llä rokotetuistakin (yhden annoksen adenovirusvektorirokote) löytynyt mahdollinen yhteys Guillain-Barre-syndoomaan, joskin niin heikko signaali, että mahdollisessa vahvistamisessa taitaa mennä aikaa.

Minimi 2 viikkoa, joten tämäkin menee tuohon näkemissäni lähteissä esitettyyn 6-8 viikon haitariin - ja havaitseminen sitten taas riippuu yleisyydestä, vakavuudesta ja siitä, kuinka huolella näitä etsitään.

Viimeisin Pandemrixin aiheuttaman narkolepsian seurantaraportti jonka luin, oli keväältä 2020, mutta käsittääkseni tuota 10-vuotiseksi tarkoitettua seurantaprojektia jatkettiin sen jälkeenkin. Immunologi Seppo Meri kommentoi joskus arvelemakseen syyksi voimakasta adjuntanttia yhdistettynä tuohon N-proteiinin määrään (määrä saattoi olla korkeampi joissakin erissä). Länsimaisissa toistaiseksi hyväksytyissä rokotteissahan käytetään vain SARS-CoV-2-viruksen S-proteiinia, ja vaikka kiinalaisten kauppaamat rokotteet ovat kokovirusrokotteita N-proteiineineen, SARS-CoV-2-viruksen N-proteiinin käyttöä on pidetty riskaabelina, mutta mahdollisesti pidemmän suojan tuottavana sen konservoitujen epitooppien takia.

Neutralisoivien vasta-aineiden määrä on esim. Pfizerin rokotteella korkeimmillaan reilun viikon kuluttua toisesta annoksesta, ja laskee sitten tasaisesti kuukausien kuluessa. Olettaisin, että Pandemrixin tapauksessa on suunnilleen samoin (IgG), vaikka siinä käytetäänkin kokonaista virusta pilkottuna ja adjuvanttia. Erona on se, että näissä adjuvantoimattomissa S-proteiinirokotteissa (niin mRNA- kuin vektorirokotteetkin) vasta-aineiden maturoituminen loppuu toisen annoksen saatua, kun taas Pandemrix oli yhden annoksen rokote, ja ainakin sen käyttämällä oil-in-water-tyyyppisellä adjuvantilla on havaittu, ettei uuden influenssarokotteen ottaminen pysäytä maturointia usean vuoden ajanjaksollakaan.

Nyt kun noiden plasmasolujen jatkuvasti erittämien vasta-aineiden määrä vähenee merkittävästi rokotuksen jälkeisinä kuukausina, sekundaaristen imukudosten itukeskuksissa olevat B-solut jatkavat somaattista hypermutaatiota ja Tfh-solujen kanssa vuorovaikuttaessaan tehokkaiten niiden ilmaisemaan antigeeniin sitoutuvat B-solut palaavat jatkamaan jakautumista ja edelleen mutatoitumista, ja nämä viruksen kohdatessa aktivoituvat aikansa valikointiprosessissa iteroituneet B-solut tuottavat voimakkaammin antigeeniin sitoutuvia vasta-aineita kuin plasmasolujen jatkuvasti erittämät. Näin voisi mielestäni teoriassa olla mahdollista, että Pandemrixin käynnistämän immuunireaktion tuottamien vasta-aineiden laadun parantuessa - vaikka siis määrä vähenee plasmasolujen jatkuvasti tuottamien vasta-aineiden osalta - tuho hypokretiinireseptoreille voi jatkua pitkäänkin, ja vauriota tapahtuu kasvavissa määrin kuukausien aikana. Määrällä on kuitenkin enemmän merkitystä kuin laadulla, joten ainakin pääosin vaurioiden pitäisi tulla noiden korkeiden plasmasolujen erittämien pitoisuuksien seurauksena. Ja niinhän ne tulivatkin.

Muistan joskus lukeneeni jonkun suomalaisen asiantuntija-arvion, ettei tällaista pidemmällä viiveellä ilmenevän vaurion mekanismia tunneta, mutta toisaalta em. maturoitumisprosessin jatkuminen tai pysähtyminen rokotetyypistä ja/tai adjuvantista riippuen käsittääkseni tunnistetiin vasta suhteellisen hiljattain.

Aihe on mielenkiintoinen paitsi Pandemrixin narkolepsiasta johtuen, myös siksi, että itselläni noihin uudempiin influenssarokotustutkimuksiin hieman perehdyttyäni heräsi ajatus, voisiko ainakin em. tyyppisillä adjuvanteilla vahvistetuista rokotteista löytyä ratkaisu suojavaikutuksen pysyvyyteen. Tästä en ole toistaiseksi nähnyt missään arvioita, vaan spekulointi pidempään suojavaikutukseen liittyen on ollut joko kokovirusrokotteen tai vahvemman soluvälitteisen immuunireaktion tuovan rokotteen käytön välillä.

Novavaxin VLP-rokote on adjuvantoitu saponiinilla, jolla saattaa olla toisenlainen sytokiiniprofiili - ja joka tapauksessa sen tuloa markkinoille saadaan vielä odottaa ensi vuoteen, ja siitä sitten kuukausia lisää jotta nähdään, pysyykö suoja pidempään. Sanofin ensimmäinen rokoteversio epäonnistui, mutta syksyllä pitäisi alkaa ehostetun version testaaminen - ja se siis käyttää tuota Pandemrixista tunnettua GSK:n AS03-adjuvanttia, tai ainakin aiempi versio käytti. Itseäni tietysti hermostuttaa hieman ajatus varsinkin tuon adjuvantin käytöstä - ja erityisesti jos käytettäisiin myös N-proteiinia - joten ihan mielelläni odottelisin ainakin pari kuukautta laajojen väestörokotusten alun jälkeen, ennen kuin ottaisin itse piikin. Voisin kyllä osallistua kliinisiin kokeisiin vapaaehtoisena, mutta siinä painaisivat muutkin asiat kuin oma riski.
 
Iltalehti on nähnyt heinäkuun alussa julkaistun videostriimin, jossa kyseinen mies kertoo olleensa tekemisissä useiden ruumiiden kanssa 6 kuukautta sitten, ja kosketelleensa niitä, jotta saisi koronavirustartunnan. Hän myös kertoo tartuttaneensa tautia tahallaan kavereihinsa ja ystäviinsä.

 
Vaan mitäs siellä sanotaankaan (koskien kaikkia ikäryhmiä):

Hyvin heikkokuntoisilla vanhuksilla - ja ehkä vakavasti sairailla nuoremmillakin - immuunireaktio joka tulee normaalia voimakkaampana voi olla vaarallinen, joten sellaisiakin tapauksia varmaan joitakin on. Kuten muidenkin rokusten kanssa.



Eiväthän britit ole päätyneet mihinkään eri ratkaisuun. Siellä vain oltiin hitaampia nuorempien ikäryhmien rokotuksissa, syinä ilmeisesti rokotushalukkuuden ollessa suurta, saadut annokset menivät aikuisten ikäluokille joiden annostusväliä lyhennettiin 12 viikosta 8 viikkoon. Hidastelua kyllä ihmeteltiin muissa länsimaissa. BBC muutama viikko sitten:

Tuossa vaiheessa he rokottivat alle 18-vuotiaista vain riskiryhmiä, mutta laajensivat sittemmin 16-vuotiaisiin. Siitä nyt vain ei noussut mitään kummempaa huomiota mediassa, koska asia oli täysin odotettu. Hidastelulle ilmeisesti katsoivat olleen perusteet siinä, että eniten levittävät ravintolaikäiset ryhmät saisivat toisen annoksensa nopeammin.

Nuoremmat ikäluokat seuraavat varmasti sielläkin, ihan kuten muissakin maissa, onhan ainakin Pfizerin mRNA-rokote Britanniassakin jo hyväksytty 12-vuotiaille, ja mikäli testit nuoremmilla ikäluokilla etenevät kuten tällä hetkellä näyttää, hyväksynnät ja rokotukset seuraavat sitten perässä. Riskiryhmiä ja riskiryhmien perheenjäseniä Britanniassakin rokotetaan jo nyt 12-vuotiaista lähtien.

Vaccinations for over 16s at Derby Arena today and Saturday

Kyllä rokotusten vastustajat nyt vain ovat hävinneet tämän pelin, ainakin läntisessä Euroopassa. Venäjällä taitaa vielä olla kannatusta, joten jos kieli on hallussa, sieltä löytyy varmaankin vastakaikua.

Ikävää vain, että meillä Suomessa ei voida tarkistaa sairaanhoitajien ja vanhustenhoitajien rokotusstatusta, vaan joudutaan luottamaan heidän omaan sanaansa. Moni valehteli jo aiemmin ottaneensa influenssarokotuksen, ja samat ihmiset ilmeisesti valehtelevat nyt tästäkin rokotuksesta. Median mukaan joitakin hoitolaitoksissa tapahtuneita ryppäitä selvitellessä näitä on jäänyt valehtelusta kiinnikin. Asiaan pitää nopeasti saada muutos, että voidaan selvittää, onko rokotus oikeasti otettu vai ei.

Koronapassin laiminlyönnistä mojovat sakot tai vankeustuomio – Ranskassa tietyissä ammateissa työskenteleville rokotuspakko

Brittihallitus on 19.7.2021 hyväksynyt JCVI:n suosituksen, jonka mukaan perusterveitä 12-17 -vuotiaita ei rokoteta, KOSKA RISKI ON SUUREMPI KUIN ROKOTUKSILLA SAAVUTETTAVA MINIMAALINEN HYÖTY. Olet oikeassa siinä, että vain kahden viikon jälkeen eli 4.8.2021 JCVI muutti linjaansa 16-17-vuotiaiden osalta.


19.7.2021 annetusta eli alkuperäisessä 12-17-vuotiaiden koronarokottamista koskevasta JCVI:n lausunnosta seuraavassa lainaus:

https://www.gov.uk/government/news/...d-19-vaccination-of-children-and-young-people

[lausunnossa eritelty ne riskiryhmässä olevat tai riskiryhmään kuuluvan perheenjäsenen suojaamiseksi rokotettavaksi määritellyt 12-17 -vuotiaat]

"The JCVI is not currently advising routine vaccination of children outside of these groups, based on the current evidence.

As evidence shows that COVID-19 rarely causes severe disease in children without underlying health conditions, at this time the JCVI’s view is that the minimal health benefits of offering universal COVID-19 vaccination to children do not outweigh the potential risks."

Kuitenkin JCVI antoi 4.8.2021 uuden lausunnon, jossa se suosittelikin tässä vaiheessa antamaan ensimmäisen annoksen Pfizer-Biontech:in mRNA-rokotetta:

"Current advice

For adults aged 18 years and over, JCVI considers that the potential benefits of vaccination with Pfizer-BNT162b2 continue to outweigh potential harms.

For persons aged <18 years old who do not have underlying health conditions that put them at higher risk of severe COVID-19, there is more uncertainty in the precision of the harm-benefit balance when considering the impacts on children and young people themselves. As with adults, age has a strong influence. In general, older children are more likely to benefit from vaccination compared to younger children.

At this time, JCVI advises that all 16 to 17-year-olds should be offered a first dose of Pfizer-BNT162b2 vaccine. This is in addition to the existing offer of 2 doses of vaccine to 16 to 17-year-olds who are in ‘at-risk’ groups. Pending further evidence on effectiveness and safety in this age group, a second vaccine dose is anticipated to be offered later to increase the level of protection and contribute towards longer term protection. Further data and the potential availability of alternative vaccine options will inform exact details which will be provided in a subsequent update of this advice before second doses are due at approximately 12 weeks after the first dose."


-----

https://thefederalist.com/2021/07/21/johns-hopkins-study-found-zero-covid-deaths-among-healthy-kids/

Johns Hopkins Study Found Zero COVID Deaths Among Healthy Kids


A team of Johns Hopkins researchers recently reported that when studying a group of about 48,000 children, they found zero COVID deaths among healthy kids, but the Centers for Disease Control doesn’t care.

Dr. Marty Makary is a medical expert and professor at the Johns Hopkins School of Medicine, Bloomberg School of Public Health, and Carey Business School. His research team “worked with the nonprofit FAIR Health to analyze approximately 48,000 children under 18 diagnosed with Covid in health-insurance data from April to August 2020.”

After studying comprehensive data on thousands of children, the team “found a mortality rate of zero among children without a pre-existing medical condition such as leukemia.” Rather than acknowledge this scientific reality, Makary says the CDC continues to use “flimsy evidence” to push the COVID vaccine upon children.
-----

https://rairfoundation.com/nobel-la...-may-lead-to-neurodegenerative-illness-video/

Nobel Laureate Luc Montagnier - Warns Covid Vaccine May Lead to 'Neurodegenerative Illness' (Video)​

May 29, 2021

The prominent virologist further disputed an online rumor likely meant to distract from his viral observation first translated from French at RAIR Foundation USA that the coronavirus vaccine is the cause of the variants.

During a stunning interview, Nobel Prize winner Luc Montagnier expressed strong concerns about the coronavirus vaccine’s mid-term, long-term, and even generational consequences.

Montagnier warned that “neurodegenerative illness” is a potential side effect of the coronavirus vaccine and said in no uncertain terms that he is “outraged” about the widespread vaccination of children.
 
Viimeksi muokattu:
Iltalehti on nähnyt heinäkuun alussa julkaistun videostriimin, jossa kyseinen mies kertoo olleensa tekemisissä useiden ruumiiden kanssa 6 kuukautta sitten, ja kosketelleensa niitä, jotta saisi koronavirustartunnan. Hän myös kertoo tartuttaneensa tautia tahallaan kavereihinsa ja ystäviinsä.

Törkeä pahoinpitely (rangaistava yrityksenäkin). Suoraan linnaan.
 
Nyt kun ensimmäiset rokotteet on jo saatu jaettua markkinoille ja melkoinen määrä (rokotettujen määrä lienee koko maailmassa jo reilusti yli 3 miljardia) ihmisiä rokotettua, niin ollaan pääsemässä jonkinlaisen normaaliin tilanteeseen koronan osalta. Selvää on että rokotusten myötä saadaan erittäin hyvä vastustuskyky kaikkein vaarallisinta tautimuotoa vastaan.
- voidaan sanoa että rokotteiden kehityksessä ja pandemian torjunnassa rokotusten myötä on onnistuttu varsin hyvin toteutuneella aikataululla.

Ehkä jo tulevan ja toivottavasti viimeistään 2022-2023 talven aikana päästään suurin piirtein samanlaiseen tilanteeseen covid:in osalta kuin jokasyksyisessä influenssan torjunnassa.
- normaalin kausirokotteen ottamalla saa kohtuullisen hyvän suojan (kovaa/vakavampaa) sairastumista vastaan. Toki siitä riippuen miten hyvin on osattu rokotteella varautua kulloinkin ilmaantuviin virusvariantteihin.

Jo ennen koronaa suomalaiset ovat saaneet kymmenittäin rokotteita, lapsena, armeijassa jne.. Lisäksi senkin jälkeen mm. lintu- ja sikaflunssiin, lisääntyneen matkailun vuoksi varsin monenlaisiin Suomessa harvinaisiin mutta muualla yleisesti esiintyviä tauteja vastaan. Itse olen jo pitkään varautunut rokotuksella kausiflunssiin. Yleensä erittäin hyvällä menestyksellä. En edes muista olenko oikeastaan sairastanut flunssaa enää ainakaan kymmeneen vuoteen?

Edellä vaan johdantoa siihen että nykymaailmassa rokotuksesta on tullut varsin tavallinen ja helppo tapa välttää, omalla varautumisella, monenlaisia tauteja/taudinaiheuttajia..
- se on ollut jotensakin vastaavaa kuin tekniikan kehityksen myötä liikenneympäristön, autojen turvallisuuominaisuudet, turvavöiden, kypärän jne. käyttö yms.
- kaiklle näille ihmisten suojaksi kehitetyille asioille löytyy käyttäjänsä ja vastustajansa.

Siksi minua hieman hämmästyttää miksi juuri koronarokotuksia vastaan on yhtäkkiä noussut vastustusta? Vaikka kaikkien tiedossa on kuinka covid-19 aiheuttaa oikeasti merkittävän suurta hengenvaaraa. Mikä ymmärrettävästi lisää tavallisten kansalaisten rokotushalukkuutta.
- alkuvaiheissa monet (niistä jotka nyt ovat kärkkäimmin vastustamassa rokotuksia) pitivät koronaa vain harmittomana kausiflunssana. Kapinoidessaan samalla kaikkia varotoimia vastaan.
- omalta kohdaltani koen että rokotukset koronaa vastaan ovat vain tavallisia rokotuksia kymmenien muiden joukossa. Todennäköisesti tulevaisuudessa sekin on vain yksi osa normaalia ja kaikki halukkaat kattavaa rokotusohjelmaa.

Mutta kuten sanottu, raivoisa agitaatio rokotuksia vastaan tosiaankin hämmästyttää. Kun lisäksi tiedetään ettei kenenkään ole pakko ottaa rokotusta jos/kun se tuntuu vastenmieliseltä.
- eikö vastustajien tulisi olla enemmänkin onnellisia omasta vapaudestaan. Kas kun vapaassa demokratiassa ei ketään pakoteta piikitettäväksi?
 
Minkä takia koronarokotteen vastustustus on muutamissa maissa suosittua?
Luulenpa että koronan ansiosta tietyillä ihmisillä vaan on ylimääräistä aikaa ja energiaa.
Johonkin se energia tarvitsee purkaa ja mikäs sen helpompaa kuin rokotteen vastustaminen.
Sitten vielä vieraat vallat yrittävät lietsoa rokotevastaisuutta.

Suomessa montaa asiaa yritetään kopioida Jenkeistä, niin myös tätä rokotevastaisuutta.
Onneksi siinä on onnistuttu huonosti.

Emritusprofessori Matti Jantusen juttuja
Edelleenkin olen 1000 kertaa huolestuneempi Covidista kuin rokotteen sivuvaikutuksista.
 
Back
Top