Koronavirus Suomessa

Toisaalta pöpöjen torjuntaan tähtäävien toimenpiteiden käyttöönotto vasta niitä puoltavan vahvan näytön olemassaolon jälkeen, kuulostaa vähän jälkijunaiselta.. ehkä jopa THL:mäiseltä? :unsure:
Juuri näin. Jotta voitaisiin varmasti todentaa koko väestön osalta (eikä vain työssään koultuksen saaneiden osalta, joita on jo tutkittu) auttavatko suojaimet ja minkä tyyppiset auttavat eniten, pitäisi järjestää se epäeettinen ihmiskoe, jonka olisi silti vaikea täyttää useita lääketieteellisten tutkimusten laatukriteereitä kuten kaksoissokkouttamista (ts. ilman maskeja olevaan kohorttiin valitut todennäköisesti pyrkisivät välttelemään tartuntaa eri tavalla kuin maskilliset, eli pitäisi olla tehottomat ja tehokkaat maskit ilman, että käyttäjä kykenisi eroa havaitsemaan).

Ajattelu jossa mitään suojaa ei kannata käyttää, koska se ei ole täydellinen tai joku toinen tartuntatie jää vielä jäljelle, ei saa tukea oikein mistään tieteellisestä tutkimuksesta. Voidaan sen sijaan arvostella, ettei joku vähäistä suojaa antava mutta kallis toimenpide ole kustannustehokas. Ja sitä keskustelua varmasti käydään tämänkin epidemian tappiin asti.

Jos kuitenkin ajatellaan yksilötasolla, niin kannattaako mielummin kuunnella opastusta, että suojaimista oikein käytettynä on apua, vai ohjeistusta ettet kuitenkaan osaa ja saat tartunnan jotain toista kautta kuitenkin? Kummallakin ohjeella voi perustella ihan muista syistä tekemiään valintoja.
 
Silmien kautta tapahtuvan tartunna mekanismi on yksinkertainen. Silmää peittävä kyyynelneste uusiutuu luomien räpsytyksen mukaan ja vanhempi kulkeutuu silmän alanurkkaan josta on 'viemäri' nenäontelon puolelle. Siinä menee ilmasta silmän pinnalle laskeutunut tavara mukana.
Aivan oikein. Tosin silmä ei ole imuri, joka vetää kaikki lähettyville saapuvat hiukkaset sisäänsä. Keuhkot taas...
 
Kyllähän maalaisjärki sanoo että suojaimista on hyötyä. Tosin kun väkijoukkoja ei ole nyt oikein missään niin se vähentää suojainten merkitystä tavallisten tallaajien osalta. Varmaan olisi paikallaan monissa työtehtävissä, muuallakin kuin terveydenhuollossa. Esimerkiksi tiesulkuja valvovat poliisit näyttivät työntävän päänsä auton ikkunasta sisään vanhaan malliin eikä heillä ollut mitään suojaimia.
 
Tässä on linkki, jonka voi avata. Vähemmän huomiota sairastuneen lähipiirin vapauksiin. Singaporen mallissa ulkomailta ei olisi voinut tulla kännissä epidemia-alueen evakuointilennolla maski vasemmasta korvasta killuen marketin kautta junaan ja kotiin Ylä-Savoon tai ties minne. Siinä mallissa iskettiin tautiin. Muut saivat jatkaa elämäänsä.

”Koko tammikuun Singapore varautui, kun oli tullut tieto Kiinan alueen infektiosta. Helmikuun alussa oltiin valmiita”



Suomi sen sijaan kutsumalla kutsui koronan tänne ja keskittyi varmistamaan että se pääsee leviämään hallitsemattomasti niin paljon, että hidastaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Tää oli kai THL:n aprillipila.
 
Maskeista: Aasialaiset tutkijat koronaviruksesta: "Mielestäni suurin virhe Yhdysvalloissa ja Euroopassa on, että ihmiset eivät käytä maskia"

Itsekin mielelläni kauppareissulla käyttäisin, jos vain olisi maski, mitä käyttää...

EDIT: Lisäyksenä, että ainakin itse olen rivien välistä päätellyt, että osa viranomaisohjeesta ("ei maskeista ole hyötyä") on suoranaista tarkoituksellista valehteluakin, koska terveydenhuoltohenkilökunnallekaan ei riitä nykyisin kasvosuojaimia. Viranomaiset eivät halua pahentaa tilannetta sillä, että tavikset alkaisivat rohmuta maskeja.
Huonostakin itse tehdystä maskista voi olla ainakin sellainen hyöty, ettei tartuta toisia aivastaessa. Puhuessakin suusta saattaa tulla ilmaan viruksia, jotka saattaisivat pysähtyä maskiin.
 
Joo, kyllähän ainakin yskänpärskeet tartuttavat myös silmien kautta. Esimerkiksi HIV, joka kuitenkin lienee selvästi vaikeammin tarttuva tauti kuin koronavirus, voi tarttua, jos silmään lentää virusta sisältävä roiske. Jos jätetään pervommat esimerkit potentiaalisista riskitilanteista sikseen, niin näin on käynyt esim. HIV:iä tutkivalle laboratoriotyöntekijälle, jonka silmään vahingossa lensi pieni tippa virusnäytettä käsitellessä.

Onneksi varsinaiset isommat pärskeet eivät pysy ilmassa, ja toistaiseksi empiirinen tieto antaa vahvaa osviittaa, että riski koronaviruksen tarttumiseen pitkiä aikoja ilmassa leijuvan aerosolin kautta on hyvin pieni. Eli ehkä kaupassa käydessä maski sittenkin on vähemmän oleellinen, jos vain pitää riittävän etäisyyden muihin ja pitää huolta siitä, että erinäisiin pintoihin (ostoskorin kahvat, maksupäätteet) koskemisen jälkeen näpit pysyy kaukana kasvoista kunnes kädet on pesty.

Tästä aerosolin kautta tarttumisen todennäköisyydestä ihan hyvä juttu: The new coronavirus can likely remain airborne for some time. That doesn’t mean we’re doomed. Sinänsä mielenkiintoista, että koronapotilaita hoitavissa sairaaloissa koronavirusta löydettiin ilmanäytteistä vain vessan lähellä. Ilmeisesti ulosteissa on virusta ja vessan vetäminen luo sitten virusta sisältävän aerosolipilven. Vastaava ilmiö ei ole uusi: SARS tarttui Hong Kongissa viemäriputkien kautta eri asuntojen välillä (kyseisen talon putkitus oli jotenkin pielessä, jonka seurauksena toisen asunnon vessasta pumahti ilmoille virusta).
The weight of the evidence suggests that the new coronavirus can exist as an aerosol — a physics term meaning a liquid or solid (the virus) suspended in a gas (like air) — only under very limited conditions, and that this transmission route is not driving the pandemic. ... “I think the answer will be, aerosolization occurs rarely but not never,” said microbiologist and physician Stanley Perlman of the University of Iowa. “You have to distinguish between what’s possible and what’s actually happening.”
...
When researchers in Singapore tested the air in the rooms of three Covid-19 patients, they found no virus particles on cleaned surfaces or in the air even when they took samples on days the patients were symptomatic and presumably shedding virus into the air
...
virologist Ke Lan of Wuhan University and his colleagues ... took 35 air samples at two hospitals as well as public areas in Wuhan, where the Covid-19 outbreak apparently started. They found no coronavirus in intensive care areas where Covid-19 patients were being treated, in general patient rooms, in hallways, or outside the hospitals.

But coronavirus aerosols were found near patients’ toilets in Wuchang Fangcang Field Hospital.
 
Minkätasonen luottamus venäläiseen? Mä oisin siinä kouluarvosanan kohdalla 6- . Sitä en epäile etteikö päteviä tiedemiehiä ja naisia löydy.

Uutinen ei vaikuta sikäli epäuskottavalta koska siinä ei mainosteta mitään ihmelääkettä, vaan vain malarialääkkeen käyttöä sairauden lievittämiseen jotta keho saisi viruksesta yliotteen. Kuten tuossa sanotaan, muualla maailmassa on tehty samanlaisia tutkimuksia.
 
...koronavirusta löydettiin ilmanäytteistä vain vessan lähellä. Ilmeisesti ulosteissa on virusta ja vessan vetäminen luo sitten virusta sisältävän aerosolipilven. Vastaava ilmiö ei ole uusi: SARS tarttui Hong Kongissa viemäriputkien kautta eri asuntojen välillä (kyseisen talon putkitus oli jotenkin pielessä, jonka seurauksena toisen asunnon vessasta pumahti ilmoille virusta).

Jos olen oikein käsittänyt niin tuo viemäritartuntakuvio menee näin:

Viemäreillä pitää olla jokin tuuletus/ilmarööri/tms. Sen pitäisi sijaita niin, ettei kukaan pääse altistumaan hajuille tai muille haitoille.

Kun kerrostalossa vedetään vessa niin painava vesi-paska-jne -erä syöksyy vauhdilla pitkän matkan. Siinä tapahtuu paljon aerosolisoitumista.

Jos se viemäreiden tuuletusrööri sijaitsee niin, että kämpät ottavat korvausilmaa (tarkoituksella tai huonon suunnittelun ja rakentamisen takia) sieltä mihin viemärit tuulettuvat niin aerosolisoitunut pöpö pääsee kämppiin.

Monissa kerrostaloissa kaikki pystysuora (vesi, viemäri, ilmanvaihto...) kulkee samoissa kanavissa. Ja ne kanavat ovat juuri sitä piiloon jäävää osaa rakentamisesta, missä mokailua ei aina pidetä pahana koska kukaan ei näe mokia.

Suomessa noissa pystysuorissa kanavissa voi olla kondenssikosteuden ylläpitämää homeongelmaa jonka huomaa vaikka siitä että biojäte menee keittiön kaapissa tosi nopeasti homeeseen ja home on aina samannäköistä tai siitä ettei kylppärin tunkkainen haju häviä pesemällä tai tuulettamalla. Ja koneellinen ilmanvaihto kiskoo niistä ilmaa ellei korvausilmaa ole tarpeeksi ja asunnot säädetään alipaineisiksi.
 
When researchers in Singapore tested the air in the rooms of three Covid-19 patients, they found no virus particles on cleaned surfaces or in the air even when they took samples on days the patients were symptomatic and presumably shedding virus into the air
Tämä lainaamasi artikkeli vääristelee aika selvästi tutkimusten tuloksia. Puhdistetuilta pinnoilta ei virusta pitäisikään löytää, sen sijaan puhdistamattomilta löytyi suurimassa osassa näytteitä. Ja ilmasta ei voida löytää alipainehuoneessa. Sen sijaan löytyi poistoilmapuhaltimesta (johon se on voinut päästä vain ilman mukana). Aina kannattaa tarkastaa alkuperäiset lähteet kun niistä tehdään pitkälle meneviä tulkintoja.

m_jld200016t2.png
 
Nykissä ruvettu antaa jättiannoksia osalle cvitamiinia. Sekä eteläkoreassakin jotain 30-50grammaa suoraan suoneen.

JA EI- KOROSTAN, ei ole syytä ruveta vetää viittä poretablettia siltikään päivässä.

 
Nykissä ruvettu antaa jättiannoksia osalle cvitamiinia. Sekä eteläkoreassakin jotain 30-50grammaa suoraan suoneen.

JA EI- KOROSTAN, ei ole syytä ruveta vetää viittä poretablettia siltikään päivässä.

Itse olen aloittanut tankkaamaan ohjeen mukaisen tabu per päivä.
 
Ollakko vai eikö olla...

Presidentti Niinistö myöntää IS:lle pohtineensa korona-asiantuntijaryhmän kokoamista – pääministeri Marin ei nähnyt erilliselle kriisiryhmälle tarvetta
"Kävimme torstaina pääministerin kanssa viesteillä hyvin kohteliaan ajatustenvaihdon"

Suomenmaa29.3.2020 16:18
Muokattu
29.3.2020 16:39
Koronakriisi Presidentti Sauli Niinistö myöntää pohtineensa, olisiko eri alan asiantuntijoista mahdollista koota koronakriisissä jonkinlainen kriisiryhmä. Hän on pallotellut ajatusta omassa päässään, mutta saanut siihen liittyen yhteydenottoja myös muualta, kertoo Ilta-Sanomat .

PRESIDENTTI SANOO IS:lle pitävänsä täysin ymmärrettävänä, jos asia halutaan järjestää toisella tavalla. Hän sanoo käyneensä pääministerin kanssa asiasta hyvin kohteliasta viestinvaihtoa torstaina.

Niinistö kertoo pohtineensa asiantuntijaryhmää, joka voisi pohtia koronatilannetta yhdessä hallinnon kanssa.
En missään tapauksessa ajattele, että sillä olisi mitään päätäntävaltaa. Ainoastaan, että se nostaisi esiin ajatuksia ja tekisi ehdotuksia.

IS:N TIETOJEN mukaan presidentti lähetti valtioneuvostolle tällä viikolla ideaan liittyen kirjeen sähköpostitse. Hän ei siinä varsinaisesti esittänyt niin sanotun nyrkki-ryhmän perustamista, vaan kirjoitti laveammin kriisiryhmään liittyvästä ideasta.
Olen esittänyt näitä asioita myös viestitse ja kävimme torstaina pääministerin kanssa viesteillä hyvin kohteliaan ajatustenvaihdon.

Myös IS:n lähteet kuvaavat pääministeri Sanna Marinin (sd) vastausta presidentille hyvin kohteliaaksi.

Valtioneuvoston näkemys asiaan on, ettei erilliselle kriisiryhmälle ole tarvetta. Koronatilannetta hoitaa kansliapäällikköryhmä, jota johtaa pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen.

Toimivaltuudet asiassa ovat jo ministeriöillä, viranomaisilla ja virastoilla. Valtioneuvostossa katsotaan, että uusi ryhmä siten vain sekoittaisi toimintaa.

PRESIDENTTI ja pääministeri Marin oikoivat eilen Twitterissä Iltalehdessä ollutta tietoa siitä, että asia olisi herättänyt tunteita perjantaina pidetyssä Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa (tp-utva).

Asiaa ei kuitenkaan käsitelty tp-utvassa millään tavalla. Tiedon vahvistavat niin presidentti kuin IS:n lähteetkin. Samalla painotetaan, etteivät äänenpainot asiassa ole missään välissä nousseet puolin tai toisin.

Presidentti Niinistö painottaa, että hänen ja pääministeri Marinin keskusteluyhteys on toiminut koko koronakriisin ajan hyvin.

 
Tuo on usein kaikkein asiantuntevimpiin neuvoihin liittyvä viesti. "Me mokattiin - pahasti. Älkää tehkö samoin."

Ja tuo vastaanotetaan usein asennevammojen läpi. "Mehän ei tollaisia tumpeloita kuunnella."

Typerä, typerämpi, THL.

THL 23. tammikuuta: "Matkailuun Kiinassa tai Aasiassa ei liity merkittävää riskiä saada Wuhan-koronaviruksen tartunta. "
Tumpelot, eivät ymmärrä taudeista mitään, kutsuvat koronaviruksen Suomeen.

WHO 24 tammikuuta: "WHO ei suosittele erityisiä matkustusrajoituksia."
Nerokas organisaatio joka nujersi SARSin ja Ebolan!

Toisin kuin THL, Saksassa ollaan oltu tilanteen tasalla. Terveysministerin lausuntoja:
22 tammikuuta: "Uusi koronavirus ei syy huoleen, riski on erittäin pieni."
27 tammikuuta: ensimmäinen todettu tapaus Saksassa. "Riski leviämiseen Saksassa hyvin alhainen. Vaikka uusia tapauksia tulisikin, ne voidaan hoitaa helposti."
29 tammikuuta: "Internetissä leviävät salaliittojutut ovat isompi haitta kuin virus itsessään. Toissavuotinen kausi-influenssa oli pahempi kuin uusi koronavirus." [seuraavana päivänä virusekspertti piti TV:ssä hallituksen puheita aivan vastuuttomina]
1. helmikuuta: "Kaikki Kiinasta palaavat saksalaiset ovat terveitä. On vaara että heitä aletaan tarpeettomasti stigmatisoimaan ja syrjimään koronaviruksen vuoksi."
13 helmikuuta: "EU-maiden ei pidä itse alkaa laittamaan matkustusrajoituksia [tässä vaiheessa Italia oli kieltänyt Kiinan-matkailun], EU toimii sitten yhdessä jos on aihetta. Mitään kriisiä ei ole. Ei todellakaan aleta mittaamaan lentokentillä onko maahantulijoilla kuumetta."

Jep jep. Mutta se on Suomen THL joka on tumpelo...
 
Presidentti Niinistö lähetti hallitukselle kirjeen, jossa ehdotettiin ”kriisinyrkin” perustamista – hallitus kieltäytyi kohteliaasti
HS:n tietojen mukaan hallitus valmistelee myös kokonaan uuden ryhmän perustamista. Sen tarkoitus olisi valmistella toimia kriisin jälkihoitoon.
Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin. Kuva: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Marko Junkkari HS, Teemu Luukka HS, Tuomas Niskakangas HS
Julkaistu: 16:45

PRESIDENTTI Sauli Niinistö lähetti torstaina hallituksen keskeisille ministereille kirjeen, jossa ehdotettiin uuden johtoryhmän perustamista koronakriisin operatiiviseen johtamiseen.
HS:n tietojen mukaan hallitus vastasi presidentin ehdotukseen kielteisesti.


Sanna Marinin (sd) hallitus on sen sijaan laajentamassa nykyistä koronakoordinaatioryhmää. Ryhmän laajentamisesta on tarkoitus tehdä poliittiset päätökset ensi viikolla.
Hallitus valmistelee myös kokonaan uuden ryhmän perustamista. Sen tarkoitus olisi valmistella toimia kriisin jälkihoitoon.

”Suunnitella maan jälleenrakennusta”, eräs hallituslähde kertoo.

HALLITUKSEN presidentin kirjeeseen lähettämän vastauksen sävy oli tiettävästi kohtelias – mikä on ehkä syytä mainita sen vuoksi, että viime päivinä julkisuudessa kerrottu hallituksen ja presidentin yhteenotosta, jossa ”äänenpainot olisivat nousseet”.

Iltalehti kertoi lauantaina, että kriisiryhmä olisi ollut esillä perjantaina tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eli niin sanotussa tp-utvassa.

Sekä presidentti Niinistö että pääministeri Sanna Marin kiistivät Twitterissä, että asiaa olisi millään tavalla käsitelty perjantaina tp-utvassa.


ASIA oli siis perjantain tp-utvan sijaan käsitelty jo edeltävänä päivänä torstaina presidentin ja hallituksen välisessä kirjeenvaihdossa.
Presidentti Niinistö ei kirjeessään tiettävästi esittänyt yksityiskohtia siitä, minkälainen uuden johtoryhmän pitäisi hänen mielestään olla.
Presidentillä ei ole valtaoikeuksiensa puitteissa virallista asemaa esittää tällaista. Koronakriisin hoitaminen on täysin hallituksen toimivaltaan liittyvä kysymys.

Ehdotusten tekeminen ja keskustelu asioista ei silti tietenkään ole kiellettyä myöskään presidentiltä.

PRESIDENTIN ehdotuksen taustalla on tiettävästi huoli siitä, että koronaviruksen kaltaisessa moniulotteisessa kriisissä operatiivinen johto pitäisi olla selkeämmin yhdessä paikassa.

Eikä ajatus ole yksin presidentti Niinistön.

Esimerkiksi hallituspuolue keskustassa on monia kansanedustajia, jotka ovat jo pari viikkoa voimakkaasti ajaneet uuden operatiivisen johtoryhmän perustamista.

He haluaisivat ryhmän johtoon jonkun kokeneen virkamiehen – esimerkiksi entisen pääministerin Antti Rinteen (sd) entisen valtiosihteerin Raimo Luoman tai jonkun kokeneen evp-upseerin.

Raimo Luoma kiistää Iltalehden väitteen, että hän olisi kieltäytynyt uuden ryhmän johdosta. Luoma kommentoi lauantaina HS:lle, ettei häntä ole edes tiedusteltu minkään uuden ryhmän johtoon.

UUTTA johtoryhmää on kutsuttu kaavailuissa nimellä ”kriisinyrkki”.
Se sijoitettaisiin valtioneuvoston kansliaan pääministerin alaisuuteen, ja sillä olisi operatiivinen vastuu hallituksen linjausten koordinoinnista eri ministeriöiden ja virastojen kesken.

Keskustalaiset perustelevat kriisinyrkin perustamista Helsinki-Vantaan lentokentän tapahtumilla.
HS:n taustakeskusteluissa heidän kanssaan nousi toistuvasti esille hallituksen epäonnistuminen lentokentän koronakaranteenin järjestämisessä. Ulkomailta palaavia suomalaisia ei ohjattu karanteeniin vaan heidät päästettiin vapaasti poistumaan kentältä joukkoliikennevälineillä.

Kyse ei ollut niinkään hallituksen tekemien linjausten puutteesta, vaan siitä, että niiden toteutus on pudonnut tältä osin eri ministeriöiden väliin. Jälkikäteen ministeriöt ovat syytelleet toisiaan, siitä kenelle ohjeistus lopulta olisi kuulunut.

Ongelmilta olisi vältetty, jos operatiivinen johto olisi ollut selkeämpi. Näin kriisinyrkkiä ajavat uskovat.

Pääministeri Marin myönsi eduskunnassa 26. maaliskuuta, ettei Helsinki-Vantaan lentokentällä ole annettu ulkomailta palaaville riittävän selkeitä ohjeita. Perjantaina valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen vakuutti, että ulkomailta palaavat kansalaiset joutuvat kahdeksi viikoksi karanteenimajoitukseen.
PÄÄMINISTERI Sanna Marinin ja hallituksen näkemys on se, että keskellä kriisitilannetta ei pidä lähteä perustamaan ylimääräisiä ja uusia ”ad-hoc” komentokeskuksia.
Hallituksen näkemyksen mukaan nykyinen malli on vastuiltaan selkeä. Valtioneuvosto päättää linjauksista, joiden toteuttaminen ja toimeenpano on sitten asiasta vastaavien ministeriöiden, virastojen ja virkamiesten vastuulla.

Hallituksen koronavirustoimia koordinoi tällä hetkellä pääministerin valtiosihteerin Mikko Koskisen johtama Covid-19-ryhmä, johon kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön, sisäministeriön, valtiovarainministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäälliköt ja valmiuspäälliköt.
Lisäksi ryhmässä on valtioneuvoston turvallisuusjohtaja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija ja valtioneuvoston viestintäjohtaja.

HALLITUKSEN näkemyksen mukaan ministeriöiden kansliapäälliköiden mukanaolo ryhmässä takaa sen, että valtioneuvoston linjaukset välittyvät ministeriöihin.
Erillisen kriisinyrkin perustamisen jälkeen nämä käskyvaltasuhteet eivät olisi hallituksen mielestä yhtä selkeitä.

Ensi viikolla nykyistä koordinaatioryhmää on tarkoitus laajentaa ottamalla mukaan muidenkin ministeriöiden valmiuspäälliköt sekä eräitä valtioneuvoston kanslian virkamiehiä.
Samalla olisi tarkoitus kaikkien ministeriöiden valmiuspäälliköistä luoda tälle koordinaatioryhmälle jonkinlainen alatyöryhmä.

AKUUTIN koronakriisin hoitamisen lisäksi hallitus kaavailee siis myös aivan uuden ryhmän perustamista. Tästä hallitus on HS:n tietojen mukaan keskustellut myös presidentin kanssa.
Tämän uuden ryhmän tarkoitus olisi ryhtyä valmistelemaan keinoja, joilla Suomi selviää koronakriisin jälkeen.

Onhan kriisin myötä odotettavissa syvä taantuma, konkursseja ja työttömyyttä.

Tämän jälkihoitotyöryhmän koostumuksesta ei ole vielä päätöksiä. Se on kuitenkin tarkoitus saada kasaan suhteellisen nopeasti.
HS:N TIETOJEN mukaan presidentin kriisinyrkki-ehdotuksessa ei ole kyse vain akuutista kriisistä, vaan taustalla on pidempään esillä ollut kysymys siitä, miten kriisitilanteessa maata tulisi johtaa.
Jo ennen koronakriisiä Niinistö on ainakin tunnustellut mahdollisuutta jonkinlaisen ”nyrkin” eli erillisen turvallisuusneuvoston perustamiseen.

Pääministeripuolue Sdp on suhtautunut tällaiseen tarpeettomana. Myös eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) on pitänyt nykyistä valtioneuvoston roolia korostavaa mallia riittävänä.

MYÖS TOINEN Iltalehden lauantaisen uutisen väite on kiistetty usealta taholta. Sen mukaan Sdp olisi lähettänyt presidentin kansliaan pyynnön, jossa presidenttiä kehotettiin pysymään valtiosäännössä ja pysymään poissa hallituksen toimivaltaan kuuluvista asioista.
Presidentin kanslia kertoo, että mitään viestiä Sdp:ltä ei ole saapunut.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja puoluesihteeri Antton Rönnholm kiistävät myös viestin lähettämisen

”Sdp ei ole puolueena eikä tietojeni mukaan kukaan henkilökään lähettänyt yhtään mitään viestiä”, Rinne sanoo.

”Ei ole virallisesti käsitelty tällaista asiaa eikä ole mitään viestiä lähetetty”, Rönnholm sanoo.

Kiistäminen ei tarkoita sitä, etteikö jonkinlaista ajatustenvaihtoa olisi asiasta käyty Sdp:n edustajan ja Niinistön välillä esimerkiksi puhelimitse.

Rinne ja Rönnholm vaikenevat siitä, millaisia keskusteluja kriisitilanteen johtamisesta on käyty matkan varrella. Sdp:n linjaa he eivät kiistä.
”En kommentoi puoluehallituksen keskusteluja. Totta kai tässä tilanteessa on puhuttu kaikesta, mitä koronaan liittyy”, Rönnholm sanoo.
”Historiallisesti olemme olleet pääministeri- ja parlamentarismilinjalla, mutta nyt en tiedä, mihin tämä juoru perustuu.”

 
Nykissä ruvettu antaa jättiannoksia osalle cvitamiinia. Sekä eteläkoreassakin jotain 30-50grammaa suoraan suoneen.
C-vitamiinin lisäksi toinen halpa hoito on koronavirusten lisääntymistä estäväksi osoitettu hivenaine sinkki. Klorokiinijohdannaiset malarialääkkeet tehoavat koronaviruksiin siksi, että ne ovat sinkin ionoforeja, eli ne edesauttavat sinkki-ionien pääsyä solujen sisään estämään viruksen RNA:n kopioitumista.

Paras tilanne olisi jos saisi sekä sinkkilisäravinnetta että ionoforia (esim. hydroksiklorikiiniä), silloin sinkki-ionien pitoisuudet keuhkosoluissa olisivat korkeimmillaan. Pelkästään veren sinkkipitoisuuden lisäämisestä ilman ionoforia on jotain hyötyä siitäkin, vaikka pienikin klorokiiniannos helposti kaksinkertaistaa sinkki-ionien pitoisuudet laboratoriotestien soluissa.

Apteekista on saatavilla sinkki- ja C-vitamiiniravinnelisiä, joissa on siis kummatkin hyödylliset hivenaineet samassa. Apteekissa myynnissä, käyttöohjeiden mukaan otettuna ei merkittäviä haittoja tiedossa ja toisaalta vahva teoreettinen pohja sille miksi niistä voisi olla SARS 2:sta vastaan tehoa.

pone.0109180.g002.jpg
 

Tämä SoTe-johtaja lastenhoitajavaltioineen saakoot haistaa paskat ja työntää päänsä vittuun.

Sen verran tässä nyt on jo muutenkin perusoikeuksia kavennettu kriisin ajaksi, niin se että ei kotona pystyisi sitten nauttia viikonloppuna muutamaa olutta ja viinilasillista kun muutamilla juopoilla ei pysy kontrollissa.

Sanon ehdottoman ein ehdotukselle. Kyllä Suomi kestää muutaman kuukauden koholla olevan alkoholin kulutuksen.

Suomessa on kyllä niin perseestä se, että aina itketään valtion perään vahtimaan aikuisten ihmisten toimintaa ja sitä sääntelemään.
 
Back
Top