En halua antaa kuvaa, että uskoisin tämän kysymyksen olevan nyt jotenkin erityisen ajankohtainen tai relevantti, mutta kun varautumisasioista puhutaan, niin aina joskus tulee pohdittua puhtaan teoreettisesti, että kuinka pitkään ja miten Suomi pärjäisi tilanteessa, jossa kaikki tuonti loppuu kokonaan.
Kyseessä on siis täysin fiktiivinen skenaario, jossa emme saisi mitään elintarvikkeita, polttoaineita, tai mitään muutakaan muualta kuin kotimaasta, mutta resurssien käyttöönotto ja jakelu voitaisiin kuitenkin toteuttaa järjestelmällisesti ilman ylimääräisiä häiriöitä. Kiinnostaisi siis kysyä, että pystyykö kukaan esittämään mitään arviota seuraavista asioista:
-Kuinka pitkäksi aikaa elintarvikkeiden suurtuojilla on tuotteita puskurissa varastoissaan?
-Minkälainen ajallinen riittävyys on vaatimuksena huoltovarmuuskeskuksen ylläpitämissä valtion varmuusvarastoissa? (vai onko tämä jokin salaisuus?)
-Kuinka paljon elintarvikkeita saadaan maataloudesta jos joudutaan laittamaan elukat lihoiksi ja syömään rehut ja varastoviljat?
-Mitä ravintoa söisimme puolen vuoden päästä, entä vuoden?
-Milloin koittaisi nälänhätä?