KRP operaatio Turun saaristossa

Housujen vetoketju repesi kun kuulin juuri YLE:n uutisista operaatioon osallistuneen joukon määrän, oli kas nelinkertainen aluksi kerrottuun verrattuna.

Sen jälkeen olen seissyt asennossa ja huutanut isänmaallisia lauluja naapureiden iloksi ... :D:D:D

Firman nimikin julkistettiin ja että vangittavaksi esitetyt ovat venäläinen & virolainen.

Täälläkin on laulut raikuneet:

...Suojeluskunnat Suomenmaassa järjestystä vaatii, kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaartii...!”

sekä:

Ai, ai Kerenski, turha on sun toiveesi, Suomi on jo vapaa maa ryssän vallasta...!”

Hyviä lauluja vaikkapa yhteislauluun nuotion ympärillä makkaran paiston lomassa

EDIT: lisätty linkit
 
Viimeksi muokattu:
Paljonko tässä tapauksessa on majoituspaikkoja?
Säkkiluodollakin noin kymmenen rakennusta ja kaksi 8-osaista rivaria päälle..
 
Kansalaisen karttapaikan ilmakuva Airiston Helmestä kiinteistörajoilla, virallinen rantaviiva on ilmeisesti yhtäkuin tontin raja. Paikka näyttäisi olevan pahasti umpeenkasvanutta matalaa merenlahtea. Ruoppauksia voi tuolla pitää ihan perusteltuina, naapurin naapurin (se, jolla on tenniskenttä) laituriin on tehty kanava "saaren" läpi.

1537808795758.png
 
Höpöhöpö ja hauhau!

Tähän mennessä vain yksi palstan ulkopuolinen taho on esittänyt tietona väitteen sukellusveneistä. Yksi ei ole monta.

Tutkia nyt on jo kaikissa isommissa veneissä ja nitä näkyy kuvissa.

Täällä keskustelu on keskittynyt hypoteettisten uhkakuvien pohdiskeluun. Uhkakuvien pohdiskelu on luonteeltaan sellaista, että siinä on pakko mennä hyvin pitkälle epätodennäköisen, jopa mahdottoman maailmaan asti jotta voisi sanoa, että asiaa on edes yritetty.

Juu oman elämänsä Remesten fantasiointiahan tämä on ollut. Mikä silti vähän yllättää, kun muiden ketjujen perusteella täällä on paljon kirjoittajia jotka oikeastikin tietävät asioita ja tolkku päässä.

Onkohan oikea Johan Backmann kommentoinut asiaa, haiskahtaa jonkun hassuttelijan trollailulta kommentit. ”Suomi muutoksen jälkeen” :D
 
Airiston Helmen yhteistyökumppani hämmästelee kohua: ”Mitään mustia rahoja ei ole koskaan liikkunut”
Rakennusliikkeen osaomistaja ja kuntapoliitikko Kaj-Johan Karlsson ihmettelee vain sitä, miksei matkailubisnes koskaan lähtenyt käyntiin, vaikka rahaa on sijoitettu paljon.
Airiston Helmen huvilan Villa Ybbersnäsin pihapiiri ja venelaituri kuvattuna 23. syyskuuta 2018. (KUVA: VEIJO LINDGREN / LEHTIKUVA)
Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 24.9. 19:25
AIRISTON Helmen kanssa yhteistyötä tehnyt Kaj-Johan Karlsson on hämmästynyt yhtiön ympärillä pyörivästä kohusta ja erityisesti sen mittakaavasta.

Hänen omat kokemuksensa yhtiöstä ovat myönteisiä: laskut on maksettu ajallaan, ja kaikki rahaliikenne on kulkenut pankin kautta.

”Mitään mustia rahoja ei ole koskaan liikkunut”, hän sanoo.

Karlsson on SKa-Plan-nimisen rakennusyhtiön entinen työntekijä ja osaomistaja. Yhtiö urakoi Airiston Helmen kiinteistöille muutamia taloja ja saunamökkejä.

KUN YHTEISTYÖ alkoi, Karlsson kertoo yhtiön tehneen Airiston Helmelle lain vaatiman taustakyselyn. Hän ei tarkalleen muista, mistä oli kyse, mutta todennäköisesti hän viittaa rahanpesulain edellyttämään velvollisuuteen tunnistaa asiakas.

Karlsson muistaa, että kysely oli pitkä ja vaativa. Hänelle on jäänyt siitä mieleen Airiston Helmen venäläisomistajan kertomus siitä, miksi hän haluaa sijoittaa rahaa juuri kiinteistöihin Paraisilla.

”Muistaakseni hän sanoi nähneensä paikat Ruotsin-laivalta ja tykästyneensä niiden rauhallisuuteen ja turvallisuuteen”, Karlsson muistelee.

Karlsson on itse tavannut omistajan pari kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

”Ei häntä ole paljon nähty täällä. Hän oli sympaattinen mies, ja hänellä oli kiinnostavia ajatuksia ja ideoita.”

Parin viime vuoden ajan Karlsson kertoo hoitaneensa Airiston Helmen lupa-asioita kuntoon.

KESKUSRIKOSPOLIISIN tutkinta tuli Karlssonille täydellisenä yllätyksenä. Krp ei ainakaan vielä ole ollut häneen yhteyksissä.

Lue myös: Krp:n rikostarkastaja Turun talousrikostutkinnasta HS:lle: Muovipusseihin sullottu puoli miljoonaa käteistä tukee rahanpesuepäilyä – Rikoksesta epäillään nyt kahta yritystä

Karlssonin mukaan mikään muu ei ole ihmetyttänyt häntä Airiston Helmessä kuin se, että rahaa on sijoitettu paljon, mutta matkailubisnes ei ole lähtenyt liikkeelle.

”Se on ollut todella vähäistä. Jokunen saunamökki on ollut vuokralla.”

Paraisille yhtiön rakennushankkeilla on ollut merkitystä, sillä ne ovat työllistäneet paljon ihmisiä, Karlsson arvioi.

Karlsson pitää perättömänä väitteitä, joiden mukaan Airiston Helmi olisi saanut helposti poikkeuslupia rakennuksilleen.

”Heiltä on vaadittu enemmän kuin muilta. Yhtiö on aina toimittanut kaikki tiedot.”

YHTIÖ ON saanut muun maussa poikkeusluvan rakentaa Ybbersnäsiin lähes 400 neliömetrin omakotitalon, 70 neliömetrin autotallin ja 30 neliömetrin rantasaunan.


Rakentaminen poiki pitkän oikeuskiistan. Naapurit epäilivät, että omistajan tarkoitus oli aloittaa talossa majoitusbisnes eikä käyttää sitä itse.

Tähän viittasivat taloon loppumetreillä tehdyt muutokset. Pari oleskelutilaa muutettiin makuuhuoneiksi ja kaikkien kahdeksan makuuhuoneen yhteyteen rakennettiin kylpyhuone. Myös terasseja lisättiin.

Hallinto-oikeudelle Airiston Helmen venäläisomistaja kertoi käyttävänsä rakennusta esimerkiksi edustustarkoituksiin ja yhtiön työntekijöiden lomapaikkana. Hän huomautti olevansa tottunut siihen, että omakotitalon kaikissa makuuhuoneissa on omat pesutilat.

Airiston Helmi voitti kiistan sekä Turun hallinto-oikeudessa että korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

KAJ-JOHAN KARLSSON on törmännyt Airiston Helmen asioihin myös luottamustehtävässään. Hän on mukana kuntapolitiikassa, ja vuoteen 2017 hän oli myös ympäristölautakunnan jäsen.

Karlsson ei näe tässä ongelmaa. Valtaosa Airiston Helmen lupahakemuksista meni silloin rakennuslautakuntaan, ja jos joitakin tuli ympäristölautakuntaan, hän jääväsi itsensä.

”Minulla on puhdas omatunto.”

Ympäristölautakunnan käsittelyyn tuli ainakin Ybbersnäsiin rakennettu helikopterikenttä – toinen hanke, josta kiisteltiin korkeinta hallinto-oikeutta (KHO) myöten.

Tässä kiistassa naapurit saivat osavoiton KHO:ssa. Alempien asteiden päätöksistä poiketen se päätti, että helikopterikentän käyttäminen tarvitsee ympäristöluvan.

KHO palautti asian Paraisten ympäristölautakunnan käsittelyyn. Lautakunta myönsi luvan. Karlsson ei päätöksen mukaan osallistunut asian käsittelyyn.

JULKISUUDESSA hämmästeltyjä suuria laitureita Karlsson pitää täysin loogisina. Kun isot Ruotsin-laivat pyyhkäisevät ohi monta kertaa päivässä, laiturin täytyy kestää.

”Tällaisissa oloissa laiturin tekeminen on haastavaa. Aallot menevät metrin ylös ja metrin alas, yhteensä kaksi metriä, joten siinä ei tavallinen pieni mökkilaituri kovin montaa viikkoa kestä.”

Kovin on kaverin Archipelago Design firman tuotokset saman näköistä kuin Airiston Helmen kämpät. Tuosta yhteydestä Karlsson ei tainnut muistaa sanoa mitään?

Archipelago Design kuvia:
archipelagodesign-bastu-kolkkan.jpg
archipelagodesign-bastu-sk-rg-rden.jpg

Airiston Helmen kuvia:
hepokari_front.jpg
single-project-mansikkaranta-01.jpg
 
Mietin tässä lähihistoriaa ja tuota Virolaista pidätettyä. Onkohan Deniss Metsavas tai Pjotr Volin alkanut puhumaan? Ensimmäisellä on ainakin Viron kansalaisuus, selkeä yhyeys Suomeen ja GRU:hun. Miten heidän lähisuku? Onko käyty paljonkin veneilemässä Turun saaristossa?
 
Pöh pöh.. Sain juuri lueskeltua koko ketjun läpi. Muutama pointti ja/tai/ehkä fakta.

1) Jos katsotaan operaation mittakaavaa, niin ihan muutaman verokuitin ja hämärän rakentamisen kohdalla lähetä jalkauttaa operaatioita tuossa mittakaavassa.

2) Isoissa jutuissa piilee yleense se, että ennenkuin päästään oikean asian ääreen niin pitää pienempiä puroja kahlata ensiksi. Päätavoite operaatiolle luultavasti jotain muuta kuin muutama miltsi pestyä rahaa.

3) Venäjän strategiset tarkkailupaikat? Älkää nyt viitsikö, kyllä ne fasileetit osataan paremminkin piilottaa. Mutta tämä ei poista sitä asiaa, etteikö harmaassa/aktiivisessa vaiheessa olisi intressejä käyttää näitä vieraalla vallalla.

4) Hyväntekeväisyyttä ei varmaankaan olla tässä näiltä toimijoilta harrastettu, puhumattakaan kannattamatton toiminnan pyörittämisestä. Iso bisnes on taustalla pyörinyt. (ehk salakuljetus, huumeet tai jotain muuta materiaalista tai immateriaalista) Jos näihin kiinteistöihin ollaan hassattu rahaa jotain kymmenen+ miljoonanluokkaa, niin liiketoiminnassa kiinteät kulut ovat yleensä luokkaa 10-20%, niin siitä voi laskea kuinka isosta toiminnasta on ollut taustalla kyse.
 
Airiston Helmen hallituksen italialainen puheenjohtaja kertoo häkeltyneensä yhtiöön kohdistuvasta rikosepäilystä - ”Tarvitsenko minä asianajajan?”
Tänään klo 17:11

Iltalehti tavoitti rahanpesuepäilyjen kohteeksi joutuneen Airiston Helmi Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimivan 63-vuotiaan italialaismiehen. Italialaismies kertoo ryhtyneensä suomalaisyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi tutun venäläisen liikemiehen pyynnöstä

[...]

Miehen mukaan hänen Suomen-vierailunsa emäntänä toimi Paraisilla asuva suomalaisnainen, joka on vastasi yhtiön kirjanpidosta jo ennen häntä.

Kaupparekisterin mukaan nainen on ollut Airiston Helmen prokuristi jo vuodesta 2013 lähtien.
- Tänä aamuna hän lähetti minulle sähköpostin, jossa hän kertoi irtisanoutuvansa välittömästi, italialaismies kertoo.

[...]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/4e68d47d-e830-4387-a488-6724069ff734_u0.shtml

Tuli kiiru prokuristille...
 
Juu oman elämänsä Remesten fantasiointiahan tämä on ollut. Mikä silti vähän yllättää, kun muiden ketjujen perusteella täällä on paljon kirjoittajia jotka oikeastikin tietävät asioita ja tolkku päässä.

Olemme suomalaisia. Unohdamme poliitiset kiistamme hetkeksi ja skarppaamme yhteisen uhan edessä, kuten soturit aina ovat tehneet. Kun ei ole mitään säpinää, täältä saa tolkkua hakea miinaharavalla ja erimielisyyttä on enemmän kuin kolmikantaneuvotteluissa.

Moniammatillisena ja poikkitieteellisenä kokonaisuutena olemme usein edellä muita. Tämä ei ole yksi pää. Tämä on lohikäärmeen kymmenen päätä. Käynnistämiseen tarvitaan vain joku kriisi. Keräämme datoja ja poissulkemalla saamme lennokkaimmat jutut pois ja kulta jää vaskooliin. Isoa kuvaa ja ajattelua varten meillä on muutama korpifilosofi, kuten baikal ja hybridivaikuttamisen väärinymmärretty nero ajattelukouluttaja Pihatonttu.

TomTom ja Setämies heittävät röllit helvettiin eikä analyysia päästä viemään pysyvästi näljäisille poluille.

Muina aikoina meillä ei ole mitään järkevää sanottavaa, ja tyslyyksissämme riitelemme kaikki sellaiset fiksut ulos, joiden peffa ei kestä.
 
Back
Top