Yleisesti ottaen hyökkääjän kolminkertaista ylivoimaa vaaditaan ratkaisu-alueella, ei vastustajien välillä. Esimerkiksi vuonna 1940 Saksalla oli suurinpiirtein sama määrä divisioonia länsirintamalla, kuin Länsi-liittoutuneillakin, mutta he keskittivät lähes puolet joukoistaan Ardenniinien alueelle, jossa heillä oli sitten jotakuinkin kolminkertainen ylivoima.
Toisekseen, vaikka Venäjällä olisi useita vihollisia, heidän olisi mahdollista pyrkiä lyömään nuo viholliset yksi kerrallaan, kuten Saksakin pyrki tekemään. Saksa keskitti joukkoja voimakkaasti yksittäisiä valtioita vastaan, esim puolet Puolaa vastaan, 2/3 Ranskan ja Benelux-maiden valtaamiseen, ja 3/4 operaatio Barbarossaan. Joten ehdottaisin, että Venäjä voisi keskittää jopa puolet maavoimistaan Suomen lyömiseen lyhyessä, joitain viikkoja kestävässä sodassa, mikäli Suomi olisi valtaamisen arvoinen. Ehkä, jos he samalla valtaisivat Baltian pienenä makupalana, he saisivat kerralla käsiteltyä Pohjoisen rintama-alueen, jolloin jäljelle jäisi vain keskinen ja eteläinen rintama?
Kolmanneksi, Venäläisillä oli toisen maailmansodan menestystaisteluissaan tapana hyökätä sellaisilla alueilla, missä maasto oli Saksalaisten tai Japanilaisten mielestä niin toivottoman huonoa, ettei siellä tarvinnut pitää voimakkaita joukkoja. Maskirovka ja harhautukset puolustajan mielestä otollisemmilla sektoreilla kuuluivat myös asiaan.
Mielestäni ihan hyvä jatkokysymys ketjun aiheelle olisi, kuinka paljon Suomi pystyisi keskittämään ratkaisujoukkoja Helsinkiin johtavalle hyökkäys-uralle? Pystyisivätkö Hornetit pitämään ilmatilaa puhtaana muutaman viikon ajan tuolla seudulla, ja kuinka paljon ilma-torjuntaa sinne saisi, jos ilmaherruuden pitämisessä on vaikeuksia? Pystyisivätkö omat joukot liikkumaan siellä vihollisen vaihtaessa painopistettä, jos ilmatila ei ole suhteellisen puhdas vihollis-koneista? Venäjällä on runsaasti maahyökkäykseen sopivia koneita, mutta Suomella ei ole mitään muuta kuin hävitäjiä, joten Suomi ei liene pysty estämään Venäläisjoukkoja muuttamasta painopiste-aluetta.