Kumpi voittaa Presidentin vaalit? (äänestys)

Kumpi voittaa Presidentin vaalit?

  • Hilary Clinton

  • Trump


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Eikö tää on todistus että se on "Rigged"

Ei.

Screenshot-2016-11-07-at-12.jpg

http://www.snopes.com/clinton-newsweek-cover/
http://money.cnn.com/2016/11/07/media/newsweek-hillary-clinton-cover/
 
Yhdysvaltojen presidentti on muodollinen virka, joka toimii maan keulakuvana ja käyttää lakisääteisesti tälle korvamerkittyä ylintä muodollista päätösvaltaa, mikä tyypillisesti on demokraattisissa länsimaissa vaaleilla valitun presidentin tehtävä. Tätä nähtävästi suuri osa amerikkalaisesta vaalikarjasta ei ymmärrä ja sen vuoksi populistiset suuret puheet menevät täydestä ja ehdokkaisiin kohdistuu suuret odotukset.

Vasta äsken totesin presidentin käyttävän tälle lakisääteisesti korvamerkittyä ylintä muodollista päätösvaltaa. Se ei silti tarkoita samanlaista rajoittamatonta toimivaltaa, kuten P-Korean suurella johtajalla on.

Laamanator argumentoi äärilaidasta toiseen. :confused: Näin toimien osuu varmasti jossain vaiheessa myös oikeaan :rolleyes:
 
Ei minustakaan. Olletikin, että presidentti halutessaan rukkaa hallintokoneiston henkilöstön hyvinkin uuteen asentoon. Presidentin vaihtuminen on melkoinen pyörremyrsky monta kertaa eri virastoissa, siellä pallit kaatuilevat ja toimistonpöytiä tyhjennetään.

Joo oikeastaan koko ylin virkamieskunta poislukien korkeimmanoikeuden tuomarit ja kernaalit menee vaihtoon. Suomeen, jossa virkamieskunta on umpipolitisoitunut, toivoisi hiukan samaa. Toki se heikentäisi jatkuvuutta mutta ainankin lait valmisteleva, oikeastaan kirjoittava ja siten rutosti poliittista valtaa käyttävä virkamieskunta olisi jakaumaltaan lähempänä parlamentaarisia voimasuhteita ja kenties oikeakin demokratia voisi saada edes hiukan tilaa.
 
Koska Suomi on pieni ja köyhä ja köyhäks jäänee, kannatan ehdottomasti nykytilanteessa paljon enemmän Clintonia kuin Trumpia syystä joka tullut ketjussa jo useamminkin esille.
 
Juuri näin. Amerikkalaisellakin presidentillä on ne vissit reunapaalut, joiden mukaan luotsata purtta.

Mitähän suuri vaalikarja sitten sanoo, jos Trump voittaa ja paljastuukin kuinka tuo humpuukimaakareiden tähtisolisti on puhunut silkkaa sittua? Rakennemuutoksen ruhjomalle alemmalle keskiluokalle on tähän asti luvattu seuraavaa: rakennetaan aita Meksikon rajalle ja patistetaan teollisuus takaisin Usaan. Aseettomia neekereitä ampuvat poliisit on armahdettava ja Syyria sekä osat Eurooppaa on annettava sulin käsin Kremlin kynsiin. Näin muodoin Amerikasta tulee taas Suuri tai jotain.

Aika hyvin tuo kitapurjeitaan tuulettava köriläs on kuitenkin pystynyt äänestäjiä hankkimaan.

Älä unohda kaikkia muslimeja koskevaa maahantulokieltoa.
 
Laamanator argumentoi äärilaidasta toiseen. :confused: Näin toimien osuu varmasti jossain vaiheessa myös oikeaan :rolleyes:

Kuten mahdollisesti huomaat, niin en minä ota tässä kantaa presidentin valtaoikeuksien määrään ja laatuun enkä presidentin tosiasialliseen toimijuuteen. En myöskään ryhdy vertailemaan Yhdysvaltojen, Suomen tai P-Korean presidenttien valtaoikeuksia toisiinsa, jotka ymmärrettävästi ovat jokaisessa valtiossa erilaiset, kuten on myös lainsäädäntökin.

Kova mekkala näidenkin vaalien ympärille on saatu ja klinttonin puolelle asettunut valtamedia on rummuttanut välitöntä harmageddonia, mikäli trumppi selviää voittajaksi. Eräänlainen kampanjoinnin muoto sekin on ja klinttoni on tietysti muun rahaeliitin ohella myös valtamedian omistajien ehdokas. Omistaja määrää, mitä ja miten hänen lehdissään kirjoitetaan.
 
Nukun hyvin yöni ja aamulla nähdään kuinka on USA päättänyt äänestää presidentistä, eikä mun elämääni heilauta puoleen tai toiseen voitti kumpi tahansa, vaikka Trumpin voitto olisikin mieleinen...
 
Tunnen paljon väkeä jenkeistä.
Käytännössä kaikki heistä kannattavat Trumppia. Yksikään heistä ei ole "kouluttamaton äijä", vaan menestyneitä ihmisiä.
 
Tunnen paljon väkeä jenkeistä.
Käytännössä kaikki heistä kannattavat Trumppia. Yksikään heistä ei ole "kouluttamaton äijä", vaan menestyneitä ihmisiä.
Paljonhan siellä on poliittiseen suhmurointiin kyllästyneitä jotka kurillaankin äänestävät Trumppia ja etenkin kabinetteja vastaan. Trumppi nyt vain tölvi niin montaa kansanosaa ja karkoitti heidät Clintonin leiriin, ettei tuo kapinahenki tai poliittisen kulttuurin uusjärjestelyn toive pelkästään riitä.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top