Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kumpi voittaa Presidentin vaalit? (äänestys)

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja BlackFox, 08.11.2016.

?

Kumpi voittaa Presidentin vaalit?

 1. Hilary Clinton

 2. Trump

Tulokset näkyvät vasta äänestyksen jälkeen.
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Viimehetken gallup kysely Maanpuolustus.net:ille
   
 2. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,972
  Tykkäykset:
  3,294
  Pisteet:
  1,286
  Toivottavasti Hillary voittaa koska se on meidän kannalta parempi. Tietenkin kaikenlainen epäisänmaallinen aines haluaa että Trump voittaisi koska miekkonen on Putinin aisankannattaja ja näin ollen heikentäisi NATOa.

  Hillary lähettäisi tukea jos tänne alkaisi ilmaantumaan lomalaisia itänaapurissa, mutta Trumpista en olisi niinkään varma.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016
  YliKoo tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Ihan turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta tarkasteltuna toivon, että Clinton voittaa. Luotan kuitenkin enemmän siihen, että "harmaassa vaiheessa" Clintonin Yhdysvallat on luotettavampi liittolainen mitä Trumpin Yhdysvallat.

  Trump vaikuttaa liian epästabiililta, liikaa epävarmuustekijöitä taustalla alkaen aina Venäjä-kytkennöistä, joita Trump ei ole pahemmin halunnut avata.

  vlad
   
  Teräsmies ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 5. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,734
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Tuo on vähän kaksipiippuinen juttu. Molemmissa olisi varmasti sekä hyvät, että huonot puolensa. Äänestin Trumppia. Varmaankin siksi, että se voisi olla perus Amerikkalaisen kannalta paras vaihtoehto. Ei jenkeillä ole oikein varaa "heikkoon" presidenttiin.
   
 6. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,700
  Tykkäykset:
  4,726
  Pisteet:
  636
  Tutkija Mika Aaltolan mukaan tämän illan presidentinvaaleissa ratkeaa se, jääkö Suomi Venäjän armoille Euroopan itäiselle reunalle

  – Nämä presidentinvaalit ovat USA:n tärkeimmät vaalit koskaan. Suomen kannalta ne ovat historian tärkeimmät Yhdysvaltojen vaalit.


  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001948345.html

  Jos Trump nousee valtaan, hänen Yhdysvaltansa haluaisi näyttää mahtiaan. Se olisi valmis tekemään isoja suurvaltasopimuksia.

  – Silloin me olisimme etäällä Helsingin hengestä, jossa koordinoitiin eurooppalaista järjestystä. Olisimme paljon lähempänä Jaltaa, jossa suurvallat vetivät isoja linjoja ja etupiirejään Euroopan kartalla.

  Meillä on kaksi ulkopoliittista tutkimuslaitosta, toinen on kallellaan Venäjän suuntaan ja toinen Yhdysvaltojen suuntaan. Mika Aaltola ja Ulkopoliittinen instituutti edustavat sitä jälkimmäistä suuntausta :D

  Aaltolan puolueettomuudesta en lähde vetoa lyömään, mutta olen kuitenkin ihan varma siitä että Mika Aaltola on pelottavan oikeassa.

  Olkoonkin että Suomen asemaan maailmankartalla vaikuttaa myös EU ja aivan erityisesti Saksa, jonka kanssa Putin haluaisi hieroa omia lehmänkauppojaan kuten on jo moneen kertaan ihan suoraan sanonut.
   
 7. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,933
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  316
  Onkohan nämä meidän äänet kovinkin vaa'ankieliasemassa? Varmasti ne ainakin yllättää vaaliorganisaation.
   
  Rauhantekijä ja BlackFox tykkäsivät tästä.
 8. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,392
  Tykkäykset:
  9,847
  Pisteet:
  1,286
  Toivon Clinton voittoa. Trump liian arvaamaton.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 9. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,700
  Tykkäykset:
  4,726
  Pisteet:
  636
  Jos Trump voittaa, niin en ole tippaakaan huolissani Yhdysvalloista, Saksasta tai Ranskasta, en edes Ruotsista...mutta Suomesta kyllä olen ja paljon olenkin :D
   
  TBman tykkäsi tästä.
 10. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,709
  Tykkäykset:
  5,009
  Pisteet:
  1,286
  Kumpi tahansa voittaa, niin V*tuiksi menee, mutta trumpelo taitaa vetää nyt pitemmän korren...
   
 11. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,734
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Vaalit on vaalit ja varsinkin yhdysvalloissa. Sitä miten kumpikin tehtävänsä hoitaisi on mahdotonta sanoa. Molemmissa piilee riskinsä. Loppujen lopuksi kyse on siitä kummalla on parempi uskottavuus ja enemmän poliittista valtaa. Jenkeillä ei ole varaa nukke presidenttiin joka ei saa ajettua mitään läpi kongressissa.
   
 12. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,700
  Tykkäykset:
  4,726
  Pisteet:
  636
  Trump on erittäin arvaamaton luonteensa puolesta, mutta muilta osin Trump on kaikkea muuta kun arvaamaton...

  Trump kokee Kiinan USA:n vakavaksi taloudelliseksi kilpailijaksi.

  – Trumpin strateginen visio on suuntautunut Kiinan patoamiseen. USA:n Kiina-suhteeseen tulisi ongelmia ja saadakseen suhteessa Kiinaan ”pateja” käyttöönsä, Trump tulisi hakemaan liittolaissuhdetta Venäjään.


  On hyvä ymmärtää että näissä Trumpin visoissa ja linjauksissa ei ole mitään uutta ja yllättävää USA:n näkökulmasta katsottuna. Hillary ja Trump ovat ulkopolitiikan suhteen monissa asioissa ihan samoilla linjoilla...jopa liikuttavan yksimielisiä, vaikka painotuksissa on suuria eroja.

  Merkittävin ero on suhtautuminen Venäjään ja tämä on merkityksellinen asia juurikin Suomelle.

  Erkki Tuomioja näkee asian niin että Trump parantaisi ja vakauttaisi USA:n ja Venäjän suhteita, mikä koituisi Suomen eduksi ja voihan niinkin olla. Muitakin vaihtoehtoja on ja niitä muita vaihtoehtoja Mika Aaltola pohtii mielestäni hyvinkin älykkäästi tuossa yläpuolella.

  USA:n ja Venäjän suhteilla on suuri merkitys myös Suomelle, mutta pahoin pelkään että Mikan visiot ovat paljon lähempänä totuutta, kun Erkin visiot...maailma muuttuu Erkkiseni :D
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016
 13. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,355
  Tykkäykset:
  4,368
  Pisteet:
  636
  Alkuun kannatin Trumpia ajatellen, että hänen myötänsä maailman meno voisi muuttua, mutta hepun taustavoimat ovat aivan liian epämääräiset ja epäläpinäkyvt, mikä tekee hänestä arvaamattoman. Eli turvallisuuspoliittisesti Hillary on ennustettavampi. Jos EU olisi yhtenäinen, toimisi järkevästi oman etunsa mukaisesti ja olisi voimissaan, ei usan presidentillä olisi meille niin suurta merkitystä.

  Nukun yöni paremmin kun Hillary on puikoissa.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Hilariouksen/obama tiimillä on ollut vuoskymmenet aikaa tehdä jotain muutakin hyödyllistä (kansalaisten etua ajaa eikä suuryritysten ja rahamiesten ) kuin poliittisella mandaatillaan kartuttaa henkilökohtaista pankkitiliään ja pitämällä maksullisia puhetilaisuuksiaan ja olis vaikka tehnyt "taulukauppoja" siinä ohessa niinkuin on suomessa tapana ollut poliitikkojen tehdä :rolleyes:
   
 16. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,121
  Tykkäykset:
  8,144
  Pisteet:
  1,286
  scip10 tykkäsi tästä.
 17. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Keskustellessani vaaleista Yhdysvalloissa asuvien kanssa, olen itsekin todennut sen, että jos minulla olisi äänioikeus näissä vaaleissa, asetelma on aivan toinen. Siinä tapauksessa olisi olennaisesti vaikeampi sanoa kumpaa äänestäisin (tai ketä äänestäisin, koska niitä ehdokkaita on muitakin).

  Suomesta tarkasteltuna asetelma näyttää aivan toiselta, suomalaisten kannalta Clinton on todennäköisesti turvallisempi vaihtoehto - jo ennustettavuus saa tämän aikaan. Trump tuo tullessaan runsaasti ennustamattomuutta sekä kytkentöjä, joista meillä ei ole tietoa ja joita Trump ei tiedusteluista huolimatta ole halunnut avata.

  Mutta jos asuisin Yhdysvalloissa ja eläisin jollain voimakkaan taantuman alueella, jossa näköalattomuus valtaa alaa, tuolloin jo sen muutoksen haluaminen voi hyvinkin ajaa äänestämään Trumpia. Trump kuitenkin toisi muutoksen aiempaan linjaan, jota valtaan vihkiytynyt Clinton jatkaisi. Sama päti Sandersiin, hänkin lupasi muutosta ja kun huomioi Trumpin ja Sandersin saaman kannatuksen, voi hyvinkin päätellä, ettö kymmenet miljoonat jenkit kaipaavat muutosta poliittiseen kenttään ja elämään. Trumpin oletettavasti tuomaa muutosta kannattavat hiukan eri ihmiset vrt. Sandersin kannattajat, mutta yhteistä heillä on halu ja tarve muutokseen. Tälle ryhmälle nykyinen valtaeliitti (puolueesta riippumatta) ei enää tarjoa mitään. He eivät välttämättä ole riittävän hyvä vaihtoehto, vaikka demokraateilla osa Sandersin kannattajista on siirtynyt Clintonin taa - ei kuitenkaan kaikki. Osa äänestää nyt jaloillaan.

  Kyllähän Trumpin populistinen retoriikka vetoaa moniin - Tehdä Amerikasta suuri - mutta onko se sitten lopulta sellainen Amerikka, jota he oikeasti haluavat, jos Amerikasta tehtäisi suuri tekemällä kauppaa vapaista maista? Moni jenkki on lopen kyllästynyt heikkoon Eurooppaan, joten en lainkaan ihmettele, vaikka heidän mielestä heikoilla voi käydä kauppaa. Hoitakoot itse omat ongelmansa... Mikä sitten suomalaisena hiukan arveluttaa, mihin tämä voi johtaa kun Suomen päättäjät eivät ole hokanneet ottaa selkänojaa tueksi. EU ei sitä ole, kuten on nähty.

  vlad
   
  ak.tied ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 18. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Minusta Yamamoto elokuvassa oli hyvä repliikki joka sopii myös tähän USA pressa vaaliin.." taistelun lopputulos selviää vasta kun taistelu on käyty"...
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 19. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,121
  Tykkäykset:
  8,144
  Pisteet:
  1,286
  Se pitää paikkansa lähes kaikkeen elämässä. Esim. kannattaa muistella aina, kun istuu auton rattiin tmv :rolleyes:

  Suomenkin kieli pitää monta sanontaa asialle.

  Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, ei myydä nahkaa ennen kuin karhu on kaadettu jne.
   
 20. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,561
  Tykkäykset:
  33,313
  Pisteet:
  1,286
  Soitin Suomen parhaalle vedonlyöjälle, joka elättää itsensä tällaisilla ja symppaa Trumpia. Hän sanoi, että Hillary Clinton.
   
  Teräsmies ja Herman30 tykkäsivät tästä.
 21. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,756
  Tykkäykset:
  2,883
  Pisteet:
  316
  Ennuste antaa 71,6% vs 28,4% Clintonin hyväksi. Mikä mielenkiintoisinta, ennuste ei ole kertaakaan povannut Trumpin voittoa.

  Siitä huolimatta että Clinton on ennakkosuosikki, on Trumpin vajaan 30% mahdollisuus ihan realistinen voittoon. Ennusteen mukaan Trump voittaisi kolme vaalia kymmenestä.

  Florida ratkaisee tämänkin vaalin, ja siellä on hyvin tasaista.
   
  Teräsmies ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 22. Soldierblue

  Soldierblue Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,764
  Tykkäykset:
  842
  Pisteet:
  316
  Hyvää että sä teit tämmöinen pika gallup!
   

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu