Kumpi voittaa Presidentin vaalit? (äänestys)

Kumpi voittaa Presidentin vaalit?

  • Hilary Clinton

  • Trump


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.

BlackFox

Ylipäällikkö
Viimehetken gallup kysely Maanpuolustus.net:ille
 
Toivottavasti Hillary voittaa koska se on meidän kannalta parempi. Tietenkin kaikenlainen epäisänmaallinen aines haluaa että Trump voittaisi koska miekkonen on Putinin aisankannattaja ja näin ollen heikentäisi NATOa.

Hillary lähettäisi tukea jos tänne alkaisi ilmaantumaan lomalaisia itänaapurissa, mutta Trumpista en olisi niinkään varma.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta tarkasteltuna toivon, että Clinton voittaa. Luotan kuitenkin enemmän siihen, että "harmaassa vaiheessa" Clintonin Yhdysvallat on luotettavampi liittolainen mitä Trumpin Yhdysvallat.

Trump vaikuttaa liian epästabiililta, liikaa epävarmuustekijöitä taustalla alkaen aina Venäjä-kytkennöistä, joita Trump ei ole pahemmin halunnut avata.

vlad
 
Tuo on vähän kaksipiippuinen juttu. Molemmissa olisi varmasti sekä hyvät, että huonot puolensa. Äänestin Trumppia. Varmaankin siksi, että se voisi olla perus Amerikkalaisen kannalta paras vaihtoehto. Ei jenkeillä ole oikein varaa "heikkoon" presidenttiin.
 
Tutkija Mika Aaltolan mukaan tämän illan presidentinvaaleissa ratkeaa se, jääkö Suomi Venäjän armoille Euroopan itäiselle reunalle

– Nämä presidentinvaalit ovat USA:n tärkeimmät vaalit koskaan. Suomen kannalta ne ovat historian tärkeimmät Yhdysvaltojen vaalit.


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001948345.html

Jos Trump nousee valtaan, hänen Yhdysvaltansa haluaisi näyttää mahtiaan. Se olisi valmis tekemään isoja suurvaltasopimuksia.

– Silloin me olisimme etäällä Helsingin hengestä, jossa koordinoitiin eurooppalaista järjestystä. Olisimme paljon lähempänä Jaltaa, jossa suurvallat vetivät isoja linjoja ja etupiirejään Euroopan kartalla.

Meillä on kaksi ulkopoliittista tutkimuslaitosta, toinen on kallellaan Venäjän suuntaan ja toinen Yhdysvaltojen suuntaan. Mika Aaltola ja Ulkopoliittinen instituutti edustavat sitä jälkimmäistä suuntausta :D

Aaltolan puolueettomuudesta en lähde vetoa lyömään, mutta olen kuitenkin ihan varma siitä että Mika Aaltola on pelottavan oikeassa.

Olkoonkin että Suomen asemaan maailmankartalla vaikuttaa myös EU ja aivan erityisesti Saksa, jonka kanssa Putin haluaisi hieroa omia lehmänkauppojaan kuten on jo moneen kertaan ihan suoraan sanonut.
 
Tuo on vähän kaksipiippuinen juttu. Molemmissa olisi varmasti sekä hyvät, että huonot puolensa. Äänestin Trumppia. Varmaankin siksi, että se voisi olla perus Amerikkalaisen kannalta paras vaihtoehto. Ei jenkeillä ole oikein varaa "heikkoon" presidenttiin.

Jos Trump voittaa, niin en ole tippaakaan huolissani Yhdysvalloista, Saksasta tai Ranskasta, en edes Ruotsista...mutta Suomesta kyllä olen ja paljon olenkin :D
 
Kumpi tahansa voittaa, niin V*tuiksi menee, mutta trumpelo taitaa vetää nyt pitemmän korren...
 
Vaalit on vaalit ja varsinkin yhdysvalloissa. Sitä miten kumpikin tehtävänsä hoitaisi on mahdotonta sanoa. Molemmissa piilee riskinsä. Loppujen lopuksi kyse on siitä kummalla on parempi uskottavuus ja enemmän poliittista valtaa. Jenkeillä ei ole varaa nukke presidenttiin joka ei saa ajettua mitään läpi kongressissa.
 
Toivon Clinton voittoa. Trump liian arvaamaton.

Trump on erittäin arvaamaton luonteensa puolesta, mutta muilta osin Trump on kaikkea muuta kun arvaamaton...

Trump kokee Kiinan USA:n vakavaksi taloudelliseksi kilpailijaksi.

– Trumpin strateginen visio on suuntautunut Kiinan patoamiseen. USA:n Kiina-suhteeseen tulisi ongelmia ja saadakseen suhteessa Kiinaan ”pateja” käyttöönsä, Trump tulisi hakemaan liittolaissuhdetta Venäjään.


On hyvä ymmärtää että näissä Trumpin visoissa ja linjauksissa ei ole mitään uutta ja yllättävää USA:n näkökulmasta katsottuna. Hillary ja Trump ovat ulkopolitiikan suhteen monissa asioissa ihan samoilla linjoilla...jopa liikuttavan yksimielisiä, vaikka painotuksissa on suuria eroja.

Merkittävin ero on suhtautuminen Venäjään ja tämä on merkityksellinen asia juurikin Suomelle.

Erkki Tuomioja näkee asian niin että Trump parantaisi ja vakauttaisi USA:n ja Venäjän suhteita, mikä koituisi Suomen eduksi ja voihan niinkin olla. Muitakin vaihtoehtoja on ja niitä muita vaihtoehtoja Mika Aaltola pohtii mielestäni hyvinkin älykkäästi tuossa yläpuolella.

USA:n ja Venäjän suhteilla on suuri merkitys myös Suomelle, mutta pahoin pelkään että Mikan visiot ovat paljon lähempänä totuutta, kun Erkin visiot...maailma muuttuu Erkkiseni :D
 
Viimeksi muokattu:
Alkuun kannatin Trumpia ajatellen, että hänen myötänsä maailman meno voisi muuttua, mutta hepun taustavoimat ovat aivan liian epämääräiset ja epäläpinäkyvt, mikä tekee hänestä arvaamattoman. Eli turvallisuuspoliittisesti Hillary on ennustettavampi. Jos EU olisi yhtenäinen, toimisi järkevästi oman etunsa mukaisesti ja olisi voimissaan, ei usan presidentillä olisi meille niin suurta merkitystä.

Nukun yöni paremmin kun Hillary on puikoissa.
 
Hilariouksen/obama tiimillä on ollut vuoskymmenet aikaa tehdä jotain muutakin hyödyllistä (kansalaisten etua ajaa eikä suuryritysten ja rahamiesten ) kuin poliittisella mandaatillaan kartuttaa henkilökohtaista pankkitiliään ja pitämällä maksullisia puhetilaisuuksiaan ja olis vaikka tehnyt "taulukauppoja" siinä ohessa niinkuin on suomessa tapana ollut poliitikkojen tehdä :rolleyes:
 
Tuo on vähän kaksipiippuinen juttu. Molemmissa olisi varmasti sekä hyvät, että huonot puolensa. Äänestin Trumppia. Varmaankin siksi, että se voisi olla perus Amerikkalaisen kannalta paras vaihtoehto. Ei jenkeillä ole oikein varaa "heikkoon" presidenttiin.

Keskustellessani vaaleista Yhdysvalloissa asuvien kanssa, olen itsekin todennut sen, että jos minulla olisi äänioikeus näissä vaaleissa, asetelma on aivan toinen. Siinä tapauksessa olisi olennaisesti vaikeampi sanoa kumpaa äänestäisin (tai ketä äänestäisin, koska niitä ehdokkaita on muitakin).

Suomesta tarkasteltuna asetelma näyttää aivan toiselta, suomalaisten kannalta Clinton on todennäköisesti turvallisempi vaihtoehto - jo ennustettavuus saa tämän aikaan. Trump tuo tullessaan runsaasti ennustamattomuutta sekä kytkentöjä, joista meillä ei ole tietoa ja joita Trump ei tiedusteluista huolimatta ole halunnut avata.

Mutta jos asuisin Yhdysvalloissa ja eläisin jollain voimakkaan taantuman alueella, jossa näköalattomuus valtaa alaa, tuolloin jo sen muutoksen haluaminen voi hyvinkin ajaa äänestämään Trumpia. Trump kuitenkin toisi muutoksen aiempaan linjaan, jota valtaan vihkiytynyt Clinton jatkaisi. Sama päti Sandersiin, hänkin lupasi muutosta ja kun huomioi Trumpin ja Sandersin saaman kannatuksen, voi hyvinkin päätellä, ettö kymmenet miljoonat jenkit kaipaavat muutosta poliittiseen kenttään ja elämään. Trumpin oletettavasti tuomaa muutosta kannattavat hiukan eri ihmiset vrt. Sandersin kannattajat, mutta yhteistä heillä on halu ja tarve muutokseen. Tälle ryhmälle nykyinen valtaeliitti (puolueesta riippumatta) ei enää tarjoa mitään. He eivät välttämättä ole riittävän hyvä vaihtoehto, vaikka demokraateilla osa Sandersin kannattajista on siirtynyt Clintonin taa - ei kuitenkaan kaikki. Osa äänestää nyt jaloillaan.

Kyllähän Trumpin populistinen retoriikka vetoaa moniin - Tehdä Amerikasta suuri - mutta onko se sitten lopulta sellainen Amerikka, jota he oikeasti haluavat, jos Amerikasta tehtäisi suuri tekemällä kauppaa vapaista maista? Moni jenkki on lopen kyllästynyt heikkoon Eurooppaan, joten en lainkaan ihmettele, vaikka heidän mielestä heikoilla voi käydä kauppaa. Hoitakoot itse omat ongelmansa... Mikä sitten suomalaisena hiukan arveluttaa, mihin tämä voi johtaa kun Suomen päättäjät eivät ole hokanneet ottaa selkänojaa tueksi. EU ei sitä ole, kuten on nähty.

vlad
 
Minusta Yamamoto elokuvassa oli hyvä repliikki joka sopii myös tähän USA pressa vaaliin.." taistelun lopputulos selviää vasta kun taistelu on käyty"...
 
Minusta Yamamoto elokuvassa oli hyvä repliikki joka sopii myös tähän USA pressa vaaliin.." taistelun lopputulos selviää vasta kun taistelu on käyty"...

Se pitää paikkansa lähes kaikkeen elämässä. Esim. kannattaa muistella aina, kun istuu auton rattiin tmv :rolleyes:

Suomenkin kieli pitää monta sanontaa asialle.

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, ei myydä nahkaa ennen kuin karhu on kaadettu jne.
 
Paras vastaus maailmassa löytynee tuolta.

Who will win the presidency?
http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/
Ennuste antaa 71,6% vs 28,4% Clintonin hyväksi. Mikä mielenkiintoisinta, ennuste ei ole kertaakaan povannut Trumpin voittoa.

Siitä huolimatta että Clinton on ennakkosuosikki, on Trumpin vajaan 30% mahdollisuus ihan realistinen voittoon. Ennusteen mukaan Trump voittaisi kolme vaalia kymmenestä.

Florida ratkaisee tämänkin vaalin, ja siellä on hyvin tasaista.
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top