Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kupla tai ei, EKP pumppaa lisää ilmaa kursseihin

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Talvela, 09.03.2015.

 1. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  http://www.taloussanomat.fi/jan-hur...a-ilmaa-kursseihin/20152935/12?pos=luetuimmat

  Talous, Venäjä, EU sekä muuten kiristyvä tilanne maailmalla ja meillä on maan johdossa näköalattomia, munattomia, epäpäteviä myyriä vailla moraalia tai puhdasta aattellisuutta.

  Lupaa hyvää tulevaisuudelle, muistakaa äänestää Kok-SDP-Kepu. :salut:
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2015
  STI_Tactical9mm tykkäsi tästä.
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  Saa nähdä. Todennäköisesti mitään muuta konstia ei ole enää jäljellä. Voin luvata sinulle, Talvela, että aivan sama ketä äänestät. Nämä jutut ratkaistaan muualla, ei taideta suomalaisten mielipiteellä nyt olla sellaista painoa kuin on luuloteltu.
   
  Raveni ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  Jos niitä ei ratkaista vaaleissa yhteiskuntasopimus on rauennut.
   
  StepanRudanskij tykkäsi tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  Miten tämä voidaan ratkaista Suomessa? Sanotaanko, että seteli ei kelpaa? Erotaan Unionista? Eurosta markkaan? Kuka lainaa loppuvuoden tarvittavat 8 mrd euroa ja ensi vuoden noin 10 mrd, jos teemme nuo peliliikkeet? Joku? On parasta tietää, kuka?
   
 6. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  Lainan saanti ei ole ongelma ja romahdus tulee kaikille pian juuri siksi.
  Se kuka täällä määrää kun se tulee pitäisi ratkaista vaaleissa mutta meillä on suoritettu vallankaappaus.
   
 7. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Oho, onko meillä joukossamme yksi herännyt, entinen lammas lisää? Loistavaa. Vihdoin alkaa näköjään jengille menemään jakeluun, miten ns. asiat oikeasti hoituvat.
   
 8. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Oletteko koskaan ajatelleet, miten voi olla mahdollista, että kaikki ovat velkaa? Mistä se raha tulee? Kuka sen lainaa, kun kerran kaikki ovat vain velkaa? Miettikääs sitä hetken aikaa ja googlettakaa lopputulos. Sitten voi alkaa hiukan kauniisti sanottuna harmittamaan.
   
  STI_Tactical9mm ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 9. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Ei paljon auta, vaikka kuinka olisi mukana "niissä pöydissä, joissa päätetään", jos osana on lähinnä kuunteluoppilaan rooli.

  Tämä on hyvä ja perustavanlaatuinen kysymys, jossa päästään oikeasti keskeisten perusasioiden äärelle. Kuka on luonut nykyisen talousjärjestelmän, jossa kaikki raha on velkaa?
   
  STI_Tactical9mm ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 10. hwyl

  hwyl Kersantti

  Liittynyt:
  28.02.2015
  Viestejä:
  179
  Tykkäykset:
  421
  Pisteet:
  16
  Velkarahan määrä räjähti käsiin, kun pääomaliikkeet vapautettiin 80-luvun lopulla ja 90-luvulla. Etenkin yksityinen velka on valtavasti kasvanut - tietysti velka on joillekin myös omaisuutta: pääoman määrä on valtavasti lisääntynyt ja sille on pitänyt löytää sijoituskohteita lähes väkisin. Elämme aikakautta, jolloin pääoman asema on suuresti korostunut ja työn asema selkeästi heikentynyt. Monessa suhteessa Euroopan nykyinen tilanne muistuttaa 30-lukua, mutta poikkeuksena tähän on aktiivinen keskuspankkipolitiikka. ECB:hän pyrki jonkin aikaa toimimaan kuin euro olisi semi-kultakanta, mutta joutui luopumaan siinä vaiheessa, kun euro meinasi hajota käsiin. Mutta esim. Kreikassa romahduksen jälkeen harjoitettu talouspolitiikka on hyvin puhtaasti 30-luvun taloudenpitoa.

  Kreikan suhteen tulee tietysti muistaa, että sen olisi pitänyt menna defaultiin ja palata omaan valuuttaan, eikä missään tapauksessa hyväksyä sen kautta kierrätettyjä pankkitukipaketteja eurooppalaisille suurpankeille. Se olisi kärsinyt huonosta taloudenpidostaan niinkuin pitääkin (ja saanut ulkoisen devalvaation myötä mahdollisuuden uuteen nousuun) ja myös pankit olisivat kärsineet holtittomasta lainanannostaan niinkuin pitääkin, mutta keskeisten EU-maiden suurpankit olivat niin huonossa ja vaarallisessa tilassa vuosikausien uhkapeliensä jälkeen, ettei EU uskaltanut näin tehdä. Pankit piti pelastaa hinnalla millä hyvänsä ja se edellytti sitä, että ongelmamaat pakotettiin hyväksymään nämä "tukipaketit", jotka käytännössä menivät suoraan lainojen takaisinmaksuun suurpankeille. Käytännössä etenkin Saksa ja Ranska näin ulkoistivat pankkitukensa koko EU:n maksettavaksi ja homma naamioitiin vielä Kreikan ja muiden ongelmamaiden "avustamiseksi" ja "solidaarisuudeksi".

  Suomi on tässä ollut kaksinkertainen kärsijä: olemme pitäneet sekä ongelmamaita että muiden maiden ongelmapankkeja pinnalla, kun taas oma pankkisektorimme on ollut ihan hyvässä kunnossa (90-luvun hävityksensä jäljiltä), eikä ole tarvinnut tukea. Tämän karun prosessin myötä olen alkanut suhtautua euro-jäsenyytemme äärimmäisen suurella epäluulolla. Nyt valuuttamme arvo ei ole mitenkään suhteessa talouteemme ja valuutta-aluetta on hoitamassa hyvin kyvyttömiksi osoittautuneet instituutiot, joissa meillä on hyvin vähäinen sanansija.
   
  Talvela, baikal, JOKO ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,417
  Tykkäykset:
  6,799
  Pisteet:
  1,286
  Helppoa. Suomikin ottaa velkaa että voi antaa lainaa ja tekee vielä tiliä sillä. Ja kohta tuotakaan velkaa ei ole kun ne yhdet sanoo että eivät ole enää velkaa. Sitten toiset tekee lisää rahaa että jotkut muut voi ottaa lisää velkaa kun nämä yhdet ostaa sitä vanhaa velkaa sillä uudella rahalla.

  Kannattaa aina kysyä että ei jää mitään epäselväksi :confused:
   
 12. taantumu

  taantumu Kapteeni

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  881
  Tykkäykset:
  1,166
  Pisteet:
  76
  Kaikki raha on velkaa ja korkoa varten on luotava rahaa ottamalla lisää velkaa, tätä jatketaan kunnes järjestelmä vetää itsensä umpisolmuun.
   
  Talvela, hessukessu ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 13. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Eikö jäljestäpäin ole väitetty natsien olleen pakotettuja aloittamaan maailmansota pikavippitalouden ajauduttua umpikujaan? Ainakin tällä perusteella on aiemmin kovasti suomittu laman taittaneita ja täystyöllisyyden taanneita infrastruktuurihankkeita. Mitenkäs tällä kertaa?
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä se näin vaan kulki. Niin pitkään, kun kv-lainoittajat antoivat adikalle fyrkkaa lainaan, homma kulki. Kun adikalle näytettiin kuvaannollisesti ovea samoilta tahoilta, adi pisti tuulemaan.

  Olen monasti hyvin poikkitieteellisellä tavalla pohtinut Euroopan juutalaisten kohtaloa ja miten se kenties kontrasi siihen, että juutalaisten johtamana pidetty kv-pankkiteollisuus ryhtyi nihkeäksi Natsi-valtakunnan rahoitustoimien suhteen. Oliko Euroopan juutalaisväestö de facto suuren luokan panttivanki, jolla pyrittiin kiristämään juutalaisten johtamaa pankkimaailmaa? Ja kuten tunnetaan, pankkien sanoessa njet, alkoivat juutalaisvainot. Siis oikein kunnolla. Kristalliyön tapahtumat skaalautuvat joidenkin väitteiden mukaan sillä tavoin erään kielteisen lainapäätöksen kanssa, että oikein vatsaa vääntää. Joku brittiliikemieshistoriaharrastaja esitti joskus, että ns. lopullinen ratkaisu tehtiin heti, kun viimeinenkin lainaväylä oli tukittu. Kimuranttia peliä.

  Tarkoitukseni ei ole vääntää mitään juutalaisjuttua eikä provoilla. Olen vain pitkään pohtinut näitä "yhteensattumia". Tässä ketjussa on mainittu norjalaisten hillopurkki ja se, että siihen pytylle on ollut tunkua. Hyvin kitsaasti purkkia yleiseen käyttöön antaneet norjalaiset joutuivat painostuksen kohteeksi. Tietyt tapahtumat ja aikajanat osuvat ikävästi yksiin. Maailma on aika veikeä paikka.
   
  Laamanator, Talvela, Torni ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Hyviä pohdintoja Baikalilta. Pankit on monen sodan taustalla. Raha kilisee sapelien tahdissa. Niinhän ne temppelinritaritkin aikanaan telottiin kun Ranskan kunkku oli sodissaan tarpeeksi velkaantunut. Tähän laitan

  Minä olen oikein onnellinen jos tuo Euro hiukan vahvistuu. Maahantuonti ja minun palkkani eivät tykkää heikosta eurosta.

  Täytyy vielä sellainen oppositionäkökulmakin tuoda tähän pankkisikailuun, josta en pidä. Yksityiset pankit kuitenkin luovat rahaa. Ts. puhalluksella on syvät juuret...
   
  Talvela tykkäsi tästä.
 17. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Paljon parjattu Soini on alusta asti ollut oikeassa ja olen aina ollut samoilla linjoilla hänen kanssaan. Mutta kun mediapeli sokaisi äänestäjät kepun takinkäännön yhteydessä ja kokkareiden paskapuheet upposi tietämättömään kansan valtaosaan. Ei ymmärretty kuljettua linjaa. Viime vaaleissa kokkareiden kannattajien suut meni suppuun 2 viikkoa vaalien jälkeen kun tapahtui ensimmäinen vaalilupausten massapettäminen. Kyllä viime kädessä vastuu on ylimielisellä Suomen kansalla. Kyllä vaihtoehtoja oli. Mut ei. Persut on ihan tyhmiä rasisteja monien mielestä ja vielä täysin perusteettomasti. Vaikka vaaliohjelma persuilla olikin, sitä ei virallisesti ollut kun se kiellettiin samoin kuin Venäjä kieltää armeijansa Ukrainassa. Kuinka paljon Kokoomuksella on valtaa mediaan? Sen johtohahmot on pyöräytetty Brysselin pankkimaailman kautta. Niinpä soraäänet meni surkeasti epäonnistuneelle SDP:lle ja jytky jäi puolitiehen kun kaikki liittoutuivat isänmaallista, joskin alkutaipaleellaan rakenteitaan sekä kulttuuriaan etsivään uuteen puolueeseen.

  Ehkä surullisinta tässä on seuraavat vaalit. Ratsastetaan ettei persut saaneet mitään aikaiseksi. Paitsi että ilman heitä Suomessa oltaisiin vieläkin tietämättömämpiä ja syvemmällä, niin oppositiolle ei ollut oikeita vaihtoehtoja. Suomen kansa sylkäisi selkärankaisuuden suuntaan. Ei 20% ole yli 50%.
   
  Talvela tykkäsi tästä.
 18. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,730
  Tykkäykset:
  4,227
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta tuli katsottua joskus joku dokkari... Loppu päätelmä oli että velkaa ei voida maksaa rahalla pois koska rahat ei riitä siihen... Tarvitaan uuttavelkaa että velkaa voidaan maksaa... Ne korot nääs... Joka tapauksessa nesteessä ollaan ja syvällä...
   
 19. Hynkel

  Hynkel Alokas

  Liittynyt:
  09.03.2015
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  0
  Paljon parjattu Soini saa myös katsoa peiliin. Liikaa populismia ja Jumalaa minun makuun. Puhumattakaan Hirvisaarista ja Hakkaraisista sun muista Kikeistä.
  Jos sakissa olisi enemmän Niinistöjä ja Terhoja niin voisi minun nukkuvien puoluekkin hievahtaa äänestään. Ei noilla mielikuvilla mitä se viestii paljoa voi innostusta tulla. Ei tarkoita sitä etteikö muissa puolueissa olisi samaa kuraa mutta Timon sakki tuntuu olevan oikein magneetti sille, suosittelen käymään (tai noh, nythän se on jo muuttunut vielä sakeemmaksi) Homma foorumilla.
  Tuohon Jan Hurrin artikkeliin oikein jaksata lukea, miehellä jäänyt levy pahasti päälle ja muutenkin on jo kovin kyllästyttävä tapaus.
   
 20. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Hänen Jumalansako takia vedät Suomen talouden viemäristä alas? Eiköhän tässä ole nyt nähty mistä se todellinen populismi tulee. Mutta selvästi Suomen kansa haluaa maata johdettavan isänmaan vastaisesti ja ehkäpä kannattaisi katsoa itse peiliin kun meillä on jo historiaa mitä katsella.
   
  Talvela tykkäsi tästä.
 21. Hynkel

  Hynkel Alokas

  Liittynyt:
  09.03.2015
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  0
  Populistinen puolehan se on ? Eikö ? Liikaa sutkautuksia yms turhakkeita jotka ovat vain alkaneet "ärsyttää" joten mennyt maku siitä ja väitätkö että Hirvisaaret yms ei olisi jo itsellään tehneet hallaa ? Ja suomen kansalla on oikeus äänestää sitä mitä äänestää, ikävä kyllä itse kannatan sellaista mallia jossa pitäisi osoittaa jollain tasolla ymmärtävän yhteiskunnallisia asioita että saisi luvan äänestää, tai edes samanlainen järjestelmä kuin Ruotsissa jossa äänestetään enemmän puoluetta kuin naamakerrointa, mutta tätä ihmiset haluaa ja tätä samaa sakkia on myös Persut.
  Ja Suomen talouden ongelmat on paljon pahemmat kuin mitä ilmeisesti immeiset suostuu myöntämään, ongelmien juuret on jossain todella syvällä.
  Muoks ja lisätään OT:a vielä sillä että kyllä se poliittinen järjestemäkin kaipaa aikamoista remonttia, voitaisiin aloittaa vaikka tiputtamalla edustajien määrää ja nostamalla palkkoja vaikka 2 x uusille edustajille yms.
   
 22. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Kyllä. Ja sama kaiku on askelten.


  Tällaisissa hankkeissa on monta muuttujaa:
  Hankkeen laajuus suhteessa kansantalouteen.
  Hankkeen tuleva tuotto eli oikea vaikuttavuus kansantalouteen (=tehdäänkö aseita vai teitä, siltoja, tarpeellisia tehtaita, lannoitteita jne.)
  Korruption osuus.

  Vain muutama nopeasti laitettuna.

  Kommenttina ketjun alkupostaukseen ja siitä virinneeseen keskusteluun, esimerkki:

  Kuka tahansa voi laskea liikkeelle rahaa nykyisessä (länsi)maisessa järjestelmässä. Esimerkki: Minä ja joku toinen perustamme tahoillamme toiminimen, yhtiön tai muuta sen suuntaista. Nämä lainaavat toisilleen 'rahaa' ja kirjanpitoon tulee merkintä. Sillä on vaikutuksensa verotukseen, kansantuotteeseen, kansantuloon jne. Näiden kautta myös liikkeellä olevan rahan laskennalliseen määrään ja kaikkeen näihin liittyvään.
   

Jaa tämä sivu