Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä,sotavangeiksi jääneistä Konfederaatin sotilaista Unionin riveihin värvättyjä kutsuttiin "galvanoiduiksi jenkeiksi".Wikipedia tiesi kertoa myös että toiseen suuntaan värvättyjä on kutsuttu myös tällä termillä,tosin näitä oli vähemmän."Galvanoituja jenkkejä" käytettiin heti sodan jälkeen vielä intiaanisodissa.Puolenvaihtajia tai värvättyjä vankeja yhdysvaltain sisällissodassa
Kommandoverband Jaguar sodan loppuvaiheissa. Tavoite oli aiheuttaa häslinkiä selustassa Skorzenyn tavoin.Lämmitellään ketjua...Missä yhteydessä Saksan armeija on käyttänyt rutiininomaisesti Neuvostoliiton sotilasunivormuja?
Kommandoverband Jaguar sodan loppuvaiheissa. Tavoite oli aiheuttaa häslinkiä selustassa Skorzenyn tavoin.
Kommandoverband Jaguar sodan loppuvaiheissa. Tavoite oli aiheuttaa häslinkiä selustassa Skorzenyn tavoin.
Ah, unohdin näistä Skorzeny-kikkailuista. Tässä kuitenkin haetaan instanssia missä kyseinen yksikkö/yksiköt käytti univormuja varsinaisena palvelusasunaan, ei sodan lakeja rikkovassa sabotaasitoimessa, jossa yksikön oikeat palvelusvormut jätettiin kaappiin.
Harjoitellessaan mm. panssarisodankäyntiä Neuvostoliitossa ennen toista maailmansotaa. Itä-Saksan NVA saattoi myös käyttää alkuaikoinaan neukkulaisia univormuja.
Otetaan seuraavaksi teknillinen kysymys. Haetaan asetta, joka oli lajissaan suorituskyvyltään hirmuinen. Edullisissa olosuhteissa saattoi ratkaista koko taistelun käyttäjän voitoksi, mutta käyttäjälleen yhtä vaarallinen kuin viholliselle, jos tämä pääsi niskan päälle. Käydessään taisteluun komentaja joutui päättämään, että hylkääkö koko aseen taistelukosketuksen alkaessa. Mikä ase on kyseessä ja esimerkki niin onnistuneesta käytöstä, onnistuneesta päätöksestä hylätä ase ja seurauksista, jos asetta ei oltu hylätty?
Taistelunorsu?Otetaan seuraavaksi teknillinen kysymys. Haetaan asetta, joka oli lajissaan suorituskyvyltään hirmuinen. Edullisissa olosuhteissa saattoi ratkaista koko taistelun käyttäjän voitoksi, mutta käyttäjälleen yhtä vaarallinen kuin viholliselle, jos tämä pääsi niskan päälle. Käydessään taisteluun komentaja joutui päättämään, että hylkääkö koko aseen taistelukosketuksen alkaessa. Mikä ase on kyseessä ja esimerkki niin onnistuneesta käytöstä, onnistuneesta päätöksestä hylätä ase ja seurauksista, jos asetta ei oltu hylätty?
Miinat historiallisessa merkityksessä, eli tunnelisodankäynti?Otetaan seuraavaksi teknillinen kysymys. Haetaan asetta, joka oli lajissaan suorituskyvyltään hirmuinen. Edullisissa olosuhteissa saattoi ratkaista koko taistelun käyttäjän voitoksi, mutta käyttäjälleen yhtä vaarallinen kuin viholliselle, jos tämä pääsi niskan päälle. Käydessään taisteluun komentaja joutui päättämään, että hylkääkö koko aseen taistelukosketuksen alkaessa. Mikä ase on kyseessä ja esimerkki niin onnistuneesta käytöstä, onnistuneesta päätöksestä hylätä ase ja seurauksista, jos asetta ei oltu hylätty?