Kysymys- ja vastaustopiikki

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vehamala
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tjaa. Taitaakin olla väärä vastaus koska joka vuosi ei ole uutta kirjaa ilmestynyt.
Oikeilla jäljillä, Iggulden on itsellä vielä aloittamatta, vaikka miekka ja sandaalit-fani olenkin. Mutta oikeilla jäljillä, muistaakseni tämän hakemiani sarjan eka osa ilmeistyi niin ikään 2003. Kirjoittaja kertoo tavoitteekseen nimenomaan kirjoittaa Gallian Sota-kirjan auki helppolukuisena fiktiivisenä novellisarjana. Kirjoittanut myös paria muuta kirjasarjaa, mm. Byzantin aikaan sijoittuvaa vakoilusarjaa.
 
Turney: Marius Mules
Siinäpä se (y)

Päivähommien ohella mies luki avoimessa yliopistossa historiaa, ja päätti kirjoittaa kirjasarjan perustuen Gallian Sotaan.

Simon’s early career meandered along an arcane and eclectic path of everything from the Ministry of Agriculture to computer network management before finally settling back into the ancient world. During those varied years, Simon returned to university study to complete an honours degree in classical history through the Open University. With what spare time he had available and a rekindled love of all things Roman, he set off on an epic journey to turn Caesar’s Gallic War diaries into a novel accessible to all. The first volume of Marius’ Mules was completed in 2003 and has garnered international success, bestseller status and rave reviews, spawning numerous sequels. Marius’ Mules is still one of Simon’s core series and although Roman fiction features highly he now has Byzantine, Fantasy and Medieval series, too, as well as several collaborations and short stories in other genres.

Ensimmäiset kirjat varsinkin ovat hauskoja, mutta miehen päätyessä päätoimiseksi kirjoittajaksi ja omakustannejulkaisijaksi, editorin puute alkaa näkyä, varsinkin kun kirjoja on viime aikoina tullut melkein pari vuodessa. Lukusuositus yhtä kaikki, jos genre kiinnostaa. Mukava ja somessa aktiivinen kaveri. Kirjatkin halpoja kun saippua, kun kustantaja ei ota omiaan välistä

Marius Mules sarja Amazonissa.

@Hilan lukko jatkaa :salut:
 
Nykyisen valtiopäämiehen lähisukulaista haetaan. Sai surmansa sotilasoperaatiossa vieraalla mantereella ja kaikki vastapeluritkaan eivat olleet kotimaassaan.Tapaukseen liittyy myös Mersu. Tämä on luvattoman helppo, kiireessä kyhätty.
 
Kyseessä on Israelin PM Netanjahun veli evl Jonathan Netanjahu, joka kaatui Entebben lentokentällä Ugandassa Israelin suorittamassa panttivankien vapautusoperaatiossa vuonna 1976. Helppo siis noina aikoina lehtiä lukeneille.
 
Oikein:salut:
Elävä Netanjahu olikin muutama minuutti sitten TV-Uutisissa. Ihmettelinkin kun vastausta ei heti tullut, että eikö paikalla ole ketään siionistisiivestä. Varsin menestyksellinen pelastusoperaatio siitä huolimatta, että muutama uhrikin tuli.
Hyvin muisteltu, Old Boy jatkaa.

 
Hyvin vanhoja asioitakin muistettiin pari kysymystä sitten, kun haettiin taktiikasta ensin kirjoittanutta. Olin itekin jo unohtanu kenen nimestä sana joskus tuli. Taktiikan ehdoton kulmakivi on painopisteen muodostaminen. Kukahan tämän sitten keksi?
 
Hyvin vanhoja asioitakin muistettiin pari kysymystä sitten, kun haettiin taktiikasta ensin kirjoittanutta. Olin itekin jo unohtanu kenen nimestä sana joskus tuli. Taktiikan ehdoton kulmakivi on painopisteen muodostaminen. Kukahan tämän sitten keksi?
Vastataan että Epaminondas ja Leuctran taistelu. Hän vahvensi hopliittien falangin vasenta laitaa jättämällä oikean laidan ja keskustan tavanomaista ohuemmaksi. Vasen laita tuli 50 miehen syvyiseksi, mikä oli ennenkuulumatonta. Ulkomuistista heitän, että yleensä taisi falangin oikea siipi aina voittaa. Nyt vastapuolen oikea siipi saikin vastaansa vahvennetun joukon, ja murskaantui.
 
Ihan oikea vastaus! Kreikan kaupunkivaltioiden kasvaessa sota-armeijoiden mieslukukin kasvoi eikä taktiikkaa oltu vielä oikeastaan keksitty. Silloiset taistelut käytiin tasangoilla. Pyrittiin hyödyntämään luonnonesteitä, esim joki toisella sivustalla ja vuori toisella puolella. Joukot ryhmitettiin avoriveihin aukion laidasta laitaan. Peräkkäisiä rivejä tuli niin monta kun miehiä riitti. 10-12 riviä oli tyypillinen. Varustuksena oli pitkät puuvartiset keihäät sekä kilvet. Falangi kykeni liikkumaan ainoastaan eteenpäin, koska pitkät keihäät tekivät käännökset hankaliksi. Voisi verrata 3-4 m suksin varustetun joukon suksisulkeisiin!

Falangi oli edestäpäin pelottava vastustaja. Ratsuväki ei yleensä hyökännyt päin sojottavaa keihäsmetsää. Falangi myös eteni vääjäämättä aina kunnes miehet loppuivat, sillä takanatulijoiden paine työnsi joukkoa eteenpäin kuin Stockmannin hullujen päivien avajaisissa. Heikkous olivat myös sivustat, jos luonnonesteitä ei ollu. Perinteisen falangin kuuluisin voitto tapahtui Marathonissa v. 490 eaa.

Epaminondaan taktinen keksintö on yllä selostettu. Lisäyksenä vielä että oikea siipi oli taistelun kunniapaikka jonne vastustaja sijoitti parhaat yksiköt. Epaminondas laittoi siksi painopisteensä vihollisen toiselle heikomalle puolelle. Vastassa Leuctrassa oli, ei enempää eikä vähempää kuin Sparta, jonka hegemonia päättyi tähän Leuctran taisteluun.
 
Viimeksi muokattu:
Jos sitä nyt innostuisi...
Havel-jokea ja Korean niemimaan vesiä yhdistää yksi hengenvientilaite, jonka voi sanoa olevan saanut vahvoja vaikutteita eräästä luxus-laitteesta. Myös leivinjauhe liittyy asiaan.
Mikäköhän tappolaite mahtaa olla kyseessä?

https://en.wikipedia.org/wiki/Havel

29117
 
Back
Top