@Ottoville Tuohan oli juuri se mitä sanoin #8092 eikä hyväksytty.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Täytyy myöntää ettei itselleni hiostamisesta tullut mieleen käyminen@Ottoville Tuohan oli juuri se mitä sanoin #8092 eikä hyväksytty.
– Vanhaan aikaan oli tapana fermatoida tupakka niin, että lehdet laitettiin maitotonkkaan ja tonkka lantakasan sisälle lämpenemään,
Kessun aromi teki paluun Yläneellä
Kotiseutuyhdistys kokeili, miten pula-ajan savuke valmistuu.yle.fi
responsum est non iure.
Edelleenkään ei etsitä menetelmää, vaan käytettyjä aineita.
http://www.nautelankoski.net/koululaissivusto/sodanarki.htmlJatkosodan aikaan asiakkaita huijattiin sekoittamalla kotimaassa viljeltyyn tupakkaan muun muassa kaalinlehtiä, perunanvarsia, rikkaruohoja, vettä ja sementtiä. Sementin idea oli kasvattaa kuivatun kessutupakan hintaa siten, että sekoittamalla sataan kiloon kessusekoitusta 30 kiloa vettä ja 10 kiloa sementtiä saatiin taiottua 1 500 kiloa kessua 2 100 kiloksi!
Onhan sitä jatkettu kaikella mahdollisella. Lunnin mainitsemien lisäksi ainakin käytetty kuttaperkkaa eli luonnonkumia, sokeria eri muodoissa, käytettyjä teelehtiä, salpietaria itsessään ja kruutina, jne. Ennenvanhaan palturintupakkaa kasvatettiin joka toisen torpan pihassa, ja "miksejä" oli suunnilleen saman verran kuin kasvattajia.responsum est non iure.
Edelleenkään ei etsitä menetelmää, vaan käytettyjä aineita.
Sorry, taisi kännykkä tehdä haamupostauksen taskusta... Juuri luin tätä sivua kännykällä, ennen kuin lähdin viemään hurttaa ulos.Mähän kysyin tuon jälkeen
Kovin on taas hiljaista ollut, joten laitetaan jotakin:
Luettele ainakin kolme lautasotapeliä, jossa Suomi tai Suomen osa on päänäyttämönä.
Jep, näitähän riittää. Muutamia vielä lisää:Suomen Vapaussota (tehty 1918 heti sodan jälkeen)
Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa (tuli joulumarkkinoille 1918)
Helsinki 1918 - German intervention to Finnish civil war (U&P Gamesin tuore peli)
Siinä muutama.
Jep, näitähän riittää. Muutamia vielä lisää:
Red Winter: The Soviet Attack at Tolvajärvi, Finland, December 8-12, 1939 (https://boardgamegeek.com/boardgame/38786/red-winter-soviet-attack-tolvajarvi-finland-8-12-d)
Blood on the Snow: The Battle of Suomussalmi (https://boardgamegeek.com/boardgame/7847/blood-snow-battle-suomussalmi)
1918: Veli veljeä vastaan
A Winter War (https://boardgamegeek.com/boardgame/5827/winter-war)
Kysymysvuoro inscoutilla!
Raskas risteilijä USS Houston. Sai nimensä siitä että japanilaiset olivat ilmoittaneet aluksen upotetuksi monta kertaa. Upposi lopulta Jaavan meren taistelussa.No kysytään.
Toisessa maailmansodassa moni alus ja lentokone sai lempinimen. Jotkut näistä lempinimistä levisivät laajemminkin ja muutamasta tuli todella tunnettuja ja joistain legendaarisia.
Tämä puheena oleva, legendojen kastiin noussut, koki monta kova paikkaa ansaitakseen nimensä. Ja myös nimensä mukaisesti se katosi jäljettömiin. Sen kohtalo selvisi vasta vuosien kuluttua sodan jälkeen.
Sen nimi oli "Lentävä Haamu".
Kysymys kuuluu. Mikä tämä haamu oli ja mistä se sai nimensä. Selvennyksenä sen verran, että moni lentokone on saanut saman nimen, mutta tässä haetaan laivaa.
Jäsen @Old Boy osoittaa jälleen tietoaan.Raskas risteilijä USS Houston. Sai nimensä siitä että japanilaiset olivat ilmoittaneet aluksen upotetuksi monta kertaa. Upposi lopulta Jaavan meren taistelussa.
Hjalmar von Bonsdorff ainakin osallistui Venäjän-Japanin sotaan Venäjän laivastossa, mikä todennäköisesti tarkoittaa Tsushimassa oloa. Hän oli Suomen laivaston vt. komentaja muutaman kuukauden vuonna 1919.Sitten kysymys: Löytyisikö yhteyttä Tsushiman meritaistelun sekä itsenäisen Suomen laivaston välillä?