Lännen taloussota Venäjälle ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Heinrich
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kanniaisen pointti luottaa markkinatalouteen, jossa tuote pitää myydä kilpailukykyiseen hintaan. Maakaasulle ei paljoa vaihtoehtoja ole, sen sijaan öljyn kanssa vaihtoehtoja on. Saadakseen öljynsä kaupan Venäjän on siis myytävä hintaan jolla ostaja ostaa. Jos tynnyri maksaa 100 euroa, niin 100% tullilla Venäjän on myytävä se itse 50 eurolla, koska tulli toinen mokoma. Kun taas kaikki muut voivat myydä sillä satasella.

Kyllä tuo ihan toteuttamisen arvoinen idea olisi. Ainakin öljyn osalta. Ja vähintä mitä Saksa voi tehdä on ottaa hieman ylimääräistä takkiin maakaasun kanssa. Auttaapa nopeammin korvaavien investointien eteenpäin viemistä.
Kumpaa sattuisi enemmän jos Venäjä lopettaisi kaasun myynnin Saksaan? Alkuun varmaan Saksalaisia ja lopussa kun vaihtoehtoiset reitit saatu niin Venäjää. Voisi siinä kyllä euroopassa pieni äläkkä nousta..
 
Kevät ja kesä nurkan takana. Tullit peliin ja heti, kerran se vain kirpaisee.
Noin 40% kaasusta menee asumiseen, loput teollisuuteen ja sähköntuottamiseen. Teollisuuden osuus on laskenut 20% v.2020 määrästä kun taas sähköntuotannon osuus on noussut 15%. On se harmi että ajoivat toimivat ydinvoimalat alas.. niiden sähköllähän olisi voinut vaikka korvata kaasua...
Saksassa sähkö kun ei maksa kuin sen vajaan 3x Suomeen verrattuna, joten varaa on nostaa hintaa.. /s
 
Kannattaa muuten lukea tämä huikea ketju. USA taisi oikeasti olla jo hyvässä vaiheessa 20 ja 30-luvuilla Neukkujen teollisuuden nousun takana. Sitten jättivät kriittisiä puutteita kunhan agenda oli yhteinen.
Hurjin osuus on ehkä kun vetää yhtäläisyysmerkkiä nälänhätien ja teollistumisen vaatimien tuontimenojen kuittaamisen viljalla välillä.
Laivasto jätettiin NL:n itse tehtäväksi ja se menikin sitten puihin.
Pankit rahoittaa, enkä nyt tarkoita mitään pientä sivukonttori Nordeaa, vaan ihan oikeata pankkia eli JP Morgan.
 
Eikös Venäjän porausteollisuus ole länsimaisen teknologian varassa melko täydellisesti? Onko tietoa onko porauspuolen teknologiat muuten rajattu pois pakotteista, vai onko tässä Venäjän talouden kivijalassa käynnissä hiljainen eroosio myös, lentoliikenteen tavoin? Muistan että ainakin 2014 tätä pakotetta väläytettiin.
 
Eikös Venäjän porausteollisuus ole länsimaisen teknologian varassa melko täydellisesti? Onko tietoa onko porauspuolen teknologiat muuten rajattu pois pakotteista, vai onko tässä Venäjän talouden kivijalassa käynnissä hiljainen eroosio myös, lentoliikenteen tavoin? Muistan että ainakin 2014 tätä pakotetta väläytettiin.
Muistan lukeneeni, että olivat nimenomaan pakotteiden piirissä. En äkkiseltään löytänyt lähdettä.
 
Siinä tapauksessa Saksan ja Unkarin himmailu pakotteiden kanssa käy pian merkityksettömäksi tilanteen 'korjatessa itsensä'
Saatoin muistaa sikäli väärin, että teknologiasaarto ei koskenut öljyteollisuutta sinällään, mutta länsiyhtiöiden vetäytyminen käytännössä lopettaa komponenttitoimitukset sinne.

Tässä wiki-artikkeli pakotteista: https://en.wikipedia.org/wiki/International_sanctions_during_the_2022_Russian_invasion_of_Ukraine

Ja tässä seurantalista maiden ja yritysten pakotetoimista: https://graphics.reuters.com/UKRAINE-CRISIS/SANCTIONS/byvrjenzmve/
 
..en ihmettelisi, jos olisi puolalaiset käyneet muistuttamassa Saksan vastuusta EU:n keulakuvana ja lyömässä nyrkkiä pöytään.

Tod.näk. meillä on Euroopassakin edessä aika vaikeat ajat taloudessa, energian hinnan rajusti kasvaessa. Putinin Venäjän pysäyttäminen maksaa, mutta kun nyt olemme ihmisyyden ja demokraattisen maailmanjärjestyksen puolustamisen valinneet (pl. Unkari), niin Putinin Venäjän pysäyttämättä jättäminen ei enää ole vaihtoehto.
 
Back
Top