Laatujuomatopiikki

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vehamala
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tässä on uusi karahvini ja varmaan vanhentunut konjakkini:
14ujP+

Itse en huomanut kyllä että konjakkini maku on pahentunut, vaikka korkkasin sitä ajat sitten, sekoitin sitä sekä kahviin ja välillä kaakaon ja hyvin meni alas, laittoin sekaan kookos sokeria ja maitoa ja varmuuden vuoksi vaahdotin maitovaahdottimella :D

Jalojuoman maku oli läsnä kaikesta huolimatta :D

(Karahvini on paljon kauniimpi luonnossa, ja hinta mitä maksoin sitä on 10 euroa, uskokaa tai ei, näin hienosta karahvista se ei todella ole mielestäni paljon, pohjassa on vain muuttama ikänaarmu, mutta se kuuluu asiaan)

Eipa liene tuo uusi lekkerisi, ystavamme @Maidan, varmastikaan ainoa juttu talla foorumilla jossa pienia ikanaarmuja pohjassa... ja ollaan silti ihan kaypaa tavaraa reservilaisiksi! Hienon nakoinen karahvi, hyvin 1920-lukulaisen 'modernismin' hengessa muotoiltu, etten sanoisi? Tuollaisia nakyi ainakin "Hercule Poirot" -tv-sarjassa... se oli hyva kylla. 'Murder on the Nile' oli oma lemppari.
 
:cool: Lieneekö laatujuomaa mutta kai se on kun nimessä on salmiakki?
Eli parhaillaan juon uutta Vichy Salmiakkkia. Ei ole mielestäni ihan niin terävä kuplaisuus kuin normaalissa vichyssä eikä tässä kyllä minun suussa salmiakki maistu vaan anis, myös tuoksussa anis. Varmaan sopii lantrausjuomaksi jollekin alkoholille.
 
Se on sama tarina kaikissa laatujuomissa, oli sitten sampanjaa, konjakkia, viskiä tai mitä muuta tahansa, hintahaitari on valtava, yläpäätä ei useimmiten edes näy, ainakaan tällaiselle tavalliselle tallaajalle kuten minä :confused:
 
Tuohon hintaan pitäis maistua taivaalliselta...:p

Meillä on rouvan kanssa tapana käydä Helsinki-Vantaalla viinibaarissa nauttimassa lasi samppanjaa ennen lennolle lähtöä. Kerran sitten valitsin hintaa katsomatta muistaakseni lasilliset Krugin Grande Anneeta ( tai saattoi se olle muukin Krug). Aivan upeaa juomaa siemaillessamme ja hämmästellessämme tsekkasin laskun tarkemmin ja hieman hätkähdin, kun hinta oli yli 60 euroa/lasi. Tosin kyllä tuo juomakin oli todettu aivan loistavaksi jo ennen hintalapun lukemista.

Ensimmäinen avaamani Chateau Latour -pullo oli myös elämys; koko pöydällinen oli muutamaan otteeseen nenä syvällä lasissa nuuhkimassa upeaa aromia. Maku oli myös mahtava, vaikka kyseessä ei ollutkaan Latourin huippuvuosi.

Alkon hinta tälle Bollingerille näyttää olevan suurinpiirtein linjassa kansainvälisten hintojen kanssa.
 
Tupla
 
Pitää nostaa hattua Alkolle, Suomessa sentään myydään oikein laatutavaraa, etten sanoisi 007-tasoista sampanjaa (tätä ei kuitenkaan nähty elokuvissa).

Nyt ei olekaan tarjolla mitään non-vintage tynnyrinpesuvettä :D

Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2004
http://www.alko.fi/tuotteet/553267/


http://viinihullu.blogspot.fi/2016/01/bollinger-vieilles-vignes-francaises.html
"blanc de noirs"
Olen juonut kallista sampanja (oliko Dom Perignon, en muista) ja oli liian kuivan hapan minun makuuni, join sitä ja muistin ihanan makeahkon ruusulle maistuvan Asti Spumante kuohuviinia, edullista ja aromikasta ja makeahkoa. En sulje pois jos joisin vain kallita laatuja, niin olisin aistinut eroa halvempien varrattuna, mutta tälläinen kokemus. Olen toisenkin kerran juonut jotain hyvin kallista, ja saman muistan. En kokenut mitään riemua, paitsi tunne että "jaa oikein hienoa juodaan", josta pitää olla erittäin tyytyväisen näköinen.
 
Viimeksi muokattu:
Olen juonut kallista sampanja (oliko Dom Perignon, en muista) ja oli liian kuivan hapan minun makuuni, join sitä ja muistin ihanan makeahkon ruusulle maistuvan Asti Spumante kuohuviinia. En sulje pois jos joisin vain kallita laatuja, niin olisin aistinut eroa halvempien varrattuna, mutta se oli kokemus. Olen toisenkin kerran juonut jotain hyvin kallista, ja saman muistan. En kokenut riemua, paitsi tunne että jaa oikein hienoa juodaan, josta pitää olla erittäin tyytyväisen näköinen.

Noinhan se yleensä menee. Makeat kuplajuomat ovat ensin alkuun ihan OK, mutta jos niitä jonkin aikaa särpii, ne alkavat tökkiä. Seuraavaksi ostat kokeeksi puolikuivan kuoharin ja kylläpäs onkin hyvää. Sitten ostat koemielessä lekan brutia ja se vasta iellyttääkin. Joku kerta tämän jälkeen sitten sinulle tarjotaan halpaa samppanjaa, brut tietysti, ja huomaat heti eron kuplien rakenteessa ja makujen moninaisuudessa. Pian sitten ei oikein kelpaakaan kuin samppis; mahdollisesti löytyy jokin cava, prosecco, sekt tai Burgundin/Elsassin cremant, joka vielä kelpaa. Nippa nappa.

Pysykää siis kaukana kuivemmista kuohuviineistä! Muuten löydät pian itsesi handelista samppanjahyllyn edessä katselemassa uutuuksia ja pohtimassa, otatko ruokajuomaksi Jacquesson cuvee 739:n vai sittenkin Nicolas Feuillatte Brut Excellencen ja pidät kaapissa kylmänä vähintään kahta pientä Pannieria ja yhtä Tzarine-lekaa, ihan kaiken varalta. Siitä se alamäki alkaa.

Toisaalta totta on myös, että täysin oudolle nuo hienoudet menevät pitkälti hukkaan. Minussa esimerkiksi menee hieno viski tai konjakki aika lailla haaskioon, kun en ole alaan ensinkään perehtynyt.
 
Noinhan se yleensä menee. Makeat kuplajuomat ovat ensin alkuun ihan OK, mutta jos niitä jonkin aikaa särpii, ne alkavat tökkiä. Seuraavaksi ostat kokeeksi puolikuivan kuoharin ja kylläpäs onkin hyvää. Sitten ostat koemielessä lekan brutia ja se vasta iellyttääkin. Joku kerta tämän jälkeen sitten sinulle tarjotaan halpaa samppanjaa, brut tietysti, ja huomaat heti eron kuplien rakenteessa ja makujen moninaisuudessa. Pian sitten ei oikein kelpaakaan kuin samppis; mahdollisesti löytyy jokin cava, prosecco, sekt tai Burgundin/Elsassin cremant, joka vielä kelpaa. Nippa nappa.

Pysykää siis kaukana kuivemmista kuohuviineistä! Muuten löydät pian itsesi handelista samppanjahyllyn edessä katselemassa uutuuksia ja pohtimassa, otatko ruokajuomaksi Jacquesson cuvee 739:n vai sittenkin Nicolas Feuillatte Brut Excellencen ja pidät kaapissa kylmänä vähintään kahta pientä Pannieria ja yhtä Tzarine-lekaa, ihan kaiken varalta. Siitä se alamäki alkaa.

Toisaalta totta on myös, että täysin oudolle nuo hienoudet menevät pitkälti hukkaan. Minussa esimerkiksi menee hieno viski tai konjakki aika lailla haaskioon, kun en ole alaan ensinkään perehtynyt.
Käytää niitä kahvin, tai irishkahviin :)
Entä mihin kategoriaan kuuluu Keltainen Leski Veuve Clicquot Brut Yellow Label sampanja? Nyt muistin että sitä join kaikista eniten, sitä on kyllä aikaa..Jostain syystä muistan neuvosto "sampanjan" makua..minusta sekin oli ihan ok.

Jäin ihmettelemään miksei korkki poksahtanut..osaatko kertoa?
 
Kyllä se poksahti, pikkuisen. Jos tarkkaan katsoo niin miehen korkkikäsi nytkähtää kohdassa 1:11, heti kun hän teki ensimmäisen kierroksen pullolla. Mutta jostain syystä jatkaa vielä pullon pyörittämistä vaikka korkki on jo irti.
Hyvin jäähdytetty ja varovasti käsitelty shampanjapullo ei juuri poksahda jos ei ihan tahallaan halua.
 
Mielipiteitä VAT 69:stä ? Blended-laatua oleva skottiviski. Hintaluokka noin 20 egeä Alkossa. Tuttu Taistelutovereista. Kapteeni Nixonin lemppari. Toimii minusta hyvänä arkiviskinä.

blend_vat1.webp
 
Tämä nyt ei laatujuoma asia ole mutta muistaako kukaan Vinetto viiniputelin ja sen etiketissä olevat punaiset pallot? Muistaako kukaan montkako palloa etiketissä oli..? Ja miksi "alan miehet" Vinettoa kutsuivat..?

Tämän on yksi "alan mies" mulle kertonut ja pian tiedätte tekin..:p
 
Käytää niitä kahvin, tai irishkahviin :)
Entä mihin kategoriaan kuuluu Keltainen Leski Veuve Clicquot Brut Yellow Label sampanja? Nyt muistin että sitä join kaikista eniten, sitä on kyllä aikaa..Jostain syystä muistan neuvosto "sampanjan" makua..minusta sekin oli ihan ok.

Jäin ihmettelemään miksei korkki poksahtanut..osaatko kertoa?

Veuve Clicquot Brut on mielestäni ihan OK keskiluokan samppis. Tasavarmaa laatua, ei yllätyksiä, mutta eipä suurempia nyanssejakaan, joita voi pienemmiltä merkeiltä odottaa. Ihan hyvä valinta, ei pettymyksen vaaraa.
Kuten @Herman30 sanoi, jäähdytetty samppanja ei paljoa poksu. Syytä ottaa kuitenkin kädellä vastaan, siltä varalta että korkki sittenkin yrittää poistua vauhdilla. On sitten eri asia, jos sitä haluaa suihkia ympäriinsä kuin formulakuski.
Hiukan muuten hämmästyin taannoin, kun Kotkan Vaustissa tarjoilija avasi samppanjapullon miekalla.
 
Veuve Clicquot Brut on mielestäni ihan OK keskiluokan samppis. Tasavarmaa laatua, ei yllätyksiä, mutta eipä suurempia nyanssejakaan, joita voi pienemmiltä merkeiltä odottaa. Ihan hyvä valinta, ei pettymyksen vaaraa.
Kuten @Herman30 sanoi, jäähdytetty samppanja ei paljoa poksu. Syytä ottaa kuitenkin kädellä vastaan, siltä varalta että korkki sittenkin yrittää poistua vauhdilla. On sitten eri asia, jos sitä haluaa suihkia ympäriinsä kuin formulakuski.
Hiukan muuten hämmästyin taannoin, kun Kotkan Vaustissa tarjoilija avasi samppanjapullon miekalla.


Nykyään miekat on hitsattu tuppeen kiinni... dekoase direktiivi nääs...:D
 
Back
Top