Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kiinalaisen riisiviinan synkeä salaisuus
https://oikurjulaisetkultamunat.blogspot.fi/2016/10/kiinalaisen-riisiviinan-synkea-salaisuus.html
Joskus kauan aikaa sitten eli aikaisemmin tänä vuonna olin saanut eräältä sukulaiseltani lahjaksi puolen litran pullon kiinalaista riisiviinaa.
Pullon etiketin tiedoista on melkein kaikki kiinaksi, jota en osaa. Joten ilmeisesti pullo on peräisin suoraan sylttytehtaalta. Todennäköisesti juoma on kuitenkin tehdasvalmisteista. Niin, ja juoma on 55-prosenttista.
Tämä riisiviina maistuu maailman kauheimmalle. Olen pyrkinyt pakottamaan kaikkia kämpilläni vierailleita ihmisiä maistamaan sitä yhden kerran. Melkein jokainen on maistanut. Kerran.
En ole itse viitsinyt myöskään nauttia loppuja pullon sisuksia itsekseni, koska tunnen korkeakulttuurin ja pidän siitä kiinni. Kiinalainen kulttuuri voi olla 5000 vuotta vanhaa, mutta se ei tarkoita, että kenelläkään siinä maassa tulisi olla oikeutta valmistaa tällaista kammotusta.
Vuosia sitten, kun eräs tuttu kirjailija oli siihen aikaan naimisissa bulgarialaisen naisen kanssa, sain heidän luoksensa kerran pistäydyttyäni maistettua heidän Suomeen tuottamaansa pullollista bulgarialaista pontikkaa. Se oli täydellisen hirveää. Kun tulimme kaikki kolme sen todenneeksi, niin lisäsimme laseihimme vettä. Maku ei siitä kuitenkaan parantunut, vaan kurkkuun kaadettavaa juomaa vain oli nyt monin verroin enemmän. Kokemus jäi mieleen.
Pontikka ei sitä paitsi ollut tehdasvalmisteista. Se on ainakin suurin piirtein samaa hirveysluokkaa kiinalaisen riisiviinani kanssa, mutta oletan, että jälkimmäisessä on vähemmän epäpuhtauksia, koska se on kerran tehdasvalmisteista. Tosin Kiinassa valmistetuista juomatuotteista ei koskaan tiedä, mitä niihin on lisätty. Tärkeintä on kuitenkin se, että siinä on metanolia vähemmän kuin etanolia. En minä eikä yksikään näistä tutuistani ole menettänyt juoman vuoksi näköään.
Minä ja lauantaiseen kulttuurielämätapahtumaani osaa ottavat ihmiset päätimme kuitenkin tässä jokin aika sitten, että olisi jo korkea aika saada riisiviinapulloni pinta alenemaan, mutta mieluiten suhteellisen miellyttävällä tavalla. Sovimme silloin, että riisiviinan kanssa yhteen tullaan sekoittamaan sellaisia juomia, joissa on itsessään sellaista makua, joka peittää mahdollisimman hyvin riisiviinan kammottavuutta.
Noh, äsken kuluneen viikon lauantaina me sitten kokoonnuimme peijaisiin. Kulttuurielämäntuntijakollegani oli hankkinut hankkeen toteuttamista varten ison pullon alkoholitonta punertavanväristä Russian Tonic -juomaa sekä jonkin verran 5,5-prosenttista Long Drink -juomaa.
Kollegani mittasi omistamallaan aikoinaan Alkon myymälästä ostamallaan mitalla yhden mitallisen eli kolme senttilitraa aitoa kiinalaista riisiviinaa laseihin. Vallitsi kuolemanhiljaisuus. Sen jälkeen hän kaatoi päälle runsaasti Russian Tonicia ja mausteeksi päälle vielä Long Drinkiä.
Meitä oli kolme henkilöä, jotka nautimme juoman alusta loppuun. Yksi meistä maistoi sekoitusta, ja sen jälkeen jänisti. Hänen juomansa jäi melkein koskemattomaksi.
Täytyy sanoa, että juoma ei ollut varsinaisesti pahaa. Sekoitteet melko hyvin pitivät riisiviinan maun aisoissa. Ainoastaan häiritsi pieni siitä jälkeen jäänyt jälkimaku.
Kun juomat oli saatu alas, jatkoimme alkuiltaa oluitten nautiskelulla. Se vei pois riisiviinan maun jäänteet juomiselimistä. Minä ja kulttuurielämätapahtumakollegani nautimme nyt puoliksi kuusi erilaista olutta. Kaksi muuta osallistujaa nauttivat omia oluitaan. Mutta kauan vieraitteni kotiin lähdön jälkeen eli joskus alkuyöstä minulle tuli sellainen asia mieleen, että riisiviina tuntuu juomiselimissä taas jotenkin...
Ei, ei, ei noin! Vodkaa juodaan huoneenlämpöisenä. Eteenkin semmoinen pehmeä makuinen kuten Puolustuslaitosviina.Pitää pakasteessa yhtään virkistyspulloa.
Heei....tuohan on mallia Urbock eli eipä ole samaa ollenkaan mitä Alkoissa yleensä on. Nami nami !Tuli tilattua satsin savuolutta Saksasta.....
Tuli maisteltua elämäni ensimmäinen Olvi Halko.
Olvi Halko on samaa kuin Olvi III, vain pakkaus on eri. Sen Olvi avoimesti myönsi, kun sitä joku Olutoppaan foorumilta kysyi.
OLVI III - POSITIIVISIA AJATUKSIA
OLVI III on Olvin suosituin olut. Kotimaisista maltaista ja baijerilaisesta humalasta vailmistettu OLVI on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Vuonna 1991 se palkittiin Barcelonassa kultamitalilla.
Ravintosisältö 100 ml
Energiasisältö (kcal/kJ) 37/157
rasva/fett g 0
hiilihydraatti/kollhydrater g 2,7
josta sokereita/varav sockerarter g 0,1
proteiini/protein g 0,3
Kantavierrevahvuus (%) 10,4
Alkoholipitoisuus (til.-%) 4,5
Katkero (EBU-yks.) 15
Väri (EBC-yks.) 9
OLVI Halko
[
Suomalaisista maltaista ja baijerilaisesta humalasta valmistettu positiivinen lager-olut HALKO on kesän takuuvarma janonsammuttaja - niin maalla kuin kaupungeissakin!
Ravintosisältö 100 ml
Energiasisältö (kcal/kJ) 37/157
rasva/fett g 0
hiilihydraatti/kollhydrater g 2,7
josta sokereita/varav sockerarter g 0,1
proteiini/protein g 0,3
Kantavierrevahvuus (%) 10,4
Alkoholipitoisuus (til.-%) 4,5
Katkero (EBU-yks.) 15
Väri (EBC-yks.) 9
Ei pidä paikkansa, ei ainakaan tällä viikolla. Olen maistellut molempia lähiaikoina. Itse asiassa MINÄ olen Spartacus... eiku siis Olvin edustaja.Olvi Halko on samaa kuin Olvi III, vain pakkaus on eri. Sen Olvi avoimesti myönsi, kun sitä joku Olutoppaan foorumilta kysyi.
Vain sokkotesti on lahjomaton. Omasta mielestä tuo halko on aivan olvin peruskuraa.olen maistellut molempia. On makueroa.
Paitsi nuo apat ja ipat, jotka ovat olleet positiivinen yllätys noilta bulkkioluen tuottajilta.Aikamoisia huijareita nämä kotimaiset suuret panimot jos asiaan paneutuu. Moni "uusi" olut on vain samaa tuttua eri pakkauksessa.
Joo, tuo on kanssa erinomaista, Karhuista myös Ruis oli omalla tavallaan hyvää.KARHU TuplaHumala -juomaan
Suomalaisista oluista tunnistan jotain makua ainostaan Aurassa ja Karhun Tuplahumalassa. - täytyypä kokeilla tuo Ruis. Kiitos.Joo, tuo on kanssa erinomaista, Karhuista myös Ruis oli omalla tavallaan hyvää.