Laatujuomatopiikki

synti-ilmo

Kersantti
Laitilan Kukko-vehnäolut on heti Teerenpelin Vauhti Veikon jälkeen parasta kotimaista vehnäistä. Jälkimmäistä ei ole tullut tänä vuonna juuri maisteltua (ei lainkaan) sattuneesta syystä - sitä kun ei saa kaupasta -, mutta Kukkoa kylläkin.
Ikävä kyllä noissakin käytetään ulkomaisia maltaita ja humalia, joten eivät ole täysin kotimaisia oluita.

Molemmat oluet ovat mielestäni maualtaan todella lähellä toisiaan ja se maku on taas todella lähellä Weihenstephaneria, josta olen tehnyt (itselleni) standardin näiden baijerilaisten vaaleiden vehnäoluiden suhteen.
Eli vähän hiton banaaninen, raikas maku.
 

Kongo-Müller

Kersantti
Englantilaisen Ale oluen mäskäyksen laitoin äsken pyörimään.Extra pale Crisp mallas pohjana,munich,vehnä ja carapils -mallasta lisukkeeksi.Humalaksi First gold.Prosentteja pitäisi tulla noin 4,8% ja satsin koko on 55L.God save the Queen.
 

Liitteet

 • HPIM4582.JPG
  HPIM4582.JPG
  234.7 KB · Luettu: 19
 • HPIM4584.JPG
  HPIM4584.JPG
  233.8 KB · Luettu: 13
Viimeksi muokattu:

Kongo-Müller

Kersantti
Ruis Ale ollut pullossa nyt muutaman viikon,se pitää kyllä paikkansa että varastointi parantaa makua.Tähän nyt laitettiin kokeeksi itse suunniteltu etiketti kiinni miltä näyttää.Resepti on eri sitten oikealle luostari oluelle.Pullo on 75cl eli tulee 2 pikku tuoppia.
 

Liitteet

 • HPIM4588.JPG
  HPIM4588.JPG
  74.9 KB · Luettu: 15

synti-ilmo

Kersantti
On se vaan uskottava, että pintahiivaisilla oluilla ei ole mitään makusukusulaisuutta. IPA ja baijerilaistyylinen vehnäolut ovat kuin yö ja päivä.

Laitilan Kukko IPA ei vaan meinaa mennä alas millään! Mutta saman puljun vehnäinen on niin maukasta, kuten myös Helles.
 

synti-ilmo

Kersantti
Oma ajatus on ollut se, että karkit ja viinat erikseen, mutta on tää Altian Prinssi Eversti aika menevää tavaraa. Jopa petollista Salmariin nähden.

Miun vahta juoksee jo kierroksia...
 

Falangi

Kenraali

Suomalainen viski ampaisi maailmankartalle - lahtelainen tislaamo on maailman paras​

Jälleen on suomalainen viski saanut kunniaa. Teerenpeli on maailman paras viskitislaamo.
Iltalehti kirjoitti elokuussa, miten alkoholijuomien MM-kisoissa Suomeen sateli mitaleja. Silloin palkittiin juomia.

Tänään oli viskituottajien vuoro.

Teerenpeli Panimo & Tislaamo on voittanut Worldwide whisky producer -sarjan samaisessa maailman suurimmassa alkoholikilpailussa eli International Wine and Spirit Competitionissa (IWSC).

Teerenpeli on maailman paras viskituottaja vuonna 2020. Tarkennettakoon kuitenkin, että skotlantilaisille tislaamoille on oma sarjansa.

Teerenpelin kanssa maailman parhaan viskituottajan tittelistä kilpailivat finaalissa tänä vuonna taiwanilainen Kavalan Distillery, kanadalainen Sazerac Company ja australialainen The Lark Distillery.
– Meille jo ensimmäinen Suomeen saatu ehdokkuus oli suuri kunnia. Mutta se, että vielä voitimme sarjan, on tietysti aivan huikea tunnustus lähes 20 vuoden työlle, toteaa Panimo & Tislaamon toimitusjohtaja Samuli Korhonen tiedotteessa.

Hän kertoo Iltalehdelle, että voiton pohjana on Teerenpelin viskien menestys tämän vuoden kilpailussa.

– Voitimme arvosteluissa KULOlle Gold outstanding arvioinnin, SAVUlle kultaa ja näiden lisäksi kolme hopeamitalia.
Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä ja toimitusjohtaja Anssi Pyysing perustelee voittoa myös suomalaisuudella:

– Teerenpelin viski tehdään koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisista raaka-aineista: Salpausselän harjujen suodattamasta, maailman parhaasta pohjavedestä sekä lähipelloilla kasvatetusta ja Lahdessa mallastetusta ohrasta, Pyysing luettelee.

Teerenpeli vie jo nyt viskejä maailmalle, mutta voitto vain lisää tahtia.

– Meillä on kansainvälistymiseen tähtäävä strategia, jonka tarkoituksena on yksittäisten myyntierien sijaan saada jatkuvuutta kumppanimaihin. Pyrimme avaamaan vuosittain 2-3 uutta maata, Korhonen kertoo.

Tällä hetkellä Teerenpeli myy muun muassa Saksassa, Virossa, Belgiassa, Luxemburgissa ja Yhdysvalloissa. Ensi keväänä Kaski viski menee Ruotsin Systembolagetin yli 200 myymälän hyllyyn. Sopimus käsittää yli 10 000 pullon vuosimenekin.

– Neuvotteluita myös uusista maista on käynnissä, Korhonen kertoo.
 

Kongo-Müller

Kersantti
Tuommoinen 500L tullut nyt valmistettua omalla mäskäämöllä olutta,homma on paljon työläämpää ja hitaampaa kuin alunperin oli kuvitellut,ja rahaa on palanut jo yli 2000 euroa välineistöön.Pikkuhiljaa tuotantolinja alkaa olla kotipanimomestarille kunnossa ja kokemusta sen verran että nyt pitäisi alkaa syntyä jo laadukkaita oluita(tähän mennessä on tullut juotavia,muttei voi sanoa että laadukkaita).Tämä on semmoinen harrastus että tuntuu kokoajan tulevan jotain vastoinkäymisiä...mutta näinhän se on monessa muussakin asiassa;työ tekijäänsä opettaa.Kuvassa munich maltainen englatilainen ale.
 

Liitteet

 • HPIM4615.JPG
  HPIM4615.JPG
  201.2 KB · Luettu: 7

Herman30

Greatest Leader
Minä voin suositella tätä.


Erinomainen ollakseen 2.8 til-%:nen olut. Mukavan rapsakka humalointi. Eikä ollenkaan vetinen ainakaan minun makunystyröille. Kantavierre 7.2%.
Hyvä janojuoma kun ei kiinnosta tulla humalaan.

@Protheon_93 Et siis ole aikaisemmin koskaan maistanut lonkeroa? Se on erinomaine juoma varsnkin kesällä jos olut tuntuu tunkkaiselta, oikein kylmä lonkero jäillä. Mmmm!
 
Viimeksi muokattu:

Hilan lukko

Kenraali
View attachment 45714

Otin riskin ja maistoin ekaa kertaa lonkeroa, kun sitä oli tarjolla junassa, ja on kyllä hyvän makuinen laatujuoma.
Vielä kun valitset ainoan oikean ja alkuperäisen ...piip.
Ja sen vielä viinakauppavahvuisena, ne keppanavahvuiset on tehty viineistä ja LONKERO on tehty ginistä ja greippi-limpparista.
 

vehamala

Kenraali
Mod
Hienoa huomata, että muutkin kuin minä arvostavat lonkeroa ja eritoten sitä alkuperäistä.
Muutama laatikko laivalta on nytkin varastossa.....

Ja eihän enää ole erikseen "viinakauppa"vahvuista, saahan sitä marketistakin.
 

Herman30

Greatest Leader
Verrataanpas.

Hartwall:
Ainekset:
Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (E330), aromit, stabilointiaine (E414), safloriuute

Koff:
Ainesosat:
Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine sitruunahappo, stabilointiaineet E414 ja E445, säilöntäaine kaliumsorbaatti, luontainen aromi ja katajanmarja-aromi.

Molemmat 5.5 til-%.
 

Umkhonto

Kenraali
Hartwallin Original Strong mustassa tölkissä vie voiton lonkeroista.
 
Top