Laatujuomatopiikki

Tornion panimon kokonaan kotimainen olut:
Pienet, helles.

Pehkolan mallas
Pohjoispohjalaisen pienviljelijän ohra
Eteläpohjalaisen pienviljelijän humala.

Pienet sille!! Janosta tekoihin.
Tätä juo hyvällä mielellä.

6430064993477.jpeg

Vientiäkin on jo ajateltu, ulkomaan kielellä tuo nimi on piirakkaverkko
 
Viimeksi muokattu:
mallas ja ohra on vähän niinkuin sama asia.
Ei se nyt ihan niin mene. Mallas on viljasta jatkojalostettu tuote josta valmistetaan juomaa. Mallasta voi tehdä myös muusta viljasta kuin ohrasta, rukiista esim tai vehnästä. Latinalaisamerikassa on myös maissiolutta eli maissista tehdään mallasta.
 
Tuli ostettua Ruby Zin - nimistä kalifornialaista punkkua, ja parin lasin nauttimisen jälkeen täytyy kehua, että erittäin hyvä kevyempi ja maukas punkku, joka ei tarvitse mitään syötävää tarjottavaa rinnalleen.
 
Kesäkuussa Tallinnassa, oli kuuma päivä. Kylläpä virkisti Tom Collins aperitiivina, pitkässä lasissa täynnä jäätä, kun käytiin syömässä.
 
S Marketeista saa ukrainalaista olutta nimeltä Obolon.
Oikein hyvä ja raikas 5 % lager. Ostin kannatus-perusteella, mutta käytössä huomasin että voihan tätä ostaa myös nauttimis-perusteisesti 👍
.
 
Onko tuota ukrainalaista olusta vehnänä markkinoilla?
Itäblokeistab on Puolat, Tsekit on täynnä hyviä vehnäpirtelöitä.
 
Tämän tyylinen toiminta voi olla sitä parhaiten auttavaa ukrainalaiset perusteollisuuden osalta.


Olen kyllä erittäin pahoillani henkilökohtaisella tasolla etten kykene auttamaan asiassa.
Ehkä Sale voi kantaa kortensa kekoon uuden brändin osalta.
 
Onko tuota ukrainalaista olusta vehnänä markkinoilla?
Ei puhtaana vehnäoluena.

Oluttyypit Obolon​

  1. Piwny kubek ("Beer Cup"), 4%. Kevyt, valmistettu tšekkiläisen reseptin mukaan.
  2. Alkuperäinen Shubin Light, 4%. Valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan huolellisesti valitusta luonnonmaltaasta, humalasta, ohrasta ja vedestä.
  3. Eteläinen, 4,1 %. Alueellinen. Kevyesti pastöroitu. Klassisella tekniikalla luotu.
  4. Zibert Light, 4,4 %. Se sisältää arteesisen kaivon vettä, korkealaatuista mallasta ja aromaattista humalaa Saksasta.
  5. Zibert Bavaria, 5 %. Se on luotu klassisen reseptin mukaan modernisoiduilla saksalaisilla laitteilla. Siinä on ylellistä meripihkan väriä ja mallas-humalan luonnetta koostumuksessa valitun humalan ja mallasin ansiosta.
  6. Carling, 4 %. Premium brittiläinen lager. Siinä on rikas ja samalla huomaamaton maku. Tuoksu paljastaa maissin sävyjä, eikä lievä katkeruus säily pitkään aikaan. Se ilmestyi Ukrainassa yhteistyön ansiosta Molson Coorsin kanssa.
  7. Zlata Praha, 5 %. Maultaan vaalea, hallitseva mallas, jota tasapainottaa humalan katkeruus. Valmistettu klassisen tšekkiläisen reseptin mukaan.
  8. Zlata Praha Cerne, 4,3 %. Tummapohjainen käyminen. Makuun vaikuttaa eniten ohramallas, joka on alustavasti hyvin paahdettu. Kurssilla on myös kevyttä ja karamellia. Tuloksena on, että tuoksussa yhdistyvät tyypilliset hedelmäiset nuotit ja luumujen vivahteet. Vaikka se on portteri, se on helppo ja miellyttävä juoda. Tiheys ja lujuus ovat alhaiset.
  9. Hike Premium, 4,8%. Edustaa täydellisen tasapainon kevyitä maltaita, sekä vehnää että ohraa. Se ilmenee herkässä maussa, ja alkuperäisessä aromissa on tuskin havaittavissa olevaa katkeruutta.
  10. Hike Blanche, 4,8%. Sen maussa on herkkiä sitrushedelmiä, jossa on aavistus katkeraa humalaa, hienovaraista inkivääriä, hunajaa ja mausteita.
  11. Laskeutuminen, 8 %. Erittäin vahva vaalea olut, jossa on mallas-jyväistä luonnetta.
  12. Alkoholiton, 0 %. Premium-luokan juoma, joka on valmistettu valituista raaka-aineista. Tuotannon viimeisessä vaiheessa se suodatetaan kalvomenetelmällä, minkä vuoksi linnoitus poistetaan. Siinä on runsas tavallisen oluen maku.
  13. Zhigulevskoe, 4,2%. Kevyt pastöroimaton. Paksua ja aromaattista maltaista luonnetta ja sopivaa katkeruutta.
  14. Obolon Light, 4,5%. Kevyt maltaista makeutta ja humalan katkeruutta.
  15. Hardmix Citrus, 4%. Sisältyy kategoriaan "kova juoma". Tuoksu paljastaa sitruunan, greipin ja limen sävyt.
  16. Hardmix sitruuna + inkivääri, 4,6%. Siinä on aito sitruunan ja mausteisen inkivääri maku.
  17. BeerMix Sitruuna, 2%. Hedelmäinen sitruunasiirapin kera. Mehukas ja makea leivän vivahduksilla. Se ja seuraavat kolme tyyppiä kuuluvat samaan BeerMix-sarjaan, joka on suunnattu nuorille.
  18. Kirsikka, 2,5 %. Siinä on herkkä tuoksu ja aito maku miellyttävällä happamuudella.
  19. Vadelma, 2%. Intensiivinen maku, jossa on hienovarainen vivahdus viiniä. Herkät vadelmat harmonisoituvat täydellisesti humalan katkeruuden kanssa.
  20. Granaattiomena, 2%. Koostumuksen makea siirappi luo kirkkaan, kesää muistuttavan maun.
 
Ei puhtaana vehnäoluena.

Oluttyypit Obolon​

  1. Piwny kubek ("Beer Cup"), 4%. Kevyt, valmistettu tšekkiläisen reseptin mukaan.
  2. Alkuperäinen Shubin Light, 4%. Valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan huolellisesti valitusta luonnonmaltaasta, humalasta, ohrasta ja vedestä.
  3. Eteläinen, 4,1 %. Alueellinen. Kevyesti pastöroitu. Klassisella tekniikalla luotu.
  4. Zibert Light, 4,4 %. Se sisältää arteesisen kaivon vettä, korkealaatuista mallasta ja aromaattista humalaa Saksasta.
  5. Zibert Bavaria, 5 %. Se on luotu klassisen reseptin mukaan modernisoiduilla saksalaisilla laitteilla. Siinä on ylellistä meripihkan väriä ja mallas-humalan luonnetta koostumuksessa valitun humalan ja mallasin ansiosta.
  6. Carling, 4 %. Premium brittiläinen lager. Siinä on rikas ja samalla huomaamaton maku. Tuoksu paljastaa maissin sävyjä, eikä lievä katkeruus säily pitkään aikaan. Se ilmestyi Ukrainassa yhteistyön ansiosta Molson Coorsin kanssa.
  7. Zlata Praha, 5 %. Maultaan vaalea, hallitseva mallas, jota tasapainottaa humalan katkeruus. Valmistettu klassisen tšekkiläisen reseptin mukaan.
  8. Zlata Praha Cerne, 4,3 %. Tummapohjainen käyminen. Makuun vaikuttaa eniten ohramallas, joka on alustavasti hyvin paahdettu. Kurssilla on myös kevyttä ja karamellia. Tuloksena on, että tuoksussa yhdistyvät tyypilliset hedelmäiset nuotit ja luumujen vivahteet. Vaikka se on portteri, se on helppo ja miellyttävä juoda. Tiheys ja lujuus ovat alhaiset.
  9. Hike Premium, 4,8%. Edustaa täydellisen tasapainon kevyitä maltaita, sekä vehnää että ohraa. Se ilmenee herkässä maussa, ja alkuperäisessä aromissa on tuskin havaittavissa olevaa katkeruutta.
  10. Hike Blanche, 4,8%. Sen maussa on herkkiä sitrushedelmiä, jossa on aavistus katkeraa humalaa, hienovaraista inkivääriä, hunajaa ja mausteita.
  11. Laskeutuminen, 8 %. Erittäin vahva vaalea olut, jossa on mallas-jyväistä luonnetta.
  12. Alkoholiton, 0 %. Premium-luokan juoma, joka on valmistettu valituista raaka-aineista. Tuotannon viimeisessä vaiheessa se suodatetaan kalvomenetelmällä, minkä vuoksi linnoitus poistetaan. Siinä on runsas tavallisen oluen maku.
  13. Zhigulevskoe, 4,2%. Kevyt pastöroimaton. Paksua ja aromaattista maltaista luonnetta ja sopivaa katkeruutta.
  14. Obolon Light, 4,5%. Kevyt maltaista makeutta ja humalan katkeruutta.
  15. Hardmix Citrus, 4%. Sisältyy kategoriaan "kova juoma". Tuoksu paljastaa sitruunan, greipin ja limen sävyt.
  16. Hardmix sitruuna + inkivääri, 4,6%. Siinä on aito sitruunan ja mausteisen inkivääri maku.
  17. BeerMix Sitruuna, 2%. Hedelmäinen sitruunasiirapin kera. Mehukas ja makea leivän vivahduksilla. Se ja seuraavat kolme tyyppiä kuuluvat samaan BeerMix-sarjaan, joka on suunnattu nuorille.
  18. Kirsikka, 2,5 %. Siinä on herkkä tuoksu ja aito maku miellyttävällä happamuudella.
  19. Vadelma, 2%. Intensiivinen maku, jossa on hienovarainen vivahdus viiniä. Herkät vadelmat harmonisoituvat täydellisesti humalan katkeruuden kanssa.
  20. Granaattiomena, 2%. Koostumuksen makea siirappi luo kirkkaan, kesää muistuttavan maun.
Tarvitsee laittaa korvan taakse, mites löytyykö Ukrainasta wiskyn tuotantoa yms herkkua tai jotain likööreitä syksyn juhlapäiviin.
Vodkat ei kelpaa.
 
Kaveri lahjoitti sotahistoriallisella reissulla kaksi tölkkiä United Gypsies Breweryn Hard day's night Czech style pils -olutta. Ihan jees tuttavuus. Alkoholipitoista nestettä, joten jo lähtökohtaisesti tykkään, mutta tämä on oikein suunmukaista. Täyteläisempi ja vahvempi maku kuin jossain bulkkilagerissa, mutta ei liian omalaatuinen.

hardis-scaled.jpg
 
Tänään tein katsauksen muutamiin nato-maiden oluisiin.

Ensiksi yhdysvaltalainen Budweiser:
Olin joskus Kanarialla ja ainoa olut mitä hotellissamme myytiin on oli Budweiser. Tämä on mitä helpointa juotavaa hiekkarannalla. Ja nykyisen nato-prosessin aikana se maistuu entistä paremmalta.

Virolainen Saku:
Arvostan Viron panoksia Ukrainan auttamiseksi niin paljon että tämä maistuu hyvältä.

Lopuksi Tsekkiläinen Pilsner Urquell: Tämä on se aito oikea alkuperäinen pilsner.

Voi sanoa että pohjois-atlantin olutliitossa tehdään maailman parhaat oluet.
 
Back
Top