Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei vaan alkuperäinen sima eli mjöd (josta englantilainen sana mead juontaa juurensa), kuten viikingit sen tekivät. Vettä, hunajaa ja antoivat käydä.Tämä on kuitenkin makea jälkiruokaviini, jos pitää joku määritelmä antaa .
Toki, mutta jos haluaa antaa siitä kuvauksen, joka on ymmärrettävä, niin makea jälkiruokaviini on just kohdallaan.Ei vaan alkuperäinen sima eli mjöd (josta englantilainen sana mead juontaa juurensa), kuten viikingit sen tekivät. Vettä, hunajaa ja antoivat käydä.
Rupeaako pelkkä hunaja käymään itsessään, vai tarviiko hiivaa lisäksi? Riittääkö hunajan oma sokeri "oikeisiin" prosentteihin vai tarvitsisiko lisättyäkin sokeria?Ei vaan alkuperäinen sima eli mjöd (josta englantilainen sana mead juontaa juurensa), kuten viikingit sen tekivät. Vettä, hunajaa ja antoivat käydä.
Kiitoksia hyvästä ideasta. Täytyypi ruveta tekemään hieman testejä jahka on paremmin aikaa perehtyä aiheeseen(keväämmällä siis). Vesilukkokin puuttuu, kun jäi aikoinaan edelliselle naapurille "lainaan".Veikkaan että hiivaa pitää lisätä. Sen sijaan hunajan oma sokeri pitäisi riittää, tosin riippuu suhteista. Esim ruokalusikka hunajaa ja 5 litraa vettä, tuskin riittää hunajan oma sokeri.
Hunajassa on villejä hiivoja itsessään.Rupeaako pelkkä hunaja käymään itsessään, vai tarviiko hiivaa lisäksi? Riittääkö hunajan oma sokeri "oikeisiin" prosentteihin vai tarvitsisiko lisättyäkin sokeria?
Tekis mieli koittaa tehdä ämpärillinen hunajasimaa, niin sillä kyselen jos vain tietoa löytyy. Kuulostaa meinaan ihan omaan suuhun sopivalta.
Näin minäkin sitä vähän tuumailin, kun onhan siinä sitä mehiläisen sylkeä mukana. Onhan sitä käymisrektiota syljellä käynnistelty maailman sivu.Hunajassa on villejä hiivoja itsessään.