Laatujuomatopiikki

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vehamala
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kunnioitan myös Gripeniä. Jakt Attack Spaning. En tule unohtamaan sinua koskaan!

Terveisin,

Jakt Beer


gripen bottle.jpg
 
Täällä jatketaan naatiskelua Pubin jälkeen (välissä ollut toki Kotipizza), ja HX-päätöksen kunniaksi on mennyt six-pack Lapin Kullan nelosta ja nyt meneillään A Le Cogin Lonkeron six-packin tyhjääminen. Yöunien jälkeen herätään Buranan tarpeessa.
 
Kyrö ruisviski onkin ihan hyvää.
Aluksi hieman vierastin kun olin tottunut talisker savuiseen viskiin.
Kyrössä ei ole savuisuutta. Mutta hyvä savuton maku.
 
Pistetääs jääkaappiin lämpenemään...

ywpg8dh3.jpg

Eipä tästä voi paljon pahaa sanoa. Ainoa vika oikeastaan, että tykötarpeet eivät ole täysin kotimaisia.
 
Argentiinalaista Cabernet-Sauvignon + Malbec - punkkua tänään entrecoten, valkosipuliperunan, sienikastikkeen ja paistettujen vihannesten kera.
 
Kaksi hyvää juomaa joista en ole aiemmin kirjoittanut:

NEIPA. New England IPA.
En ole ennen maistanut mutta onpa hyvää. Jopa IPA olutta parempaa. Testissä Lahden erikois NEIPA.

Hardy V.S.O.P. -konjakki.
Saatavilla kätevästi 50cl muovipullossa. Parempaa kuin moni saman hintaluokan kilpailija.
 
Alko on laittanut tällaisen oluthyllyyn. Tämä on kuitenkin makea jälkiruokaviini, jos pitää joku määritelmä antaa .

 
Ei vaan alkuperäinen sima eli mjöd (josta englantilainen sana mead juontaa juurensa), kuten viikingit sen tekivät. Vettä, hunajaa ja antoivat käydä.
Toki, mutta jos haluaa antaa siitä kuvauksen, joka on ymmärrettävä, niin makea jälkiruokaviini on just kohdallaan.
 
Ei vaan alkuperäinen sima eli mjöd (josta englantilainen sana mead juontaa juurensa), kuten viikingit sen tekivät. Vettä, hunajaa ja antoivat käydä.
Rupeaako pelkkä hunaja käymään itsessään, vai tarviiko hiivaa lisäksi? Riittääkö hunajan oma sokeri "oikeisiin" prosentteihin vai tarvitsisiko lisättyäkin sokeria?
Tekis mieli koittaa tehdä ämpärillinen hunajasimaa, niin sillä kyselen jos vain tietoa löytyy. Kuulostaa meinaan ihan omaan suuhun sopivalta.
 
Veikkaan että hiivaa pitää lisätä. Sen sijaan hunajan oma sokeri pitäisi riittää, tosin riippuu suhteista. Esim ruokalusikka hunajaa ja 5 litraa vettä, tuskin riittää hunajan oma sokeri.

PS.

Tuossa sanotaan että 150g hunaja/1 litra vettä tekee n. 4%:sen juoman.
 
Veikkaan että hiivaa pitää lisätä. Sen sijaan hunajan oma sokeri pitäisi riittää, tosin riippuu suhteista. Esim ruokalusikka hunajaa ja 5 litraa vettä, tuskin riittää hunajan oma sokeri.
Kiitoksia hyvästä ideasta. Täytyypi ruveta tekemään hieman testejä jahka on paremmin aikaa perehtyä aiheeseen(keväämmällä siis). Vesilukkokin puuttuu, kun jäi aikoinaan edelliselle naapurille "lainaan".
 
Rupeaako pelkkä hunaja käymään itsessään, vai tarviiko hiivaa lisäksi? Riittääkö hunajan oma sokeri "oikeisiin" prosentteihin vai tarvitsisiko lisättyäkin sokeria?
Tekis mieli koittaa tehdä ämpärillinen hunajasimaa, niin sillä kyselen jos vain tietoa löytyy. Kuulostaa meinaan ihan omaan suuhun sopivalta.
Hunajassa on villejä hiivoja itsessään.
 
Ei liene suuri synti, jos rankan työviikon jälkeen vetää ihan vain A.Le Coq -keppanaa? Ihan vain että vähän saa resettiä kuuppaan. Maistuu.
 
Back
Top