Panssarikansia oli vain risteilijän kokoluokan aluksissa. Hävittäjät ja fregatit ovat olleet yleensä panssaroimattomia pl. ehkä tykkitornien sirpalesuojat. 1900-luvun alkuvuosina hävittäjän rungolevyn paksuus saattoi olla vain 1/8 tuumaa eli reilut 3mm. Nykyäänkin ollaan reilusti alle tuuman vahvuuksissa.
Tykkirynnäkkö ei välttämättä ole silti hyvä idea. Jos nyt otetaan esimerkkialus punalippuisesta Itämeren laivastosta, niin vaikka vanha kunnon Nanutshka, eli itämaan kielellä projekti 1234 ohjusalus. Näitä kylmän sodan peruspaatteja on edelleen Itämerellä muutama kappale käytössä:
Ilmatorjuntaseistus koostuu 4K33-ohjusjärjestelmästä (20 ohjusta), eli SA-8 Geckon alusversio. Ohjuksen kantama on noin 15km, se on tutkaohjattu ja varajärjestelmänä löytyy myös optinen tähtäin. Tämän lisäksi löytyy CIWS-aseena 30mm 6-putkinen gatling-tykki AK-630. Tämä on edistyneempi versio meidän Tuima-luokan veneillä käytetystä 30mm kaksoistykistä. Sekin on tutkaohjattu, sitä voidaan käyttää täysin automatisoituna ja lisäksi myös optisella tähtäimellä, jota ilmeisesti pääasiassa käytetään pintamaaleihin. Vihdoin viimein aluksen päätykki, 76mm AK-176 on myös tutkaohjattu käyttäen samaa MR-123 'Bass Tilt' tulenjohtojärjestelmää kuin AK-630.
Eli kyllä tykkirynnäkkö vähän hasardilta kuulostaa. Joku Rafale ehkä voisi häiritä tulenjohtotutkat jumiin (ei välttämättä helpoin homma koska aluksessa on kaksi eri tulenjohtotutkaa jotka käyttävät eri taajuuksia). Niiden lisäksi kuitenkin kaikilla it-järjestelmillä on optinen maalinosoitus Jos kohta sillä osumistodennäköisyys ei ole kovin häävi niin kovemmin se kuitenkin ampuu lentokonetta kuin kone ampuu laivaa. Häirinnän lisäksi toinen vaihtoehto olisi lentää hyvin matalalla koska näiden 70-lukulaisten tutkien kyky ampua seaskimmereitä ei ole häävi, mutta silloin omakin tulitus muuttuu hankalaksi. Ellei alusta pystytä yllättämään alhaisessa valmiustilassa niin näinkin vanhanaikaisen laivan it on kyllä hävittäjäkoneelle vakava vaara. Parempi ampua kaukaa jollain ohjuksella.
Nipotan hieman mahdollisten ihmetysten välttämiseksi.
Jos joku näitä @fulcrum ansiokkaasti listaamia välineitä liitetystä kuvasta etsii niin sehän ei onnistu koska siinä on vanhempi versio 1234 ( Nanuchka 1 ) jossa tykkivarustuksesta puuttuu 30-millinen ja 76-millisen tilalla on kaksiputkinen 57mm tykki. Tutkaohjauksella sekin totta kai. Kaikki Venäjän aktiiviyksiköt ovat uudempaa alatyyppiä 12341 ( Nanuchka 3 )
Nanuchka-class corvette - Wikipedia
en.m.wikipedia.org