Laivue 2020

Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat joskus vuosituhannen vaihteessa hhteistyösopparin jonka piti tuottaa mm torpedomiina. Tuo homma jäi piippuun.
 
Sanokaapa toimisiko sellainen, että 20" merikonttiin sijoitetaan puolen tusinaa TP47:aa sekä akkuja & tarvittavia sensoreita ja koholla pintaan nouseva kommunikaatio poiju. Mahdollisen kuuman vaiheen alkaessa tuollaisia kontteja pudotellaan Itämeren pohjaan ja kun ryssien sukellusveneet havaitaan joko kontin omilla sensoreilla tai ulkoisilla sensoreilla, joista tieto tuodaan poijun kautta sanomana niin hyvin nopeasti olisi pudoteltu valvonta sekä tuhoamisvälineet pelipaikoille. Ryssien pinta-aluksethan eivät ole mikään ongelma, mutta suvet pitää jahdata myös.

Toki toimii muillakin matalilla merillä ja laivaväylillä. Akkujen kapasiteetti muutaman kuukauden valvontaa vastaavasti. Normaalista merikontista poiketen tuossa olisi reikiä niin, että uppoaa nopeasti ja oikeassa kulmassa.
Teknisesti tekemätön paikka (mm. kontin asento, merenapohjan muotojen muodostamat esteet ja katveet, sähkönsaanti jne jne jne). Ja jos joku jonkinlaisen onnistuisi tekemään, liian helppo poistaa pelista. Tietoliikenneyhteys olisi käytännössä pakko tehdä kiinteällä kuidulla. Lisäksi ei tosiaankaan voi jättää merenpohjaan vain makaamaan huippusalaisia ja todella kalliita laitteita... (joku muuten kävisi takuulla sen systeemin sieltä hakemassa parempaan talteen...)
 
Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat joskus vuosituhannen vaihteessa hhteistyösopparin jonka piti tuottaa mm torpedomiina. Tuo homma jäi piippuun.

Tämä oli se TMS-(tutkimus-) hanke. Suomalaisen uravalvontajärjestelmän piti tuottaa em kokonaisuuden sensoriosuus. Lopputuloksena hankkeesta oli noin 13000 sivua dokumentaatiota. Valitettavasti Ruotsi lopetti hankkeen samalla, kun luopuivat mm Umkhonton asentamisesta Visby-Ikalle.
 
Tilavaraus on toiselle!
Juuri näin. Jos se täytetään on aluksen maksimilataus 64 kpl ESSM Block-2 -ohjusta. Taisteluosasto, jossa on kaksi Pohjanmaata ja kaksi Haminaa, ampuu yhteensä tuossa tapauksessa 128 ESSM -ohjusta (ilman optiota 64), 16 Umkhonto-ohjusta, 24 Gabriel-5 -pintatorjuntaohjusta, 2:lla 57 mm ja kahdella 40 mm tykillä, käyttää harhamaaliheittimiä, häirintälähettimiä jne jne jne....

Mutta varmaan edelleen vaan vastustajan kaikki ohjukset tulee läpi ja osuu, eikä yksikään suomalaisten ampuma ammus osu mihinkään... saattue Rottedamiin on tuomittu tuhoon jo ennalta! :)
 
Videolla näkyy 3D-mallista riippuen kaksi tai neljä siiloa, aiemmin on näkynyt yhdestä kahteen. Taitaa olla tietoista vaikuttamista nämä eroavaisuudet.
 
Jännä juttu, että voimakkaimmasta koskaan Suomessa valmistetusta sota-aluksesta on joillakin aina vain negatiivista sanottavaa.

Minäpä sanon siihen jotain: ne eivät ymmärrä näistä asioista enempää kuin sika satelliitista.
Jos kaikki muut tunkee samankokosiin, pienempiin ja isompiin aluksiin 20-35mm tykkiä takakannelle. Niin mikä on se Suomen Erityisolosuhde, että meillä sitä ei tarvita?
Muuten paatissa ole mitään vikaa. Paitsi kunnes päästään lastentautiosastolle 😁
 
Back
Top