Laivue 2020

Viitannet tähän kohtaan?

"ITO20-järjestelmän ydin on ESSM-ohjus (Evolved Sea Sparrow). ESSM-ohjus on ensisijaisesti kehitetty aluksia vastaan toimivien ohjusten ja ilma-alusten torjumiseen. ESSM-ohjus kykenee torjumaan yliääninopeudella lentäviä kohteita. Ohjus hakeutuu maalinsa puoliaktiivisen hakupäänsä avulla"

Kyllä
 
Mikäli tulee tällä hetkellä tuotannossa olevaa mallia, niin toivottavasti lisätilaukset ovat Block II sitten kun niiden aika tulee. Mutta hyvä tuo nykyinenkin tuotantomalli on. 50+km ja mach 4+, länsinaapurilla on kuitenkin Stealth aluksissaan tykki.
 
Mites se menikään keskustelu muutama sivu sitten? Saadaan joku 3-4kpl sergeillä aseistettuja tuhnuja :D Kerrassaan hieno uutinen.

Torpedot ja ESSM tuo meille ihan uudenlaista twistiä merelle.

Pidetään vaan se etupyörä maassa. Korvetteja ei ole vielä tilattu. Nämä saatetaan vielä asentaa Harmajan luotsiasemalle :D

Aseistus alkaa tosiaan olla kasassa. Eiköhän jotain paattejakin vielä jostain saada.
 
Hyvä uutinen, mutta eikös tämä ollut aika odotettu valinta?

Tuohon Ylen juttuun liittyen.

Pohjanmaa-luokan korvetteihin asennetaan Mk. 41 -laukaisinyksikkö, jossa on kahdeksan pystysuoraa laukaisusiiloa, kertoo tiedotuspäällikkö Eemeli Peltonen puolustusministeriöstä. Jokainen alus pystyy siis laukaisemaan kerralla tai nopeasti peräjälkeen kahdeksan ilmatorjuntaohjusta.

Voinemme olettaa, että kahdeksan siilon Mk.41 on siis tulossa. Mutta tuo jälkiosa on varmaan toimittajan tekemä virhe. Koska ESSM pointtihan on nimenomaan se, että niitä mahtuu 4 kpl / siilo.

Ja jos nyt hankitaan joku erä ESSM, niin eiköhän tulevaisuudessa hankita sitten ESSM Blk 2 aktiivisella hakupäällä myöskin.
 
Pohjanmaa-luokan korvetteihin asennetaan Mk. 41 -laukaisinyksikkö, jossa on kahdeksan pystysuoraa laukaisusiiloa
Kuhunkin siiloon ladataan ESSM-ohjuksia neljän ohjuksen "pakkauksessa". Jokainen alus voisi siis kantaa 32 ohjusta, jotka se pystyy laukaisemaan nopeasti peräjälkeen.
 
Pohjanmaa-luokan korvetteihin asennetaan Mk. 41 -laukaisinyksikkö, jossa on kahdeksan pystysuoraa laukaisusiiloa
Kuhunkin siiloon ladataan ESSM-ohjuksia neljän ohjuksen "pakkauksessa". Jokainen alus voisi siis kantaa 32 ohjusta, jotka se pystyy laukaisemaan nopeasti peräjälkeen.

No niin. Laitoin YLE:lle huomautuksen virheestä. Korjasivatkin sen sitten näemmä varsin nopeasti.
 
Jossain kohtaa epäiltiin jopa tuleeko VLS siiloja siltikään, ainakin merivoimat sijoittaa kuvassaan ESSM ohjukset VLS siilostojen tyypilliselle paikalle, eikä box launcher (mk29) tyylisesti ylemmäs tai taakse.
Edit. Korjaan, puolustusministeriön julkaisu

Edit 2. "Jo hankitut suorituskyvyt" Pohjanmaahan, ja siinä on tosiaan Torped 47 luukku kyljessä.

Mk29 olisi todellakin ollut yllätys
 
No ei ihan mutta melkein. "Nälkäkurki", "kehitysmaakorvetti"... "Pari Umkhontoa ja kontti-NEMO". "Saadaan ehkä kaksi oikeaa korvettia. Rakennetaan mieluummin miinalauttoja koko rahalla".
Älä nyt vielä innostu. Olihan tuulikin jo vesillä ennenkuin huomattiin aluksen puutteet.

Hyvin on vielä aikaa kohdata todellisuus.
 
Back
Top