Lakkautettavat varuskunnat selviämässä

Jarppi

Kersantti
Peiper kirjoitti:
Helppo opposiosta vastustella, olisivat menneet hallitukseen niin voisivat vaikuttaa. PS pitäisi olla PH = PaskaHousut.
Helppo jättää menemättä hallitukseen, joka haluaa Suomen luopuvan jalkaväkimiinoista, takaavan valtion vuosibudjetin edestä ulkomaisia velkoja, haluavan minimoida puolustusbudjetin jne.
Vastaavasti niiden puolueiden on helppo mennä hallitukseen, jotka haluavat yllälistattuja asioita.
 

koponen

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 2.0
http://www.defmin.fi/?9_m=4878&s=8

Tiedotteet
08.02.2012 09:30
Puolustusvoimauudistuksen toteutus käynnistyy

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (UTVA) ovat käsitelleet kokouksessaan 8. helmikuuta puolustusvoimauudistusta puolustusvoimain komentajan ratkaisumallin pohjalta. Puolustusvoimauudistusta ryhdytään nyt toteuttamaan puolustusministeriön ohjauksessa.

Vuoden 2015 alkuun mennessä toteutettavan puolustusvoimauudistuksen perustavoite on varmistaa, että puolustusvoimilla on edellytykset täyttää tehtävänsä ja ylläpitää Suomen sotilaallinen puolustuskyky 2020-luvulle. Uudistuksen lähtökohtina ovat puolustusvoimien nykyisten tehtävien jatkuminen, yleisen asevelvollisuuden toimivuuden varmistaminen sekä puolustuksen kehittäminen alueellisen puolustuksen pohjalta. Puolustusmenoista kolmannes käytetään materiaalisen valmiuden ylläpitoon ja suorituskyvyn kehittämiseen, kolmannes henkilöstöön ja kolmannes toimintaan ja tilakustannuksiin.

Ratkaisumallin mukaan sodanajan vahvuutta pienennetään ja henkilöstön määrää supistetaan merkittävästi. Organisaatiorakenne muutetaan kolmiportaiseksi lakkauttamalla sotilasläänit. Joukko-osastoja, laitoksia ja toimipaikkoja lakkautetaan ja yhdistetään. Tarpeettomista ja vähemmän tärkeistä alueista ja kiinteistöistä luovutaan.

Yleinen asevelvollisuus säilyy Suomen puolustusratkaisun perustana. Sitä kehitetään mm. Siilasmaan raportin suositusten pohjalta. Koko maata puolustetaan myös jatkossa.

Puolustusministeriö antaa puolustusvoimille uudistusta koskevan ohjauskirjeen helmikuussa 2012. Säädösvalmistelu toteutetaan niin, että uudistukseen liittyvät lakiesitykset voidaan antaa eduskunnalle syysistuntokaudella 2012. Osa puolustusvoimien hallintorakenteen muutoksista toteutetaan vuoden 2013 loppuun mennessä ja pääosa vuoden 2014 loppuun mennessä. Puolustusvoimien uusi organisaatio ja toimintatapa otetaan käyttöön vuoden 2015 alussa.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Vääntö on ollut hurjaa ja miehet paikataan ennenkuin astuvat julkisuuteen...Kataisella oli jo valmiiksi tikkivekki kulmassa.
 
Ei kun ne kerää rohkeutta, "Tarpeettomista ja vähemmän tärkeistä alueista ja kiinteistöistä luovutaan." Hankala ilmoittaa, että Helsinki itsenäistyy :D
 

Second

Eversti
Voi jumalauta että meinasi taas vähän tätiä kirsoa, TV1:llä upseeriliiton (?) ukko paukuttaa aika synkkää tarinaa maanpuolustuksen tulevaisuudesta nykymenolla ja toimittajia oikeasti kiinnostaa vain se että mitkä lafkat pistetään pimeäksi ja mitkä ei... Ei *tana (=saatana) että mun taas kirsoo.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Kiinteistöistä luovutaan (silti vuokra juoksee kun valtio siirtää rahaa taskusta toiseen) ja uusia rakennuksia pykäillään säilytettäviin varuskuntiin. Mitenkäs se tarina siitä hölmöläisten peitonpidennyksestä menikään..?
 

adam7

Ylipäällikkö
Ylen videofeedi pätkii ainakin mulla...
 

Museo

Eversti
Kotkan rannikkopataljoona lopetetaan 2013. Merivoimien tutkimuslaitos Espoossan lakkautetaan 2013. Pohjois-Karjalan prikaati lakkautetaan 2013. Hämeen rykmentti lakkautetaan 2014. Keuruun pioneerirykmentti lakkautetaan 2015 mennessä.

Ilmavoimien Hornetit keskitetään Rissalaan ja Rovaniemelle. Karjalan ja Lapin lennostot säilyvät. Lentosotakoulu Kauhavalla ja ilmavoimien tekninen koulu Jämsässä lakkautetaan 2015 mennessä.
 
Taivas varrjele mikä aikataulu!

Ihan mielenkiintoisia yhdistämisiä myös luvassa..
 

EK

Kenraali
Tvälups kirjoitti:
Puolustusvoimien raju säästöesitys: Kuusi joukko-osastoa lakkautettava
IL Tiistai 7.2.2012 klo 18.35

---

Puolustusvoimien sodan ajan vahvuudeksi esitetään 230 000 sotilasta, nykyisen 350 000 sotilaan tilalle.

---
Se mikä minua jv-aselajin edustajana mietityttää on, että minkä verran näistä 230.000 miehestä sitten on käytettävissä varsinaisissa maataistelutehtävissä?

Ilmavoimat ja merivoimat rohmuavat tuosta osan. Miten paljon lopuista häviää huoltoon, vahti/vartio-porukoihin yms. tehtäviin? Paljonko niitä taistelijoita siellä taistelukentällä sitten loppupelissä lienee?

Jos se teoreettinen reservi olisi vaikka sen 500.000 (tai 350.000), niin LKP-vaiheessahan se ratkaistaan, paljonko porukkaa kutsutaan mukaan. Lisäksi tuosta porukasta on vara panna melkoisen monta ukkoa huoltoon, vartioon tai vaikkapa tuulimyllyn lämmitykseen. Siis niihin tehtäviin, mihin se m-62 maastopuku ja kiinalainen rynkky riittävät, mutta mihin kuitenkin pv:n alainen reserviläinen tarvitaan.

Mutta passaahan se nojatuolikenraalin näitä mietiskellä. Kaipa ne viisaammat tietää.
 
Ohjus-tiedustelija kirjoitti:
Ohjus-tiedustelija kirjoitti:
Varuskuntien lakkautuslista on pysynyt tähän asti visusti piilossa. Säästökohteiden on arvioitu kohdistuvan viiteentoista varuskuntaan, joista yksi olisi mahdollisesti Niinisalon varuskunta.
Viimeisen vuorokauden veikkaus järeimpien toimenpiteiden kohdentumisesta maavoimien isompiin kokonaisuuksiin esityksessä = kokonaan kiinni tai toiminta minimiin.

Ainakin: Pohjois-Karjala, Niinisalo, Keuruu, Riihimäki, Lahti.
And it`s touchdown!

Pohjois-Karjala = lakkautetaan
Niinisalo = muuttaa Säkylään
Keuruu = lakkautetaan
Riihimäki = muuttaa Parolaan
Lahti = lakkautetaan

Ei lähtenyt Parola ei... Kuten moneen kertaan jo totesin koulutus keskitetään isompiin yksiköihin ja karsinta painottuu j-os:hin joiden koulutus velvoite lakkaa/supistuu eniten uusien SA-joukkojen myötä. Ja siirrettävien yksiköiden osalta Puheloisen kalvossakin mainittiin siirrettävyyden helppous!
 

Museo

Eversti
Museo kirjoitti:
Kotkan rannikkopataljoona lopetetaan 2013. Merivoimien tutkimuslaitos Espoossan lakkautetaan 2013. Pohjois-Karjalan prikaati lakkautetaan 2013. Hämeen rykmentti lakkautetaan 2014. Keuruun pioneerirykmentti lakkautetaan 2015 mennessä.

Ilmavoimien Hornetit keskitetään Rissalaan ja Rovaniemelle. Karjalan ja Lapin lennostot säilyvät. Lentosotakoulu Kauhavalla ja ilmavoimien tekninen koulu Jämsässä lakkautetaan 2015 mennessä.
Lisäksi Lapin Ilmatorjuntarykmentti yhdistetään Jääkäriprikaatiin, Reserviupseerikoulu Maasotakouluun, Viestirykmentti Panssariprikaatiin ja Tykistöprikaati Porin Prikaatiin.
 
Ei alkuunkaan paha etiäinen ollut tuo..

Saapahan nähdä, väheneekö ne ylemmät sotilasarvot nyt, kuten on toivottu.. ainakin SLE:t häviää.. siirtynevätkö a-toimistoiksi vain?
Kouluttajia lisää per joukkue kuulostaa hyvältä..
 

jmtapio

Korpraali
Jos KotRP lakkautetaan ja jos se lakkauttaminen tarkoittaa oikeaa lakkauttamista eikä vain paperilla pelaamista niin tarkoittaakos se sitten linnakekoulutuksen päättymistä?
 

Hejsan

Alokas
BAN
Muutetaanko sitten meritiedustelu koulustus Upinniemeen ?
 

adam7

Ylipäällikkö
Kääriäisen ulostulo kävi selväksi. Oli ilmeisesti saanut ennakkotietoa. Halusi pari kuukautta lisäaikaa kepulointiin. Viime kierroksellahan tuo häneltä onnistui.
 

Sande

Alokas
Sopivan hektiseen paikkaan ensimmäinen viesti foorumille, terve vain kaikille!

Areenan lähetys käytti vähemmän yllättäen suurimman osan ajasta puskurointiin joten kokonaiskuva jäi hyvinkin vajavaiseksi. Mielenkiinnolla odotan mitä joukko-osastojen yhdistäminen käytännössä tarkoittaa esikuntien keskittämisten lisäksi esimerkiksi tulevassa Niinisalon ja Säkylän yhdistämisessä, eli kuinka suuri osa esimerkiksi Niinisalon koulutuksesta siirretään Säkylään. Ja sama koskien tietenkin muitakin yhdistämisiä. Jo pelkästään esikuntien yhdistämisellä saavutetaan varmasti merkittäviä säästöjä. Kokonaisuuteena aika odotusten mukainen listaushan tuo oli, liian monimutkaiseksi kasvaneen johtamisjärjestelmän yksinkertaistaminen on varmasti pidemmässä juoksussa hyvä asia. Toki tulevat irtisanomiset harmittavat, siihenhän ei ilmeisesti vielä saatu selvyyttä kuinka suuri osa irtisanottavista on sotilaita ja kuinka suuri osa siviilejä?
 
Top