Rauhantekijä
Greatest Leader
Poliittinen keskustelu. Ei mulle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Komppaan Minutemania. Ammattiliitoista löytyy yhtä lailla tekijöitä, osaajia ja puhujia. Tai niitä tuoreita ja mätiä omenoita. Vaikka jäsen olenkin niin ei minulla ole puoluekirjaa - ei minkään väristä. Työpaikkatasolla löytyy kyllä niitä tekijöitä ja osaajia, puhujat sitten tulevat jostain keskusbyroosta. Jaksan silti ihmetellä miten näille puhujille maksetaan tuollaisia 15 k€ suuruusluokkaa olevia kuukausipalkkoja vaikka näyttöjä ei kovin paljoa olisikaan. Tosin pieniähän nekin ovat vaikkapa Postin johdon liksoihin verrattuna jostain Vorttumeista puhumattakaan.
@winsu lle kiitokset. Muutosturvan kaltaiset asiat ovat toisinaan sisältä katsoen ihan eri asennossa kuin ulkopuoliselle.
Pekkasetkin nousevat useasti esiin. Jos joku ei tiennyt niin niillä tasataan pidempää päivää tekevien säännöllinen työaika muiden alojen tasolle. Eli ne joilla ei ole pekkasia tekevät lyhyempää päivää kuin ne joilla on. Ihan joka päivä. Kyseessä ei siis ainakaan periaatteessa ole mikään ylimääräinen vapaapäivä.
Niin - teoriassa. Käytännössä taas moni tekee 42-45 viikkotuntia pelkästään konttorilla vaikka sopimuksessa lukee esim. 37,5. Eikä saa mitään pekkasia, korvauksia tai lisiä peruspalkan päälle. Työt on tehtävä, deadlinet alitettava ja matkapäivät ja kotona tehtävä duuni siihen kaupan päälle. Harmaiksi ylitöiksikin näitä kutsutaan mutta... ammatinvalintakysymys tai koulutuksen suomia etuja, whatever.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3463492-posti-peraantyi-rikkurien-kaytosta-lakon-aikana
Eli Posti ei uhkailustaan huolimatta käytä rikkureita lakon murtoon, hyvä alku.
"Palkkaan vain vuoratyövoimaa ja käytän alihankintaa”
http://saijahakonen.puheenvuoro.uus...n-vain-vuoratyovoimaa-ja-kaytan-alihankintaa”
Juttelen paljon pk-sektorin yrittäjien kanssa. Kirjoituksen otsikko on asia, jota kuulen melkein päivittäin: ”Tarpeita on lisätyövoimalle, mutta en minä uskalla ketään omille listoille palkata, otan vuokratyövoimaa ja ostan alihankintana.” Eilen viimeksi eräs yrittäjä kertoi, että aikoo ulkoistaa kaikki työntekijänsä vuokratyöfirmalle. Toinen sanoi, että kevääksi on tulossa isoja tilauksia ja tarvitaan reilusti lisää väkeä töihin. Valinta on vuokratyövoimaa virolaisen yrityksen kautta ja uusia alihankkijoita. Nämä ovat todellisia tilanteita ja näitä tulee enenevässä määrin eteen. Pk-yritykset eivät uskalla palkata, ne ulkoistavat riskin muualle.
Jos tämä on se suunta, mihin halutaan mennä, sopii se meille pk-yrittäjille ihan loistavasti. Jos valtion mielestä on parempi, että työpaikat syntyvät suoraan yrityksiin, on aika muuttaa asioita. En voi toki puhua kaikkien pk-yrittäjien suulla, mutta kerron tässä asioita, joita itse kohtaan lähes päivittäin.
Miksi palkkausinto sitten on laskenut? Mitä pienempi yritys, sen suurempi riski on palkata työntekijä. Jos rekrytointi menee pieleen, on työntekijää mahdoton irtisanoa ilman kohtuuttomia kustannuksia. Ja huom. ay; me pk-yrittäjät emme todellakaan irtisano huviksemme. Myös sairaslomakustannukset pelottavat monia; jos työntekijä sairastuu pitkäksi aikaa, on taloudelliset velvoitteet niin suuret, että pieni firma saattaa siihen pahimmassa tapauksessa kaatua. Nämä ovat esimerkkejä siitä, miksi riski ja kustannus palkkaamisessa on sen verran iso pienelle yritykselle, että on turvallisempaa ostaa palvelu toiselta yrittäjältä tai ottaa vuokratyöntekijä. Ja ennen kuin joku aloittaa huutamisen siitä, mitä riistäjiä me yrittäjät olemme, haluan kertoa, että kyse ei ole riistämisestä vaan oman yrityksen ja talouden turvaamisesta.
Sanon nyt myös ääneen sen, mitä moni ei uskalla; Kyllä tämä työntekijäliittojen lakkoilu ja toisten mukana tukilakkoilu on karannut monen yrittäjän mielestä käsistä ja vähentää palkkausintoa selvästi. Monet yrittäjät näkevät, että ay:llä on pelottavan suuri valta ja että tämä ei ole nykypäivää. Monista asioista olisi parempi sopia paikallisesti yrityksissä, pk-yrittäjä ei halua arkea hankaloittamaan liittoja ja lakonuhkaa. Ja tämä on fakta eikä kyse ole pahuudesta vaan siitä, että yrittäjä haluaa selvitä yrityksenpyörittämisen arjesta niin, että töitä on myös jatkossa ja viivan allekin jää jotakin.
Ennen kuin haukutte minut (jälleen) ”paskikaiseksi”, ”kusipää porvariksi” ja käytte polttamassa postilaatikkoni ja heittämässä polttopulloja pihaani (kyllä, näin on tapahtunut sen jälkeen kun viimeksi otin kantaa palkkaamisen riskeihin), niin miettikää oikeasti mitä kirjoitin. Tämä tapahtuu jo. Meuhkaamisen sijaan kannattaa miettiä, mitä voimme tehdä, jotta työpaikkoja syntysi yrityksiin jatkos
----------------------------------------------------------------------------
Amen. Ammattiyhdistysjäärät sahaavat omaa oksaansa. Työ on hyödyke jota ostetaan ja myydään ja sen hinta määritellään ostajan ja myyjän välisissä neuvotteluissa markkinatilanteen mukaan. Työn hintaa ei saa määrittää joku karriääridemari joka rahoittaa loismaisen elämäntapansa kuppaamalla pienipalkkaisia duunareita ja pienyrittäjiä. Joku alle kahdella tonnnilla kuukaudessa kituuttavien naisten "edunvalvojana" neljännesmiljoonan vuosituloilla häärännyt Antti Rinne on irvokkuudessaan jo parodiahorisontin tuolla puolen.
Puheet Suomen runsaasta lakkoilusta ovat sitä itseään.
Meillä oli viime vuonna 143 lakkoa, Ruotsissa viisi ja Norjassa kymmenen.
Aika paljon täällä kyllä tunnutaan lakoilevan.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448520197757.html