Lemmenjoen "kertausharjoitukset", viinaa, vittuilua ja rikossyytteitä

Kent Uranium

Luutnantti
Aika lailla samat mietteet.
Jep. Kynnys alkaa tehtailla rikosilmoituksia siitä, että joku sanoi pahasti on tavallisilla ressuilla aika korkea verattuna tähän "erikoisjoukko-osastoon"?.
Eikä kyllä niissä harjoituksissa, jossa olen ollut läsnä, moinen ei ole ollut edes lähellä.
Kerran on tarjolla ollut yhdestä kahteen saunaolutta per ukko. Ei aiheuttanut säröä harmoniaan.

Selkeästi liikaa viinaa ja itsensä isoiksi pomoiksi tuntevia keskittynyt samaan paikkaan?

Fiksuinta olisi jatkossa poistaa kuvioista ne viinat, esim. sitä yhtä tai kahta saunakaljaa lukuunottamatta.
 

proileri

Majuri
Ensimäinen kunnollisen kaltainen selventävä juttu mediassa. Sen voi lukea tästä.

Kun VIP-vieraita kuljetetaan, konetta käytetään jopa harjoitusmaalina. :cool:

Kyse on pelkästään yhteistoimintasuhteista, kuten tiesimmekin. Mukana on myös sellaisia reserviläisiä, joita tarvitaan jatkoharjoituksissa. Se on jonkinlainen combo.

Yhteisen asian vuoksi varmaan ihan hyvä juttu. Kyllä se viinapiru on tuossa se todellinen ongelma, ihan nro 1.
Joo, en näe tätä mökkireissua täysin huonona mallina verkostoitumisen suhteen. Oletan että noissa on alkupäivästä virallistakin ohjelmaa, ja tuommoinen samassa tilassa oleminen vuorokauden verran synnyttää pakostakin keskusteluita asioista, varsinkin jos vähän voitelee kurkkua siinä ohella. Kännisen everstin öykkäröintikin lie simuloi hyvin kriisitilannestressiä. Luulen myös että ilmavoimat on tuon aika hyvin sovittanut normilentoihin, koska muuten siitä nousisi isompi haloo.

Suurin negatiivinen juttu minkä tässä näen, sopimattoman käytöksen lisäksi, on että koska tilaisuus on yhteistoimintatapahtuma niin kaikille pitäisi siitä jäädä positiivinen mieli, jotta hyödyt saadaan jotenkin realisoitua. Sekalaisesta arvovierasjoukosta löytyy monenlaisia pässejä sarvia kolistelemaan, mutta tapahtuman vetäjällä on se kovin vastuu pitää linja asiallisena ja sovitella jos sovittelemista on. Ei myöskään anna PV:stä kauhean hyvää kuvaa, jos ylemmät upseerit huutavat haistavittua arvovieraille parin naukun jälkeen. Yhteistoiminnan kannalta siis menty metsään ja kovaa.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ja kun tuo on enemmän edustustilaisuus eikä mikään normaali kertausharjoitus niin ei luulisi olevan mitään syytä johtajalla menettää hermonsa.
 

Hapsu

Alikersantti
Mie veikkaan että, perisuomalaisessa, baikalin lanseeraamassa jätkäporukassa, se rähisevä tampurimajuri olis kylmänviileesti kannettu pihalle vähän jäähtymään, ja sitten kun on parempi mieli, jatkettu täysilukuisena illanviettoa. Aamulla pikkukohmelossa naureskeltu asia unholaan.
Olen ittekin kerran tilanteeseen joutunut, missä piti rivityöntekijän ominaisuudessa kantaa pikkuisen vastaan hangoitellut tehtaanjohtaja hakeman pihalta käytöstapoja, se sovittiin seuraavana aamuna kättelyn ja anteeksipyyntöjen kera, eikä kellekään jääny paha mieli, päinvastoin, ukon arvostus suoraselkäisenä miehenä nousi työntekijöiden silmissä. Mies/nainen tekee, ja vastaa teoistaan, lausahdus sopii minun mielestä meidän kaikkien muistaa.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mie veikkaan että, perisuomalaisessa, baikalin lanseeraamassa jätkäporukassa, se rähisevä tampurimajuri olis kylmänviileesti kannettu pihalle vähän jäähtymään, ja sitten kun on parempi mieli, jatkettu täysilukuisena illanviettoa. Aamulla pikkukohmelossa naureskeltu asia unholaan.
Epäilemättä. Ja jätkäporukassa ei yhdenkään everstin tarvi menettää hermojaan.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Kysymyshän on osittain siitä, että nykyisin eri puolushaarat pyrkivät ajamaan omia etujaan järjestelmässä.

Luonnollisesti myös ilmavoimille on tärkeää, että se pääsee verkostoitumaan oikeiden ihmisten kanssa. Verkostoitumisen apukeinona voidaan ihan hyvin käyttää alkoholia, saunomista sekä vaikka poikain kuskaamista vähän räyhäkkäämmillä menopeleillä. Verkostoitumisen lisäksi pyritään antamaan puolushaarasta hyvä ja moderni kuva.

Termillä yhteistoimintaharjoitus voi pyyhkiä lähinnä persettä. PR:ää ja verkostoitumista siellä on tehty.

Mitä taas tulee alkoholiin, niin kannattaa muistaa, että viinan juominen ei muuta kenenkään persoonallisuutta. Alkoholin keskeinen ominaisuus on sen estoja poistava vaikutus. Selkeässä normaalissa mielentilassa ihmisen käyttäytymistä halitsee kaikenlaiset estot. Alkoholin nauttiminen poistaa näitä estoja. Alkoholi ei siis tee kenestäkään väkivaltaista, raiskaajaa, kusipäätä tai edes lumppua. Tuntemattomien ihmisten kanssa ryypiskely on oiva tapa katsoa mistä puusta kyseiset henkilöt on veistetty.

Itse olen ryypiskellyt itselleni mm. yhden työpaikan. Kyseinen tehtävä oli sellainen, että niistä ei netissä ilmoitella. Oikeastaan ainoa tapa saada kyseinen työ oli tuntea oikeat ihmiset. Pienen selvittelyn jälkeen tiesin kenen takana homma on. Lyöttäydyin kyseisen kaverin seuraan baarissa ja vietin illan, yön ja seuraavan aamun iloisessa seurueessa. Eli voi sen työhaastattelun noinkin hoitaa. Heräilin sitten myöhään iltapäivällä ja olo oli aika kauhea. 25 ravintola annosta vaatii veronsa, vaikka olisi vähän parempikin viinansieto.

Työ oli luonteeltaan sellainen, että siinä tarvittiin pelisilmää ja sosiaalisia taitoja. Työnantaja varmasti oli vain tyytyväinen, että joku antoi heti kisällinäytteet sekä osaamisestaan että persoonallisuudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Creidiki

Kenraali
Lahjoittaja
Mikähän on tämän shown loppulasku PV:n suhdetoiminnalle? Kahdelta upseerilta ura poikki ja komentajan toimiston lattialle on kannettu semmoinen paskakassi että siinä saa hetken tuuletella ennenkuin haju haihtuu.

En yhtään ihmettele jos tulevissa "yhteistoimintaharjoituksissa" tarjoilu on kaksi kaatoa ja niin paljon vettä kuin jaksaa juoda.
 
https://yle.fi/uutiset/3-10593599

Puolustusvoimat tuomitsee lennoston komentajan käytöksen Lemmenjoella: Jos epäiltyjä virheitä havaitaan, niihin puututaan

Puolustusvoimat toivoo, että asia käsitellään riittävän nopeasti.

Puolustusvoimat tuomitsee Lemmenjoella epäillyn lennoston komentajan epäasiallisen käytöksen.

Puolustuvoimat painottaa tiedotteessaan, että kaikkien nyt esillä olevien tapausten oikeusprosessit ovat edelleen kesken ja ketään ei ole lainvoimaisesti tuomittu. Se kuitenkin toivoo, että asia käsitellään riittävän nopeasti.

Puolustusvoimat vetoaa lainsäädäntöön, joka rajoittaa rikosasioista tiedottamista ja siitä syystä puolustusvoimat ei viranomaisena voi kommentoida tapahtumien ja esitutkintojen yksityiskohtia.

– Puolustusvoimien lähtökohtana on, että jos epäiltyjä virheitä tai rikkomuksia havaitaan, niihin myös puututaan. Epäillyn rikkeen tullessa tietoon aloitetaan esiselvitysprosessi, jonka tavoitteena on selvittää, ylittyykö esitutkintakynnys. Kaikkiin epäiltyihin virheisiin tai rikkomuksiin suhtaudutaan vakavasti, puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Sen mukaan vuositasolla puolustusvoimissa tutkitaan noin 70–90 henkilökuntaan liittyvää sotilasrikosepäilyä. Rikoksista epäiltyjä sotilaita on ollut kaikista henkilöstöryhmistä.

– Viime aikoina uutisoidut tapaukset osoittavat, että laki on kaikille sama, sotilasarvosta riippumatta, puolustusvoimat toteaa.
 

Kent Uranium

Luutnantti
Ja kun tuo on enemmän edustustilaisuus eikä mikään normaali kertausharjoitus niin ei luulisi olevan mitään syytä johtajalla menettää hermonsa.
Totta. Tilanne, jossa sotilasjohtaja ei pikkupäissään (Siis isännän ei pidä edustustilaisuudessa päästää itseään "hallitsemattomaan" känniin milloinkaan.) ei kykene pitämään hermojaan kurissa kännisten vieraiden kanssa ei lisää uskottavuutta, kuinka hermot kestäisivät kovassa paikassa.

Mutta kyllä aika "posliinivarpaat" (lainaan termiä) on osalla vieraistakin ollut, kun ovat loukkaantuneet mm. "uhkauksesta", että heitä ei kutsuta uudestaan? Firma kutsuu kenet kutsuu. Eivät sitä vieraat päätä. Sen sai Timo T.A. Mikkonenkin tuta, kun tuppautui omin lupineen firman tilaisuuteen, kun oli jo poistettu iän vuoksi reservistä.

On tainnut olla aika myrsky savolaisessa ankkalammessa Lemmenjoella? Liikaa isoksi johtajaksi itsensä tuntevia samassa tilassa? Ja hermonsa helposti menettävä esiupseeri?

Tuosta saisi näytelmän tai vanhantyylisen televisioteatteridraaman sen vanhan sota-ajan sissien sodanjälkeisen saunailta-draaman hengessä?

Firmalle vaan ikävä juttu, kun tälläistä joudutaan lapioimaan julkisuudessa. Eli käteen meni.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Liikaa isoksi johtajaksi itsensä tuntevia samassa tilassa? Ja hermonsa helposti menettävä esiupseeri?
Tällaisen kuvan saa.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Totta. Tilanne, jossa sotilasjohtaja ei pikkupäissään (Siis isännän ei pidä edustustilaisuudessa päästää itseään "hallitsemattomaan" känniin milloinkaan.) ei kykene pitämään hermojaan kurissa kännisten vieraiden kanssa ei lisää uskottavuutta, kuinka hermot kestäisivät kovassa paikassa.
Tuo on se kaikkein tärkein sääntö. Itsekin on tullut aina toisinaan särpittyä Spritea kun vieraat ovat kumonneet kaksin käsin hinihonikkia. Kyllä isäntä on se joka pitää paketin kasassa ja hoitaa sen viimeisenkin toilailijan ehjin nahoin kotiin.
 

arix

Eversti
Eikös se kuitenkin ole parempi että tuolla tavalla hermonsa menettävä kaveri poistetaan vahvuudesta, johan tuollaiseen iskee vastapuolen hunaja/vodka ansa kympillä kiinni...
 

ajs178

Kenraali
Tapauksen aikajanaa jäin miettimään. Tapaus sattui syksyllä 2017 ja kerran vuodessa on tavattu majalle samalla porukalla mennä. Onko missään kerrottu, mikä oli syksyn 2018 retken kohtalo? Mentiinkö majalle normaalisti ja jos kyllä, niin millä kokoonpanolla? Onko mahdollista, että eversti toteutti uhkauksensa jättää joitakin osallistujia kutsumatta vuoden 2018 retkeen ja tästä loukkaantuneena joku totesi, että jos minä en enää pääse, niin ei pääse kukaan muukaan?
 

Lurker

Majuri
Tapauksen aikajanaa jäin miettimään. Tapaus sattui syksyllä 2017 ja kerran vuodessa on tavattu majalle samalla porukalla mennä. Onko missään kerrottu, mikä oli syksyn 2018 retken kohtalo? Mentiinkö majalle normaalisti ja jos kyllä, niin millä kokoonpanolla? Onko mahdollista, että eversti toteutti uhkauksensa jättää joitakin osallistujia kutsumatta vuoden 2018 retkeen ja tästä loukkaantuneena joku totesi, että jos minä en enää pääse, niin ei pääse kukaan muukaan?
Eversti vaihtui 1.3.2018.
 

Kent Uranium

Luutnantti
Tapauksen aikajanaa jäin miettimään. Tapaus sattui syksyllä 2017 ja kerran vuodessa on tavattu majalle samalla porukalla mennä. Onko missään kerrottu, mikä oli syksyn 2018 retken kohtalo? Mentiinkö majalle normaalisti ja jos kyllä, niin millä kokoonpanolla? Onko mahdollista, että eversti toteutti uhkauksensa jättää joitakin osallistujia kutsumatta vuoden 2018 retkeen ja tästä loukkaantuneena joku totesi, että jos minä en enää pääse, niin ei pääse kukaan muukaan?

Eikös ne vaihtaneet KarLennoston komentajaa jo alkuvuodesta 2018?
Joku muu siellä on porukkaa juottanut Lemmenjoella? Tiedä mikä sitten on ollut kokoonpano?
 

Viljami

Luutnantti
Kuten tässä on jo aiemminkin todettu, niin kyseisellä reissulla on ilmeisestikin ollut mukana sekä itsensä huonosti hallitseva ammattisotilas että myöskin niitä omasta arvostaan liian tietoisia siviiliyhteiskunnan vaikuttajia. Miettiä kyllä voisi ihan tosissaan myös tuollaisten tilaisuuksien tarpeellisuutta ainakaan tuolla tavoin järjestettynä. Nimittäin itseäni kyllä hieman närästää tieto siitä että esim. niinkin merkittävä henkilö kuin Nurmeksen kaupunginjohtaja on tarvinnut roudata Lemmenjoelle tämän tilaisuuden takia tilanteessa jossa kaikesta mahdollisesta pyritään säästämään. Ymmärrän toki sen, että Nurmes on sijaintinsa takia olennainen alue näissä kuvioissa, mutta eiköhän ne keskustelut olisi voinut hoitaa jossain muuallakin.
 

Viljami

Luutnantti
Uhkaavasti näyttää siltä että tämän kaltaiset "perinne" tapaamiset tulevat muuttumaan totaalisesti, varsinkin kun kaikki tämän ajan mielensäpahoittajat alkavat ruotimaan tapausta.
Kieltämättä tässä on taas se vaara, että muutaman henkilön takia evätään hauska tilaisuus sitten muiltakin. Ei mulla ainakaan ollut tuossa edellä tarkoitus minään mielensäpahoittajana esiintyä sinänsä. Hieman vaan ihmettelin valtion laitoksen järjestämää melko suureellista tilaisuutta ja jossain määrin sen vieraslistaa. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että viime aikoina on Suomessa menty näitten edustustilaisuuksien kanssa vähän turhankin niuholle linjalle, vaikka alkoholin kanssa läträämisen väheneminen onkin sinänsä hyvä asia. Onneksi kai opiskelijabileissä on vielä nykyäänkin hyvä meininki..
 
Top