Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
The current Military Program Law (LPM) for the period 2024 to 2030 provides for the procurement of at least 13 new long-range artillery systems, i.e. up to 500 kilometers, by 2030; 13 more systems are to be added before 2035.
The Russian war of aggression against Ukraine shows how important artillery systems are in high-intensity conflicts.
The defense company MBDA France S.A.S. based in Le Plessis-Robinson near Paris and the technology group Safran based in Paris are said to have already proposed a ground-based version of the A2SM (Armament Air-Sol Modulaire) guided bomb. The tank manufacturer KNDS France/Nexter and the military vehicle manufacturer Arquus, based in Versailles, have reportedly already announced that they want to jointly develop a competing product to MBDA/Safran.
Persaukisella maalla varaa hankkia mutta Suomella ei ollut aikana jolloin Nokia vielä keräsi valtiollekin rahaa ovista ja ikkunoista.Hyvä uutinen!
Latvia ostaa ATACMS-ohjuksia | Verkkouutiset
Latvia ostaa ATACMS-ohjuksia | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Ei se nyt ihan noin mennyt. Meillä päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun, perusteluita ei ole taidettu suuremmin avata. Olisiko se ollu määrä korvaa laadun, tyyppinen pohdinta. Toisaalta JASSM hankinta vaikutti ratkaisuun.Persaukisella maalla varaa hankkia mutta Suomella ei ollut aikana jolloin Nokia vielä keräsi valtiollekin rahaa ovista ja ikkunoista.
Kyllä jo tuolloin oli vahva epäily sen suhteen, että hinta ratkaisi.Ei se nyt ihan noin mennyt. Meillä päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun, perusteluita ei ole taidettu suuremmin avata. Olisiko se ollu määrä korvaa laadun, tyyppinen pohdinta. Toisaalta JASSM hankinta vaikutti ratkaisuun.
Suomalaisena pitäisin persaukisista suuni kiinni. Finanssikriisin jälkeen Latvian BKT on melkein tuplaantunut ja meillä se on pysynyt enallaan. Baltit ajaa taloudessa meistä ohi todella nopeasti, jos meno ei täällä radikaalisti muutu.
Tästä voi perehtyä asiaan: https://www.globalis.fi/Tilastot/bkt-per-asukas?country=273
ATACMS T2KU oli meilläkin suunnitelmissa, eikä siitä turhaan pyydetty ostolupaa aikanaan. Oli se hinta jo tiedossa, mutta suomessa tyydyttiin lukuisampana ja kustannustehokkaampana vaihtoehtona GMLRS:n. ATACMS on itsessään jo neljättä vuosikymmenettä elävä tuote, jota on kyllä päivitetty ajoittain. T2KU oli viimeisin päivitys unitary-kärjellä ja pystysuoralla iskukulmalla, jota oli moodattu vanhasta ohjustyypistä.Persaukisella maalla varaa hankkia mutta Suomella ei ollut aikana jolloin Nokia vielä keräsi valtiollekin rahaa ovista ja ikkunoista.
Kelpaisivat varmaan meillekin, sellaiset 24 kpl niiden 152mm tykkien tilalle.Siinä on verrokkiketjua.
Ainahan hinta ratkaisee. Jos hyöty ei vastaa kustannuksia niin välinettä ei hankinta. Ja se on erinomainen asia.Kyllä jo tuolloin oli vahva epäily sen suhteen, että hinta ratkaisi.
Mitä jos ostetaan kuitenkin raketteja joita meillä ei ole mieluummin kuin lisää raketinheittimiä joita meillä jo on ihan kohtuullisesti.Kelpaisivat varmaan meillekin, sellaiset 24 kpl niiden 152mm tykkien tilalle.
En mie muuten noita hankkisi, mutta kun nuo ovat nopea liikkeisimpiä maanteillä, M270 MLRS tienopeus on noin 60km ja tuon Homar-K on 80km kyllä etelä-suomesa nuo olisivat hyviä. Ja uskon että raketteja saadaan kyllä helpommin kuin noita ampumalaitteita.Mitä jos ostetaan kuitenkin raketteja joita meillä ei ole mieluummin kuin lisää raketinheittimiä joita meillä jo on ihan kohtuullisesti.
Veikkaisin päinvastoin. Raketit kortilla mutta lavetteja helpommin saatavilla.En mie muuten noita hankkisi, mutta kun nuo ovat nopea liikkeisimpiä maanteillä, M270 MLRS tienopeus on noin 60km ja tuon Homar-K on 80km kyllä etelä-suomesa nuo olisivat hyviä. Ja uskon että raketteja saadaan kyllä helpommin kuin noita ampumalaitteita.