Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

MAAK tänään

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja vezuri, 29.03.2015.

 1. Old Boy

  Old Boy Majuri

  Liittynyt:
  31.03.2014
  Viestejä:
  1,421
  Tykkäykset:
  1,858
  Pisteet:
  156
  Vanhassa joukkotuotantoa edeltäneessä järjestelmässä, jota veli @JR49 elävästi kuvasi, oli paljon hyvää mutta myös nykyään jo unohtuneita huonoja puolia. Uuteen joukkotuotantoon ei menty parantamaan joukkokoheesiota, vaan siksi, ettei vanhalla jär-
  jestelmällä enää kertakaikkiaan voitu jatkaa. Tämä johtui ensiksi demografisista syistä eli siksi, että maaseudulta muutti nuori koulutettu väki järkenään pois. Joukot siis koottiin silloin alueittain. Nämä alueet olivat paljon nykyisiä maakuntia pienempiä; Hesa
  oli omansa, Uusimaa jaettu Itäisen ja Läntiseen, samoin Pirkanmaa jne. Sijoittaja löysi tyhjentyvältä maaseudulta yleensä vielä jv-joukon täyteen, kun sijoituskelpoisuuden yläikä oli 45 v, mutta haroi hiuksiaan aselajijoukkoja koottaessa. Yritäpä löytää ty-
  kistön säämiehiä tai viestiupseereita jostain Pohjois-Karjalasta. Sa-joukkojen ikärakenne oli periferioissa myös vääristynyt joka näkyi nelikymppisten muodostaessa ison osan esim jostain kertaavasta kt-patterista.

  Toinen tärkeä peruste oli se, ettei joukoilla ollut mitään velvoitteita siitä, millaisia joukkoja siviiliin kotiutui. Kun resurssit oli niukat silloinkin syntyi kiusaus ns komennusmiesjärjestelmän suoranaiseen väärinkäyttöön. Yhdellä ja toisella esikunnassa ja lai-
  tolsessa työskentelevällä pikkupäälliköllä oli apulaisena varusmies vastaamassa puhelimeen ja hoitamaan ikävät rutiinityöt. Seuraus tietenkin oli, ettei miehistöjoukkueisiin enää riittänyt kuin kourallinen miehiä. Joukko-osasto ei siis tuottanut taistelijoita
  juuri lainkaan. Kopterikenraali Hägg-lundin muistelmissa on tästä pohdintoja, jos lähteitä kaipaa.

  Kultaako aika muistot, veli @baikal? Ite muistan myös tuolta ajalta kun lähes puolet miehistöstä jäi eri syista pois. Nämä eivät olleet niitä kovakuntoisia vaan osa kaljakippoloissa aikansa viettäneitä sen ajan työvoimareserviin kuuluneita. Ja kantahenkilö-
  kunnan, joka pahimmillaan häpäisi itsensä tuomalla tilauksesta lisää atarvikkeita harjoitukseen. Osaajia tietysti oli joukossa, joka koostui 30-40 vuotiasta. Viime vuosisadallahan tehtiin työt nykyistä enemmän käsin alalla kun alalla. Eikä nuoriso istunu va-
  paa-aikoina ruutuja tuijottaen. Sissikomppaniat on lopettetu aikoja sitten mutta jos nitä vielä olisi, lienee @baikal oikeassa.
   
  Honcho, Stagideus, Umkhonto ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,995
  Tykkäykset:
  11,003
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä avata tätäkin puolta.
  Kyllä mainitsemallakin porukalla oli kieltäytymisiä (tietysti kaupunkilaisia suurin osa:):rolleyes:). Mutta loppujen lopuksi, muutamaa kymmentä miestä täydellä vahvuudella lähtivät. Maaseudulla tuohon aikaan maataloustyöt haittasivat harrastusta, vaikka ajoitusta oli harrastettu.
  Se mikä minua noissa tarinoissa tosiaan huvittaa, on että ne muutamien luokkakaveriporukoiden harvat kieltäytyjät mainitaan nimeltä, vieläkin :)
   
  Ikarus ja baikal tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,334
  Tykkäykset:
  2,314
  Pisteet:
  1,286
  No minne muuallekaan he menisivät? Älkääkä unohtako vammautuneita erkkareita ja sormia menettänyttä raivaajaa. :D
  Tosin mielestäni mitään tyypillistä maakkilaista ei olekaan vaan porukassa on kaikenlaista hiihtäjää laidasta laitaan.
  Eikä MAAKK ole mikään Top Tier osasto (Vaikka sen oletetaan taistelevan niitä vastaan.) joten jos porukalla on SA-sijoitus ja riittävät harjoitus mahdollisuudet niin on ihan ymmärrettävää jos ei kiinnosta.

  Tosin tuossa olisi hyvätkin puolensa. Yleensä pahimpina ongelmina harmaassa vaiheessa ovat vihulaisten paikantaminen ja lakitekniset esteet.
  - Kännykkä Elson pojille saavat siitä ehkä jotain irti tai tulevista viesteistä.
  - Tarkka tieto vastustajan sijainnista tiettyyn kellonaikaan. Humint ja mahdollisesti valvontakameroiden perusteella voidaan lähteä jäljittämään näitä sekä ehkä koirille vainu. Jos saadaan selville auto mitä ovat käyttäneet niin voidaan löytää ukotkin.
  - Poliisille perustelu pidättämiselle, kotietsinnälle, sähkölaitteiden tarkastamiseen ja kirjeiden sekä muiden postilähetysten tarkastamiseen.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,706
  Tykkäykset:
  27,763
  Pisteet:
  1,286
  Minkälaisella alueella sinä vaikutit? :D Jos kyse on kaljaholisoituneista, ei taida sen romuporukan määrä olla vähentynyt vieläkään. Vähän lisää huumeita vain tullut tilalle. Mutta jäljelle jäävä osa oli kyllä osaavaa. Miksei ole vieläkin, vaikka enemmän ammatit ovat muuttuneet palveluihin ja konttoriin.
   
  Honcho ja baikal tykkäsivät tästä.
 6. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,617
  Tykkäykset:
  1,984
  Pisteet:
  1,286
  Maakuntien tyhjenemisen huomaa esim. harrastusjutuissa.

  Kun muistelee ei maanpuolustuksellisen harrastuksen toimintaa 90-luvulla, niin äkkiseltään saa mieleen noin 100-150 henkeä joiden ikä oli 25-40 vuotta. Ja monet olivat mukana vaikka missä. Ja Baikalin kuvailemalla tavalla kh-porukoissa kuin Kesäpäivilläkin oli tehtävät jaettu samalla tavalla.

  Tänään koko maakunnasta saa kasaan ehkä 20-30 saman ikäistä saman asian harrastajaa. Ja joista suurin osa on Kajaanissa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 7. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,617
  Tykkäykset:
  1,984
  Pisteet:
  1,286
  Meillä on lyhyet kädet ja syvät taskut
   
 8. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,531
  Tykkäykset:
  15,407
  Pisteet:
  1,286
  Parempi sekin kuin "liian pitkät sormet ja liian lyhyet jalat". :D
   
 9. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,617
  Tykkäykset:
  1,984
  Pisteet:
  1,286
  Kuulostaa uskonnolliselta juutalaisuudelta.

  Itse edustan budjetoinnin kautta esiintyvää juutalaisuutta.
   
  skärdis tykkäsi tästä.
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,624
  Pisteet:
  1,286
  Kun katsoo miten paljon rahaa palaa vaikkapa US and A:lla yhden "kikkeli ja kivääri" -varustetun, ampumataidoiltaan heikomman kuin meikäläinen kylmiltään 15 vuoden tauon jälkeen (minä sentään tiedän että ne rautajutskat siinä päällä on niinq tähtäimiä) kehitysmaasoturin kärventämiseen, niin voidaan todeta että ihmishenki on sotahommissa hiton paljon kalliimpaa tavaraa kuin entisaikoina, kun joku Zhukov saattoi ihan v-maisuuttaan roiskaista yhdessä huonosti suunnitellussa ja hutiloiden toteutetussa operaatiossa ~satatuhatta neuvostomusikkaa hautaan ilman että edes menetti ruokahaluaan, yöunista nyt puhumattakaan.

  Sama pätee hieman pienemmässä määrin myös itäiseen naapurimaahan. Kertakorvauksella esim. 500 eur per peloteltu heppu voitaneen masinoida trollilaumat liikenteeseen - Helleviigit, dosentit ja muut kyllä tekevät näille sellaiset copy/paste tekstit suomeksi että hieman huonommallakin härmänkielen taidolla pärjää. Jos harmaassa vaiheessa aktiivisiin henkilöihin kuten vaikkapa MAAKiin kuuluviin kohdistamalla saadaan vaikkapa joku murto-osa väestä pois tai epäröimään, niin ehkäpä sijoitukselle saadaan jo ihan kohtuullista tuottoa. Jos torjuntavoiton seuraava erä joskus lähtee, niin luulen että siinä tullaan käyttämään ihan jokainen kikka mikä kikkapussista löytyy - ne nimittäin myös tarvitaan kun voimasuhteita tarkastellaan, vaikka meillä on kansantautina Kylmän sodan -henkinen "eihän meillä mitään mahdollisuuksia ole, mutta tapellaan silti" -asenne.

  Eli ehkä itse kallistun siihen, että ainakaan liian suoraan ei kannata identiteettiään missään levitellä, vaikka se MAAKK-sijoitus ei miltään hävittäjälentäjän vakanssilta tuntuisikaan. Fakta lienee kuitenkin että jokainen sellaisessa hommassa oleva saa hipelöidä RK:n funktionaalisen kaunista runkoa jo ennen kuin useimmat sijoitetuista saavat edes mitään lappua, tai puhelinsoittoa, tai yhtään mitään. Ja kymmentätuhatta raatoa enemmän ennen kuin alkaa meikäläinenkin kelvata remmiin. MAAKKilaisia ja muita perustamisvaiheessa toimivia joukkoja on helpompi löytää ja kiusata kuin Hornet-pilotteja, kiusaamisen ja pelottelunhan voi vaikka "joukkoistaa" nykymalliin nettitoimeksiantona. PC-pelurit tietävät että veli venäläinen ei ole mikään käsi tietokoneen kanssa.

  En usko että mikään tästä on uutta tätä viestiä mahdollisesti lukeville pahantahtoisille henkilöille. Ennemmin koiralta kusi loppuu, kuin...
   
  Samses, Rauhantekijä, Stagideus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,624
  Pisteet:
  1,286
  Tekniikan kehittyessä on nähtävissä jo jostain antiikin ajoilta pikkuhiljaa etenevää erikoistumista ja liikkumaa "taitoihmisistä" "tietoihmisten" suuntaan. Tänä päivänä voidaan mennä avaruuteen (vaatii isoa tiimiä eri kapeiden alueiden superosaajia) mutta ei pystytä tekemään korkeasti koulutettujen tiedemiestenkään toimesta yhtä päteviä puisia heittokoneita kuin tehtiin joskus 1000-luvulla pesemättömien kenttäarmeijoiden toimesta, parhaimmillaan tietty jonkun laskutikkutason matikkaa taitavan piiritysteknikon toimesta.

  Usein törmää historiaa tuntemattomien ihmisten kanssa siihen, että halveksitaan menneiden aikojen ihmisiä koska nykypäivänä tiedetään paljon enemmän, ja elintaso on jotain aivan sanoinkuvaamatonta silloiseen verrattuna. Itse en osaa olla hämmästelemättä millaisista lähtökohdista jo tosi kauan sitten on tehty todella vaikuttavia asioita.

  Kyllähän tämä ilmiö on varmasti ollut kiihtymään päin 1900-luvulla, erityisesti loppupuolella kun kehitys on ollut niin huiman nopeaa.
   
  Pihatonttu ja Torni tykkäsivät tästä.
 12. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,617
  Tykkäykset:
  1,984
  Pisteet:
  1,286
  Kattelin tänään tuota PV:n sitoutumislappua.

  Liekkö muuttunut viime näkemän kyn kyseltiin että onko vapaaehtoinen KV-virka-apuun.
   
 13. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,890
  Tykkäykset:
  2,801
  Pisteet:
  316
  On se muuttunut. Sama kävi ittellä mielessä kun viimeeksi lapun sain. Ei sentään ollu epäselvästi kirjoitettu. ;)
   
 14. Mainos 15. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  378
  Tykkäykset:
  292
  Pisteet:
  36
  Mulla toi on lukenu kahdessa viimmeisessä lapussa.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 16. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,617
  Tykkäykset:
  1,984
  Pisteet:
  1,286
  No voihan tuohon laittaa ruksin kohtaan kyllä.

  Tuskin huoliivat tällasta kehäraakkia
   
 17. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Tässä hommassahan kävi sitten muuten lopulta siten, että Hallinto-oikeus kumosi tammikuun alussa tämän maakuntajoukoista erottamisen.
   
 18. Old Boy

  Old Boy Majuri

  Liittynyt:
  31.03.2014
  Viestejä:
  1,421
  Tykkäykset:
  1,858
  Pisteet:
  156
  Olipa kekseliäs ressu! Perusteet on helppo arvata: MaaKiin sijoittaminen on hallinnollinen päätös, jota ei saa muuttaa maakkilaisen vahingoksi ilman hänen suostumustaan. Asian selvittäminen on viranomaisen vastuulla eli epäsopivat mielipiteet olisi pitänyt
  Aluetoimiston selvittää ennalta.
   
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,111
  Pisteet:
  1,286
  :facepalm:
   
  Sarek1, Sardaukar ja ak.tied tykkäsivät tästä.
 20. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  634
  Tykkäykset:
  618
  Pisteet:
  76
  Missä jutussa siis? Sen puolivenäläisen kremlintrollin tapauksessa?
   
 21. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,624
  Pisteet:
  1,286
  Sama jäi kiinnostamaan, oliko siis tämä: https://www.facebook.com/gleb15

  Kun muuten selaa tuota 'herran' sivua alaspäin, niin hyvin ilmenee miksi miestä ei voi missään MAAKin näköisessäkään pitää.

  Hävittäjähankinta on turha, koska Venäjä on niin suuri ja mahtava, että me hävitään joka tapauksessa minuuteissa.

  Et sillee...

  Edit: No Simanovhan se hyvinkin näkyy olevan. Google asian löysi.

  Eli jos sielu sietää lukea tästä lähteestä, niin spoilerin alta löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 22. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Juu, nimenomaan siinä. Pahoittelen epätäsmällistä asian ilmaisua.
   

Jaa tämä sivu