Äänestys Maanpuolustus.net puoluegallup 2015-15.12.2017

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, niin mitä puoluetta äänestäisit?

  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 7 4.3%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 62 38.3%
  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 45 27.8%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 7 4.3%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 6 3.7%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 4 2.5%
  • Suomen ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 4 2.5%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 5 3.1%
  • Joku muu puolue

    Ääniä: 22 13.6%

  • Äänestäjiä yhteensä
    162
  • Äänestys suljettu .
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Voisi toki väittää, että hallitusvastuu pudottaa kokoomuksen kannatusta, mutta koska pääministeripuolueen (keskusta) kannatus pysyy keulilla, totuus on toinen.

Kokoomuksen kannatusta pudottaa Stubb.
 
Ei gallupeja kannata tuijottaa kesken kauden vaan tehdä politiikkaa. Se liikkuva äänestäjäporukka on niin suuri, että sen ehtii lupauksillaan höynäyttää hiukan ennen vaalejakin.


puoluekannatusarvio
 
Teuvo presidentiksi
30JOU2016Jätä kommentti https://juhoeerola.wordpress.com/2016/12/30/teuvo-presidentiksi/

Kirjoittanut juhoeerola Kategoria(t): Uncategorized

Perussuomalaisten gallupkannatus on nyt jo yli vuoden madellut noin kahdeksan ja kymmenen prosentin välillä. Lohdullista sinänsä, ettei se enää ole laskenut siitä, mihin se loppuvuodesta 2015 painui, mutta kuitenkin, tukemme kansalta on alempana kuin koskaan tällä vuosikymmenellä. En tässä kirjoituksessani nyt analysoi syitä jotka kannatuksen laskun ovat saaneet aikaan, sillä nehän kaikilla tuhansilla minullekin sähköpostia lähettäneillä entisillä äänestäjillä tuntuvat olleen jo pitkään tiedossa. Takkia on käännetty, terroristit ja raiskaajat on päästetty maahan, köyhät ajettu leipäjonoon ja työttömät pakotettu ilmaiseksi töihin. Moottoripyöräverokin on kuulemma vain ja ainoastaan perussuomalaisten syytä, eikä yhtään Kokoomuksen tai Keskustan vika. Keskitynkin nyt lähinnä ”kolmeen portaaseen”, jotka kunnialla selvittäessämme saatamme päästä erinomaisiin lukemiin hillotolpalla 2019, ja ihan peräti riippumatta siitä, onko edellä mainittuja, kannatuksen laskuun vaikuttaneita tekijöitä silloin vielä edes korjattu.

Puolueemme galluplukemat alkoivat laskea tarkalleen ottaen elokuussa 2015 Turussa pidetyn puoluekokouksen jälkeen. Puoluekokouksen henkilövahinkoihin liittyy yksi seikka, joka on vaikuttanut kannatuksemme laskuun, mutta jonka kaikki kommentaattorit ovat unohtaneet. Nimittäin se, että Sebastian Tynkkynen pudotti minut Perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan paikalta. Jos näin ei olisi tapahtunut, ei kannatuksemme olisi laskenut. (Ja tämä oli sitten sitä perussuomalaista huumoria, sarkasmia ja kaiken lisäksi vielä sekä kännissä että läpällä.)

Sen sijaan se ei ole huumoria, että ilmoittaudun tässä yhteydessä tavoittelemaan paikkaa puolueemme varapuheenjohtajistossa. On revanssin aika.

Kuten sanottua, syyt sikseen ja suunta siihen miten kelkka käännetään nousuun.

Ensimmäinen porras.

Ensimmäinen tilaisuus tilanteen korjaamiseksi ovat kunnallisvaalit huhtikuussa 2017. Sinne tulee jo kiire, mutta tilanne ei ole toivoton. Edellisissä kunnallisvaaleissa kannatusprosenttimme oli valtakunnallisesti 12,3 ja tähän meillä on edelleen ihan hyvät mahdollisuudet. Edes lähelle tuota oleva kannatus ensi keväänä antaisi positiivisen signaalin. Tekemisen meininki palaisi kentälle.

Kunnallisvaaleissa pitää huomio kääntää paikallisiin asioihin. Liian monessa kunnassa vuoden 2012 kunnallisvaaleissa valitut perussuomalaiset valtuutetut ovat sortuneet keskinäiseen riitelyyn. Tämä on ollut katastrofaalista ja tämä ei saa toistua. Kaoottisesta riitelystä huolimatta puolueen linja on pitänyt hämmästyttävän hyvin. Pieniä kyläkouluja on puolustettu, ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia vastustettu. Tämä pitää tuoda esille, kun kunnallisvaalitaistelu alkaa. Perussuomalaiset valtuutetut ovat pitäneet linjansa (paitsi ne petturit, jotka ovat vaihtaneet leiriä).

Kunnallisvaalien tuloksen pystyy melko tarkkaan laskemaan kertomalla ehdokasmäärän taikaluvulla 45. Sen verran keskimääräinen kunnallisvaaliehdokas yleensä nimittäin Suomessa ääniä saa. Kunnallisvaaleissa äänestetään serkkua, siskon tytärtä, työkaveria ja urheiluseuran puuhamiestä, sekä kuoroveljeä. Näin tehdään, vaikka tämä kaveri niin sanotusti edustaisikin ”väärää puoluetta”. Tästä syystä ehdokkaita pitää olla paljon, mielellään täysi lista, eli puolitoistakertaa valittavien ehdokkaitten määrä.

Kunnallisvaaliehdokkaitten on syytä olla hyviä, mutta tästä huolimatta määrä voi korvata laadun, kunhan listalla on myös niin sanotusti ihan täysipäistäkin sakkia. Jos ette usko, niin katsokaa Vasemmistoliiton vaalitulosta eräästä nimeltä mainitsemattomasta kaakkois-suomalaisesta satamakaupungista ihan miltä tahansa vuodelta. Niillä on aina kymmenkunta mielenterveyspotilasta tai juoppoa siellä listalla, jotka eivät kukaan koskaan saa juuri kymmentä ääntä enempää. Koska puolueen saamat äänet lasketaan aina yhteen, nostavat ne häntäpään houkat sitten kuitenkin aina muutaman fiksummankin vassarin valtuustoon.

Kolmas porras (kerron sen toisen sitten lopuksi)

Koska maakuntavaalien vaikutuksista puolueiden kannatukselle ei vielä voi olla mitään tietoa, keskityn suoraan vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Presidentinvaalit kiinnostavat suomalaisia kaikista vaaleista eniten. Tämä on hämmästyttävää, koska sillä kuka kulloinkin toimii maamme presidenttinä, ei tänä päivänä ole tavallisen kansalaisen elämään mitään todellista vaikutusta. Vähiten äänestetään kaikkein tärkeimmissä vaaleissa, eli eurovaaleissa. Puolueille presidentinvaalit ovat kuitenkin merkittävä foorumi kirkastaa linjaa ja nostaa kannatusta, sekä olla esillä.

Puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti jo keväällä, että ei aio enää kolmatta kertaa osallistua presidentinvaaleihin. Yhtään varteenotettavaa ehdokasta ei ole ilmaantunut tilalle ja tiedän kyllä miksi. Jokaisen, paitsi kahden, perussuomalaisen presidenttiehdokkaan tulos niissä kekkereissä olisi ihan yhtä pöö kuin Paavo Lipposella vuonna 2012. Ei kukaan halua lähteä nolaamaan itseään niin rankkaan ja repivään kisaan, jonka joka tapauksessa voittaa Sauli Niinistö.

On kuitenkin kaksi perussuomalaista poliitikkoa, joiden mahdollisuudet pärjätä presidentinvaaleissa olisivat puolueen nykyistä yleiskannatusta paremmat. Toisen säästän muihin tehtäviin, mutta toinen on Teuvo Hakkarainen.

Olen pari kertaa ollut Teuvon mukana kansalaistapaamisissa torilla. Teuvo on ilmiö ja Teuvo on sensaatio, jonka potentiaalia ei puolueessamme ole osattu valjastaa. Teuvo Hakkaraisen suosioon ei hallitustaival vaikuta. Hän on kaiken yläpuolella.

Ei Teuvoakaan presidentiksi valittaisi, mutta kyllä hän toiselle kierrokselle saattaisi yltää. Tämä tarkoittaisi jo melkoisen hyviä lähtöasetelmia seuraavan vuoden eduskuntavaaleihin. Teuvo olisi persujen Brexit ja Teuvo olisi persujen Donald Trump. Tosin siis sillä erotuksella, että Teuvo häviäisi Sauli Niinistölle, mutta huomattavasti esimerkiksi minua pienemmin numeroin. Teuvo saisi uurnille nekin, jotka nyt gallupissa ilmoittavat, että eivät äänestä ketään. Teuvoa, ja persujen vastuuttomuutta, vihattaisiin erilaisten kuplien sisällä erittäin paljon ja puhetta riittäisi kuin ikään postmodernista tekotaiteesta vuonna 2011. Reijo Tossavainen puhuisi tässä yhteydessä jo ilmatilan totaalisesta hallinnasta.

Moni sanoo, että Teuvo Hakkaraisen laittaminen presidenttiehdokkaaksi olisi huono vitsi. Minun näkemykseni mukaan kenen tahansa asettaminen Sauli Niinistöä vastaan on huono vitsi, mutta toisaalta mikään puolue ei voi jättää osallistumatta.

Toinen porras.

Saan viikoittain satamäärin postia siitä miksi persuilla menee huonosti. Aivan kohtuuttoman paljon se palaute liittyy siihen, että kun Soini meni Audin kyytiin, niin se unohti köyhät ja otti Suomeen 30 000 isiksen taistelijaa. Tietenkään asia ei ole näin, mutta selittäminen saa palautteen antajan usein vain vihaisemmaksi. Politiikassa asiat ovat sitä miltä ne näyttävät ja juuri nyt ne näyttävät puolueemme osalta aika huonoilta.

Timo Soini on ollut Perussuomalaisten puheenjohtajana kohta 20 vuotta ja voittanut useammat vaalit kuin kukaan suomalainen puoluejohtaja koskaan. Pohjoismaiden Neuvoston kokousten yhteydessä saan palautetta skandinaavisilta virkaveljiltäni, että kuinka hyvä ulkoministeri meillä Suomessa onkaan. Kotimaassa se palaute onkin sitten sitä, että Kreikkaan se Soini vain rahaa lapioi, eikä kannata eutanasiaa kuin korkeintaan homoille.

Pohjoismaiset virkaveljeni eivät äänestä Suomen eduskuntavaaleissa 2019. Niissä vaaleissa meillä täytyy olla uusi puheenjohtaja, uudet kasvot. Julkisuudessa on väläytelty seuraavia nimiä, kuten esimerkiksi Sampo Terho, Riikka Slunga-Poutsalo, Jussi Niinistö ja Jari Lindström. Tunnen heidät jollain tasolla jokaisen ja tiedän että he kyllä kaikki pystyisivät toimimaan puolueemme puheenjohtajana. Valitettavasti jokainen heistä kuitenkin leimautuu liikaa joko nykyiseen hallitukseen, tai paljon parjattuun puoluejohtoomme. Vaalivoittoa ei kukaan nykyiseen eduskuntaryhmäämme tai puoluejohtoon kuuluva henkilö mahdollisena uutena puheenjohtajana toisi.

Jussi Halla-aho valittiin europarlamenttiin vuonna 2014 yli 80 000 suomalaisen äänellä. Se oli kova lukema ottaen huomioon, että puolueemme kannattajat eivät juuri eurovaaleissa äänestä (tulos vaaleissa oli 12,9 ja viikon päästä Taloustutkimuksen gallupissa 17,9 %). Lisäksi perussuomalaisten lista niissä vaaleissa oli huomattavan kova. Mukana oli istuva meppi, lukuisia kansanedustajia ja esimerkiksi entinen ministeri. Halla-aho ei siis ollut listan ainoa potentiaalinen ehdokas ja silti hän sai yli kolmasosan kaikista äänistämme.

Saamani palautteen mukaan Jussi Halla-aho on tämän hetken ylivoimaisesti suosituin perussuomalainen. Jussi on varmasti myös vihatuin perussuomalainen, mutta lähinnä vain niiden keskuudessa, jotka eivät ikinä muutenkaan puoluettamme äänestäisi. Jussi lienee Teuvo Hakkaraisen ohella ainoa, jonka henkilökohtainen kannatus on tänään puolueemme vajaan kymmenen prosentin yleiskannatusta suurempaa.

Jussi Halla-aho on täysin ”syytön” nykyisen hallituksen tekemisiin (vaikka pakolaiskriisi alkoikin muuten heti kohta Jussin mentyä Brysselin simpukkapatojen ääreen). Oppositiojohtajat ja toimittajat eivät pääsisi puheenjohtaja Halla-ahoa vaaliväittelyissä hallituksen tekemisistä mitenkään rokottamaan, vaan Jussi ikään kuin olisi samassa tilanteessa kuten oppositiokin. Toisaalta hän kykenisi samalla esiintymään myös vastuullisen hallituspuolueen puheenjohtajanakin, sillä onhan nykyinen hallitus kieltämättä saanut monta asiaa myös paremmallekin tolalle.

Jussin ainoa miinus on se, että hän ei koskaan ole toiminut sen enempää puolue-, piiri-, kuin paikallispersujenkaan johdossa/ hallituksessa. Jussi tarvitsisi siis hyvät varapuheenjohtajat ja puoluesihteerin (nykyinen puoluesihteeri jatkakoon!). Näihin tehtäviin perussuomalaisista löytyy onneksi paljonkin kykeneviä henkilöitä, ja tästä syystä siis myös itsekin ilmoittaudun tavoittelemaan paikkaa puolueemme varapuheenjohtajistossa. On siitä sentään minulla noin neljän vuoden kokemus, ja päälle vielä tovi piirijärjestön ja paikallisosastonkin puheenjohtajuutta.

Perussuomalaiset voi vaihtaa puheenjohtajansa kahden vuoden välein pidettävässä puoluekokouksessa. Seuraavan kerran tämä on mahdollista kesällä 2017 ja sitä seuraavan kerran vasta vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen. Jo pelkästään se, että Jussi Halla-aho nyt ilmoittautuisi tavoittelemaan tätä tehtävää, toisi saman tien sysäyksen ylöspäin kannatuksessamme.

En ole miettinyt, mitä tämä tarkoittaisi ministerin salkkujen, tai Halla-ahon meppipaikan osalta. Omasta puolestani Soini voisi hyvinkin jatkaa ulkoministerinä ihan siinä missä Halla-aho europarlamentaarikkonakin. Onhan se Perussuomalaisten johtaminen ennenkin Brysselistä käsin onnistunut.

Kaikkialla Euroopassa ovat maahanmuuttokriittiset puolueet nostaneet kannatustaan. Kaikilla näillä puolueilla on johdossaan henkilö, joka pitää maahanmuuttopolitiikkaa ykkösasianaan. Se ei ole ihme, sillä maahanmuutto on tällä hetkellä koko Euroopan tärkein poliittinen kysymys. Maahanmuuttopolitiikassa nyt tekemämme linjaukset ratkaisevat tulevaisuutemme itsenäisinä kansakuntina, etnisinä ryhminä ja kielialueina yli 200 vuoden päähän. Manhattanin muutamalla lasihelmellä aikoinaan myyneet intiaanit eivät tajunneet hautaavansa jälkipolviensa sydämiä Wounded Kneehen.
 
Kokoomus teoriassa on lähinnä itseäni muissa paitsi taloudellisissa asioissa, mutta käytännössä on Perussuomalaiset parempi vaihtoehto.
Persuja siis.
 
Jos Halla-ahosta tulee pj. niin miten se vaikuttaa Persuun ja sen kannatukseen? Ajaako Halla-aho politiikkaa, joka tekee Persusta "yhteistyökelpoisen" hallituskumppanin?
 
Riippuu siitä mitä tarkoitat "yhteistyökelpoisella" :D

Sellainen, joka on tarpeeksi nöyrä venkoilemaan sdp-kesk-kok-puristeessa tarvittaessa. Eli kääntää vatkaa puseroaan sen kuin ehtii.

Onko Halla-aho vähemmän #poliittisesti korrekti# vrt. Soini?
 
Sellainen, joka on tarpeeksi nöyrä venkoilemaan sdp-kesk-kok-puristeessa tarvittaessa. Eli kääntää vatkaa puseroaan sen kuin ehtii.

Onko Halla-aho vähemmän #poliittisesti korrekti# vrt. Soini?

Voisi kuvitella että Halla-aho ei olisi Soinin tyylinen tuuliviiri ja "poliittisen korrektiuden" hän hoitaa varmaan tyylilleen uskollisena aiheuttaen pöyristymis mahdollisuuksia hallituskumppaneille :D
Tietenkin voin aina myös väärässä.

Kansakin tulee vielä median toimesta kuulemaan miehen nimen kesän kokoukseen asti, sävy on 100% varmasti negatiivinen..
 
Kansakin tulee vielä median toimesta kuulemaan miehen nimen kesän kokoukseen asti, sävy on 100% varmasti negatiivinen

Olisin tullut tähän kohta. :p Saa nähdä millaisen karikatyyrin Totuusmetiatalot hänestä vielä piirtävätkään....tuskin rinnastus Hitleriin enää riittää, ehkä pitää kaivaa jotain vielä karumpaa.

Odotan mielenkiinnolla millä tavoin Halla-aho ottaa yleisönsä ja käsittelee metiaa, joka todennäköisesti käy päälle kuin kokonainen syyttäjien armeijakunta.
 
Trumpin käsittely suomen Totuusmetiassa on silkkihansikkain hiplausta verrattuna siihen mitä Halla-ahon kohtelu tulee olemaan..

Hitleriksi tuskin verrataan, olisiko Tohtori Mengele?
 
Halla-ahosta saanee kuulla kyllästymiseen asti. Hyvänä puolena Trumpista toivottavasti kuulee vähemmän.

Toimittaja piirit ovat niin pienet ja uutisointi näyttää olevan aika lailla copy+paste kurssilla opitulla tavalla toteutettu, että oppi painunee perille. Tuleeko Hitller 2.0, Antikristus, vaikko mitä? Jää nähtäväksi, virvokkeita ja naposteltavaa täytyy varata.
 
Voisi kuvitella että Halla-aho ei olisi Soinin tyylinen tuuliviiri ja "poliittisen korrektiuden" hän hoitaa varmaan tyylilleen uskollisena aiheuttaen pöyristymis mahdollisuuksia hallituskumppaneille :D
Tietenkin voin aina myös väärässä.

Kansakin tulee vielä median toimesta kuulemaan miehen nimen kesän kokoukseen asti, sävy on 100% varmasti negatiivinen..

Halla-aho voi ehkä saada jopa pienen jytkyn. Ongelma protestiäänestämisessä on,että mies ei suostutunut Putinin propagandakoneistoon, joten nyt häntä lyödään joka suunnalta. Mv:stä ja Hesarista.
 
Trumpin käsittely suomen Totuusmetiassa on silkkihansikkain hiplausta verrattuna siihen mitä Halla-ahon kohtelu tulee olemaan..

Hitleriksi tuskin verrataan, olisiko Tohtori Mengele?

Ei pitäs veikata...Rasmuksella jopa yhdennäköisyyskin on selvä...Adolf Eichmanniin..lopullisen ratkaisun arkkitehti..
 
Jussi Halla-ahon suosio nousee, nyt puhuu Timo Soini: ”Joku voi onnistua minua paremmin”

Kannatustavoitteen pitää olla aina pikkuisen enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Yksikään poliitikko ja kansanliike ei voi lähteä sitä, että vaaleissa tulee tappio. Näin linjaa puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soiniperussuomalaisten tavoitteen kuntavaaleissa.

Perussuomalaisten kannatus viime kuntavaaleissa oli 12,3 prosenttia ja puolue sai lähes 1 200 valtuutettua,

– Nyt valtuutettujen määrä laskee niin paljon valtuustojen kokojen myötä, että se (tavoite) tulee olemaan haasteellinen. Siihen on kuitenkin ihan täysi mahdollisuus, ehdokasasettelua on vielä viikkoja jäljellä. Se ratkaisee suurelta osin meidän kohdalta vaalin tulosta.

Soini lähtee itsekin ehdokkaaksi Espoossa.

– Kunnanvaltuutettuna meinaan jatkaa, olen sitten ministeri tai kanisteri tai mikä tahansa. Sieltä poliittinen urani on alkanut, ja pidän siitä. Se on tärkeää työtä.

Maakuntavaaleissa vuoden kuluttua Soini ei aio itse olla ehdolla. Hän arvelee, että maakuntavaaleista tulee eduskunnan esivaali, jossa kansanedustajat mittauttavat suosiotaan.

– Pidän sitä ihan kohtuullisena riskinä, että vaalipiirien kansanedustajat tunkevat sinne äänien kanssa. Toinen kysymys on, jaksavatko he todella paneutua maakuntahallintoon.

Puheenjohtajakisasta hän ei ole vielä päättänyt mitään eikä tiedä, päättääkökään ennen kuntavaaleja. Päätös ei ole helppo.

– Kun sen aika on, pitää lähteä sen verran kauas puheenjohtajapaikasta, ettei aamureinoissa pääse kävelemään takaisin.

Soini sanoo voivansa osallistua puolueen toimintaan ministerinä sittenkin, kun ei enää ole puheenjohtaja, mutta uuden johdon tekemisiin hän ei puutu.

– Päätöksen täytyy olla omani riippumatta siitä, keitä muita on ehdokkaana tai haastamassa. Mutta ei tietenkään ole vähämerkityksellinen asia, kuka perussuomalaisia johtaa. Joku voi onnistua minua paremmin, mutta joku voi olla täydellinen katastrofi.

STT–SANNA NIKULA
https://demokraatti.fi/jussi-halla-...-timo-soini-joku-voi-onnistua-minua-paremmin/
 
Huom. Ketju pitäisi avata uudestaan tai sitten muokata kyselyä. Puoluekartta on juuri tuolta osin muuttunut.

Niin, Siniset. Muutenhan tämä on auki vieläkin.

Pointti kuitenkin on siinä, että perussuomalaisia oli muistaakseni vielä 2015 eduskuntavaalien aikaan ehkä 14%. "Muita" eli marginaaleja (natsit, piraatit, ipulaiset) ehkä 4%-5%. Paljon on vettä virrannut Hevossalmessa sen jälkeen.

Mun piti kyllä laittaa tämä palautekeskusteluun, mutta tuli tänne,
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top