Maanpuolustus, sotilasteemat, ulko- ja turvallisuuspolitiikka: uutisia Ruotsista

Puolustusministeri sanoo suoraan että asevelvollisuudesta luopuminen oli virhe. Samoin puolustuskyvyn alasajo.

Onhan se naurettavaa, kun entinen Euroopan sotilasmahti Ruotsi on kuihtunut kukkaiskansaksi, jonka puolustuskyky on heikompi kuin tilansa reaalisesti ottavan Viron Kymmenisen miljoonaa vs. 1,3 noin väkiluvuilla.
 
Onhan se naurettavaa, kun entinen Euroopan sotilasmahti Ruotsi on kuihtunut kukkaiskansaksi, jonka puolustuskyky on heikompi kuin tilansa reaalisesti ottavan Viron Kymmenisen miljoonaa vs. 1,3 noin väkiluvuilla.
Mitens se olikaan Viron viimeisinä Neuvostovuosina, kun pilailtiin, että Viron on julistettava sota Suomelle ja antauduttava heti. Ruotsille ei kannata julistaa sotaa, koska ne ehtivät antautua ensin.
 

Aftonbladet julkaisi Ruotsin ilmavoimien kuvia Venäjän sotalaivoista Itämerellä – Gotlannin sotilaallista valmiutta nostetaan​


Aftonbladet julkaisi Ruotsin ilmavoimien Gripen-hävittäjien ottamia kuvia venäläisistä maihinnousualuksista, jotka seilasivat Itämerellä.
Normaalisti laivat liikkuvat Kuolan niemimaan alueella, mutta ovat viime päivien aikana olleet matkalla etelään. Niiden liikkeitä on seurattu usean maan puolustusvoimien toimesta.
Alukset kuvattiin eilen Tanskan Skagenin tuntumassa.
Aftonbladet uutisoi tänään, että Gotlannissa sotilaallista valmiutta nostetaan kiristyneiden jännitteiden takia. Visbyn satamassa ja lentokentällä on nähty tänään sotilaspartioita.

Vastaus venäläisten toimiin?​

Hyökkäyksen riski kuitenkin pysyy matalana, toteaa Gotlannin rykmentin tiedottaja Tomas Ängshammar Aftonbladetille.
Ängshammar ei kommentoi sitä, onko Gotlannin valmiuden nosto vastaus venäläisalusten liikkeisiin.
Venäjä on käynyt Naton ja länsimaiden kanssa viime päivinä neuvotteluja johtuen kiristyneestä tilanteesta Ukrainan rajalla. Keskustelut Etyjin kanssa päättyivät tänään siihen, että Venäjä ilmaisi neuvotteluiden epäonnistuneen ja keskusteluiden lännen kanssa olevan toistaiseksi ohi.

 
Radiojuttu Gotlannista, jossa Ruotsin puolustusvoimat näkyvästi nyt esillä. Partiointia mm. Visbyn kaduilla. @Soldierblue menikö oikein ?

Joo, eniten siellä satamassa, ja strategiska platser.....
 
Back
Top