Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Voisiko taustalla olla esim. epäily teknologian vuotoriskeistä kyseisen maan upseeristosta?Ne eivät suostuneet myymään GMLRS-ER ohjuksiakaan Norjaan, vaikka meille myyvät.
Tai kilpailevasta teollisuudesta?Voisiko taustalla olla esim. epäily teknologian vuotoriskeistä kyseisen maan upseeristosta?
Voisiko taustalla olla esim. epäily teknologian vuotoriskeistä kyseisen maan upseeristosta?
Tai kilpailevasta teollisuudesta?
Juuri tätä tarkoitin.Ne eivät suostuneet myymään GMLRS-ER ohjuksiakaan Norjaan, vaikka meille myyvät.
Entäs jos vain käytettäisiin rynnäkkövaunujen tykkejä paremmalla ammuskella ja tulenjohdolla (ml. sensorit)? Kuulostaa monessa mielessä tehokkaammalta vaihtoehdolta. Ja lisätykkejä saisi pulttaamalla taistelutaksien katolle, niillähän ei ole muutenkaan tarkoitus ajaa kosketukseen, mutta ovat etulinjassa kuitenkin mukana.35 mm IT-tykki hyvillä sensoreilla ja älyammuksilla tarjoaisi kohtuulliset kulut per torjunta, mutta niitä pitäisi ostaa kolminumeroinen lukumäärä (esim. BW:llä oli aikanaan nelisensataa Gepardia ja nykyisenlaisista lennokeista ei silloin oltu kuultukaan), jotta keskeisimmät rintamajoukot saisivat kattavan suojan. Toki se sitten vahvistaisi siinä samassa myös risteilyohjusten ja helikopterien torjuntaa huomattavasti, joten ihan yhden tempun ihme ei olisi kyseessä.
Entäs jos vain käytettäisiin rynnäkkövaunujen tykkejä paremmalla ammuskella ja tulenjohdolla (ml. sensorit)? Kuulostaa monessa mielessä tehokkaammalta vaihtoehdolta. Ja lisätykkejä saisi pulttaamalla taistelutaksien katolle, niillähän ei ole muutenkaan tarkoitus ajaa kosketukseen, mutta ovat etulinjassa kuitenkin mukana.
Tarkastelet asiaa selvästi teknisestä järjestelmänäkökulmasta, itse lähestyin asiaa organisaationäkökulmasta. Organisaatiossa olevien vaunujen käyttäminen ei (merkittävästi) lisäisi organisaatioiden vahvuutta ja vaikutus logistiseen jalanjälkeenkin olisi pieni.Kai sen voi niinkin tehdä, että ottaa vaikkapa CV90:n tornin, liittää siihen tutkapaneelit, laittaa airburst-ammuksen putkeen ja koodaa it-panssarivaunun ohjelmiston. Mutta onhan tuossa projektia verrattuna siihen, että markkinoilla on jo Skyrangeria ja sen sellaista.
Eikös CV90 Mk IV versioon ole saatavissa tuollainen varustus? Nostaa vaan vaunun hinnan taivaisiin.Kai sen voi niinkin tehdä, että ottaa vaikkapa CV90:n tornin, liittää siihen tutkapaneelit, laittaa airburst-ammuksen putkeen ja koodaa it-panssarivaunun ohjelmiston. Mutta onhan tuossa projektia verrattuna siihen, että markkinoilla on jo Skyrangeria ja sen sellaista.
Tarkastelet asiaa selvästi teknisestä järjestelmänäkökulmasta, itse lähestyin asiaa organisaationäkökulmasta. Organisaatiossa olevien vaunujen käyttäminen ei (merkittävästi) lisäisi organisaatioiden vahvuutta ja vaikutus logistiseen jalanjälkeenkin olisi pieni.
Eikös CV90 Mk IV versioon ole saatavissa tuollainen varustus? Nostaa vaan vaunun hinnan taivaisiin.
Joukkuetasa on joka tapauksessa liian matalalla ilmatorjuntakalustolle. Joukon toiminta-alueen laajuuden voi suhteuttaa ilmatorjuntakaluston tehokkaaseen kantamaan. Tykkikalusto erityisesti 35-millisenä on tehokasta 2-3 kilometrin etäisyydelle ja 2-4 aseella aletaan puhua pataljoonan vastuualueen suuruisesta läntistä. Pataljoonatasa on myös ensimmäinen, minne on järkevää organisoida oma ilmatorjuntapumppu.Aiemmin oli puhetta sadoista vaunuista (vähintään joukkuetasolla), mikä olisikin oikea määrä, mikäli joukkoja halutaan kattavasti suojata droneilta. Jos taas riittää komentopaikkojen ja epäsuoran suojaus, silloin erilliset vaunut ovat parempi ratkaisu.
Tällä hetkellä sensorien ja integraatioiden hinnat ovat vielä kohtuuttomat, mutta hintojen tippumista tällä sektorilla pidän lähitulevaisuudessa todennäköisempänä kuin laser-aseiden tuloa yleiseen käyttöön.
Aiemmin oli puhetta sadoista vaunuista (vähintään joukkuetasolla), mikä olisikin oikea määrä, mikäli joukkoja halutaan kattavasti suojata droneilta. Jos taas riittää komentopaikkojen ja epäsuoran suojaus, silloin erilliset vaunut ovat parempi ratkaisu.
Tällä hetkellä sensorien ja integraatioiden hinnat ovat vielä kohtuuttomat, mutta hintojen tippumista tällä sektorilla pidän lähitulevaisuudessa todennäköisempänä kuin laser-aseiden tuloa yleiseen käyttöön.
Omasuojailmatorjuntaa on jo nyt ryhmätasalla, siihen pitää dronetorjunnan vertautua, jos taistelukosketuksessa olevalle osalle joukkoa halutaan suojaa. Oikea IT sitten erikseen
Mie oon miettinyt, josko isoon droneen sais kiinnitettyä tutkan joka näkisi muutaman kilometrin päähän nuo vihollisen dronet, tuo tutka drone sitten leijuisi 50-100m korkeudessa, kaapelin päässä valvomassa ilmatilaa.Sensorit ovat se avainkysymys. Niin kauan kun ne eivät näe esteiden läpi, sensoreita pitää olla paljon tai ne pitää sijoittaa illmaan. Vaikuttamiseen löytyy kyllä työkaluja, kunhan dronet havaitaan. Omassa visiossani kehitettäisiin noin 500 metriä näkeviä sensoreita autonomisen ajamisen ja robotiikan tuotteista kustannusten saamiseksi järkevälle tasolle. Miehitettyjä ilma-aluksia niillä ei olisi tarkoitus ampua kuin satunnaisesti.