Massiivinen tietovuoto Afganistanin siviilikuolemista

baikal kirjoitti:
Mitä muuten olette mieltä, oliko Taleban-komento kuitenkin toimiva hallinto? He istuttivat kiireen vilkkaa uskonnollista hallintoa malli- jotainentosiaanymmärrä.

Sikäli hankala asia varmaan että Talebanitkaan eivät ole hallinneet koko maata, kaadettu hallitus ja armeija taistelivat edelleen vaikkakin ne olivat häviöllä. Enkä ole ihan varma että Talebanit kykenivät alistamaan läheskään kaikkia paikallisia valtatekijöitä oman hallintonsa alle.

Siinä mielessä se mitä hirmutekoja Talebanit saivat aikaan ja mikä niistä olisi ollut pysyvää on yksi kysymys, maa oli sisällissodassa ja Talebankin on ollut varmasti pakotettu paljon järeämpiin toimenpiteisiin kuin se ehkä normaaliaikana olisi ryhtynyt. Suomeakaan ja sen hallituksen arvoja tuskin arvioidaan sotien ja etenkin sisällissodan aikaisilla ja heti sodan jälkeisillä mittareilla... Tai no punaisten tekemisiä ja mahdollista punaisen Suomen tulevaisuutta kyllä peilataan NL:ää vasten.
 
Wikileaks uhkaa julkistavansa lisää Afganistan-asiakirjoja

Wikileaks-internetsivusto aikoo julkaista lähiaikoina loput hallussaan olevat Afganistan-asiakirjat. Sivuston perustajan mukaan Wikileaks valmistautuu julkaisemaan jopa 15 000 Afganistanin sotaa koskevaa salaista asiakirjaa.

Sivuston perustaneen Julian Assangen mukaan asiakirjoja käydään parhaillaan läpi. Assange kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tähän mennessä on tutkittu 7 000 eli noin puolet Wikileaksille vuodetuista asiakirjoista. Tarkkaa julkistamispäivämäärää ei vielä annettu.

Pentagonin mukaan asiakirjojen julkaiseminen olisi vielä suurempi turvallisuusriski kuin heinäkuun asiakirjavuoto.

- Se pahentaisi virhettä, jonka takia liian moni on jo joutunut hengenvaaraan, sanoi Pentagonin lehdistösihteeri Geoff Morrell.

Viime viikolla Pentagon vetosi Wikileaksiin, jotta heinäkuussa julkaistut yli 70 000 salaista asiakirjaa palautettaisiin viranomaisille. Puolustusministeriön mukaan asiakirjojen vuotaminen julkisuuteen muodostaa suuren vaaran Afganistanissa oleville Yhdysvaltain joukoille, liittolaisille ja afganistanilaisille kumppaneille.

Wikileaksin kautta aiemmin julkisuuteen päätyneistä asiakirjoista paljastuu sekä afganistanilaisten siviilien salattuja kuolemia että talibanjohtajien murhia. Dokumenteista selviää sekin, että Yhdysvallat pelkää liittolaisensa Pakistanin tiedustelupalvelun ajavan Afganistanin kapinallisten asiaa.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/08/wikileaks_uhkaa_julkistavansa_lisaa_afganistan-asiakirjoja_1900381.html?origin=rss

Ja lisää on näköjään tulossa!
 
Wikileaks vuotaa loput Afganistan-asiakirjat parin viikon päästä

Wikileaks julkaisee loput Afganistanin sotaa käsittelevät salaiset asiakirjat parin viikon päästä, kertoo Tukholmassa vieraileva Wikileaksin perustaja Julian Assange. Noin 15 000:ta asiakirjaa käsitellään parhaillaan julkaisukelpoisiksi.

Assengen mukaan asiakirjojen vuotaja on vaatinut loppujen asiakirjojen tarkastamisen, minkä vuoksi niiden julkaiseminen on viivästynyt. Tarkastuksessa asiakirjoista poistetaan nimiä, joiden julkaiseminen saattaisi asettaa syyttömät vaaraan.

Yhdysvallat on vedonnut Wikileaksiin, ettei sivusto julkaisisi loppuja asiakirjoja jo aiemmin vuodettujen lisäksi. Julkisuuteen saatettuja asiakirjoja oli yli 70000. Pentagonin mukaan nyt julkaistavat salaiset tiedot aiheuttavat suuremman riskin Afganistanin joukoille kuin heinäkuussa julkaistut ja saattavat vaarantaa ihmishenkiä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/08/1170575
 
WikiLeaks to release CIA paper tomorrow.

http://twitter.com/wikileaks/statuses/22034092550

Eli tänään ilmeisesti tuolossa jotain CIA:han liittyvää.
 
Saattoi hra vikiliiks astua pahoille varpaille, mä luulen. Ei sillä että minusta se olisi jotenkin oikein tms., mutta pahoin pelkään, että ei aivan auvoista ole Assangen taival tässä elämässä tästä lähin. Paitsi jos hra Assangella on nojaa mihin selkänsä painaa...
 
Back
Top