Media ja sen seuraaminen

hansai

Supreme Leader
Enemmän tuo ensimmäinen näyttää Photoshopin alkeita opettelevan toimittajan tuotokselta, kuin miltään tarkoitushakuiselta yritykseltä. Pensselit ja maskit tutuiksi :D
 

miheikki

Respected Leader
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
6 hrs ·
Saksassa puhutaan usein "valemediasta", siis mediasta, mikä pistää faktojen osalta mutkat suoriksi ja jättää osan tosiasioista kertomatta, jos ne eivät sovi agendaan. Sama etuliite voidaan liittää monen saksalaisen mielestä myös Saksan ulkoministeriöön, jossa on manipuloitu Focus-lehden mukaan ulkoministeri Steinmeierin YK:n yleiskokouksessa pitämästä puheenvuorosta tehtyä videota lisäämällä siihen aplodeja, joita ei todellisuudessa ollut. Ministeriö on lisännyt puheen keskelle pitkän taputusjakson, jota ei löydy alkuperäismateriaalista.
http://m.focus.de/politik/videos/peinliche-videomanipulation-auswaertiges-amt-laesst-un-vollversammlung-fuer-steinmeier-applaudieren-an-der-falschen-stelle_id_6009515.html
 

aj77

Respected Leader
Onko Alfa tv jo ruodittu täällä?

Katselen juuri ohjelmaa Dosentti. Arto Luukkanen haastattelee Paateroa.
Israelista tulee paljon. KonservatiiviIa perhearvoja. Vihreiden kauhu. Hain netistä tietoa,että mikä tämä on. Törmäsin aikamoisiin parkumisiin. Kuinka kauheaa se on kun persuja ja konservatiivisia kristittyjä perhearvoja ajetaan. Johan on kauheaa. Tällä viikolla tulee ylestä homostelua,että onko kukaa oikeasti hetero ja jossa tutkiva toimittaja kyseenalaistaa itsekin oman seksuaalisuutensa.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Iltalehdestä kuten Mari Pudas? Entä kukas se olikaan joka teki Itäkeskus-jutun?

Näyttäisi olevan IL:n toimittaja. Vilkaisin Twitterin pikaisesti, vasemmalle kallellaan selvästi, mutta ei yhtä radikaalisiti kuin Itäkeskus-satutäti Mari Pudas. Pudashan oli twitterissä aivan käsittämättön aiheen jälkeen muun muuassa "aukoen päätään" poliisille, eikä mitenkään suostunut myöntämään olleensa asiassa väärässä.

Pudaksen möyhöämistä arkistoituna. Myötähäpeä iskee tuota ihmisparan epätoivoista oikeassa olemisen pakkoa lukiessa.
https://web.archive.org/web/20160912103425/https:/twitter.com/MariPudas/status/775043122753667072
 
Viimeksi muokattu:

miheikki

Respected Leader
On vissiin luettu sanomalehtiä ja katseltu televisiota.

Only 1% of Russians believe their country was complicit in MH17 disaster
Published time: 6 Oct, 2016 11:29 https://www.rt.com/politics/361785-ordinary-russians-dont-believe-dutch/
Ninety-nine percent of Russian citizens don’t think their country was in any way responsible for downing the MH17 passenger jet in eastern Ukraine in 2014, with half inclined to believe that the Ukrainian military was the guilty party.
 

elso

Kenraali
BAN
Venäjä ja venäläiset eivät todellakaan ole kuulleet saati kokeneet somevallankumousta.

Moskovan ja Pietarin nuoriso somettaa länsimaiseen tapaan, mutta muu kansa ei todellakaan.
Juu, noissa kaupungeissa tuntuis olevan vähän enemmän länsimainen meininki kuin muualla, ja porukka yleisesti ottaen sivistyneempää.

Tästä tosin kielivät myös edelliset suurmielenosoitukset ja perin alhainen duuman vaalien äänestysprosentti (30%) verrattuna muuhun maahan. Alistumisen merkkejä. Mitäpä sitä hötkyilemään jos muutosta ei ole tulossa.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Venäjä ja venäläiset eivät todellakaan ole kuulleet saati kokeneet somevallankumousta. Moskovan ja Pietarin nuoriso somettaa länsimaiseen tapaan, mutta muu kansa ei todellakaan.
Somesta ei tykätä idässä eikä todennäköisesti kovin kauaa lännessäkään. Olisihan tämä maahanmuuttosirkuskin ollut helpompi jos

- kansa ei kykenisi kommentoimaan mitään
- ei kykenisi viestimään keskenään kuin lankapuhelimella ja kirjeitse
- tiedonvälitykseen olisi yksi kanava nimeltä YLE TV1
- vaihtoehtomediaa ei olisi, puhumattakaan "valemediasta"

Ihan täysin pimennossahan oltaisiin. Sama rajaton meno jatkuisi ympäri Eurooppaa kuin viime vuonnakin.

Äänestäminenkään ei ole oikein. Jos äänestää väärin.
 

vlad

Respected Leader
Venäjä ja venäläiset eivät todellakaan ole kuulleet saati kokeneet somevallankumousta.

Moskovan ja Pietarin nuoriso somettaa länsimaiseen tapaan, mutta muu kansa ei todellakaan.
Tämä koskee etenkin aikuisia, nuorissa somettajia on muuallakin maassa enemmän, mutta näkyvyyttä vähentää se, että tavattoman moni pysyttelee venäläisten suosimilla (venäjän kielisillä) alustoilla, kuten VK tai Odnoklasdnik (vai mikä se sikäläinen koulukavereita vastaava foorumi nyt onkaan). Eräs merkittävä syy tähän on kielitaidon puute, toinen on sitten se, että Venäjällä ymmärtääkseni korostetaan varsin paljon näiden venäläisten foorumeiden käyttöä ja sikäläisen isänmaallisuuden puuskan aikana niiden käyttöä pidetään samalla isänmaallisena tekona. Moni pysyttelee mielellään tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Moskovassa ja Pietarissa näppituntumani mukaan on sitten olennaisesti enemmän nuoria, jotka osaavat muitakin kieliä vähintään tyydyttävästi kuin Venäjää, joten he sitten hakeutuvat muillekin foorumeille kuin näille venäläisfoorumeille. Moskovassa ja Pietarissa on katsottu länteen (joskin osin eri syistä), sen sijaan muualla Venäjällä se katse on suunnattu alueelle tai korkeintaan Moskovaan - mikä näkyy siinä ettei kielitaitoa välttämättä pidetty hyveenä. (Eikä siihen edes neuvostoaikana kannustettukaan - kiintoisia tarinoita kuullut siitä kuinka oppilaitoksissa opastettiin englannin kieltä osaavia neuvostokansalaisia toimimaan esim. turistikohteissa NL:n alueella). Sivuhuomiona - nykyään Venäjän kaukoidässä Kiinan vaikutus lisääntyy vuosittain, joten tiedä missä määrin kiinan kieli on noussut suosioon. Ainakin Habarovskin alueella Kiina on paikallisille tärkeämpi kauppakumppani mitä Moskovan seutu).

Yhteenvetona voin allekirjoittaa toteamuksesi, Venäjällä ollaan todella kaukana somevallankumouksesta - monin paikoin ei olla edes päästy kunnolla internetvallankumouksenkaan aikaan.

vlad
 

Vääpeli

Respected Leader
Mitens se menikään, puolueetonta yms uutisointia... Ni voi kuvitella miten muissa lehdissä ja medioissa.
https://www.suomenuutiset.fi/kaleva-sensuroi-tiedon-ministerivierailusta-paatoimittaja-uutisoi-mitaan-hyvaa-perussuomalaista/
Miksi Kaleva sensuroi tiedon ministerivierailusta? Päätoimittaja: ”Emme uutisoi mitään hyvää perussuomalaista”

LEHTIKUVA


Sanomalehti Kalevan kyltti Oulun keskustassa.
Politiikka
Oulun seudulla ilmestyvän Kaleva-lehden journalistinen linja aiheuttaa hämmästystä. Perussuomalaisten kunta-aktiivit Tuomas Okkonen ja Asko Laukkanen yrittivät selvittää, miksi puolue jätetään systemaattisesti lehdessä mainitsematta. Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen totesi heille, etteivät perussuomalaiset ole tehneet mitään hyvää, ja löi sitten luurin korvaan.


Tapahtumaketju käynnistyi, kun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) vieraili äskettäin Limingalla avaamassa uutta vanhuspalvelukeskusta.

– Paikalla oli myös hyvin lehdistöä, sillä nykyään on harvinaista, että tilaisuuksia saadaan avaamaan oman alueemme ministeri, Okkonen ja Laukkanen kuvasivat tilannetta.

– Hämmästyksemme oli suuri, kun luimme tiistain 4.10 Kalevan, jossa vanhuspalvelukeskuksen avajaiset oli uutisoitu pienellä kuvalla siten, ettei arvovaltaisia vieraita näy, sekä tekstillä: “Limingan kunta vihki kolmikerroksisen vanhuspalvelukeskuksen käyttöön maanantaina”.

Tekstissä ei kerrottu lainkaan, että sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila oli tilaisuutta avaamassa. Muissa medioissa asiasta oli uutisoitu normaalilla tavalla.

– Kaleva ei ole tunnetusti uutisoinut Perussuomalaisista positiiviseen sävyyn, joten päätimme soittaa Kalevan päätoimittajalle ja kysyä, että joko Kaleva on päättänyt aloittaa perinteisen poliittisen pelin perussuomalaisia vastaan, vaikka kuntavaalit ovat vasta ensi keväänä. Puhelu oli erittäin mielenkiintoinen ja aukaisee Kalevan asenteen Perussuomalaisia kohtaan, Okkonen ja Laukkanen kertovat.

He kuvaavat puhelun kulua seuraavasti:

Ensimmäinen kysymyksemme oli, että miksi Kaleva ei tehnyt oikeaa uutista Limingan vanhuspalvelukeskuksen avaamisesta ja minkä vuoksi jutussa ei kerrottu että oman alueemme ja juuri kyseisen toimialan ministeri oli tilaisuutta avaamassa, sekä miksi ei edes ministerin kuvaa ollut lehdessä? Vastaavasti lehti uutisoi erittäin näkyvästi mm. europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren osallistumisesta johonkin vastamielenosoitukseen ja keskustalaisen ministerin mielipiteestä maakuntaveroon. Jälkimmäisestä oli koko sivun juttu lehdessä.

– Tähän päätoimittaja vastasi: “Kukaan ei häntä määrää, mistä lehti kirjoittaa.”

Jatkoimme kysymyksiämme ja seuraavaksi kysyimme, että jos Kaleva ei ole poliittinen lehti, niin miksi se tekee sitten selvästi politiikkaa ja onko Kaleva tehnyt yhtään positiivista uutista Perussuomalaisista?

– Päätoimittaja vastaus oli: “Perussuomalaiset eivät ole tehneet mitään hyvää, joten myöskään he eivät uutisoi silloin mitään hyvää Perussuomalaisista.”

Kolmantena kysymyksenämme oli, että kun Kalevan piti esitellä ennen eduskuntavaaleja kaikki Oulun vaalipiirin kansanedustajat, jotka ovat uudestaan ehdolla eduskuntaan, niin miksi Olli Immosen esittely ja haastattelu puuttui? Olli kertoi vaalien jälkeen, että Kaleva ei ollut koskaan lähettänyt hänelle haastattelupyyntöä.

– Päätoimittaja vastasi: “.. että olivat yrittäneet saada Ollia kiinni, mutta eivät olleet saaneet.”

– Kun kysyimme, miksi Olli sitten kertoi asiasta eri tavalla, niin päätoimittaja päätti lopettaa puhelun, eli löi luurin korvaan.

Onko Kaleva poliittisesti sitoutumaton lehti?
Liminka-Lumijoen Perussuomalaisten sihteerinä toimiva Okkonen ja Limingan valtuustoryhmän puheenjohtajana toimiva Laukkanen hämmästelivät perussuomalaisten saamaa kohtelua.

He listaavat lukuisia perussuomalaisten aikaansaannoksia:

– Takuueläke nousee, omaishoidon tuen nosto, alv ei nouse, Yle-vero poistetaan 300 000 pienituloiselta, paskalain korjaus, maanpuolustuksen uskottavuuden parantaminen, pakolaispolitiikan tiukennukset, kehitysapumäärärahojen leikkaus ja puoluetukien leikkaukset.

– Mikään näistä ei ole ilmeisesti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvosen mielestä positiivisia asioita, jotta voisi myös Perussuomalaisista positiivisesti kirjoittaa, perussuomalaiset kysyvät.

He toteavat myös käsityksenään, että Kaleva ei ole enää poliittisesti sitoutumaton lehti.

– Emme tule lehteä tilaamaan sinä aikana kun päätoimittajana on Kyösti Karvonen. Toivomme, että myös sinäkin harkitsisit samaa, he osoittavat sanansa oululaisille.

SUOMEN UUTISET
 

TBman

Respected Leader
Mitens se menikään, puolueetonta yms uutisointia... Ni voi kuvitella miten muissa lehdissä ja medioissa.
https://www.suomenuutiset.fi/kaleva-sensuroi-tiedon-ministerivierailusta-paatoimittaja-uutisoi-mitaan-hyvaa-perussuomalaista/
Tämä päsmäröintiin se just tekeekin epäluottamusta ihmisille. Kaleva on tunnettu lestadiolaisista päätomittajista ja takavuosina Kaleva on jopa ilmoittanut Oulun poliisilaitoksen tiedottamiseen, etteivät uutisoi tiettyyn uskonlahkoon kohdentuu negatiivisia uutisia... ;)
Hyvin menee!
 
Iltalehdestä kuten Mari Pudas? Entä kukas se olikaan joka teki Itäkeskus-jutun?

Hah hah...ei hemmetti, arvatkaapa kuka tuon repliikin muuten hyvinkin todennäköisesti lausui...:D Ja mikäli tuo todellakin oli sama tilanne niin tuon mimmin täytyy sitten vielä hieman harjoitella pahaa katsettaan saavuttaakseen sillä sen mitä todennäköisimmin toivomansa efektin. Tuli mieleen lähinnä arka ja hämmentynyt peura ajovaloissa.
 

adam7

Respected Leader
Top