Media ja sen seuraaminen

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
#63
Joillain Trelaisilla on jostain syystä fantasioita Sisällissotaan vaikka heidän sukulaisiaan ei olisi edes osallistunut siihen.
Mutta kun se punanen lippu....
Revanssihenkisyyttä....? :rolleyes:
 
#64
Sama homma kuin monella muulla, luen saman uutisen monesta lähteestä ja vedän sen pohjalta omat johtopäätökset.

Ja ideologian sokaisemia naiiveja idiootteja löytää joka maasta. Onneksi se pohjasakka edustaa niin pientä osaa yhteiskunnasta että sitä ulinaa ei tarvitse kuunnella saati välittää. Painukoot saatanan uuspunikit Venäjälle kerta se niin mahtava ja suuri on!
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#65
Laitetaan nyt tämä tänne vaikka se sopisi muihinkin ketjuihin.


Kirjoitan siis blogeja (sekä raportteja) SSS-Radioon - olen kirjoitellut jo pidemmän aikaa - blogejani seurataan myös sellaisista koneista, joiden jäljet johtavat Venäjälle. Huomioitava on se, että Venäjän suurlähetystön (Tallinna) tietokoneiden IP-osoite on Venäjällä, joten on mahdollista, että seuraajat tulevat lähetystöstä mutta enpä ihmettelisi vaikka niitä seurattaisi myös Venäjältä (ja erään JB:n toimesta).

vlad

tag: @Vonka ja @BlackFox
 
#66
Itse näen yhtenä uhkana tällä hetkellä mediassa vallalla olevan Venäjällä pelottelun. En tarkoita sitä, ettenkö pitäisi Venäjän diktatuuria lähestyvää tilaa uhkaavana Suomen kannalta tai Ukrainan konfliktia varoittavana esimerkkinä. En myöskään tarkoita sitä, etteikö esim. ilmatilaloukkauksista tai rajojemme läheisyydessä tapahtuvasta varustautumisesta uutisoida. Tarkoitan sen sijaan sitä, että mikäli jok'ikinen päivä iltapäivälehdet ja YLE räväyttävät lukijan silmille otsikoita "VENÄJÄ SAATTAA JOSKUS OLLA ILKEÄ!" tai "HELVETINKONEITA KEHITTEILLÄ VENÄJÄLLÄ!", syntyy sama efekti kuin siinä sadussa, jossa paimen huusi jokapäivä sutta.

Nykyinen klikkijournalismi ja nopeuden vaatimus on johtanut siihen, että pieru Pietarissa on tykinlaukaus Suomessa. Eli nyt suomalainen media syyllistyy samaan, mistä (oikeutetusti) ansiokas YLE:n Venäjän verkossa on Venäjän mediaa syyttänyt - naapurin aiheettomaan mustamaalaamiseen. Osa otsikoista ja spekulaatioista on sellaisia, että luulisi puna-armeijan tulevan rajan yli jo tunnin päästä. Tämä voi johtaa siihen, että ns. jokamies turtuu uutisointiin ja ajattelee Venäjän ja Venäjä-mielisen median olevan oikeassa väitteissään länsimedian neuvostovastaisuudesta. Tällöin aiheellisetkin varoitukset sitten kaikuvat kuuroille korville.

Mutta mikä avuksi, kun verovaroin rahoitettu YLE:kään ei pysty parempaan?
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#68
Tämä sopisi myös USAn pressavaaliketjuun.

Matias Turkkila PE 4.11.2016 klo 18:52 Muokattu PE 4.11.2016 klo 23:06 https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-neitsytmatka/
Hillary Clintonin neitsytmatkaTime-lehti twiittasi eilen: Näe Trumpin elämä valokuvina.” Los Angeles Timesin journalisti Steven Borowiec vastasi: ”Näkisin mieluummin Trumpin kuolleena.”

Vitsi? Jos oli, se oli varmaan vähän huono vitsi. Borowiec kun sai välittömät potkut.

+++

Hirtehiseksi huumoriksihan tuo varmaan oli tarkoitettu, mutta jenkkilässä kiehuu nyt sellainen hornankattila, että vitsailulle ei näemmä ole minkäänlaista sijaa. Vitsi sitä paitsi varsin hyvin summasi sen asenteen, millä yhdysvaltalainen media on Trumpin kimpussa. Sikäläinen mainstream-media suoltaa läkähdyttävällä vauhdilla Donald Trumpin niskaan Ku Klux Klaania, militantteja ryhmittymiä ja ilmeisesti täysin tuulesta temmattua lapsiseksiskandaalia.

Hänen kimpussaan ovat demokraattien lisäksi omat republikaanit, oikeusministeriö, istuva presidentti, media ja suuri osa poliittiseen kerrostumaan kytkeytynyttä liike-elämää.

Valtavirtamedia rakentaa Hillaryn tueksi pirtsakoita ”pukeudu-kivaan-hillary-housupukuun-kun-menet-äänestämään”-sökellylksiä.

Samaan aikaan sosiaalinen media takoo moukarin lailla paljastuksia Hillaryn kähminnöistä. Wikileaksin twiitit ovat häkellyttäviä.

Perinteinen media yrittää vaieta paljastuksista, ja ellei se siihen pysty, se syyttää joko vuotajaa tai asioiden esillenostajaa. Syylliseksi yritetään istuttaa joko hakkeria, tietojen julkaisijaa tai laillisuusvalvojaa. Clintonin teot lakaistaan maton alle ja keskitytään sättimään FBI:tä, Wikileaksin Julian Assangea tai Venäjää.

On kuvaavaa, että kun Clintonin kerrotiin väläyttäneen sensitiiviä tietoja hänestä itsestään vuotaneen Assangen tappamista, asiaa ei noussut suuriin otsikoihin missään.

Suomen media luonnollisesti toistaa kaikuna sen, mitä ”luotettava media” rapakon takana kertoo. Valitettavasti Yhdysvalloissa ei tällä hetkellä ole luotettavaa mediaa. Kaikki suuret mediatalot ovat osallistaneet itsensä vaalikamppailuun. Ne ovat ryhtyneet politiikan osapuoliksi. Näkyvimmät Clintonin puolestapuhujat ovat Wall Street Journal, Huffington Post, Politico, New York Times ja CNN.

Wikileaksin paljastukset kertovat, miten valtamedioiden uutisointi on yhdessä demokraattien vaaliorganisaatioiden kanssa suunnattu Clintonin vastustajia vastaan. Tämä on määrättömän törkeää. Yksi esimerkki: CNBC’n journalisti Becky Quick totesiClintonin kampanjan johtaja John Podestalle: ”Lupaan puolustaa Clintonia, kun ehdokasasettelu etenee.” Lisää esimerkkejä on loputtomasti. Median toiminta on käsittämätöntä sitä taustaa vasten, että sähköpostivuoto avaa hurjan näkymän demokraattipuolueen ja Clinton-säätiön toimintaan. FBI:n johto puhuu ”Clintoneiden rikosperheestä”. Sen sijaan, että valtamedia tutkisi syytöksiä, se keskittyy FBI:n sättimiseen ja sen todisteluun, etteivät syytökset voi pitää paikkaansa.

Läpipuolueellisen Wall Street Journalin toimituksen johtoon kuuluva Kimberly Strassel yritti kolumnissaan nostaa esiin huoltaan siitä, että ”on mahdotonta katsoa televisiota kuulematta Trumpin rujoista möläytyksistä, mutta media jättää kokonaan käsittelemättä Hillarya koskevan vaalipommien sateen, joista Wikileaks, Freedom of Information Actin tiedotteet ja FBI kertovat.

Teksti piilotettiin nopeasti maksumuurin taakse, eikä yksikään valtamediaan kuuluva siteeraa sitä. Vaihtoehtomediat kylläkin. Tekstin keskeiset osat löytyvät ZeroHedgestä.

+++

Kun media ryhtyy politikoimaan, sitä tulee arvioida tämän valinnan mukaisesti.

Perinteisessä vallanjaossa on aina ollut niin, että median tehtävä on valvoa vallanpitäjiä. Jos media hyppää näin vahvasti mukaan yhden vallanpitäjän leiriin, tapahtuu omituisia. Ensinnäkään median ei voida enää katsoa edustavan valvojaa. Toisekseen, jos valvoja vaihtaa roolia, jää maailma ilman valvojaa. Valvoja ei yleensäkään voi valvoa itseään. Poliittiseksi osapuoleksi muuttunut kaikkein vähiten.

Vaalit käydään ensi tiistaina.

Vaikka Clinton voittaisi vaalit, on epäselvää voiko hän ylipäätään enää hallita. Massiivisista paljastuksista noussee väistämättä oikeusjuttuja. Lisäksi kansalaisten luottamus maan keskeisimpiin toimielimiin on erittäin vakavasti rampautunut.

+++

Kun yksi valtarakenne sortuu, toinen nousee sen tilalle.

Straightline Logiciin politiikasta kirjoittava Robert Gore kiteytti hienolla tavalla sen, mistä vaaleissa on henkilövalinnan lisäksi kyse: ”Näissä vaaleissa ovat vastakkain sekä Clinton että Trump, mutta yhtä lailla ovat vastakkain perinteinen media ja Internet. Sillä ei ole väliä, voittaako Trump vai häviääkö hän – perinteisen median taru on joka tapauksessa lopussa. Se ei enää koskaan pysty palauttamaan tasapuolisen tarkkailijan mainettaan. Media on puolueellisella toiminnallaan soittanut omia kuolinkellojaan. Se luhistuu, ja Internet jatkaa voittokulkuaan. ”

+++

Pieni tarina sadan vuoden takaa: ”Kello 23.40 tähystäjä Fleet huomasi jotain laivan edessä. Jäävuori! Välimatkaa oli arviolta 500 metriä. Fleet soitti hälytyskelloa kolme kertaa. Ensimmäinen perämies William Murdoch käänsi ruoria oikealle ja määräsi koneet täysillä taakse.

Titanic vältti täpärästi suoran törmäyksen, mutta kylki ruhjoutui. Jäävuori väänsi runkolevyjen saumapultteja irti 90 metrin matkalta. Vesi alkoi tulvia laivaan. Murdoch määräsi konehuoneiden vesitiiviit ovet suljettaviksi.

Kapteeni Smith riensi komentosillalle. Myös laivan suunnittelijat Andrews ja Ismay haettiin paikalle. Vahinkojen selvittyä Andrews antoi lohduttoman tuomion: Titanic uppoaisi tunnissa, viimeistään kahdessa. Se oli suunniteltu pysymään pinnalla, jos vettä pääsisi neljään osastoon, mutta nyt sitä vyöryi jo viidessä. Mikään ei enää pystyisi estämään osastojen täyttymistä perä perää. Pumput kävivät täysillä, mutta teho ei riittänyt pysäyttämään veden etenemistä.“

Atlantin pohjaan päättyi uljaan laivan neitsytmatka.

Samoin päättyy Hillary Clintonin matka kohti presidenttiyttä. Kampanjalaivan kylki on repeytynyt. Sen repi rikki tietovuoto. Orkesteri soittaa soittaa vielä hetken. Se lopettaa, kun vesi alkaa valua ykkösluokan parketille.

Matias Turkkila
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#69
Olen hyvin pitkälti samaa mieltä @EK :n kanssa median Venäjä-kirjoittelusta.

Itse pidän tärkeänä sitä, että Venäjä-uutisointi on rehellistä ja avointa ja etenkin paikkansapitävää, näin venäläismedian on hankalampi käyttää uutisiamme omassa propagandassa osoittamaan kuinka vihamielinen länsi on.

Tärkeää on siis kertoa avoimesti Venäjän todellisista toimista, käsitellä niitä mediassa niin objektiivisesti kuin mahdollista. Ei syyllistyä ylilyönteihin mutta toisaalta ei tietoisesti väheksyäkään niitä. Median tulisi myös pohtia sitä, että miten se lähestyy aiheita ja ketä käyttää asiantuntijoina silloin kun sellaisille on tarvetta. Ja ehkäpä turpo-kysymyksissä niihin asiantuntijoihin kannattaisi turvautua nykyistä enemmän omien spekulointien sijaan, etenkin silloin kun omaa todellista kompetenssia ei aiheen tiimoilta juurikaan ole.

Eniten minua ärsyttää uutisoinnissa "klikkihuoraaminen" - uutisiin ei etenkään tällaisissa aiheissa kuulu tolkuton superlatiiveilla revittely. Näistä super-aseista on saanut lukea jo aivan riittämiin. Samoin kuin siitä, kuinka nämä super-aseet pyyhkivät pois kartalta kokonaisia valtioita, mikä ei todellisuudessa edes pidä paikkaansa. Ikävä kyllä se otsikko määrittelee usein suunnan koko uutiselle/artikkelille, superlatiivein varusteltu otsikko on sitä ihteään. Ymmärränhän minä sen, että superlatiivit myyvät ja iltapäivälehdet siksi niihin turvautuvat, mutta että Ylekin!

Eli asiallista ja kriittistä uutisointia Venäjän toimista pitää harjoittaa, sen sijaan "klikkihuoraaminen" tulee jättää vähemmälle!

vlad
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
#70
Täsmälleen. Alkusyyhyn en ole päässyt. Yksi oletus on, että Venäjän oma sotiinsa liittyvä propagandavyörytys ja enemmän kotimaata koskettava Bäckmanin valehtelu Venäjän mediassa on aiheuttanut jonkinlaisen psyykkisen vastareaktion. Suomi on selkeästi ollut infosodan kohteena, tästä ei ole sanan sijaa, mutta voiko jo nyt viiimeistään sanoa, että se on myös informaatiosodan sellainen osapuoli, että se myös käy sotaa? Mutta ei poliitikkojen suulla.

Itse näkisin tinkimättömän rehellisyyden vievän pisimmän korren pitkällä aikavälillä.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
#71
Toisaalta venäläisten diplomaattien suorittama lapsikaappaus vaiettiin liki kuoliaaksi.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#74
Tässä muuten ihan mielenkiintoinen kaavio länsimaisista uutistoimituksista/lehdistä tms. (ymmärrettävästi jenkkipainotteinen)

 
#75
"Time-lehti twiittasi eilen: Näe Trumpin elämä valokuvina.” Los Angeles Timesin journalisti Steven Borowiec vastasi: ”Näkisin mieluummin Trumpin kuolleena.”

Onko twitterissä joku ominaisuus jonka vuoksi kahelit pääsevät sillä pahemmin esille?
Ja kaikenlaiset "hassuttelijat"

"But platforms such as Twitter, by their very easy of use, invite impulsive, heat-of-the-moment responses"

Olisi tuossa suomalaisillakin poliitikoilla vielä opeteltavaa. Tökitään twiittiin mitä sattuu.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#76
"Time-lehti twiittasi eilen: Näe Trumpin elämä valokuvina.” Los Angeles Timesin journalisti Steven Borowiec vastasi: ”Näkisin mieluummin Trumpin kuolleena.”

Onko twitterissä joku ominaisuus jonka vuoksi kahelit pääsevät sillä pahemmin esille? Ja kaikenlaiset "hassuttelijat"
Apassien sanonta oli, että "tyhmiin kysymyksiin ei kannata antaa pitkiä vastauksia" :D

Eli vastaus on: On

(en tarkoita, että @PekkaSavo :n kyssäri olisi tyhmä, vaan enemmänkin retorinen) :)
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#78
Aah, taas sitä ihanaa laatujournalismia, kyllä kelpaa taas lukea LA timesiäkin kun tietää että taustalla on vain tiukkaa faktaa ja totuutta.
Ja kun tietää mistä osavaltiosta tuo aviisi tulee, niin voi päätellä tuon olevankin juuri faktaa ja totuutta. Mikä taas kertoo journalismin laadusta.
 

baikal

Ylipäällikkö
Mod
Lahjoittaja
#79
Tämä yksityiskohta sopisi varmaan jollekin propagandaketjullekin, mutta:

muutama viikko sitten luin peräkkäin kahta lehteä, Karjalainen ja HS.

"Venäjä MOUKAROI Aleppoa" ja "F-16:t iskivät ISISn johtajiin, 40 kuoli".

Huomaatteko: Venäjä moukaroi Syyriassa ja toisaalta F-16:t iskevät sinne ja tänne....ja joku jaksaa vielä väittää, etteikö länsi osaa propagandasotia? Isis:n johtajia....kaikki 40 varmasti. :)