Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Media ja sen seuraaminen

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Sardaukar, 11.12.2015.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,750
  Tykkäykset:
  20,216
  Pisteet:
  1,286
  Propagandasotaa käydään käsitteillä, otsikoinnilla, korostamisilla tai silkalla kertomatta jättämisellä. Kertomatta jättäminen voi olla valheita paras tai pahin, näkökulmasta riippuen. Tai kerrotaan osa jostain kokonaisuudesta ja leikataan laajempi paketti veks. Tehdään otsikko jostain pilipaliyksityiskohdasta...joka pahimmillaan kertoo päinvastaista kuin leipäteksti. Keinoja on paljon.

  Yksi konsti on sekin, että kieltä käännetään typerästi tarkoituksella. Luodaan kuvaa yksinkertaisesta esittäjästä tai osoittamalla hänen epärehellisyytensä.

  Tulee olemaan melkoista aikaa edessä. Ennennäkemättömällä tavalla epätosi on uutinen ja valhe menee läpi sukkana yleisössä. Tähän on valjastettu kokonaiset elinkeinoalat ja valtavat yrityskonsortiot, jotka luovat pohjan. Miettikääs vaikka googlea ja muita samanlaisia yrityksiä. Niillä on jumalattomasti valtaa nykyisissä oloissa. Ja tietoa käyttäjistä tavalla, joka on määrältään mielikuvituksellisen kolossaalista.
   
  tulikomento, lihapakaste, Fremen ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,776
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Ihminen on kasvatettava ja koulutettava terveen epäluuloiseksi. Kutsutaan sitä nyt vaikka sitten mediakriittisyydeksi tai medialukutaidoksi. Kun HS aukeaa, pitää sanoa itselleen, että jahas, mitäs pravdassa tänään. Yleä katsottava samalla silmällä. Vaihtoehtomediaan osataan toivottavasti jo lähtökohtaisesti suhtautuakin kriittisesti, että osataan nähdä, ettei se NWO-salaliitto ja sionistit ja mielikuvitustasavallat ja Putinin kertakaikkinen hyvyys ehkä olekaan niin totta. Mutta pitää olla vielä tarkempi kaikelle muullekin mantralle.

  Ei tässä silti mitään uutta ole. Muistan jonain kansakoulukölvinä, kun isäukko istui keittiössä lukemassa kirjaa ja siinä oli radio päällä. Aikansa kuunneltuaan nousi pussihousuissaan ylös ja lähti baariin muiden sielustaan ja ruumiistaan haavoittuneiden luokse. Ylestä tuli partisaanimusiikkia ja risuparrat sanoivat, että mitäs menitte. Häntä se, kolme kertaa läpiammuttua veteraania haavoitti. Hän ei koskaan elänyt aikaan, jolloin vanhan sotilaan kunnia palautui. Minä en siitä silloin ymmärtänyt mitään. En ymmärtänyt, miten hirveää aikaa sen täytyi olla nuoruutensa ja terveytensä isänmaalle antaneelle.

  Mutta tiedän ehkä tältä taustalta, mitä on olla kriittinen ja miten tärkeää ajatella itsekin vähän. Että noinko se media ja maailman muoti on nyt oikealla meiningillä. Ja vielä tärkeämpää on kyseenalaistaa omakin ajattelu. Mihin tuen tämän päätelmän? Olenko tarkastellut vilpittömästi asiaa vain puhtaana pöydällä?
   
  taama, Talvela, tulikomento ja 11 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,750
  Tykkäykset:
  20,216
  Pisteet:
  1,286
  Valitettavasti osa ihmisistä automaattisesti ohjautuu tämän ulkopuolelle sen takia, että on annettu lähtökohtaisesti mitalla, joka on vajaa. Alkaa nimittäin vaatia ihmiseltä jotain muutakin kuin taitoa nojata ostarin puomiin.

  Isässäsi tunnistan isoisäni. Onneksi useimmilla oli tuota vertaistukea, ilman sitä olisi aika moni äijä jättänyt varmasti kesken....aseveljeyden ja yhteisen kokemuksen likiniittaamat jätkät olivat tietyllä tapaa veljiä keskenään. Viina ja sauna plus vertaistuki....siinäpä ne tuon sukupolven traumahoidot. Sisukkaita jätkiähän useimmat olivat: oli tosiaan puhkiammuttuja ja rautaa kehossa koteloissa, mieli repaleena, köyhyyttä ja puutetta, monella isot perheet ja siihen vielä wanhukset elätettävänä....on siinä pitänyt aika moneksi revetä.
   
  Talvela, JR49, lihapakaste ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  823
  Tykkäykset:
  1,745
  Pisteet:
  76
  On ne vaan ollut käsittämättömiä ukkoja se sodan käynyt sukupolvi, ei voi nykyihmiset sitä edes käsittää. Ei lähtenyt miehet silloin etunenässä pakoon vieraille maille porsastelemaan, sitä pitäisi edelleenkin toitottaa joka jumalan tuutista ja aviisissa ja jatkuvasti!
   
  Talvela, lihapakaste, Umkhonto ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  Baikalin yllä olevaan liittyen... En yhtään epäili vaikka ryhmän sivuilla kirjoitellaan mitä sontaa tahansa, mutta mutta...mitäs jos seuraava uutinen on:
  Supo selvittää nettiuhkausta: "Maanpuolustus.net-ryhmän kapinaan yllyttävästä kirjoittelusta on tehty useita ilmoituksia suojelupoliisille.

  Yllytys tapahtui suomalaisella sivustolla keskusteluketjussa.

  ......

  ja lopuksi alustaksi paljastuu Suomi24 :facepalm:

  http://m.iltalehti.fi/uutiset/201612232200045252_uu.shtml

  http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/...pyynnön-valtuutettujen-nettiuhkailusta/899006
   
  lihapakaste, TBman ja Kaira tykkäsivät tästä.
 7. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,852
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on syytä kuitenkin huomioida se, että jos kirjoittelu foorumilla on "yleistä kapinahenkistä" kirjoittelua se tuskin johtaa mihinkään, ei sellainen ole muillakaan foorumeilla johtanut. Sen sijaan Suomi Ensin! -ryhmässä viestitettiin seuraavaa "Nimimerkillä kirjoitetussa tekstissä kannustettiin mielenosoittajia hyökkäämään nimeltä mainittujen valtuutettujen kimppuun" eli viestissä osoitettiin nimeltä mainitut valtuutetut, jolloin kohde on konkreettisempi - yksilöidympi - kuin ajatustasolla esim. "valtiovalta" tai "maan johto".

  Toisekseen tietääkseni kyseisiä nimettömiä viestejä ei ole julkaistu, joten sisältö on arvailujen varassa - se voi olla harmittoman tuntuista päihdejorinaa, mutta se voi olla jotain aivan muuta. Vihapuheesta ja ihmisiin kohdistetuista uhkauksista on puhuttu paljonkin, myös poliisin taholta on suositettu tekemään tutkintapyynnöt mahdollisista rikkeistä, kun muistissa on Imatran tapahtumat, niin en laisinkaan ihmettele, että tehdään tutkintapyyntö ihan vaan jo sen takia, että asetellaan rajoja sen suhteen mitä on laillista sanoa ja missä kohdin ylitetään syytekynnys.

  Tällaisten asioiden tähden on parempi, että ei edes ryhdy konkreettisemmalla tasolla fantasioimaan "saunan taakse" -ajatuksilla - tässä suhteessa @setämies & muut modet vetävät hyvää linjaa foorumilla. Asialinjallakin pysytellen voi kritisoida tiukasti hallitusta, presidenttiä - ihan ketä vaan - henkilökohtaisista uhkauksista kun voi seurata ongelmia, ei yksin niiden esittäjälle, vaan huonoimmassa tapauksessa myös foorumille. Suomi Ensin! -ryhmässä on nähdäkseni tehty se virhe, että ladeltiin konkreettisia henkilökohtaisia uhkauksia.

  vlad
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 8. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  Uhkaus on julkaistu Suomi24-foorumilla eikä Suomi Ensin-foorumilla kuten osa toimittajista uutisoinnissaan antaa ymmärtää.

  Voin olla ymmärtänyt väärinkin..
   
  lihapakaste ja TBman tykkäsivät tästä.
 9. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005022008.html?ref=rss
   
 10. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/y...paiva-saksalaiset-ajavat-lakimuutosta-6611201

  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024756.html?ref=rss
   
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,776
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  TBman tykkäsi tästä.
 12. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  Lähinnä huvitti tivin otsikointi..
  Tottakai vieraan valtion propagandaa pitää pyrkiä suitsimaan ja oikaisemaan.

  Systeemi on hyvä, jollei siitä tule stasin uudelleensyntymää..
   
 13. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,722
  Tykkäykset:
  3,667
  Pisteet:
  316
  Yksi vaihtoehto on että somen käyttäjiä ajetaan kohti muita alustoja. Mitäs niitä venäläisillä olikaan. No niihinhän ei auta kuin Turkin ja Kiinan tyyppinen sensuuri. Estetään pääsy tai tehdään se hankalaksi.

  Tärkein kysymys on se millainen instanssi käsittelee nuo poistopyynnöt. Jos se on kaikenlaisten toimittelijoiden ja aatteen naisten miehittämä niin Stasihan siitä tulee.

  Aikamoiselle suolle Merkel Saksan ajoi.
   
  PSB 5500, Laamanator ja lihapakaste tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,776
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Niillä on sellainen trauma, että epäilen. Mutta ei verkkoa voi rajoittaa tai sakotella kuin omassa maassa.

  Olihan meidänkin "sananvapaussankarillamme" Storsjöllä tshetseenien alusta täällä Suomessa, kun se Venäjällä oli kielletty. Varmaan siellä jotain asiaakin oli, mutta myös Venäjältä katsoen tietysti terrorismin tukemista. Janitskinin alusta on ulkomailla jne.
   
 16. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  952
  Tykkäykset:
  898
  Pisteet:
  76
  "Valeuutisia" koskeva keskustelu muistuttaa rasismia koskevaa keskustelua. Vasemmalle kallellaan olevat tahot ovat esimerkiksi käytännössä estäneet hallitsemattoman maahanmuuton ongelmia koskevan asiallisen keskustelun leimaamalla jokaisen asiasta keskustelua herättelemään pyrkivän jo lähtökohtaisesti rasistiksi. Sama ilmiö on nähdäkseni tapahtumassa termin "valeuutiset" kohdalla. Esimerkiksi MV-Lehteä on monissa yhteyksissä nimitetty yksioikoisesti "valeuutissivustoksi", vaikka samaan aikaan on eittämättä totta, että MV-Lehti on julkaissut monta todenmukaista skuuppia ja lisäksi tuo jatkuvalla syötöllä esiin sellaisia ns. epämiellyttäviä totuuksia, joista valtamedia ei halua puhua valaistua sanaa.

  Ei minulla periaatteessa ole mitään sitä vastaan, että valeuutiset kiellettäisiin. Perustavanlaatuinen ongelma vain on, että kuka ja millaisin kriteerein saa päättää, milloin on kyse valeuutisesta ja milloin jostain muusta? Myöskään valeuutisia koskevat sanktiot eivät ole ihan simppeleitä määrittää tai panna täytäntöön. Ja millä resursseilla tämä olisi tarkoitus hoitaa; viranomaisilla taitaa olla kädet täynnä muutakin työnsarkaa.
   
  Talvela, PSB 5500 ja lihapakaste tykkäsivät tästä.
 17. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  Mielenkiintoinen tulee olemaan se määritelmä, jolla esim. Facebook velvoitetaan viestejä poistamaan. Kunnianloukkauksetkin ilmeisesti kuitenkin oikeusvaltiossa käsittelee joku laillinen instanssi?

   
  Laamanator tykkäsi tästä.
 18. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,776
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Tuohan on suoraan Göbbelsin propagandaohjeista. Anna 20% suoraviivaista ja viiltävää totuutta, jonka ympärillä muut ovat sormi perseessä, ja sitten 80% propagandaa ja rahvas ostaa sen propagandan totuutena.

  MV:n tapauksessa se 20% on liitoiteltua.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 19. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,722
  Tykkäykset:
  3,667
  Pisteet:
  316
  Hankamäki niistä jotka toimittelevat, jalostavat ja suodattavat tietoa kansalaisille (erotuksena niistä jotka välittävät tietoa):
  http://jukkahankamaki.blogspot.co.uk/2016/12/toimittajat-tuhattaitureina-professorit.html
  "Niin sanottu vaihtoehtoinen media ei olekaan itse asiassa vaihtoehtoinen media lainkaan vaan totuutta esille tuova päämedia, joka on paljastanut vanhan valtamedian ideologiseksi, todellisuutta suodattavaksi ja vääristeleväksi. Ehkä sitä ei olekaan sanottu valtamediaksi sen vaikutusvallan tai suosion kuvaamiseksi vaan sen pakkokeinoja hyödyntävien menettelytapojen luonnehtimiseksi, toisin sanoen siksi, että se on pyrkinyt muokkaamaan ihmisten asenteita manipulaation, propagandan ja informaatiosodankäynnin keinoin.

  Eräs selitys toimittajien ilkeydelle suomalaisia ihmisiä kohtaan voi löytyä siitä, että toimittajat kokevat blogistit ja nettikolumnistit kilpailijoikseen. Blogistit tekevät työtään ilmaiseksi ja siten syövät palkatun toimittajakunnan leipää hyötymättä tosin itse omasta uhrautuvuudestaan lainkaan.

  Edustavan kuvan tavasta, jolla Yleisradio vääristelee ja värittää juttujaan vihervasemmistolaisen agendan mukaiseksi, saa esimerkiksi YleWatch-sivustolta. En voi huvittumatta katsella, kuinka myös MV-lehti paljasti jokin aika sitten Yleisradion verovaroillaan palkkaaman ”faktantarkastajan” Vasemmistonuorten edustajaksi. Yle siis käyttää ”tosiasioiden tarkistajana” ja tiedon luotettavuuden takaajana poliittiseen äärivasemmistoon sitoutunutta henkilöä, mikä antaa selvän kuvan tavasta, jolla Yleisradio toimii"

  "Faktantarkastajat" :D
   
  TBman ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 20. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/t...htiota-lappari-ei-ollut-edes-verkossa-6611782
   
 21. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,652
  Pisteet:
  1,286
  Heikko on ollut vuoden tarjonta, kun marginaalimediasta kertova juttu on vuoden luetuin??

  http://www.marmai.fi/uutiset/ilja-j...ainen-kiinnostivat-eniten-vuonna-2016-6611780
   
 22. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286

  http://www.breitbart.com/london/201...si-agent-patrol-facebook-xenophobic-comments/

  http://www.hoover.org/research/sordid-origin-hate-speech-laws


   
  Bushmaster tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu