Tämä on kyllä jännä tulkinta; tässä on nimenomaan epäilys sotilaan lojaliteetin kääntymisestä isänmaasta kohti omaa tai ulkomaista intressiä. Vaikka intressi olisi hänen omasta mielestään parhaan kandidaatin tukemisesta isänmaalle, metodi oli eettisesti arveluttava. Myös sotilaan ammatissa ammattietiikka on tärkeä asia, ja silloin pitää ymmärtää suojella sitä (hankinta)prosessia, jossa itse oli vielä hetki sitten osallisena. (Jos tahtipuikko olisi jossain muussa maasa, herää lähinnä kysymys, minkä maan tahtipuikkoa Lindberg itse katsoo. Eli mihin yhteisöön hän katsoo itse kuuluvansa enemmän kuin toiseen. Tuskin sentään. Esimerkiksi sotilaan tehtävään ei kuulu ohjailla Suomea sotilasliittoon saatikka sieltä pois. Se on poliittinen kysymys, joka kuuluu valtiojohdolle. Sotilaan tehtävä on toteuttaa ulkopolitiikkaa, ei luoda sitä. Kenraalista tulee toki siviili eläköityessään, mutta kenraalius ei koskaan poistu, se on aseman tuoma ominaisuus.)
Tekninen karenssi on ollut vain kuusi kuukautta, koska ei ole ajateltu että kukaan hankkeen osallinen voisi päättää lähteä kesken prosessin tarjoajalle töihin. Jos PLM:lle olisi tullut mieleen todellisena mahdollisuutena, että joku avainhenkilöistä päättäisi tehdä näin, sopimukseen olisi melko varmasti kirjattu, että ei saa hankkeen käynnissäolon aikana mennä muille osallisille tarjoamaan palveluksia. HX on erikoistapaus, koska on niin pitkä. (Plus tietty PLM on halunnut säästää, koska Lindbgerille maksettiin karenssiajan palkan suuruinen korvaus karenssisopimuksesta. HX:n kattaminen karenssisopimuksella hankintapäätökseen asti olisi ollut kalliimpaa.)
(Mitä sotilaan ammattietiikkaan laajemmin tulee, kenraalin tehtävänä on sodankäyntitehokkuuden lisäksi huolehtia myös sodankäynnin sääntöjen ajamisesta ja valvomisesta läpi koko organisaation kaikille tasoille. Hankintaprosessi ja muu virkamiesetiikka kuuluu esikuntahommiin aivan samalla tavalla kuin sodankäynnin säännöt koko laitokseen. Kun instituutiolla on valta käyttää tappavaa voimaa, sen pitää tapahtua sääntöjen kontrolloimana, muutoin sotajoukko muuttuu barbaareiksi. Japani kokeili tätä korvaamalla Geneven sopimukset Bushido-koodilla, koska se oli taktisesti tehokasta ja koulutuksellisesti helppoa, ja Japani on tämän takia Aasian vihatuimpia maita edelleen kansojen muistissa. Virkamiesetiikka on aivan yhtä tärkeä osa sotilaan työtä, koska PV toimii julkisen luottamuksen ja julkisten varojen varassa.)